Gebeliğe Hazırlık Pıhtılaşma testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar ücretsiz PGT 11 Ağustos'ta onaylandı şartları yeni açtığım konuda bakmanızı tavsiye ederim.

Canım ben doktorumla konuştum. Heterozigot olunca hasta değil taşıyıcı oluyormuşuz. Toplumun %25 inde varmış. Panik yapacak bir şey yok dedi. İğneyi doğuma kadar olacak mıyım sorusunu sormayı unuttum. Muhtemelen cevap olarak evet diyecek.

Canım benim çok teşekkür ederim .Benim doktor niye bana patadan hemen iğne kullanmaya başlayacağız dedi anlamadım homozigot olması daha tehlikeliymiş ama heterozigot olmasıda küçümsenecek bişey değilmiş .Ay evlatlarımıza kavuşalımda iğne kullanmayı felan hiç gözüm görmüyor hergün kullanırım

İğneyi belki bana da doğuma kadar kullandirtacak doktorum, onu sormayı unuttum kuzum. Ama endişe edecek bir şey yok dedi. Hasta değil taşıyıcısın dedi. Benim de gözüm iğne falan görmüyor canım yeter ki sağlıkla kavusalim.

Amiin kuzum inşallah sen bu ay tedavi gördünmüü

Merhabalar ya size bişey sormak istiyorum. Ben iki kizlarimimkaybettim erken doğumla birinin kalbi hiç oluşmadı diğeri saglikliyfi ama suyum geldi sezeryan oldum.5 ay sonra yeniden hamile kaldım bu sefer 9 haftlikti kalp atışı durmuş dediler kürtaj oldum 7 haftalık gozukuyomus. Trombofiliye baktılar hafif kan pıhtılaşması dediler yeniden hamile kalmak istiyorum. Sizin nasol oldu ne dediler bana saçma sapan bir sürü şey dediler korkuttuler

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim iki düşüğüm olunca doktorum saçma sapan konuştu yok eş sperm kalitesi yetersiz, yok gen bozukluğu var gen analizli tüp bebek yapalım, derdi direkt paraydı. Sadece düşük var diye ilk önce en pahali ve en nadir görülen durumdan şüphelenmezsin, o doktoru değiştirdim. Sonra gittiğim Prof direkt önce pıhtılaşma testi yaptıralım ona göre konuşalım dedi. Gidip özelde yaptırdık trombofili paneli orda direkt çıktı zaten, sonra bir arkadaşın kardeşinde de aynı sorun varmış iğne ile doğum yapmış hemen onun doktoruna gittim( ne büyük hata 1,5 yılım boşa gitti) aşırı pipirikliydi bir diyet verdi, benim pıhtılaşma genetik bozukluğumda bazı gıdalar sindirilemeyip homosistein denen bir şeyi yükseltiyormuş o da pıhtılaşma yapıyormuş , aç gezdim ama hiç bir zaman istediği değere ulaşamadım , hamile kalsan bile düşük yaşarsın derdi her kontrolde, ağlaya ağlaya çıkardım. En son iki ayrı laboratuvarda test yaptırdım değer düşüktü nasıl sevinçliyim, illa kendi hastanesinde de yapılacakmış, yaptırdım orda yine Yüksek, dedi yine izin vermiyorum. O gün o doktoru ve korunmayı bıraktık, pıhtılaşma testi isteyen doktoruma geri gittik. Hamile kalmışım zaten o zaman,sonra gebelik öncesi coraspin ve folik asit kullanımı, gebelikte de kan sulandırıcı iğne ile devam ettik. Siz trombofili paneli testi yaptırdınız mı? Hangi genlerinizde sorun varmış bunu biliyor musunuz? Yaptırmadıysanız ilk iş o testi yaptırın, orda çıkan sonuca göre perinatolog ( riskli gebelik uzmanı) görüşün.

Yaaa çok teşekkür ederim resmen umut oldunuz. İkinci kayıptan sonra trombofiliye baktı devlet hastanesi hafif pıhtılaşma var iğne kullanican dedi eşimle kromozom analizi yaptı o daha çıkmadı bekliyoruz. Ama bugün özelde bı doktora gittik ya resmen ağlattı umutlarım.hayallerim.yerle bir oldu. Dedi ki direk gen taraması yapılacak eşinle sana. Sonra diyelimki sonuç kötü çıktı o zaman tüp bebek dedi onu da yapınca bebeğin genlerine bakılacak eğer oda sorunlu olursa bidaha saglikli çocuğun olmaz donasyon yapılması lazım dedi.o ne dedim oda başka kadın yumurtligiyla eşimin sperminin birleştirilip bana aktatilmasiymis. Çok olumsuz kötü konuştu muayene bile etmedi olayı anlatınca direk genetik danışma almalısınız dedi. Çok kötüyüm zaten bı ikiz bide normal kalp durması çocuğumu kaybettim

Doğru doktoru bulmak çok önemli. Hangi genlerinizde sorun varmış, bazıları ağır pıhtılaşma yapıyor bazıları hafif. Ayrıca daha kromozom sonucu çıkmamış ki neden hemen bu ileri tedavileri önerdi, Karnınızda ölen bebekten genetik tarama yapıldı mı? Onun ölüm nedeniyle ilgili bir bilginiz var mı?sizin kromozom anomalisi testi sonucunuz yokken, bebeklerin ölüm nedeni kromozom anomalisi değilken doktorun söyledikleri çok uç geldi bana, benim ilk doktorun tavrına benzettim, uzak durun ondan. Düşük nedenleri kromozom anomalisi olsa evet doktorun dedikleri bi ihtimal olabilir ama elde pıhtılaşma faktörü var, ilk düşünülecek şey iğne kullanımı olmalı. Siz bu işi maddi kaygılarla yapmayan, güvenilir bir dr bulun. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. O ilk bebeğe genetik tarama yapıldı herhangi bi anomali çıkmadı. İkincide patolojiye gitti bişey çıkmadı. Şimdi ikimizin kromozom anomalisi ne bakıldı onu bekliyoruz. Ama ozelede bı gidelim dedik saçma sapan konuşup canımızı çok sıktı çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için

Herhangi bir anomali yokmuş ne güzel, hem olsa bile bu sonraki çocuğun sağlıklı olmasına engel değil. Arkadaşımın ilk düşüğü kromozom anomalisi nedeniyle oldu, sonraki bebeği sağlıkla doğdu.İnşallah o kromozom taraması da temiz gelir, bir sonraki gebelikte iğne kullanımıyla sağlıkla gelir bebiş, folik asit kullanımını ihmal etmeyin, ben 100 lük coraspin de kullandım gebelik öncesi ve gebelik boyunca.

Ya Allah razı olsun sizden resmen umut oldunuz bize çok yıkılmış umutsuz hissediyordum kendimi

Kızlar böyle bir test sonucum var acaba siz nr anlama geliyor biliyor musunuz

İnsan ister istemez stres yapıyor bende de pıhtılaşma çıktı 1 gendeki mutantli cnm benden tekrar protein S ve Protein C testi isteti ona göre ilaç dozunu ayarlamak için rabbim yardimiz olsun
Nende uç gende pıhtılaşma çıktı ama doktor hamışelık oluşunca ilaç kullanıcaz dedi oncesınde de kullanmak gereklımi

Bende gebelik başlangıcından itibaren iğneye basligicaz
Değerleriniz nasıldı kızlar heterozigot homozigıt mu benim için yatkınlık var pıhtılaşmaya ama gerek yok dedi ama hemotoloji doktoruna randevum daha gelmedi kadın doğumcu net konuşamadı

Değerleriniz nasıldı kızlar heterozigot homozigıt mu benim için yatkınlık var pıhtılaşmaya ama gerek yok dedi ama hemotoloji doktoruna randevum daha gelmedi kadın doğumcu net konuşamadı
Bende hem heterizigot hem homozigot mutasyonu var cnm k.dgm dr lari bu konuda çok ilgili değil maalesef onun için perinatologalar daha uygun tedaviyi uyguluyor sizin tek gendemi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…