Piknik(Ben mi abartıyorum? )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annen baban öğretmen olunca yönetmelik değişmiyor malesef ?Es durumu bittiği an doğu görevi yükümlüsü sayılırsın
O iş öyle değil.1. 2. Ve 3. Hizmet alanlari var. Bunlarinda 1. 2. 3. 4. 5. 6. Bölgeleri var. Siz es durumunda 1. 2. Veya 3.ye geciyorsunuz. Bosaninxa ayni ilin 4. 5. 6. bölge okullarina tercih yapabiliyorsunuz. Zorunlu hizmet okulu oluyor bunlar illa doğu illeri diye bir kıstas yok.

Evlilikte Belli bir yılı doldurduktan sonra Doğu görevi kalkıyorsa o yıla kadar bekleyin

E o zaman doğu görevini yapmış sayılmıyor ki. Yine ertelenmiş oluyor işte mazeretiniz olduğu için.
Diğer iyeye yazdigimi size de alintiliyorum O iş öyle değil.1. 2. Ve 3. Hizmet alanlari var. Bunlarinda 1. 2. 3. 4. 5. 6. Bölgeleri var. Siz es durumunda 1. 2. Veya 3.ye geciyorsunuz. Bosaninxa ayni ilin 4. 5. 6. bölge okullarina tercih yapabiliyorsunuz. Zorunlu hizmet okulu oluyor bunlar illa doğu illeri diye bir kıstas yok. Sadece yeni tercih yapanlar sadece doğu illerini tercih edebiliyor. Ki zaten önceden de ben atandim aninda evleneyim batiya gideyim.diye bir sey yoktu. Gene belirl bir süre sarti var. Üye demogoji yapıyor

her konunuzda insanlar bana yükleniyor diyip atar gider yapmaya başlıyorsunuz.
eski konunuzu da hatırlıyorum, orada da kocamdan göremediğim ilgiyi oğlumdan almak için kendimi ona adadım demiştiniz. hoşunuza gitmeyen eleştiriler duyunca da asıp kesmiştiniz.
kimse boşanmak kolay demiyor. ama bu kadarını yaşayan bir insanın, hem de mesleği elindeyken katlanması da mantıksız. çünkü bir adamın karısına erkek arkadaşlarla pikniğe gidicez diyip işin altından 2 kadınla gideceğinin çıkması hoş değil. ve yazdığınıza göre bu ilk kez olan birşey de değil.

bu arada mesela ben ağzımda sakızla yazmıyorum bunları boş boş.
sanırım size göre hepimiz boş gezegenin boş kalfası gibi atıp tutuyoruz ama öyle değiliz emin olun.

Yalniz anne babam da öğretmen. Hatta babam sube müdüelügü,okul müdürlüğü yaptı. Gelen giden atamalarla ilgilenirdi. Kafadan sallamayın.
Evlendikten 3 yıl sonra zorunlu hizmet muaf sayılmaz uydurmayin.
Eş durumu ile ertelenir. Af gelmezse resen atama bile yapılır.

Onu da gectim en az 3 yillik evliymişsiniz. Doğu göreviniz coktan yapildi sayılmıştır.
Bosaninxa ayni ilin 4. 5. 6. bölge okullarina tercih yapabiliyorsunuz.
Bunu da siz yazmadınız mı? Aynı ilin zorunlu hizmet olan bölgelerine tercih yapmak zorunda olmakla zorunlu hizmetin yapmış sayılması aynı şey mi? Neyse var demiştiniz ama anladığım kadarıyla zorunlu hizmetin yapılmış sayılması gibi bir durum yok evlilik yılımıza göre.

Aslında doğru söylüyor uzun zaman evli kalanlar muaf olmalı doğu görevinden o da bir nevi doğu görevi sayılır

Açıklamanız yanlış. Biraz daha araştırın.
Mazeretlerini belgelendiremeyenler, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek ya da eksik kalan hizmetlerini tamamlamak üzere bu maddenin birinci fıkrasında öngörülen usulle atanır” hükmü ile 6. Fıkrasındaki “Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görevli iken mazeretleri nedeniyle 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar, mazeretlerinin ortadan kalkması hâlinde ilk yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamak üzere 4, 5 veya 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarına atanır.”

Benim kastım da o zaten yaşamın daha zor olduğu, küçük yerler.Ben hem alistigim, doğduğum yerden hem ailemin yanından ayrılmak istemiyorum dedim

Bu açıklamadan "Onu da gectim en az 3 yillik evliymişsiniz. Doğu göreviniz coktan yapildi sayılmıştır. Maral okumayın." Bu yorumu nasıl yaptınız acaba
Tekrar ediyorum yeterince bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında uydurma yorum yapmayın. Bu arada onun adı doğu hizmeti de değil zorunlu hizmet. Doğuya gitmeden de yapilabilir.

Üue doğuya gitmek istemiyorum diyor. Doğuya gitme sarti o 3 yilla birlikte coktan maziye karismistir. Kaldi ki zaten üyenin öğretmenlige atandigi yillarda batinin doğusuna da tercih yapilabiliyordu. Sadece doğu tercihi yapmak yeni gelen bir olay. İstanbul'a 20 km uzakliktaki bir köy yollari zor diye 4.hizmet bölgesi sayilabiliyor ki zaten İstanbul da böyle bölge coktur

Değişik bir evliliğiniz varmış. Sizin ayrılmama sebebiniz kişisel çıkarlarınız. Peki onun devam ettirme sebebi ne? Adamın önceden vukuatı var. Size ne sevgi ne saygı duyuyor. Duysa başka kadınları gözü görmez.
Ortada sevgi yok, saygı yok sadece kişisel çıkarlar var.

Son düzenleme:
İstanbul ve Ankara'da bazı okullar Doğu sayılıyor diye duymuştum.

Benim kastım da o zaten yaşamın daha zor olduğu, küçük yerler.Ben hem alistigim, doğduğum yerden hem ailemin yanından ayrılmak istemiyorum dedim
İyi de İstanbul da oldugu kadar dogu illeri hariç baska hicbir büyük şehirde zorunlu görev bölgesi yoktur. Öyle yerlere gidersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…