Pis kaynana...

Bu tipler çocuk çorba falan yemeye başlayınca da kaşığı kendi ağzında soğutup bebeğe veriyorlar önce kendi ağzına sokuyor yani çok gördüm ve nefret ediyorum pis insanlar sizinkinde de o potansiyel var. Sert uyar sert emziği bi daha ağzına soktuğunu görürsen sertçe al elinden götür çöpe at.

bebeğe tatlı bir şeyler tattırmasında bir zarar görmedim. eskilerden kalan bir adet vardı benim öncelerden duyduğum, bebeğe doğduğunda biraz şekerli su verilirdi sarılık olmasının önüne geçebilmek için. ne kadar doğru bilemiyorum ama bizleri ve büyüklerimizi hep böyle insanlar büyüttü, sağlık kurumlarına hiç bir şekilde ulaşamayan insanlar.. belki kayıvaliden çocuğa faydalı olabileceğini düşünmüştür. diğer konuya gelince eşinizi doğurup büyütmüş bir kadın için bunları söylemeniz bence hoş değil.

ya ne kadar sabırlısın. ben ilk gördüğümde çıngar çıkarırdım. bırak emziği, portakalı bile besmele çekerek yerdi. çok tolerans gösteriyorsunuz çoooookkk. yollayabiliyorsan yolla, yollayamıyorsan bebeği elinden çek al, gitsin sağı solu temizlesin işe yarasın. pis mikrop ağız

Durumu esinle paylatin mi? Esin mudahale etsin. Emzigi kendi agzina alip vermek ne ya !!!!

Yaşlı insanlar maalesef oturup konuşmadan anlamıyorlar, çok önerisini verdim bir işe yaramadı. Sert bir şekilde çıkışmaktan başka çareniz yok. Eşinizle de konuşun böyle böyle diye.

ıyyk iğrenç

Farkindayimcocugun 3 aylik oldugunun. Sen farkindamisin peki cocuga portakali yedirmiyor? Nesi gaz yapacak? Cocuk ek gidaya basladigi zaman diger yiyecekleri red ediyor sute alistigi icin anlayabildinmi demek istedigimi? Cahil oldugumu nerden anladin onu cikartamadim? konu sahibi Doktorum kizima 3 aydan sonra yiyecekleri sadece dudagina sur agzina tatgitsin ki ek gidaya gectiginde zorlanmasin demisti bende aynen o sekilde yaptim. kizim suan 11 aylik bu zamana kadar hic bir yiyecegi istememezlik yapmadi.. Deneyip denememek senin tercihin tabi ki sen annesisin.

Ben de bi doktora soruyum bu konuyu, doktorun söylediyse vardır bi bildiği ama benim kaynana damlatiyodu ağzına bal verdiği bile oldu neyse o günleri hatırlamak istemiyorum tepkimi koydum tek bi damla bi şey veremez artık vermek istersem ben veriririm doktor onayıyla tabi

Hayir tabi ki damlatmasin sadece anne sutu almasi gerekiyor bal özellikle verilmiyor 1 yasina kadar. Sadece dudagina portakali sur mesela sadece tadini alsin bebegin yutacagi sekilde degil.

Alakası yok ben kızıma ilk altı ay yalnızca anne sütü verdim hiç bi şey de tattırmadım. ek gıdaya geçincede hiç bi şey reddetmedi.eltim de sizin dediğiniz gibi yaptı çocuk şimdi hiç bi şey yemiyo. artı bünyesi alerjik olabilir öyle rastgele bi şey verilmemeli bi ürün verdikten sonra üç gün takip edilmeli. bu da benim dr umun söylediği. benim doktorum başka tatlara başlamak için acele edersen memeden uzaklaşır demişti.

Kv nin yaptigi seylerin hicbiri dogru degil.sekerli seyleri agza suruyor cocuk daha sonra ek gidaya basladiginda sebze corbalarini yogurdu vs saglikli seyleri reddedecek cunku damagi tatli seyleri sevdi onu istiyecek.bizim ebemiz ve doktorumuz mesele yogurt sebze corbasi tarhana vs gibi seylerle baslamamizi soyledi oda zamani geldiginde.ayni zamanda asitli meyvalar bebekte gaz yapar.balda bir yasindan once verilmez.bal kavonuzunun uzerinde bile yazar onu goster kv ne.agzina emzik verdiginde nasil engelleyemiyorsun.baktin guzellikle anlamiyor sesini cikar sert ol az.benim kv de de ayy biz cay iciyoz ya cani cay istiyo cay verin suna seker istiyo seker verin hoop orda dur ben bu konularda cok netimdir karsimda kim varsa lafimi esirgemem cunku cocugumun sagligi gelecekteki yeme karakteri cok onemli.sizde de hata var..net kararli olun.biz annele cocuklarimizi koruyamiyacaksak yanlis seylerden hatayi kendimizde aramaliyiz.ne demek bal portakal recel 3 aylik bebege cok kizdim.doktorunu one sur soyle diyor boyle diyor diye.aman cok biliyor onlar bizde cocuk buyuttuk derse ben de oyle istiyorum bennn de cikis yap.

emziği yalamasına nasıl müsade ediyorsun yaa.
böyle iğrenç bir şey olamaz.
hertürlü mikrobunu salyasını veriyor bebeğe.
ya nasıl susuyor tepki vermiyorsunuz anlayamıyorum.
bebeğine her türlü pisliğini bulaştırıyor kadın.
valla tutar kapı önüne atarım ben bu nedir ya.
eşin ne diyor bu duruma?
kv yi gönderemiyormusunuz artık evinee?

ya bu ne cahillik ya!
3 aylık süt ağızlı yavruya kendi ağzının mikrobunu taşıyor yuh!
ben oğluma 2 yaşına kadar nerdeyse vermedim portakal, mandalina. asitli gıdalar pişik yapıyor çocuklarda.
oğlum 3 yaşında yeni yiyor mandalinayı hatta çok şaşırdı yavrum
çocuğunla hiç tek bırakma. olmadı al karşına ciddi ciddi konuş.
sinirimi bozdu!

kayınvalidenin tutumu ne kadar yanlış ise sizin yazdıklarınız da bir o kadar itici

Ek gidaya erkenden alissin diye bir de boyle zihniyet var ve nefret ediyorum benim oglum 6ayliga kadar hicbisey vermedim ve suan maasallah yemek secmez her yiyecegi gayet guzel yiyor ne oldu erkenden verip cocugun sagligini bozmaya kv cahilin onde gideni

iyi çocuğun ağzına iskender,kebap,börek ne varsa değdirelim o zaman. Be demek nasıl gaz yapıyor? Asit var portakalın içinde... onların organları hassas bizimkiler gibi değil çabucak etkilenirler. Onu diyen doktorun da diplomasını yiyeyim ben. Çocuk öyle ya da böyle illa ek gıdaya başlıycam bunun için ön alıştırmaya gerek yok. Ayrıca portakal bir ek gıda değildir. Yetişkinler için bile zararlı olabilecek şeyi çocuklara hatta bebeklere vermeyi savunmayın lütfen.

Ayyy en nefret ettigim sey, igrenc!! gerekirse kavga kiyamet vermeyin cocugu eline kayinvalidenizin esinize de soyleyin boyle boyle diye, bu durumda onun da ses cikaracagini zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…