- Konu Sahibi TuzluCekirdek
Siz bana neden dil çıkardınız şimdiTürkçesi de tripleks zaten![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz bana neden dil çıkardınız şimdiTürkçesi de tripleks zaten![]()
Siz bana neden dil çıkardınız şimdi
Konuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.Okadar dert varken okbli gibi buna takılırsa bende boş insan derim
O zaman yakalım köyleri hepsi şiveli konuşup kötü kullanıyorlar Türkçeyi
Ama anadolu dan başlanmış vatanı kurtarmaya yani çok tuhaf bunla bağdaştırmanız sanki herkes İngilizce konuşuyor
Anlamadım espriyi neyse :)Ama orda espiri vardı, kusura bakmayın sataşma değildi
Yağmur yağdı mı daha fena koku olur. S boru var sanırım kokuyu onleyen ondan takmamıslar mi kiMerhaba arkadaşlar. Hatrı sayılır bir meblağ'a ev aldık 6-7 ay önce triblex. 4 WC banyo var. Fakat şöyle bir derdimiz var. WC lerden inanılmaz koku geliyor lağım kokusu şirkete söylüyoruz fakat o teknisyeni atıyor diğeri mühendise. Sonuç olarak hala yapılmadı ve biz resmen b....kokluyoruz. dün satış ofisine gittim ve paramla rezil olduğumu yapılmazsa cuma ya kadar hukuki haklarima başvuracağımi söyledim. Malum artık havalar soğudu akşamları camlar kapalı ve inanın nefes almak imkansız neredeyse. E cam acsak soğuk acmasak koku . Ben ne yapabilirim hakkımı nasıl savunabilirim ve nereye nasıl şikayet edevilirim. Lütfen yardım.
Triplex Türkçe bir kelime değil bizim dilimiz olmuyor yani.illa bi ükelalık çok bilmişlik taslamasak olmuyor zaten değil mi.
Ben halk paradigmasına bağlıyorum bu tezimi kardeş anlamıyorsan cevap vermeyebilirsinKonuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.
Konuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.
Bilgiçlik taslarken az da bilginiz olsa güzel olur. Ükela diye anlatmaya çalıştığınız "ukala" olmasın?
Okurken gözüme battı bunu belirttim, triplex Türkçe bir kelime olduğundan değildi o dediğim belli başlı dil kuralları var. Sizi niye bu kadar gerdi bu? Diğer yorum yapanlar da aynı şekilde, bir şeyi düzgün yazmamakta niye bu kadar diretiyorsunuz? Cehaletinizde boğulun böyle mutluysanız.
Konudaki girileri biraz okursanız bu konuda da fikirler beyan edildiğini görürsünüz! Okuyun, tavsiye ederim.Acikcasi ben de sizin lağım kokusunun nasıl giderilebileceğini tartışan bir gruba dilbilgisi hakkındaki bilimsel kuramlarınız ve paradigmalarınızla neyi neden kanıtlayacağınızı merak ettim. Yardimci olur musunuz?![]()
Siz gerçekten ne yazdığımı anlamadiginiz için mi düzeltme gereği duydunuz? Ben bir problemimi dile getirdim sizin takildiginiz noktaya bakın. Merak ettim günde yüzlerce konu açılıyor ve kelime hataları oluyor hepsine girip Türkçe dersimi veriyorsunuz?Konuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.
Konudaki girileri biraz okursanız bu konuda da fikirler beyan edildiğini görürsünüz! Okuyun, tavsiye ederim.
Yazım kurallarıyla ilgili olarak Türk Dil Kurumunu otorite kabul ederiz. Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğü’ne göre bu sözcüğün yazımı “tripleks”tir. Ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir:Afedersiniz, cehaletimden soruyorum; "triplex" kelimesindeki dilbilgisi kuralı nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?
Havalandırmadan gelen bir koku bu. Yani su döküp giderebilecegim bir durum değil maalesef. TeşekkürlerHukuki boyutu bilemem ama benim ebeveyn banyosunda da oluyordu alt yapı da yatay çok demişlerdi galiba koku çok yoğun olunca bi tas su dokerdim geçerdi hergün hergün dokmekten de bikinca giderin üst tabakasında bir şey vardır belki diye elime eldiven takip baktım beton parçaları falan vardı çıkardım suan hiç koku olmuyor belki o parçalar kurudukca kokuyordu bilmiyorum ama çözüldü ne hikmetse.
Inşallah çözüm bulunur.
Sucu derken tesisatçı demeye çalıştınız sanırım yakından ilgiliyim konu Sahibi de doğru yere başvursun diye duzelttim yanlış anlamayin lütfen. :)alt yapıda sorun vardır belkı
onunla artık evı aldıgınız yer ılgılenmez
sız bır sucu cagıracaksınız onlar gelıp bakıcak boruda mı cıtlak var klozetlerın kenarına duzgun slıkon mu cekılmemıs gıderde mı sorun var ne var onu sucu anlar
hayırlı olsun evınız agız tadıyla oturun ınsallah