Merhaba arkadaslar, ilk bebegimi 7 haftalik iken kanamali olarak dusuk yaptim ve kurtaj oldum. Dusuk yaptiktan sonra doktorum bebegin gelisimi geriydi zaten dedi. Fakat oncesinde bize bunu soylememisti. Ultraston kagitlarini inceledigimde bebegin mm olarak boyutunun kucuk oldugunu gordum.
Biz hemen genetik ve pihtilasma testlerimizi yaptirdik. Bende mthfr mutasyon analizi heterozigot 677ct, 4g/5/g, 1298ac pihtilasma cikti.
Simdi tekrar 5+4 hamileyim. Doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum bu pihtilasma degerlerinin cok onemli olmadigini soyledi ve sadece coraspin verdi. Dun doktora gittigimizde ultrasyon sonucunda 5 hafta 2 gunluk bebegin kesesi 0.50 cm olarak gorunuyor. Sizce kucuk mu? Birde benim durumumda olup igne kullananlar var mi?
Doktorlari hic anlmiuorum!
Mtfhr 677 heterozigot vardi, hemen igneye basladik ve doguma kdar kullandim, benimle Yni durumda olan bu sitede tanidigim 2 kisi coraspin kullanarak igneye gerek duymadiklari icin tekrar kayip yasadilar ve sonraki gebeliklerinde igne kullandilar su an dogumlarina cok az bir sure kaldi...
dogumdan sonraki 40 kontrolumde doktorum bundan sonraki gebeligimde mutlaka ama mutlaka igne kullanmam gerektigini, coraspin in bu pihtilasma icin etkili olmadigini, farkli bir doktor ile gebelik takibi yapmam gerekirse ve bu doktor igneye sicak bakmazsa doktorumun numarasini vermemi resmen rica etti. Beni arasin ben igne konusunda doktorunu mutlaka bilgilendiririm cunku bir cok doktor bu durumda ignenin gereksiz oldugunu savunacaktir dedi...
Hamileligim boyunca doktorumun olmadigi gunlerde acil durumlar icin farkli farkli doktorlara gorunmek zorunda kaldim, raporlarimi ve igne kullnsigimi soyledigimde hepsi suratima aval aval bakip ignenin gereksiz oldugunu soyledi.
Ama 22. Haftada yapilan incelemede birsey fark edildi, bebegimi besleyen kordonda bebegi besleyen iki damar olur normalde, ama benim bebegimde tek damar vardi, yani pihtilasma oldugunda bebege pihti gitse bile tek damardan kan akimi saglanabilir ancak benim bebegime gidebilecek en ufak bir pihti onun kalbini durdurabilirdi cunku ikinci bir damar yoktu. Bu yuzden cok riskli bir gruptaydim pihtilasmanin disinda.
İgne kullanmam kendi doktorum ve perinatolog un ortak karariydi, diger uzmanlara gore gereksizdi...
Ama ilk bebegimi 10 haftalikken pihtilasmadan dolayi kaybettim ve risk almak istemedim doguma kadar 273 igne oldum aspirin kullanmadim cok sukur bebegimi kucagima aldim.
Demem o ki, heterozigot icin bile bu kadar ciddi riskler barindiriyorken bence bu isi gercekten bilen biri ile devam edin. Ayni acilari tekrar yasatmasin rabbim kimseye