Bizi şu an ki biz yapan hatalarımız, günahlarımız, kabahatlerimiz, utanç verici deneyimlerimiz, duygusal-fevri kararlarımız. Eğer bunlar olmazsaydı siz bugünkü siz olamazdımız. Yani siz bu kafaya böyle geldiniz ve geçmişi değiştiremezsiniz. Çok isteseniz de mümkün değil. Siz ancak geleceğinizi şekillendirebilirsiniz. Şu an ki eşinizle mutlu değil misiniz? Boşanın o zaman. Geçmiş hatalarım, yok ikinci evliliğim vs takılmayın bunlara. Hayat sizin hayatınız. Baskılamayın kendinizi. Evlilik rahat ve güvende hissettiğiniz yuvadır. Yuva olamadıysa eviniz olmuyor diyin bitsin. Bu kaygılarla kendinizi eskisi gibi olmayacağım diye baskılayarak bir yere varamazsınız. Ki eşiniz de eski eşiniz değil ki geçmiş hatalarınızı tekrar etmemeniz üzerinde etki yapsın. O bambaşka biri. Adamına göre muamele gerekir. Siz eskiye üzülüp bugünü eskiye göre yaşıyorsunuz ama bugünün ihtiyacı başka. İlerde de bugünü düşünüp niye öyle yapmışım bir şey dememişim ki diyeceksiniz. Anı yaşamayı bilmek gerçekten çok önemli. Geçmişten ders aldınız olgunlaştınız tamam. Ama anı yaşama, kişiye göre davranış belirlemeye daha geçememişsiniz. X iksti Y de ye! Kocalarınızı karşılaştırmayın. X e Y ye davranır gibi davranmayın. Ve ikinci evliliğim diye kendinizi baskılamayın, baskılatmayın. Hayır devam da edebilirsiniz şimdiki eşinizle ama bi durup ben ne istiyorum, ne bekliyorum diyebilmelisiniz. Ortayı bulmaktır aynı zamanda evlilik. Biraz sizden biraz ondan. Mutlu olmak için evlendiniz herhalde!