• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pis koku

Siz gerçekten ne yazdığımı anlamadiginiz için mi düzeltme gereği duydunuz? Ben bir problemimi dile getirdim sizin takildiginiz noktaya bakın. Merak ettim günde yüzlerce konu açılıyor ve kelime hataları oluyor hepsine girip Türkçe dersimi veriyorsunuz?
Ben sizi hiç düzeltmedim ki! İsterseniz bakın geçmiş mesajlarıma. Başka bir üye o sizi düzelten.

Yazım kurallarıyla ilgili olarak Türk Dil Kurumunu otorite kabul ederiz. Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğü’ne göre bu sözcüğün yazımı “tripleks”tir. Ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir:

Sayın lacasadepapel lacasadepapel , TDK'nın yetkinliginden haberdarım. Arkadas bu kelimenin belli baslı kaidelerden ötürü böyle yazılması gerektigini iddia ediyor. O kaideleri aciklamasini istiyorum. Sanirim konudaki girileri okumuyorsunuz.:KK43::110:

Okudum tabi ki. İnsanlar kendi arasinda fikir beyan ediyor, apacik satasan sizlersiniz. İlk sayfada yorum yazan uye dupeduz hakaret etmis, keza sizin tavriniz da cok ukalaca. Dilbilgisi kurallarindan bahsederken talimi ve terbiyeyi es gecmemenizi oneririm. Zira insanlarla iletisimde bunlar cok daha onemli. Sevgiler.
Kırıcı bir söz söylemedim ki hanımefendi. Dilin kullanımının önemine değindim sadece. Bunu da aşağıda alıntıladığım mesaja binaen yazdım:
1.bu harf takı tısı virgül takıntısı olan insanların hayatları hep boştur bukadar ok şeye takarlar
Bu mesaja kadar hiç yorumum yok benim bu konuda. Okuyun isterseniz. Kimseye de şöyle yaz, böyle yaz, bu böyle yazılmaz demedim. Bunun bir takıntı olmadığını belirtmek istedim gayet kibar bir biçimde.

Triblex değil triplex olacak o. Keşke o meblağdan biraz para ayırıp kitap alıp okusaydınız dilimizi de öğrenirdiniz. Koku konusunu da çözemezseniz belediyeyle de görüşebilirsiniz belki o bölgedeki evlerde genel bir altyapı problemi vardır. malum şehircilik yok pek bizde.
Keşke sizde biraz mutlu olsaydınız. :)

Kırıcı bir söz söylemedim ki hanımefendi. Dilin kullanımının önemine değindim sadece. Bunu da aşağıda alıntıladığım mesaja binaen yazdım:

Bu mesaja kadar hiç yorumum yok benim bu konuda. Okuyun isterseniz. Kimseye de şöyle yaz, böyle yaz, bu böyle yazılmaz demedim. Bunun bir takıntı olmadığını belirtmek istedim gayet kibar bir biçimde.
Saçma sapan paradigma tez bilmem ne diye sanki üstünmüş gibi anlatıyorsun kibar değilsin insanlara yok şunu şöyle yaz yok böyle yaz demek kibarlık değildir köylere gelsen sinir krizi geçirirsin

Si
Offf çok kötü ..ben onu yıllar önce yaşamıştım .....sabah ve akşamları aynı saatte şasmadan giderlerin hepsinden çıkan korkunç bir koku vardî .....uykudan uyandiran bir koku midem bulanirdı. ..Allah kolaylik versin umarım kısa zamanda halledilir.
Sizinki nasıl halloldu..ben de de aynı sorun var

Triblex değil triplex olacak o. Keşke o meblağdan biraz para ayırıp kitap alıp okusaydınız dilimizi de öğrenirdiniz. Koku konusunu da çözemezseniz belediyeyle de görüşebilirsiniz belki o bölgedeki evlerde genel bir altyapı problemi vardır. malum şehircilik yok pek bizde.
Nokta isaretinden sonra m harfi büyük yazılır.

Merhaba arkadaşlar. Hatrı sayılır bir meblağ'a ev aldık 6-7 ay önce triblex. 4 WC banyo var. Fakat şöyle bir derdimiz var. WC lerden inanılmaz koku geliyor lağım kokusu şirkete söylüyoruz fakat o teknisyeni atıyor diğeri mühendise. Sonuç olarak hala yapılmadı ve biz resmen b....kokluyoruz. dün satış ofisine gittim ve paramla rezil olduğumu yapılmazsa cuma ya kadar hukuki haklarima başvuracağımi söyledim. Malum artık havalar soğudu akşamları camlar kapalı ve inanın nefes almak imkansız neredeyse. E cam acsak soğuk acmasak koku . Ben ne yapabilirim hakkımı nasıl savunabilirim ve nereye nasıl şikayet edevilirim. Lütfen yardım.
Merhaba
Wc ler klozetse hepsine dirsekli boru takıyorlar kokuya bire bir.İyi bir tesisatciyla bunu halledebilirsiniz

Bazen gerçekten insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Ben problemime çözüm aramak için konu açtım sizlerin takıldıkları yerlere bakın. Çok şaşırtıyor buradaki insanlar beni.

Çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Bildiğim kadarıyla satış olduktan 5 yıl süre ile apartmanın tüm problemleri yapan müteahhit e ait oluyor. Bende o yüzden sordum nereye nasıl şikayette bulunabilirim diye. Teşekkürler
Bildiğim kadarıyla sadece 2 yıl sorumlular.
Giderlere S boru koymadılarsa koku olur.

Bir arzuhalciye danışın, size yol gösterir.

Bilgiçlik taslarken az da bilginiz olsa güzel olur. Ükela diye anlatmaya çalıştığınız "ukala" olmasın?

Okurken gözüme battı bunu belirttim, triplex Türkçe bir kelime olduğundan değildi o dediğim belli başlı dil kuralları var. Sizi niye bu kadar gerdi bu? Diğer yorum yapanlar da aynı şekilde, bir şeyi düzgün yazmamakta niye bu kadar diretiyorsunuz? Cehaletinizde boğulun böyle mutluysanız.
Yani bu yaptığınız resmen ayıp. Cehaletinizde boğulun, sizi niye gerdi vs demek çok ağır değil mi? Ben de sizin eski mesajlarınıza bir göz gezdirdim 'birçok' bitişik yazılır birden fazla yerde ayrı yazmışsınız. 'Baya' yazmışsınız yine 'bayağı' yazmak yerine. Tamam forumda çok fazla yazım hatası yapanlar oluyor ama burada tek kelimeye takılıp bu kadar hiddetlenmeniz komik olmuş.

keske sizde biraz daha kitap okuyup, gereksiz detaylarla ego kasmayi birakip baska dunyalara acilabilseydiniz. kitap okumak size dilbilgisi kurali dışında hicbirsey katmamis.

Dilimiz?
Triplex Türkçe kelime değildir.
Bakın siz de bunu bilmiyormuşsunuz değil mi?

Yazım yanlışlarına hiç katlanamam,kelime hataları benim de çok gözüme batar.
Ama siz "dilimizi öğrenin" derken asıl gafı siz yapmış oldunuz.
Neyse bazen klavye azizliği bazen dalgınlık olur diyelim.

Bizim yeni taşındığımız binada da inanılmaz koku oluyordu.
3bloklu sitede komple kokuyorduk.
"S" borulardan taktılar yanılmıyorsam.
Bir de ben gidere poşet tıkadım.her temizlikte çıkarıp tekrar takıyorum ama olsun koku gitti buna değer.

Son düzenleme:
Bilgiçlik taslarken az da bilginiz olsa güzel olur. Ükela diye anlatmaya çalıştığınız "ukala" olmasın?

Okurken gözüme battı bunu belirttim, triplex Türkçe bir kelime olduğundan değildi o dediğim belli başlı dil kuralları var. Sizi niye bu kadar gerdi bu? Diğer yorum yapanlar da aynı şekilde, bir şeyi düzgün yazmamakta niye bu kadar diretiyorsunuz? Cehaletinizde boğulun böyle mutluysanız.
ben cehaletimde bogulmaya razıyım.. Yeterki kalp kırmayayım..

Gider kokusu çok kötü oluyor
Kışın bazen belirli günlerde
Rüzgarla olmasına bile tahammül edemiyorum
Umarım çözüm bulursunuz

Bazen gerçekten insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Ben problemime çözüm aramak için konu açtım sizlerin takıldıkları yerlere bakın. Çok şaşırtıyor buradaki insanlar beni.

şaşırmayın gerçekten milletçe,mutsuz merhametsiz,sabırsız,tahamülsüz olduk. Konunuza döneyim benim babam tesisatçı benim banyom inanılmaz kokardı. Kapısını bi saniye bile açamazdık. Lavobo altında borular varya orasını büktü dirsekli hale getirdi. o gün bu gündür koku kalmadı banyomda. ve dediki gider yerleri kurursa koku yapar. biraz su birikintisi kalmalı gider yerlerinde. Denedim hakikaten de öyle oldu.. İnşallah sizinde geçer bir deneyin.

Bende çoğu arkadaşın tavsiyesini söyleyecektim büyük ihtimal boruların kıvrık olması gerekiyor. Yani su kalmalı giderlerde. Sadece sizin ev mi acaba? Diğerleriylede görüşün toplu sıkıntı varsa daha çabuk çözülür sanırım. Çok çok üzüldüm

Back
X