pirlanta tek tas

satilirmi pirlanta

• evt

OY: 5 41,7%
  • hayir

OY: 7 58,3%

• Ankete Katılan
    12

meftune90

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2014
15
2
6
35
daha dün bir evlenme tekilfi aldim ama tektasi begenmedim tasi cok kücük ve takilcak yeri okadar ince ki ama pirlantaya satipta sik bir altin yüzügü alabilirmiyim büyük tasli bir tektas

Bence o evlilik teklifinin en anlamlı hatırası , bırakın kalsın manevi değeri adına. Kendinize 300tl verip yaptırabilirsiniz, ve diğer taşlar pırlanta gibi parlak değil, taşı da öyle hemen düşmez. Benim nişanlımda sizin tarif ettiğiniz gibi pırlanta yüzük yaptırmış, biraz bol geliyor ama olsun o olduğu gibi ömür boyunca benimle olacak, maneviyatı hatırası çok büyük, sizde satmayın derim hem sevgilinizde bu durum için üzülebilir.

Bence o evlilik teklifinin en anlamlı hatırası , bırakın kalsın manevi değeri adına. Kendinize 300tl verip yaptırabilirsiniz, ve diğer taşlar pırlanta gibi parlak değil, taşı da öyle hemen düşmez. Benim nişanlımda sizin tarif ettiğiniz gibi pırlanta yüzük yaptırmış, biraz bol geliyor ama olsun o olduğu gibi ömür boyunca benimle olacak, maneviyatı hatırası çok büyük, sizde satmayın derim hem sevgilinizde bu durum için üzülebilir.

Arkadaşa katılıyorum .. Hatıra hemde müstakbel eşinizden :)

Pırlanta ikinci ele düştüğü zaman beş para etmiyor malesef :)

Aslinda pirlantayi aldigindan cok daha fazlasina bile satarsiniz, ama pirlantasina gore degisir iste. Rengi, kesimi, berraklik derecesi vs cok onemli pirlantada, tabii sertifikalar da. Kuyumcu sertifikasi degil ama, GIA ya da AGS gibi tarafsiz pirlanta laboratuvarlarinin sertifikalari.

Turkiye'de pirlanta satan bircok marka taslari ederinin 2 katina satiyor. Degerinin en az 2 katina sattigi gibi bir de laboratuvar sertifikasi vermiyor bircogu. Kendi yazdigi sertifikayi veriyor. ( Lab sertifikasi verenlerde de dedigim gibi bu fiyat sisirmesi mevcut, ustune daha da sisiyor) Boyle olunca H renk diye satilan pirlanta aslinda J olabiliyor, VS1 diye satilan tas aslinda SI2 olabiliyor ve oyle de oluyor cogu zaman. Hadi her sey size soylendigi gibi olsa bile zaten ederinin en az 2 kati para odeyerek almis oluyorsunuz. Dolayisi ile o pirlantayi satmak isteyince en iyi ihtimalle en az %50 deger kaybediyor :KK14:

Ama tasinizi sirf adi olsun diye marka bir yerden almak yerine sadece pirlanta ile ugrasan, ustune reklamdi marka ismiydi suydu buydu katmayan, laboratuvar sertifikasi (en iyisi GIA'dir) ile belgeleyen ve bunu ozel mikroskop ile kanitlayabilen guvenilir yerlerden alirsaniz eger o pirlanta 1 kurus deger kaybetmez, aksine zaman icinde aldiginizin ustunde bir parayla da satabilirsiniz.

• Beğen
Reactions: tuz
bence hiç satma benimkide senin anlattığın gibi hatta sözlüm istersen değiştirebiliriz benim için sorun yok dedi ama ben asla dedim bunun manevi değeri çok çok farklı ileride aldırırım sende öyle yap.

sertifikaları düşük karatta kuyumcular verir.yüksek karatta bağımsız labaratuvarlar.aldığı yerden değiştirmek en mantıklısı.satarken pırlanta çok değer kaybediyo.özellikle bilindik bi markadan alınmışsa.

Back
X