Pitbull derdi beni gerdii!!

Sizin yaşadığınız çok kötü bir durum sürekli tedirgin yaşamak zor. Arkadaşlar izlemeniz gereken yolları söylemiş. Ben konudan bağımsız komşumun pitpull köpeği var dogar doğmaz sahiplenmislersabah 6-7 akşam 11-12 civarı cikariyorlar insanlar rahatsız olmasın korkmasın diye . o kadar tatlı o kadar merhametli ki kapıda bizi görünce koşa koşa tasmasini getiriyor onu gezdirmeye geldik sanıyor. asla havlamiyor. seni götüremem diyince ağlıyor. Giriş kattalar çöp atmaya gittiğimde balkondan takip ediyor. illa selam vermemiz lazım yoksa gözleri doluyor kıyamam ya aklıma geldi bak gidip seveyim

Pitbull besleyenleri şikayet etmek isteyenler Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü'ne (DKMP) başvuru yapabilir. Aynı zamanda Emniyet Teşkilatlarının Asayiş Şube Müdürlüklerine bağlı olarak kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin de tehlikeli ırklara müdahale etme yetkisi bulunuyor.. Eğer belediyeyi ararsanız büyük bir ihtimal barınağa gôtürürler ve barınakların koşulları yapılan muameleler çok kötü

Köpekleri çok çok seviyorum ama pitbull korkusu ben de bile var. Onlar doğaları gereği saldırgan hayvanlar. Ağızlık konusunda ikna edilmesi için polis çağırabilirsiniz. Ağızlığı olduğu müddetçe kimseye zararı olmaz.

Ben köpekleri severim. Bahçemizde 13 yaşında bir golden var. Dünya tatlısıdır. Bu türler zaten hiç ama hiç saldırgan değil. Yani konşuyu benim ısırmam, köpeğimin ısırmasından daha yüksek ihtimal ama yine de korkan olunca tasmasını takıyorum gezdirirken.

Pitbull cinsi çok ayrı bir tür. Mesela kurt köpeği gibi orta saldırgan (koruma) köpekleri sahibine asla ama asla saldırmaz. Sahibine saldırırsanız saldırır pittbul gibi yasaklı ırklar sahibine de saldırabiliyor. Ağızlıksız, tasmasız kesinlikle gezdirilmeleri yasak. Şikayeti cimer sallamıyorsa belediyeye yapın. Çok sevimli dediğiniz pitbul gibi köpekleri lütfen ama lütfen çocuklarınızla yalnız bırakmayın. Daha geçen ailenin iki çocuğunu öldürüp annenin kolunu kopardılar. Yani bu hayvanın doğası saldırgan. Yapmaz yapmaz, bir gün sizi mahveder. Haberleri bırakıyorum.

Hiçbir hayvana izin vermemeliler. İyi davrandıklarını düşünmüyorum.

Çok saçma belki ama ana haber kanallarına WhatsApp tan video gönderin. Yasakli ırk adı üstünde. İstediği kadar sahibini dinlesin, iyi bakılsın o hayvanın sağı solu belli olmaz. Çocuğunuza o an saldirabilirdi mesela çocuk korksa bir an kaçmak istese. Ve kimse de alamazdi agzindan.
Kars'ta zavallı bir atı canlı canlı parçalayan o pitbull gözümün önünden gitmiyor. At da bir hayvan ama onun hakkı olmuyor nedense.
Birinin başını yiyecekse inşallah o kişi sahibi olur.

Ben bir defa gençlerin elinde minicik yavrusunu görmüştüm nasıl urkekti
Esim dedi yasak değil mi saldırgan olurlar diye hayir abi onları özellikle saldırgan olsunlar diye karanlık yerlere kapatıyorlar dedi biz öyle yapmayız dedi ama bilmiyorum ne yaptılar
Bence çok korkunç insallah çözüm bulursunuz

Yani bizim basit kırma,çoban vb sokak köpekleri bile başıboşken, 5-6 tanesi bir araya gelince saldırma eğiliminde olabiliyorlarken(geçen gün sokakta moto kuryeyi kovaladılar,arabadan inemedim ćocuklarımla,gitsinler diye bekledim)bu cins bir köpeği öyle ağızlıksız,serbest dolaştıramazlar.
Gerekli yerlere bildirin birinin canı yanmadan.
Saldırgan yetiştirilmişse bir yetişkine,çocuğa, başka bir hayvana saldırmayacağının garantisi yok.

Evet cok mantıklı. Haberlere çıkarsa müdahale etmek zorunda kalırlar. Umarım büyük bir ceza alır sahipleri.

Asla asla çocuğunuzu yalnız göndermeyin diyorum ben. Kafayı yerdim herhalde. Evet köpekleri severim ama böyle yasak ırklar konusunda çok korkuyorum şahsen. Çocutuma bir şey olduktan sonra o sahibini parçalasam ne olur?

Benzer durumu yaşadık.Belediyeyi defalarca aradim gelip aşı kontrolü yapıp gittiler yada bulamadık köpeği görmedik diye gittiler.Çevre şehirciliği aradım biz bakmıyoruz zabıtayı ara dediler.Herkes topu birbirine attı ve gelen zabıtada birşey yapmıyor.uyarı verip gidiyor tasmasız gezdirmeyin vs diye.Bunlar yine bildigini okuyor para cezası yazmadıkları için.En son baya bir kişi zillerine basip evlerine gidip sürekli şikayet ettiği için pes ettiler

Pitbul besleyenlerin normal olduklarını düşünmüyorum besleyen varsa da burda kusura bakmasın düşüncem bu.
Ayrıca o şekilde başıboş bırakılması tasmasız ağızlıksız olması bir felakete yol açabilir.
Kesinlikle olay çıkarın belediye, polis, ilgili bakanlıklar her yere başvurun.
Birinin başına bir şey geldikten sonra verilen cezanın hiçbir anlamı kalmıyor.
Kızınızı servise tek bindirmemeye çalışın.
Gerçi yanında da inseniz ne kadar koruyabilirseniz o canavardan.

Aah ah düşünmez okurmuyum.komşularla konuştum kimse tınlamadı kimsenin umrunda değil acaba bende mi tuhaflık var dedim.yok uysalmış yok eğitimlşymiş şaşırdım.böyle dediler pek umursamıyolar.tek rahatsızlık duyan biziz resmen.mahalledeki çocuklar seviyo köpeği onların yerine ben geriliyorum resmen

Evet bende öyle düşünüyorum zarar verdikten sonra ceza vermişler almışlar ne olacak ki yanii.gerekeni yspıcam inşallah.

Tmm teşekkürler.. inşallah sonuç bulur her sokağa çıktığımda arkamdan geliyomu endişesi yasamaktan bıktım

Pitbull olduğuna emin misin cinsinin? Buna benzer bir olay yaşanmıştı da köpek pitbull değil bulldog kırmasıydı aslında. Sakincene bir hayvan çıkmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…