Pilavı Tane Tane Nasıl Yapıyorsunuz?

nurayatalay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
12
2
1
37
Ya nerdeyse her yemeği yapabiliyorum ama şu pilavı tutturamıyorum. Tamamen lapa olmuyo ama tane tane seviyorum. Yapanlar bi yardımcı olabilir mi ya? Nasıl yapıyorsunuz öyle

Pilavı güzelce kavuruyor musunuz acaba? Az kavurmak tane tane olmayı azaltıyor. Kavururken tuzu da ekleyip kavurun. Bir de orantıyla koyun 1 bardağa 1,5 sıcak su diye direk ölçerek koyun. Bir de içine azıcık şeker de koyarsanız suyla birlikte daha beyaz ve tane tane oluyor.

Pilav yaparken öncesinde pirinci ılık su dolu bir kaba koyup 1 saat bekletmek çok iyi sonuç veriyor ayriyeten yukarıda denildiği gibi kavurmak gerekir

pilav yapmadan önce 1 bardak yapacaksam eğer üzerine geçecek kdr ılık su tuz koyup bekletiyorum. yarım saat kdr önce daha sonra 2 su bardağı tavuk suyuna biraz yağ koyarak pilav tenceresinde kaynatıyorum. ardından içine iyice yıkanmış pirinçleri ekleyip arada karıştırarak pişirmeye bırakıyorum. her zaman pilavda 1 e 2 ölçü. 2 bardak pirince 4 bardak su yada tavuk suyu

Kavururken tuz at.
Kaynım otelde şef aşçı o söylemişti. Ben hep öyle yaparım.

Ben kavurup suyunu ekledikten hemen sonra bir kaç damla limon sıkıyorum , 1-2 dk kaynatıp ardından kısık ateşte pişmeye bırakıyorum .

öncelikle tane tane olmasında önemli faktörler pirinç veya bulgurun kaliteli olması var ikincisi ise eğer içerisine şehriye katıyorsanız şehriyeniz pembeleşince bulgur veya princi tavaya boşaltınız bunları iyice karıştırın ve kavurulsun baya yağın pirinc veya bulgurun içerisine işlediğini göreceksin sonra su koyacaksın ve suyu kesinlikle koymuş olduğun pinç veya bulgurun üstüne çıksın su yani iki cm yukrıda kalsın su sonra kapat kapağı ve taneleri saymaya başla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…