• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pitbul

Ben hayvanları çok severim özellikle köpekleri.
Ama pitbull dedin mi orda dururum.
Biz de her akşam sahilde görüyoruz ağızlığı olmadan dolaştırıyorlar. Hatta dün akşam küçük bir çocuk geçerken kafasını okşadı buz kestim anında. Çocuk bilmiyor ne yapsın. Ama Allah korusun ya saldırsaydı? Çünkü yanından geçerken birden okşadı başını çocuk , tepki verebilirdi.
Daha önce ben zabıtayı aramıştım hemen geldiler, çocuklar alıp gitti köpekleri. Şimdi yine aynı :işsiz:

Okudum ve cok uzuldum. Ben direkt tanimiyorum ama bir tanidigimin komsusu besledigi kopekler tarafindan parcalandi maalesef. Her gun beslermis bos arazide kopekleri. Kendisinin yanlis bir sey yaptigini dusunmuyorum ama hayvanlar bazi seyleri tehdit olarak algilayabiliyor. Senin gonderdigin haberde de cocugun kopegin yanina bisikletle gittigi yaziyor. Bir ihtimal kopek cocugun bisikletle gelisini tehlike olarak algilamis olabilir. Kopekler bisikletli, motosikletli ve hatta patenli insanlara saldirabiliyor. Temkinli davranmakta fayda var. Ozellikle soz konusu cocuklar olunca.
Peki bu konu da bi çocuk hayatı var. Hiç bir suçu yokken sadece bisiklet sürerken hayatı bitti. Hayvanlarla insanlar arasındaki fark bu insan düşünüyor ama hayvanlar düşünemiyor. Allah akılı sadece insana vermiş.

Başa gelmeyince anlamak o kadar zor ki. Ben sesten rahatsız oluyorum demiyoru. Köpeğin sesi daha çıkmıyor ama sürekli zincir kırıyo bu sadece benim için değil diğer çocuklar içinde çok tehlikeli. Çünkü normal bir köpek değil ki iki tane kendi cinsini parçalayan bir köpek o köpeklerin şuçu neydi.
Canim sen haklısın.
Konudaki sana faydasi olmayan yorumlari da okumadan geç.
Ben olsam bende korkarim tabi. Ama hayvandir onlari sevmeliyiz diye kucagina atlayacak degilsin.

Belki o hayvan oyle yetistirilmese saldirgan da olmazdi bu kadar ama oyle yetistirilmis 2 kopek öldürmüş.
Ne yapabilirsin bu durumda korkmayip da?
Bu hayvanin dogasinda saldirganlik yok sonradan olmus diye gidip basini mi oksayacaksin?

Bosver sen.

Okudum ve cok uzuldum. Ben direkt tanimiyorum ama bir tanidigimin komsusu besledigi kopekler tarafindan parcalandi maalesef. Her gun beslermis bos arazide kopekleri. Kendisinin yanlis bir sey yaptigini dusunmuyorum ama hayvanlar bazi seyleri tehdit olarak algilayabiliyor. Senin gonderdigin haberde de cocugun kopegin yanina bisikletle gittigi yaziyor. Bir ihtimal kopek cocugun bisikletle gelisini tehlike olarak algilamis olabilir. Kopekler bisikletli, motosikletli ve hatta patenli insanlara saldirabiliyor. Temkinli davranmakta fayda var. Ozellikle soz konusu cocuklar olunca.

eskişehirdeki olayı diyorsan maalesef çok üzücüydü o da :(
sonuçta insanların nasıl ki farklı mizaçları oluyorsa hayvanların da öyle, saldırgan insanlar olduğu gibi saldırgan hayvanlar da var, bizim yapmamız gereken her türün saldırganından çocuklarımızı korumak.
nasıl ki bir adam cinayet işliyor diye tüm adamları suçlamıyorsak bir köpek birini öldürdü diye bunu tüm ırka mal etmek yanlış. hayvanseverlik bütün hayvanları asla zarar vermeyecek minnoş şeyler gibi görmek değil, hayvanlarla insanların birarada, huzur içinde, birbirlerine zarar vermeden nasıl yaşayabileceklerine kafa yormakla olur.

Ben hayvanları çok severim özellikle köpekleri.
Ama pitbull dedin mi orda dururum.
Biz de her akşam sahilde görüyoruz ağızlığı olmadan dolaştırıyorlar. Hatta dün akşam küçük bir çocuk geçerken kafasını okşadı buz kestim anında. Çocuk bilmiyor ne yapsın. Ama Allah korusun ya saldırsaydı? Çünkü yanından geçerken birden okşadı başını çocuk , tepki verebilirdi.
Daha önce ben zabıtayı aramıştım hemen geldiler, çocuklar alıp gitti köpekleri. Şimdi yine aynı :işsiz:
İşte bu köpekler hep çoluk çocuğun elinde burada konuşan bayanlar gibi bilgili değiller nasıl eğitecekleri konusunda. Ayrıca eğer normal bir köpek olsaydı yasaklanmazdı değil mi diğer köpekler neden yasak değil

eskişehirdeki olayı diyorsan maalesef çok üzücüydü o da :KK43:
sonuçta insanların nasıl ki farklı mizaçları oluyorsa hayvanların da öyle, saldırgan insanlar olduğu gibi saldırgan hayvanlar da var, bizim yapmamız gereken her türün saldırganından çocuklarımızı korumak.
nasıl ki bir adam cinayet işliyor diye tüm adamları suçlamıyorsak bir köpek birini öldürdü diye bunu tüm ırka mal etmek yanlış. hayvanseverlik bütün hayvanları asla zarar vermeyecek minnoş şeyler gibi görmek değil, hayvanlarla insanların birarada, huzur içinde, birbirlerine zarar vermeden nasıl yaşayabileceklerine kafa yormakla olur.
Evet ondan bahsediyorum. Cok iyi kendi halinde bir kizcagizmis.:KK43: Allah rahmet eylesin.

Y
eskişehirdeki olayı diyorsan maalesef çok üzücüydü o da :KK43:
Yok canım benim olur mu. Çocuğumuzu korursak psikolojisi bozulur bilinç altına yerleşir ve hayvan sevmez. Çok ayıp:kahve:

image.webp

Bizim köpeğimiz bu tamamen yetiştirilme şekliyle ilgilidir saldırganlığı yada sahipsizse kendini dışarda savunmak için öyle olmak zorunda yapı olarak zaten vahşi ama durduk yerde zarar verenini görmedim hiç

Aslan kaplan evcil hayvan mı yada maymun biraz araştırın köpeklerin nasıl eğitim aldıklarını belki ön yargınıza faydası olur
Evcil kopek icin uretim yapanlar saldirgan anne babalardan yavru istemiyorlar. Cunku urkeklik-saldirganlik da genlerle aktariliyor.

Canim sen haklısın.
Konudaki sana faydasi olmayan yorumlari da okumadan geç.
Ben olsam bende korkarim tabi. Ama hayvandir onlari sevmeliyiz diye kucagina atlayacak degilsin.

Belki o hayvan oyle yetistirilmese saldirgan da olmazdi bu kadar ama oyle yetistirilmis 2 kopek öldürmüş.
Ne yapabilirsin bu durumda korkmayip da?
Bu hayvanin dogasinda saldirganlik yok sonradan olmus diye gidip basini mi oksayacaksin?

Bosver sen.
:KK50:

İşte bu köpekler hep çoluk çocuğun elinde burada konuşan bayanlar gibi bilgili değiller nasıl eğitecekleri konusunda. Ayrıca eğer normal bir köpek olsaydı yasaklanmazdı değil mi diğer köpekler neden yasak değil
Evet kesinlikle. Artık hava olsun diye mi alıp gezdiriyorlar anlamıyorum. Benim annemin yaşadığı semtte biri var . Pitbull eğitmeni. Evde 4 pitbulla yaşıyor. Onun yanında olan köpekten hiç korkmuyorum , çünkü çok iyi eğitiyor. Ağızlıksız çıkarmıyor. Hatta birini sevmişliğim bile var :21:

Ama gel gelelim bahsettiğimiz tipler böyle değil. Özellikle kızlara doğru köpeği çekmeler mi ararsın. Sokak köpeklerine hırlatmalar mı ararsın hepsi onlarda.
Köpeklerin neye kızacağı belli olmuyor. Çok tehlikeli. Elinizden geleni yapın bence. En azından ağızlık olmadan salmasınlar.

Eki Görüntüle 2003179

Bizim köpeğimiz bu tamamen yetiştirilme şekliyle ilgilidir saldırganlığı yada sahipsizse kendini dışarda savunmak için öyle olmak zorunda yapı olarak zaten vahşi ama durduk yerde zarar verenini görmedim hiç
Çok güzel bi tablo. Çocuklarla aralarında daha farklı bir bağ oluyor. Ama bildiğiniz bir köpekle bu tablo olur kızınızla büyümüştür sanıyorum. Ama bi sokaktaki köpek böyle değil. Ne kadar insanın kötü davranışlarına maruz kalıyorlar.

Polisi aradım zabıtayı ara dedi. Zabıtayı aradım. Tasması var mı sahipli mi dedi. Tasması var ama ağızlığı yok dedim ( bu köpekler saldırgan olduğu için gezdirildikleri zaman ağızlık takması zorunlu) sahipli köpeklere biz bakamıyoruz dedi bende birine birşey olduğunda bakarsınız dedim. Oda çevre bakanlığını arayın dedi. Orayı aradım buraya gelin dilekçe verin dilekçe incelensin eğer uygun görülürse denetime gelinir diyor ne kadar sürer bu dedim. Bi ayı bulur dedi. Bi aya kadar canımızdan olacağız. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah'm. Birinin kafasına moloz düşmeden göçük ev yıkılmaz. Boşanan kadın öldürülmeden korunamaz.

belediyenin hayvanlarla ilgili birimini arayın sahipli olmadığını söyleyin
çünkü birinin evde beslemesi sahipli olduğunu göstermez
kimliğinin olması gerekir
ayrıca zincirsiz ve ağızlıksız dolaştığını fotograflayın ve bimere şikayette bulunun özellikle de işlem yapmayın kurumlarla ilgili

Evet kesinlikle. Artık hava olsun diye mi alıp gezdiriyorlar anlamıyorum. Benim annemin yaşadığı semtte biri var . Pitbull eğitmeni. Evde 4 pitbulla yaşıyor. Onun yanında olan köpekten hiç korkmuyorum , çünkü çok iyi eğitiyor. Ağızlıksız çıkarmıyor. Hatta birini sevmişliğim bile var :21:

Ama gel gelelim bahsettiğimiz tipler böyle değil. Özellikle kızlara doğru köpeği çekmeler mş ararsın. Sokak köpeklerine hırlatmalar mı ararsın hepsi onlarda.
Köpeklerin neye kızacağı belli olmuyor. Çok tehlikeli. Elinizden geleni yapın bence. En azından ağızlık olmadan salmasınlar.
Aynen canım bana soruyorlar tasması varsa birşey yapamayız sahipli diyorlar ağızlık yok diyorum dilekçe verin şuraya diyorlar ne kadar saçma

belediyenin hayvanlarla ilgili birimini arayın sahipli olmadığını söyleyin
çünkü birinin evde beslemesi sahipli olduğunu göstermez
kimliğinin olması gerekir
ayrıca zincirsiz ve ağızlıksız dolaştığını fotograflayın ve bimere şikayette bulunun özellikle de işlem yapmayın kurumlarla ilgili
Canım fotoğraf çekecek kadar yaklaşamaz kapalı bir yerde. Kulübe tarzı bir yerde. Ayrıca benim şikayet ettiğimi bilmezlerin istemiyorum. Evde tekim korkuyorum.

Y

Yok canım benim olur mu. Çocuğumuzu korursak psikolojisi bozulur bilinç altına yerleşir ve hayvan sevmez. Çok ayıp:kahve:

kimse kusura bakmasın kızıma saldıran kaniş olsa yine önüne atlarım :KK70: niye kemirsin çocuğumu.
yani evde 12 yaşında kedim var o da kızıma saldırsa korurum ki ne dişi ne tırnağı var yavrucağımın ama ikisinin de birbirlerine zarar vermelerine izin vermem.

Hayvanı dövüştürmek için vahşi yaparsanız tabi yasaklanır yapana değil yapılana bakarak işler yürüyor malesef siz köpek uyutulsun istiyorsunuz
Ben unutulsun demiyorum köpekleri severim ama kimse bu köpeği iyi amaçlı yetiştirmiyor. Ben köpek eğiticisi değilim. Köpekte yetiştirmiyorum. Ama devlet yasaklayacak kadar olay oldu ki bu köpek yasaklandı. Malesef kimsenin nasıl yetiştirdiğine karışamıyoruz

Çok güzel bi tablo. Çocuklarla aralarında daha farklı bir bağ oluyor. Ama bildiğiniz bir köpekle bu tablo olur kızınızla büyümüştür sanıyorum. Ama bi sokaktaki köpek böyle değil. Ne kadar insanın kötü davranışlarına maruz kalıyorlar.

Aynen öyle dediğinizz gibi dışarda insanlar çok kötü davranıyo ve bi şekilde kendilerini koruma içgüdüsüyle saldırıya geçiyolar valla ben bahçeden çıkarmıyorum bişe olur tutamam falan diye kedi görse kaçıyo o ayrı ama belli olmaz hiç :)))) ve kızım neler yapıo rahat bırakmıyo hayvanı sürekli seviyo kaçıyo evde kızımdan yazık :)))

ayy yerim çok tatlılar :KK37:

Teşekkürleer:)

Back
X