- 9 Ocak 2015
- 19.902
- 82.700
- 798
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Ellerine sağlık kuzumSelamlar
Glutensiz beslenen eşim dolayısıyla evimize hazır yufka girmez. Ben hep el açması yufka yaparım ve onun ile börek yaparım ayıptır söylemesi( EnHarbiKiz mesaj yerine ulaşmıştır inşallah )
Bu börekte çok pratik ve leziz hemen hazırlanabilen türden uğraştırmaz. Ve dün akşam bugünkü misafirler için hazırladığım böreğin bu sabah üçte ikisini yiyip işe kaçan eşime burdan selam olsunBöreğimi kızım Betül'ün kankitosu @KarKralicesi ne armağan ediyorum. Bide @Nevreste ye bide HanimKelesimiGetir keleş ablaya bide... Başka yok EnHarbiKiz heveslenme boşuna sana yok
Malzemeler
Üç yufka
Bir bardak yoğurt
Yarım bardak sıvıyağ
Bir yumurta
Çörekotu
Hatay peyniri (böreklerde tercih ettiğim peynir yöremin peyniridir.) Eki Görüntüle 1645216
Yapılışı
Yumurta yoğurt ve sıvu yağ bi kapta iyice karıştırılır sos hazırlanır Eki Görüntüle 1645215
Yufkanın biri açılır ve her yerine bu sostan sürülür Eki Görüntüle 1645217
Peynir ve çörekotuyla hazırlanan içten yufkaya serpiştirilirEki Görüntüle 1645218
Ve kenarlardan büze büze ortaya doğru katlanır. Diğer uçtanda aynı işlem uygulanır.Eki Görüntüle 1645219
Dikkatlice yağlanmış tepsiye konulur
Eki Görüntüle 1645231
Üzerine kalan sos dökülür.
Eki Görüntüle 1645234
180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1645235
Vee sabah sunum için bana kalan iki dilim börek ile tabağım
Eki Görüntüle 1645238
Eki Görüntüle 1645240
Eki Görüntüle 1645251
Afiyet olsun herkese
Ellerine sağlık kuzum
Dene ipeko çok basit kahvaltıda da süper oluyor. Teşekkür ederim canımKek yarışması ne ara bitti de börek yarışması başladı. Ben de kek yarışmasının gidişatına bakayım diye girmiştim..
Valla süper görünüyor Dombik. Kolaymış da. Yarın fırsat bulursam denemeyi düşünüyorum.
Başarılar canım
Olur bence patateslideÇok pratik bir tarifmiş gerçekten, hiç denememiştim, deneyeceğim. Patatesli de olur mu acaba?
Başarılar..
Teşekkür ederimEllerinize sağlık,yarışmada başarılar
Evet aynısı bi karbonat eksikmiş bende.Boregimizin çok benzediğini yeni gördüm dombik nerdeyse aynıymiseline sağlık başarılar dilerim çok
Teşekkür ederim ♡Ellerine Sağlık dombikm yarsmada başarılar dilerim
Teşekkür ederim matmazelim ♡♡♡ sen gel öğlen çaya ben sana ince belli bardakta missss kokulu çayımla börekimden ikram edeyimDombikim öğlen çaya sendeyim...
Anam anammm gece gece bu ne kuzum senin pilelerini yirimm ben
O zaman oyum sana benimEvet aynısı bi karbonat eksikmiş bende.teşekkür ederim
Teşekkür ederim ablaMunzevi Zencefil harika olmuş ellerine sağlık,ben dedim demi dombik yapar diye EnHarbiKiz gör gör bak yapmış bile böreğini
Teşekkür ederim ablasizlere layık olmaya çalışıyorum
Bu sabahta yaptım abla çayda halen sıcak hemen getireyimHarika olmuş zaten,bir tabak yollasanda mideye indirsem yani
Bu sabahta yaptım abla çayda halen sıcak hemen getireyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?