Piknik(Ben mi abartıyorum? )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşanırsam beni doğuya sepetlerler ayrıca küçük çocuğum var bu iş ha deyince olmuyor
Yalnız ben atanip doğuya gitmek icin 8 saat ders calisiyorum kendi ayaklarimin üzerinde durmak için sinif öğretmeniyim, ki sinif öğretmenleri nerede ücra yer var oraya veriyorlar öyle merkezmiş, ilcelermiş hayal, en ücra köylerde göreve veriyorlar. Kendine öğrermenim diyen birinin Türkiyenin her köşesinde öğretmenlik yapmaya hazir olmasi lazim.Bunun için maaş veriliyor.Yazık gerçekten size. Onu da gectim en az 3 yillik evliymişsiniz. Doğu göreviniz coktan yapildi sayılmıştır. Maral okumayın.

Son düzenleme:
Anlamdınız sanırım ben öğretmenim o yüzden devlet beni doğu görevine gönderir dedim.Ama sınırlarımı zorlarsa tabi ki yapacağım o ama mantıklı hareket etmeye çalışıyorum
bu ne çirkin zihniyet?
öğretmenliğin kutsal yanı nerede?
yurdumun tüm öğrencileri gözünüzde aynı değil demek ki...

Canım 3 yıl evli olunca doğu görevi yapılmış mi sayiliyorbiraz daha çalışmalısın kpss ye.Ben de atanmadan önce atanayım da Suriye'ye bile giderim diyordum ama öyle olmuyor.Yasam koşulları buradaki gibi değil bunu buradaki herkes biliyor.Ben sadece doğuyu kastetmedim küçük bir şehirde de yasamayam.Niye mutsuz edeyim ki kendimi?Böyle mutsuz etmek daha kolay

Evliliklerin cogu askla yürümüyor. Ben de 3 senedir mantığımi kullanmaya çalışıyorum.
Hahahah bu türk insanının kendini avuttuğu mantık
He mantıklı bakıyorum dedıgınız buysa bakın böyle

Aynen aşk yok olmasın yani çocuk da var bu yaştan sonra aşk mı olur? Aaaaa

3 yıldır bir şey yapma yapma madem boşanmayacaksın ama delil topla bir bir avukata danış haklarını öğren

3 yıl aman doğuya gitmeyeyim böyle alıştım kafası
Aynen böyle çocuk büyütmek daha kolay olmalı
Mutsuz annenin çocuğu o da değil annenin yaptığı bir şey yok

Adam şimdi çok korkmustur eşyalarını al diyince titremiştir korkudan

Konu sahibi arkadaş sizin atanmaniza engel değil siz gönül rahatlığı ile hizmet vermek istediğiniz yerlere tercih yapabilirsiniz.Obur yandan konu sahibi gitmek istemiyor diye yaftalamanin ,eleştirmenin bir luzumu yok.İki binli yılların başında ben de Kpss ile atanma surecimde devlet tek il tercih hakkı verilmisti bize...tercihimi memleketimden yana yaptım ..yanında bir kutucuk vardı ;"tercih ettiğim il olmazsa bir başka şehre kura usulü atanmayı kabul ediyorum" yaziyordu..ben onu isaretlemedim mesela. Puanım memleketime yetmeseydi özel sektörde yine yaşamak istediğim şehirde hayatima devam etmekten yanaydı istegim. Henüz işin o sürecine girmediğiniz için yönetmelik bazında eksikleriniz var..arkadasin doğu görevi eş durumu nedeniyle erteleniyor ve her yıl evliliğine ,eşinin de işine devam ettiğini belgeleyebildigi süreçte doğu görevi (zorunlu hizmet) askıya alınıyor.Bu yıla kadar hükümetler 10 yılda bir "zorunlu hizmet affı " çıkartirlardi.Buyuk olasılıkla konu sahibi de bu yonetmeligin çıkmasını ,affa uğramasını umuyor.

Hadi duy
Hadi konuyla alakası olmayan bir şeyle duyar kasalım 🖐
konu ne kadar saçmaysa bu da bir o kadar saçma
madem adam sizi dinlemeyip gidecek ne diye boşuna kavga çıkarıyorsunuz o zaman geri dönemezsin deyip.
o adam eve geri dönecek ve siz yapamadığınız şeyler için boşa gürlemiş olacaksınız.
bu da konunuz için.

Yalniz anne babam da öğretmen. Hatta babam sube müdüelügü,okul müdürlüğü yaptı. Gelen giden atamalarla ilgilenirdi. Kafadan sallamayın.

Üslubu çok çirkin. Kim ister ki ege sahillerinde görev yapmak varken doğu da bir köy okulunda görev yapmayı ? Ama bunu kabul ederek mesleğe başlanıyor. Ve ben daha şunu diyen kimseyi duymadim: "Ay burasi cok cirkin buradaki öğrenciler cok kötü doğu çok kötü". Bu acik acik dislamaktır.Evli boşanmis biri öğretmenlik+evlilikte belli bir yılıni doldurduysa batinin doğusunda da görev yapabiliyor. Bizzat tanidigim kisi öjretmenliginin 6.yilinda bosanip istanbul a gitti.

Yalniz anne babam da öğretmen. Hatta babam sube müdüelügü,okul müdürlüğü yaptı. Gelen giden atamalarla ilgilenirdi. Kafadan sallamayın.
Doğru anladıysam ben de ilk kez sizden duydum 3 yıl evli kalınca doğu görevini yapmış sayıldığımızı. Bir tanışım 15 yıllık evliydi eşi işten atılıp iş bulamayınca ilk tayin zamanı ertelenen doğu görevini yapmaya gönderdiler resen.

Sizde katılın pikniğe bakalım ne yapacak ne göreceksiniz.

Tam olarak öyle değil öğretmenlikte belli bir yilini doldurma şartı var. Herhalde atanir atanmaz evlenmemistir.

Mune konuyu kapatabilir miyiz?Yani her konu nasıl bu kadar amacından çıkıp öğretmenliğe geliyor anlamıyorum.Gecen yine alakasiz bir konuda gereksizin biri soyle yazmisti"Aa inanmiyorum bu kadar yazim yanlisi yapan bir ogretmene asla cocugumu vermem okulu basarim."Inanmayanlar eski mesajlara bakabilir.Soyle yazan arkadaşlara hak veriyorum:Boşamayacaksan kurcalama.Sunu söyleyeyim ben bu adamı 2 sene önce boşamaya kalktım dünya ayağa kalktı annem yataklara düştü herkes napiyorsun, yapma, etme sabret bilmem ne dedi.Arkadaslarim seferber oldu ayrılmayalım diye sülalem oyle.Yani demek ki sanal dünya ile gerçek dünya bir değil.Agzinda sakizla e boşa o zaman yazması çok kolay.Ben de biliyorum boşanmasını.
Evet, doğuya gitmekten korkuyorum.Hanginiz korkmuyor?Batida büyük bir şehirde doğdum büyüdüm hayat tarzım bu.Bolu'da okurken de çok zorlandım küçük şehirde 4 yılı nefret ederek geçirdim.Ayrica ailem burada doğuya gidersem bir daha rüyamda gelirim buraya.300 puanlı öğretmeler bile tayin isteyemiyor.Tek sebep tabi ki bu değil çocuğum basta olmak üzere milyonlarca sebep yazabilirim.Hata burada nasıl tipler olduğunu unutup konu açan da.Bunun için özür diliyorum.

Tam olarak öyle değil öğretmenlikte belli bir yilini doldurma şartı var. Herhalde atanir atanmaz evlenmemistir.
O konuda net bir bilgim yok o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama hazır konu açılmışken merak ettim. Kaç yıl çalışanlar için geçerli dediğiniz kural?

Buraya evli adama aşık oldum karısı ile yatmıyormuş evliliği bitmek üzereymiş diyen kızları linç ediyoruz, seni kandırıyor diyoruz ya. Galiba o kocalar doğru söylüyormuş. Boşanmanın yaptırımları kolaylaşsa evli çift kalmayacak sanki. Ha buna evlilik denir mi? Su çok güzel boşanın da gelin .

O konuda net bir bilgim yok o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama hazır konu açılmışken merak ettim. Kaç yıl çalışanlar için geçerli dediğiniz kural?
Bilemiyorum. Es durumundan erteleniyor başta. Daha sonra boşanma durumunda zorunlu hizmet sayilan okullara tercij yapıyor.

Peki siz şimdi eşinizin peşine düşme, güvenmeme gibi sorunlar yaşarken boşanmanıza engel olan insanlar ne tavsiye veriyor size? Boşanma zamanı ortalığı ayağa kaldıranlar genelde evlilikte sorun yaşarken ortalığı ayağa kaldırdıkları kadar yanında olmuyor insanın.

Doğuda çalışma çalışmama konusunda da haklısınız insanın çalışmak istediği şehirde çalışma hakkı olmalı bence. Yoruma bir açık konu değil.

Belki haklisin ama gençliğimi harcadığım konusunda.Ben Bolu'da okudum orada bile 4 sene sanki ruhuma eziyet ettiler.Sehir yakındım var yaşayamam yani.Kâr zarar hesabı yaptigimda bu salaga katlanmak daha kolay geldi
Eşiniz salak değil siz gurursuzsunuz.
Madem bu adama kendinizi mecbur hissediyorsunuz niye bu durumlara düşürüyorsunuz kendinizi?
Kocanızın uygunsuz mesajlarını yakaladığınızda madalya mı veriyorlar, kocanız utançtan yerin dibine mi giriyor?
Sanmıyorum. Sadece kendinizi küçültüyorsunuz.
Belki de çocuk, doğu görevi vs bahane. Bu adama bağımlı olabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…