- 7 Aralık 2015
- 977
- 1.127
- 113
- Konu Sahibi Karmaprenses
-
Nasıl bişey yapmaxlar siz aramaya şikayet etmeye devam edin
Köpek değil onlar bana göre canavar
Canım hiç duymadın sanırım bi köpek üzerinize geliyorsa olduğunuz yere çökün diyorlar. Çünkü köpek korkuyu sezdiği anda saldırıya geçer. Ayrıca kızım bir yaşında oyun sandı ve bağırmadım sessizce üzerine kapandım kusura bakma ama anne olacaksın annelik iç güdüsü birşey olsa da bana olsun düşüncesiyle yaptım. Her köpekten bahsetmiyorum. Ama o anı yaşamadan anlaşılmaz. Ben 10 yaşındayken kardeşim benden 2 yaş küçük 8 yaşındaydı ve komşumuzun bi köpeği kardeşimi gözümün önünde parçaladı resmen kaç ay hastanede yattı. Ne yüz üstü yatabildi ne sırt üstü poposunu bile ısırmıştı. Sürekli uyuttular bunları yaşadıktan sonra köpek sevmemi kimse bekleyemez.Panikle çocuğun üstüne kapanmanız , çocuğunuza o köpeğin %0000,1 saldırma ihtimalinden daha çok zarar vermiştir.
Bilinçaltı saçma sapan korkularla muhtemelen mahvoldu şu an.
Sayenizde yolda kedi bile görse panikleyecek, hayvanları sevmeyi bırak, onları bir pislik gibi, canavar gibi görecek bir birey daha yetişiyor.
Kimsenin canı yanmadan anlamıyor. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Bana göre de canavar bi köpek aslında uysal bi köpek olabilir. Yetiştirmeye göre saldırgan olabilir ama ben saldırgan yetiştirmedim benim bir şuçum yok sevmek de zorunda değilim.sana o kadar çok şey söylemek isterdim ki...
Tamam ben canavar demiyorum. Beslemek isteyen bağ evinde beklesin toplu yaşanılan bi alanda saygı duymak zorunda. Kızım bir yaşında ve yeni yürüyo benim önündeydi. Eğer köpeği farketmeseydim ne olacaktı köpek resmen üzerimize saldırdı. Kaçmayı deneseydim kaçma imkanım sıfırdı. Bu duruma düşmemek için bizim toplumumuzda şiddet eğilimi olduğu için bu köpekler öyle yetiştiriliyor. Barınağa gitmese burda birinin canına koyacak çok hırçın yetiştiriyorlar. Sabahları başından kovayla su döküyorlar. Köpek zincirleri kırıp kaçıyo. 3 tane adam zor tutar ve kalabalık bi semt. Bi çocuğu o halde yakalasa buradaki kız gibi olacak sonu
sana bişey demedim zaten . normal şartlar altında sevmek zorunda değilsin evet ama saygı duymak zorundasın. bahsettiğin gibi adam eğer beslediği hayvanıyla ilgilenmiyorsa sen de önlemini alacaksın tabiki. bu sadece pitbul için geçerli değil.Kimsenin canı yanmadan anlamıyor. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Bana göre de canavar bi köpek aslında uysal bi köpek olabilir. Yetiştirmeye göre saldırgan olabilir ama ben saldırgan yetiştirmedim benim bir şuçum yok sevmek de zorunda değilim.
Tabi ki saldırgan yetiştirilen her hayvan saldırgan ama sokağa çıkamıyorum artık hayvanseverlik bu değil tamam alırsın eğitirsin seversin kimse birşey diyemez. Çok köpek var çoğu insandan daha akıllısana bişey demedim zaten . normal şartlar altında sevmek zorunda değilsin evet ama saygı duymak zorundasın. bahsettiğin gibi adam eğer beslediği hayvanıyla ilgilenmiyorsa sen de önlemini alacaksın tabiki. bu sadece pitbul için geçerli değil.
Allah razı olsun bi anlayan çıktı. Hayvanseversiniz diye sinirlenmiş üzerine koşan bi köpeğe bir yaşında bi çocuğunuz onun önündeyken ay dur yapma akıllı ol diyemem ve kaçma şansımda yoktu. O anda bebeğin bilinç altını düşünemiyorsun. Bunu anlatmaya çalışıyorum.Konuda tepki gösteren benim gibi hayvan sever arkadaşlar var, dikkatinizi çekerim ortada saldırgan yetiştirilen bir köpek var cinsinin ne olduğu fark etmez, yavruluk eğitimini tamamlamış olduğundan bu resmini atmış olduğunuz pitbullar gibi uysal bir köpeğe dönüşme şansı maalesef ki yok, dolayısı ile insanların yoğun yaşadığı yerlerden tahliye edilmesi ve üretip satanların yakasına yapışılması şart. Bu konu duygusallığa yer olmayan bir durum, konu sahibinin anlatmış olduğu sahneyi düşündüm içim ürperdi, saldırgan bir köpeğe doğru oyun amaçlı koşan 1 yaşında bir bebek bu durum hayvan savunması ile çözülecek iş değil
Kızlar karşı komşumuz bahçesinde pitbul köpek besleyip satıyor. Rahatsız olduğumuzu belirttik ve bi tanesini sattılar diğerini de satacaklarını söylediler ama nerde bir aydır duruyor. Gerçi satsalar bile bi süre sonra tekrar alıyorlar. Bugün başıma gelen olayı anlatayım. Kızımla dışarda yürüyordum sabah pitbul köpeği besleyen adamın oğlu var 12-13 yaşlarında bunu zincirinden bırakmış köpek kızımla üzerimize koştu o kadar korktum ki kızımın üzerine kapanıp oturdum olduğum yere. Bunu sürekli yapıyorlar gece serbest bırakıyorlar kapıya çıkmaya korkuyoruz. Bugün yetkili bütün mercileri aradım. Polis, zabıta, çevre Bakanlığı, hayvan barınağı hiç biri yardımcı olmadı. Bu devlet birine birşey olmadan kılını kıpırdatmaz mı. Ya kızımla bugün benim üzerime saldırsaydı o köpeğin çenesi 40 ton basıyor. Üretilmesi satılması beslenmesi yasak olan bir köpek niye kimse dikkate almıyor. O kadar sinirliyim ki ne yapabilirim kızlar bi fikir verin.
Ben de hayvanseverim.Pitbull beslemek yasak mı değil mi bilmiyorum ama bu nasıl bir tabir: "Köpek değil onlar benim için bir canavar." Siz en uysal köpeği de gidip karanlık bir odaya hapsetseniz ve her gün dövseniz o köpek de saldırganlaşır.
Bakınız efendim sizin o canavar dediğiniz pitbullar:
Tamamen sahibiyle alakalı yani.
NOT: Pitbull sahibi değilim, hayvan severim ve canavar demenizi düzgün bulmadım.
Siz hayvan sever değilsiniz.Ben de hayvanseverim.
Ama pitbullar canlari yandiginda karsisindaki insana zarar verebilen canlilar.
Uyuyor olduklari fotograflar zararsiz olduklarini gostermez. Kac haber okuduk insanlari parcalayan pitbullar hakkinda. Insan parcalayan bir hayvana da canavar denir. Hayvanlari seviyor olmam insan canindan daha degerli olduklarini dusundugum anlamina gelmez.
o zaman öldürelim bunu mu istiyorsun. Valla seni de hayvan severler dernegine sikayet etmek lazim o zamanNasıl bişey yapmaxlar siz aramaya şikayet etmeye devam edin
Köpek değil onlar bana göre canavar
Olsun, köpek saldırmasa bile bu kızınızda bir travmaya sebep olmadığı anlamına gelmez. Siz korktuğunuzu hissettirmeseniz bile kızınız bir şeyleri sezmiştir ve ileride hayvan sevmeyen bir birey olarak yetişecek belki de. Son olarakCanım hiç duymadın sanırım bi köpek üzerinize geliyorsa olduğunuz yere çökün diyorlar. Çünkü köpek korkuyu sezdiği anda saldırıya geçer. Ayrıca kızım bir yaşında oyun sandı ve bağırmadım sessizce üzerine kapandım kusura bakma ama anne olacaksın annelik iç güdüsü birşey olsa da bana olsun düşüncesiyle yaptım. Her köpekten bahsetmiyorum. Ama o anı yaşamadan anlaşılmaz. Ben 10 yaşındayken kardeşim benden 2 yaş küçük 8 yaşındaydı ve komşumuzun bi köpeği kardeşimi gözümün önünde parçaladı resmen kaç ay hastanede yattı. Ne yüz üstü yatabildi ne sırt üstü poposunu bile ısırmıştı. Sürekli uyuttular bunları yaşadıktan sonra köpek sevmemi kimse bekleyemez.
Üzerinize doğru koşarak gelen saldırgan yetiştirilmiş bir pitbul var ve siz o sırada bebeğinizin bilinçaltını düşünürsünüz öyle mi?Olsun, köpek saldırmasa bile bu kızınızda bir travmaya sebep olmadığı anlamına gelmez. Siz korktuğunuzu hissettirmeseniz bile kızınız bir şeyleri sezmiştir ve ileride hayvan sevmeyen bir birey olarak yetişecek belki de. Son olarak
Siz köpekleri mümkünse sevmeyin zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?