Et Yemekleri Pilav Üstü Etli Kuru Fasulye - Öncü Biber Salçası Sponsorluğunda

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.839
598
Hu hu yine ben geldim
Bu ayda et yemeğimi aldım geldim. Yani bundan da eksik kalmadım

En sevdiğim yemeklerden birini yapacağım, etli kuru fasulye. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler Bende bugün sevdiğim gibi yapacağım.

Malzemeler

• Kuru fasulye(ıslattıktan sonra 2 sb kullandım)
  • Kırmızı et
  • Kuru soğan
  • Kapya biber
  • Domates
  • Biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 küp şeker

Öncelikle kuru fasulyeyi 1 gün önceden şişmesi için ıslatıyoruz. Ben birkez kaynattıktan sonra altını kapatıp şişmesi için bırakıyorum.

Düdüklü tencerenin altını açıp içine sıvıyağ ekliyoruz. Hemen sonra kuşbaşı doğranmış etlerimizi ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.

Etlerimizi rengi değiştikten sonra küp küp doğranmış soğan ve kapyayı ekleyip biraz kavrulmasını bekleyip kabuğunu soyup küp küp doğranmış domatesimizi ekliyoruz.

1 yk biber salçasını ekleyip biraz su ekleyip 5 dakika kadar bekleyip içine fasulye, kırmızı biber, karabiber ve tuzu, küp şeker ilave edip en sonunda üzerini biraz geçecek şekilde su ekliyoruz(ben sulu sevmiyorum o yüzden az ekledim. Sulu seven biraz daha eklemeli). Yüksek ateşte düdüklü otene kadar, daha sonra kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nanaaa ellerine sağlık hayatım bayılırım kuru ve pilava yanındada cücük soğanı kıracan yiyeceksin
Başarılar diliyorum yarışmada
1 tabak istiyorummm
Ayy bi sürü çıktı ya bende yedirecek birilerini arıyorum yoksa 3 gün yeriz
Çok teşekkür ederim

Ay bana bir haller oluyor
Kuru fasulye yapmak her babayiğitin harcı değildir.Mesela ben her yemeği çok kolay ,güzel yaparım ama kuru fasulyeyi yapmaya,kıvamını tıtturmaya zorlanırım.
Ellerine sağlık canım,çok leziz duruyor,başarılar dilerim

Canım kıvamı damak tadı sanırım ben mesela sulu sevmem ablam biraz sulu yapardı fasulyeni alırdım
Çok pratik geliyor bana pişirmesi . Yani kolaya kaçtım
Çok teşekkür ederim

Ben de bi tabak istiyorum. :) ellerine sağlık, başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…