• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pis koku

Okadar dert varken okbli gibi buna takılırsa bende boş insan derim
O zaman yakalım köyleri hepsi şiveli konuşup kötü kullanıyorlar Türkçeyi
Ama anadolu dan başlanmış vatanı kurtarmaya yani çok tuhaf bunla bağdaştırmanız sanki herkes İngilizce konuşuyor
Konuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.

Cogu zaman o kokular borularda kalıntılar mevcut oldugundan ve binanın altındaki kanalizasyona gecmeden önceki son kısımda (Türkçe ismini bilmiyorum) tıkanıklık olduğu için oluyor. Genelde baştan aşağa temizlense gitmesi lazim. Buna sebeb olmanın bir nedeni de insanların tuvalete olur olmaz seyleri döküp attığından. Bu ama bir gün içinde olan bir durum değil. Yani yasal olarak eski sahipden bile giderilmesi talep edilebilir satış uzun zaman önce yapilmadiysa

Biz de yazlikta aynısını yaşadık. Tabi bizde kanalizasyon da yok ama çözümü bütün giderlerin birleştiği borunun sonuna s boru taktirmakta bulduk. İçinde su kaldığı için koku vermedi eve.
Cekvalf gibi bir sistem de yaptırabilirsiniz. Hem olası su taskinlarindan, kokudan ayrıca böcek, fare gibi hayvanların girmesinden de korumuş olur. Bir arastirin.

Merhaba arkadaşlar. Hatrı sayılır bir meblağ'a ev aldık 6-7 ay önce triblex. 4 WC banyo var. Fakat şöyle bir derdimiz var. WC lerden inanılmaz koku geliyor lağım kokusu şirkete söylüyoruz fakat o teknisyeni atıyor diğeri mühendise. Sonuç olarak hala yapılmadı ve biz resmen b....kokluyoruz. dün satış ofisine gittim ve paramla rezil olduğumu yapılmazsa cuma ya kadar hukuki haklarima başvuracağımi söyledim. Malum artık havalar soğudu akşamları camlar kapalı ve inanın nefes almak imkansız neredeyse. E cam acsak soğuk acmasak koku . Ben ne yapabilirim hakkımı nasıl savunabilirim ve nereye nasıl şikayet edevilirim. Lütfen yardım.
Yağmur yağdı mı daha fena koku olur. S boru var sanırım kokuyu onleyen ondan takmamıslar mi ki

Hayirli olsun eviniz.. bir problem var belli hani gecici cozum olarak bunu yapabilirsiniz
Ben balkon giderlerine keza banyo giderleri de dahil buz dolabi posetini gecirip altindan kesip lastikle bagladim kotu görüntü olmasin normal dursun die o sekilde giderlerden hava gelmesini engelledim kullanacagim zaman cikarip takiyorum posetli halde inanin balkondakini dahi takmayi unutsam cok pis kokuyor yani bende baya işe yaradi bu yöntem. Bir arkadas da strec film demis ayni fikir umarim sizde de işe yarar bi deneyin isterseniz ha bi de lavabo ve banyo giderlerine de kokulu toplar var ya adını unuttum onlardan atabilirsiniz

Triplex Türkçe bir kelime değil bizim dilimiz olmuyor yani.illa bi ükelalık çok bilmişlik taslamasak olmuyor zaten değil mi.

Bilgiçlik taslarken az da bilginiz olsa güzel olur. Ükela diye anlatmaya çalıştığınız "ukala" olmasın?

Okurken gözüme battı bunu belirttim, triplex Türkçe bir kelime olduğundan değildi o dediğim belli başlı dil kuralları var. Sizi niye bu kadar gerdi bu? Diğer yorum yapanlar da aynı şekilde, bir şeyi düzgün yazmamakta niye bu kadar diretiyorsunuz? Cehaletinizde boğulun böyle mutluysanız.

Konuşma demedim ki! Yazıyorsanız eğer, sosyal medyayı kullanıyorsanız düzgün kullanınız. Üstelik noktalama işareti olmayınca ne dendiği anlaşılmıyor bile. Kendi yazınıza bir bakın bakalım. Cümlelerin başı, sonu neresi? Konuşurken jest, mimik, vurgu, tonlama kullanarak anlatırsınız derdinizi. Ama yazı öyle değildir. Üstelik ben iddiamı birçok kuramla temellendirebilirim şimdi; yani bilimsel verileri ortaya koyabilirim dilin yozlaşmasının zararlarıyla ilgili. Siz hangi paradigmayla böyle bir iddiaya sahipsiniz merak ettim.
Ben halk paradigmasına bağlıyorum bu tezimi kardeş anlamıyorsan cevap vermeyebilirsin
Ben böyleyim sen öylesin anadolu da benim gibi Hiç kimse buna bakmaz söyleyeceğini söyler sosyal medyayı kullanmam ben böyleyim iletişimde iyiyimdir çevremde sevilen sayılan birisiyim gerisi önemli değil

Acikcasi ben de sizin lağım kokusunun nasıl giderilebileceğini tartışan bir gruba dilbilgisi hakkındaki bilimsel kuramlarınız ve paradigmalarınızla neyi neden kanıtlayacağınızı merak ettim. Yardimci olur musunuz? :KK66::KK70::KK70:

Bilgiçlik taslarken az da bilginiz olsa güzel olur. Ükela diye anlatmaya çalıştığınız "ukala" olmasın?

Okurken gözüme battı bunu belirttim, triplex Türkçe bir kelime olduğundan değildi o dediğim belli başlı dil kuralları var. Sizi niye bu kadar gerdi bu? Diğer yorum yapanlar da aynı şekilde, bir şeyi düzgün yazmamakta niye bu kadar diretiyorsunuz? Cehaletinizde boğulun böyle mutluysanız.

Afedersiniz, cehaletimden soruyorum; "triplex" kelimesindeki dilbilgisi kuralı nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Acikcasi ben de sizin lağım kokusunun nasıl giderilebileceğini tartışan bir gruba dilbilgisi hakkındaki bilimsel kuramlarınız ve paradigmalarınızla neyi neden kanıtlayacağınızı merak ettim. Yardimci olur musunuz? :KK66::KK70::KK70:
Konudaki girileri biraz okursanız bu konuda da fikirler beyan edildiğini görürsünüz! Okuyun, tavsiye ederim.

Hukuki boyutu bilemem ama benim ebeveyn banyosunda da oluyordu alt yapı da yatay çok demişlerdi galiba koku çok yoğun olunca bi tas su dokerdim geçerdi hergün hergün dokmekten de bikinca giderin üst tabakasında bir şey vardır belki diye elime eldiven takip baktım beton parçaları falan vardı çıkardım suan hiç koku olmuyor belki o parçalar kurudukca kokuyordu bilmiyorum ama çözüldü ne hikmetse.
Inşallah çözüm bulunur.

Siz gerçekten ne yazdığımı anlamadiginiz için mi düzeltme gereği duydunuz? Ben bir problemimi dile getirdim sizin takildiginiz noktaya bakın. Merak ettim günde yüzlerce konu açılıyor ve kelime hataları oluyor hepsine girip Türkçe dersimi veriyorsunuz?

Konudaki girileri biraz okursanız bu konuda da fikirler beyan edildiğini görürsünüz! Okuyun, tavsiye ederim.

Okudum tabi ki. İnsanlar kendi arasinda fikir beyan ediyor, apacik satasan sizlersiniz. İlk sayfada yorum yazan uye dupeduz hakaret etmis, keza sizin tavriniz da cok ukalaca. Dilbilgisi kurallarindan bahsederken talimi ve terbiyeyi es gecmemenizi oneririm. Zira insanlarla iletisimde bunlar cok daha onemli. Sevgiler.

Afedersiniz, cehaletimden soruyorum; "triplex" kelimesindeki dilbilgisi kuralı nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?
Yazım kurallarıyla ilgili olarak Türk Dil Kurumunu otorite kabul ederiz. Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğü’ne göre bu sözcüğün yazımı “tripleks”tir. Ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir:

Eklentiler

• 993453F2-80EE-467C-897D-C3794FA386F6.webp
    993453F2-80EE-467C-897D-C3794FA386F6.webp
    12 KB · Görüntüleme: 46
Hukuki boyutu bilemem ama benim ebeveyn banyosunda da oluyordu alt yapı da yatay çok demişlerdi galiba koku çok yoğun olunca bi tas su dokerdim geçerdi hergün hergün dokmekten de bikinca giderin üst tabakasında bir şey vardır belki diye elime eldiven takip baktım beton parçaları falan vardı çıkardım suan hiç koku olmuyor belki o parçalar kurudukca kokuyordu bilmiyorum ama çözüldü ne hikmetse.
Inşallah çözüm bulunur.
Havalandırmadan gelen bir koku bu. Yani su döküp giderebilecegim bir durum değil maalesef. Teşekkürler

alt yapıda sorun vardır belkı
onunla artık evı aldıgınız yer ılgılenmez
sız bır sucu cagıracaksınız onlar gelıp bakıcak boruda mı cıtlak var klozetlerın kenarına duzgun slıkon mu cekılmemıs gıderde mı sorun var ne var onu sucu anlar

hayırlı olsun evınız agız tadıyla oturun ınsallah
Sucu derken tesisatçı demeye çalıştınız sanırım yakından ilgiliyim konu Sahibi de doğru yere başvursun diye duzelttim yanlış anlamayin lütfen. :)

Back
X