pire ve haşereler...

dolanıyor valla.evinde kurt falan var işte. bir de hamam böceği sardı hep lavabodan çıkıyolar. e lavaboda biriktiriyor bulaşıkları, tabi aynı kanalizasyon ordan bana geliyolar ve yan taraflara. hadi kediyi hallettim , kadının evindeki bulaşığa nasıl karışcam. aslında aramız iyidir , söyledim daha önce bulaşıkları kale almayınca daha da demedim.

valla eşimin de geldi, aynı şey aklına alıyım bunları gece arabaya koyup, hayvan barınağına bırakayım dedi ama.yok dedim ben.

biraz daha ileri bir semte veya eşinin işine yakın başka bir lojmana veyahut eve taşınma imkanın yok mu??
bu böyle çekilmez ki,onun pisliği yüzünden siz hasta olucanız ailecek yazık ya...
a.s

bende asker eşiyim bu tip durumlarda kurallar çok katı.toplayıp barınağa yada başka yere götürsünler.lojman yönetimi yokmu?yöneticinin eşine anlatsanız yeter.komşunla kötü olacaksanda ol.yoksa bebeğin kötü olacak.yıllardır lojmandayım şükürler olsunki hiç problemli komşum olmadı.sanırım türkiyede değilsiniz buralarda öyle loj yok benim bildiğim.

canım daha yeni taşındık zaten bir sene olmadı. müstakil diye sorun olmasın diye buraya çıktık
eşimin işi uzak zaten yarım saat falan.ona yakın lojman vardı ama apartman diye istemedik.bebek var ya rahat büyüsün diye.

Her kedi,köpek besleyenin evinde pire olmaz ki...Nerden bu kanıya vardınız anlamadım.

canım türkiyedeyim ben.sen bilmiyor olabilirsin de burada da oluyor böyle lojmanlar.lojman yönetim var konuştum bayan zaten kendisi ama işte biraz fazla dilekçe olunca işleme koyarlarmış. ben arada zıtlık olsun istemiyorum.zaten söyleyeceğimi söyledim gene söyleyeceğim. hem bu komşum gibi bir kaç kişi daha var kedi köpek besleyen. yasak normalde ama yetmiyor işte benim şikayetim.

kediyi bahçesinde besleyen arkadaş sürekli ilaçlama yapmadığını kendisi söyledi aksattığını bu yüzden olduğunu. buradan vardım kanıya.çünkü bahçeler dipdipe ve benim bahçemdeler sürekli kovduğum halde.

eve alıştırmış benim evede girmye çalıştılar kapı ucunda yakaldım.muhtemelen o zaman geldi.yatak bile yatmış evde.ya evde besle, ya bahçede besleyeceksen de bakımını düzgün yap.benim kızdığım bu.

Allah yardımcın olsun canım...
En iyisi diğer 2 komşu ile toplaşıp gidin konuşun...
olmazsa belediye sağlık işlerine şikayet edin yazık valla yazık..
bir an kendimi koydum yerine, insan deli olur valla...
ya valla üzüldüm, onun pisliğinin cezasını çekiyorsunuz resmen..
bu kadar düşüncesizlik te olmaz ki pes...
:olmaz:

Entersan.. komşun hemde eğitimci olmasına rağmen, niye cahilce davranıyor anlamadım..
:ecrin_bebek:bebekle kediler aynı şey mi canım..tamam onlar da canlı da..
kedi köpek yaşamak için, başlarının çaresine bakarlar..
Ama bebeklerin anneye ihtiyacı vardır, en büyük bariz fark bu..
istersen komşuna benim notumu ilet canım..yerimseniben
İlaçlayınca kurtulusunuz inşallah..
eğer hayvan bakmak istiyorsan,aşısı vs.ile ilgilen,
aksi taktirde şikayet edebilirim diye makul bir dille ikaz edersin..
yok anlamadı..yönetime şikayetini et..samimi görüşürüyoruz falan da deme..
o, sen rahatsız oluyormusun diye düşünüyor mu?:umursamaz:

Ayrıca 5 gün bulaşık yıkamamayı hiç anlamış değilimakannehir..Vay vay vay.sempatiksalakcinni.
Sanki çamaşır.. haftada bir bulaşık yıkıyor hatun..alsanaalsanasmilekaydirigubbakcemile3

tatlıgacı ben ona söyledim verdiği cevap evet beni çok kırdı. tekrar konuşucam işte bir göreyim. valla ben anlamıyorum bu insanları.tatilde şuan evde yalnız insan mutlaka yıkar ben bir bardağımı bırakmam tezgahta.her gün kaçkere siliyorum tezgahları falan. ilaçlama olduktan sonra bebeğimle bir gelip temizlk yapmak zorundayım. baksın bakamıyorsa versin. görürsem gene konuşucam,lojman yönetime bildiricem ama tek benle veya birkaç kişiyle olmuyor işte.

bizim böyle bir kiracımız olmuştu babamın öğretmen arkadaşıydı bi de adı da Melek :1: tahmin edeceğiniz gibi evin içine etmiş borç takıp kaçıp gitmişti ,, böylesine laf anlatamazsınız kuzum ya kedileri toplatıp hayvan barınağına attırın ya da tanışın ...sokak kedisini koynunda yatıran adamdan ne beklenir ,,

valla bilmiyorum ya kedilere baksın bakımını yaptırsın sorun değil. ama böyle olursa ilaçlatıcaz bir işe yaramayacak.çok fena bir durum ya. iyi de anlaşırdık yazık oldu ya.

Kedilerde pire probleminin tek çözümü veterinerlerde satılan enselerine damlatılan pire damlasıdır. Bu damla hayvani birkaç ay pireden korur... Eğer komşunuz bu hayvanları bu kadar önemsiyorsa hem hayvanların hemde çevrede ki insanların sağlığını düşünmek zorunda. Bu damlayı kendisine söyleyin gitsin kedilerin bakımlarını yaptırsın madem bu kadar değer veriyor yarın öbür gün şikayetlerden dolayı kediler toplatılsa daha mı mutlu olacak acaba??
Bende evimde kedi besliyorum çok seviyorum imkanım olsa bende isterim yardıma muhtaç hayvanlara bakabilmek ama bunu yaparken de başkalarının sağlığını tehdit etmeye gerek yok.

haklısın issimo söyliyeceğim bunu teşekkür ederim .

haklısın tedirgin olmakda üstelik bir de bebeğin var...ne kadar vurdumduymaz ve pis insanlar var..
ama işde bu medeniyet okumakla felan kazanılmıyor bu bir kez daha kanıtlandı ...
temizlik de görgü de küçük yaşda kazanılır ...bulaşıkların durması ne demek günlerce evi resmen pislik götürüyormuş....
o ev de böcek de olur diğer haşerelerde ...
tekrar konuşun anlamıyorsa askeriyeye şikayette bulunun bari komple lojmanı ilaçlasınlar.

aradım konuştum , ilaçların hepsini sipariş ettim dedi. gelicek dedi. bu şekilde bakalım aynı şey olursa kesin farklı şeyler yapıcam.

beni üzen kullandğı kelimeler. bebeğimle kedileri bir tutması. bana telefonda.ayy ne kadar paniksin, ne kadar inceliyorsun rahat falan diyor. ben öğretmenim hergün birsürü çocukla uğraşıyorum diyor.ben de kendi çocuğun olunca anlarsın dedim.aynı şey diyor. ben ona çocuğun olursa anlarsın dedim diye bana ben anlıyorum, çocuğum yok ama okulda hep uğraşıyorum diyor. ben bu yüzden nefret ettim dert anlatmaktan.ya okuldaki çocuklarla kendi çocuğun bir mi? anlamıyor işte sabit fikirli.

beni üzen kullandğı kelimeler. bebeğimle kedileri bir tutması. bana telefonda.ayy ne kadar paniksin, ne kadar inceliyorsun rahat falan diyor. ben öğretmenim hergün birsürü çocukla uğraşıyorum diyor.ben de kendi çocuğun olunca anlarsın dedim.aynı şey diyor. ben ona çocuğun olursa anlarsın dedim diye bana ben anlıyorum, çocuğum yok ama okulda hep uğraşıyorum diyor. ben bu yüzden nefret ettim dert anlatmaktan.ya okuldaki çocuklarla kendi çocuğun bir mi? anlamıyor işte sabit fikirli.

bebekle kedileri bir tutsaydı onların da sağlığına , temizliğine dikkat eder ,onları bir bebek gibi korurdu ..sadece yemek vermekle olmuyor ki ,, umarım kadının bebeği falan olmaz yazık yahu ..

Back
X