pilim bitti:(

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.420
23.891
598
sabahları aşırı yorgun uyanıyorum dikkat eksikliğim var bu ara kilo vermem de zorlaştı kan değerlerimde yada hormonlarda sıkıntı olabılır mı?boyle bı durumla karşılaşan var mı benım için buyuk dert

Olabilir elbette.
Ayrıntılı bir kan tahlili yaptırın.
Ramazan'dan sonra kendimi 1 ay toplayamadım, uyanamadım, iş yapamadım, aşırı takıntılı ve depresif oldum, meğer demir kalmamış vücutta.

Sabah yorgunluluğunun sebebi düzgün nefes alamamak da olabilir.
Burun eğriliği ciddi anlamda hayat kalitesini düşürüyor.

demir eksikliği
biotin eksikliği
tuz eksikliği (gerektiğinden az tüketiyorsan inanılmaz yorgunluk ve dikkat eksikliği yapar)
bu yazdıklarına sebep olabilir

kilo verme olayı bunlardan bağımsız da olabilir
daha önce çok kilo verdiysen bu dönem vücut kendini korumaya almış olabilir mesela

burnumda egrılık yokta bende demır eksıklıgınden süphelenıyorum doktor ılac verdımı pekı nasıl ıyı gelıyomu?

yok cok kılo vermedım daha once hep 48 kılo falandım bu ara 52 oldum eskıden ıkı gun yemek yemesem kılo veren ben sımdı veremıyorum demır eksıklıgı buna seep olabılıyormus

aşırı yorgunluk, demir veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklı olabilir.. bir de stres, moral bozuklugu filan varsa o da sebeptir.. en iyisi tahlil yaptırmak..
kilo vermem derken de, aynı diyeti uzun suredir uyguladıgında etkisiz olabiliyor bi süreden sonra..
Allah kolaylık versin

teşekkür ederım bi eksikliğim var ama ne ben de tam cozemedım doktora gıdıcem bakalım..

teşekkür ederım bi eksikliğim var ama ne ben de tam cozemedım doktora gıdıcem bakalım..
ben de aynı vaziyetteydim, hatta tır geçmiş gibi hissediyordum iki adım atsam.. ilk kontrolde demir ve cinko eksik cıktı, ilac kullandım, Allah'a sukur duzeldi.. sonra yineledi, bu kez de kalsiyum dedi doktor.. yani cok degisiyor kan degerleri, sık kontrol lazım

düzeliyosa cok ıyı ya valla o kadar yorgunumki gecmez gıbıme gelıyo

düzeliyosa cok ıyı ya valla o kadar yorgunumki gecmez gıbıme gelıyo
yok yok ilaçları duzenli al, kısa surede duzene giriyo Allah'ın izniyle.. ama ihmal etme hemen git.. bi de beslenme duzenine dikkat et.. artı no stres

burnumda egrılık yokta bende demır eksıklıgınden süphelenıyorum doktor ılac verdımı pekı nasıl ıyı gelıyomu?
Henüz anlayamadım ya.
1,5 aydır kullanıyorum ilaç.
Doktora gitmeden önceki gibi değilim, ama hâla merdiven çıkarken gözüm kararıyor hafiften.
Algım düştü gerçekten.

İnternetten araştırın biraz da, ona göre tahlil isteyin.
Yoksa klasik tahlilleri yapıp bir şey yok deyip gönderebiliyorlar.

Malesef bende öyleyim.sürekli yorgunluk var..demirde hep eksik.

B12 ve demir ile ilgili olabilir yüksek ihtimal. Dahiliye tam kan sayımını yapar şikayetleri anlatırsan..
Kronik B12 ve demir eksikliği hastasıyım, 6 ayda bir baktırırım kan tahliline artık doktora gittiğimde şikayetin ne diye sorunca birşey diyemiyorum yapıyor testleri sormadan
Bunlar kalıtsal gibi sanki, yani ilaç içiyorsun düzeliyor sonra tekrar aynı duruma gelebiliyor.
Ben 6 7 yıldır çekiyorum bunların yanı sıra saçlarımın yarısını da kaybetmiştim B12 yüzünden, ihmale gelmez bir vitamin, mutlaka baktırman gerek..

Metabolizman yavaslamisdir büyük ihtimal .. yada demir eksikligi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…