Pişmanlıklarım.. sürekli geçmişteki hatalarımla yaşıyorum😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese öncelikle.. ben sürekli geçmişimle yaşamaya başladığımı farkettim şu andaki hayatımı geçmişle kıyaslayıp kendime geçmişteki hatalarımdan dolayı kızıp affedemiyorum. Destek aldım bir süre sadce kendinizi affedin diyorlar işte ben bunı yapamıyorum. İçimi dökebileceğim konuşabileceğim güvenilir bir dostum yok artık bu durum beni çok zorluyor. Bana yardımcı olur musunuz tavsiyelerde bulunur musunuz
Bunu zaman zaman herkes yapar ,hatalar yaparızki ,olgunlaşalım ders çıkaralım .Bu kötü bir şey değil ,aksine insanın yaptığı hataların bilincinde olması ,kendine öz eleştiride bulunabilmesi doğrudur .Ancak bu durum çok ileri boyutta ve şimdiki yaşantınızı etkiliyorsa ,bu psikolojik bir rahatsızlık .Bir dönem gittiğim bir psikolog böyle bir tanı koymuştu bana .Dediğim gibi çok ileri boyutlardaysa bir uzmana gidin .Konuşabileceğiniz güvenilir bir dosttan bahsetmişsiniz ,bu zamanda öyle insanlar yok denecek kadar az .Fakat YouTube da bu konularla alakalı videolar var ,izleyin fikir verme açısından .Hatta bu tarz izlediğim bir videoda ,bir doktor .İçinden çıkamadığımız bu tür konuları ,boş bir kağıda yazın demişti .Yani nerelerde yanlış yaptım ,bu yaşadıklarım bende nasıl değişikliklere sebep oldu .İçimi acıtan şeyler nelerdi vs ,vs şıklar halinde bunları yazıp .Nelere takılıp kaldınız ,bir öz eleştiri yapmanız açısından size yardımcı olabilir .

Aynen. Gururu bırakacaksın, ağlayıp sızlayacaksın, güçlü bile olsan güçsüz taklidi yapacaksın. Bu adamları boşamıyorsanız bi de bunu deneyin. Öylesi yaranıyor, nazlı olacaksın, canın tatlı olacak, basacaksın yaygarayı.
Ve şunu farkettim bu durum en fazla bizim gibi şunu da ben hallederim bunu da ben yaparım diyen kadınların başına geliyor. Burda yazılan tavsiyelerden yola çıkarak ben de artık hayatımın merkezine kendimi koymaya karar verdim. Kendi isteklerim hayatım için ön planda olacak. Yapamadığım hiç bir şey için şartları zorlamaya gerek yok. Mükemmel olmaya da gerek yok

Bunu zaman zaman herkes yapar ,hatalar yaparızki ,olgunlaşalım ders çıkaralım .Bu kötü bir şey değil ,aksine insanın yaptığı hataların bilincinde olması ,kendine öz eleştiride bulunabilmesi doğrudur .Ancak bu durum çok ileri boyutta ve şimdiki yaşantınızı etkiliyorsa ,bu psikolojik bir rahatsızlık .Bir dönem gittiğim bir psikolog böyle bir tanı koymuştu bana .Dediğim gibi çok ileri boyutlardaysa bir uzmana gidin .Konuşabileceğiniz güvenilir bir dosttan bahsetmişsiniz ,bu zamanda öyle insanlar yok denecek kadar az .Fakat YouTube da bu konularla alakalı videolar var ,izleyin fikir verme açısından .Hatta bu tarz izlediğim bir videoda ,bir doktor .İçinden çıkamadığımız bu tür konuları ,boş bir kağıda yazın demişti .Yani nerelerde yanlış yaptım ,bu yaşadıklarım bende nasıl değişikliklere sebep oldu .İçimi acıtan şeyler nelerdi vs ,vs şıklar halinde bunları yazıp .Nelere takılıp kaldınız ,bir öz eleştiri yapmanız açısından size yardımcı olabilir .
Teşekkür ederim 🌸 Dediğiniz tavsiyeyi de uygulayacağım. Kendime zaman ayırmaya başladım dün itibariyle. Burdan bir arkadaşın yazdığı gibi yürüyüşe çıkmak spora gitmek gibi faaliyetlere başlamayı düşünüyorum. Hayatın merkezine eşimi koyunca onunla alakalı her şey çok yıpratıyor ve dönüp dolaşıp kendime zarar vermeye başlıyorum. Düşüncelerin arasında kayboluyorum

Teşekkür ederim 🌸 Dediğiniz tavsiyeyi de uygulayacağım. Kendime zaman ayırmaya başladım dün itibariyle. Burdan bir arkadaşın yazdığı gibi yürüyüşe çıkmak spora gitmek gibi faaliyetlere başlamayı düşünüyorum. Hayatın merkezine eşimi koyunca onunla alakalı her şey çok yıpratıyor ve dönüp dolaşıp kendime zarar vermeye başlıyorum. Düşüncelerin arasında kayboluyorum
Çok üstüne düşmüşsün, kendini yarış atı sanmış. Sal azcık, anası ile mi konuşuyor napıyorsa yapsın. Elini çektiğinde, kendine bakmaya başladığında onun zoruna gidecek.

Çok üstüne düşmüşsün, kendini yarış atı sanmış. Sal azcık, anası ile mi konuşuyor napıyorsa yapsın. Elini çektiğinde, kendine bakmaya başladığında onun zoruna gidecek.
O kadar haklısınız ki.. insanlar ne kadar acayip bir görseniz ailesine neler yapıyordum. Siz insanlar için bir şeyler yaptığınızda bunun sizin lütfunuz olarak görmüyorlar ben zaten buna layığım diye düşünüyorlar. Siz kendinize bakmadığınızda kendiniz ile ilgilenmediğinizde durup ta ya bu kadın onca yoğunluk arasında kendini ihmal ediyor demiyorlar da böyle bakımsız salmış kadın oluyorsunuz. İyi ki böyle platformlar var da en azından aileden çevreden göremediğimiz desteği kadınlar olarak birbirimizden görüyoruz 🙏🏻

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X