- 11 Şubat 2023
- 11.105
- En iyi cevaplar
- 2
- 26.005
- 528
- Konu Sahibi pembe dusler
-
Sizin yaşadığınız çok kötü bir durum sürekli tedirgin yaşamak zor. Arkadaşlar izlemeniz gereken yolları söylemiş. Ben konudan bağımsız komşumun pitpull köpeği var dogar doğmaz sahiplenmislersabah 6-7 akşam 11-12 civarı cikariyorlar insanlar rahatsız olmasın korkmasın diye . o kadar tatlı o kadar merhametli ki kapıda bizi görünce koşa koşa tasmasini getiriyor onu gezdirmeye geldik sanıyor. asla havlamiyor. seni götüremem diyince ağlıyor. Giriş kattalar çöp atmaya gittiğimde balkondan takip ediyor. illa selam vermemiz lazım yoksa gözleri doluyorMerhabalar ..Dersim pıtbull illetiii.ebimiz hemen karsısında bi motor dükkanı var orda pitbull barındırıyolar 2 senedir.bu köpeği tasmasız salıyolar sokağa dolanıyo.yan tarafa arazı var oraya salıyorlar tuvaletini yapsın diye.Anşıcagınız gayet rahatlar ben normal köpekten bile korkarım zaten.Halşyle tedirgin oluyoruz bende çocuklarında.kızım servise tam o dükkanın önünden biniyo köpek dışarda oluyo kızım korkarak gecıyo servise köpeğin önünden bunları yasamak zorundamyz.Kaç kere cimere şikayet ettik gelmediler bakmadılar.napsak akıl verin.en son kızım tam çıktı köpekte ayağa kalktı .balkondan bağırdım bu ne yeter şikayet edıcem sizi diye adam hiç bişey demedi ama bildiğini okumaya devam ediyorlar.çok sinir oluyorum.direk polisi arasam olurmu ilgilenır ı polis
Hiçbir hayvana izin vermemeliler. İyi davrandıklarını düşünmüyorum.Ben katılıyorum, pitbull sahiplerinin arasında bir tane aklı başında insan yok (ne Türkiyede ne başka bir yerde). Ergen çocuklar, apaçiler var. Pitbull beslemek toptan yasaklanmalı ülkemizde, köpek isteyen başka köpek alsın.
Evet cok mantıklı. Haberlere çıkarsa müdahale etmek zorunda kalırlar. Umarım büyük bir ceza alır sahipleri.Çok saçma belki ama ana haber kanallarına WhatsApp tan video gönderin. Yasakli ırk adı üstünde. İstediği kadar sahibini dinlesin, iyi bakılsın o hayvanın sağı solu belli olmaz. Çocuğunuza o an saldirabilirdi mesela çocuk korksa bir an kaçmak istese. Ve kimse de alamazdi agzindan.
Kars'ta zavallı bir atı canlı canlı parçalayan o pitbull gözümün önünden gitmiyor. At da bir hayvan ama onun hakkı olmuyor nedense.
Birinin başını yiyecekse inşallah o kişi sahibi olur.
Aah ah düşünmez okurmuyum.komşularla konuştum kimse tınlamadı kimsenin umrunda değil acaba bende mi tuhaflık var dedim.yok uysalmış yok eğitimlşymiş şaşırdım.böyle dediler pek umursamıyolar.tek rahatsızlık duyan biziz resmen.mahalledeki çocuklar seviyo köpeği onların yerine ben geriliyorum resmenlütfen çocuğunuzu yalnız bırakmayın. Derhal belediyeyi arayın gelmedi diye bişey yok , kızınıza veya size veya başka bir çocuğa saldırılmayacağını nereden biliyorsunuz , gerekirse polis de çağırın gelmezlerse bile bilgi alın , hiç düşünmediniz mi bir anlık bi boşlukta başınıza neler geleceğini .. o kadar örneğini gördük ben olsam başlarına yıkardım o mahalleyi , bir şekilde yine de çözerdim illa musibet gelince mi aklımız başımıza gelecek
Evet bende öyle düşünüyorum zarar verdikten sonra ceza vermişler almışlar ne olacak ki yanii.gerekeni yspıcam inşallah.Pitbul besleyenlerin normal olduklarını düşünmüyorum besleyen varsa da burda kusura bakmasın düşüncem bu.
Ayrıca o şekilde başıboş bırakılması tasmasız ağızlıksız olması bir felakete yol açabilir.
Kesinlikle olay çıkarın belediye, polis, ilgili bakanlıklar her yere başvurun.
Birinin başına bir şey geldikten sonra verilen cezanın hiçbir anlamı kalmıyor.
Kızınızı servise tek bindirmemeye çalışın.
Gerçi yanında da inseniz ne kadar koruyabilirseniz o canavardan.
Tmm teşekkürler.. inşallah sonuç bulur her sokağa çıktığımda arkamdan geliyomu endişesi yasamaktan bıktımBelediye DKMP lar ile iş birliği yapar. Doğru fikir yani. Konu sahibi belediye ye de başvurabilirsin onlarda DKMP a bildirir, alıp barınağa götürse bile hayvanı barınakta mı kalacak, geri mi verilecek DKMP karar verir.
Sen belediyeye tel aç bildir, DKMP ye de mail atın. İstanbul da iseniz iki yaka da ayrı var hangi yakada iseniz ona mail atın
Pitbull olduğuna emin misin cinsinin? Buna benzer bir olay yaşanmıştı da köpek pitbull değil bulldog kırmasıydı aslında. Sakincene bir hayvan çıkmıştıAah ah düşünmez okurmuyum.komşularla konuştum kimse tınlamadı kimsenin umrunda değil acaba bende mi tuhaflık var dedim.yok uysalmış yok eğitimlşymiş şaşırdım.böyle dediler pek umursamıyolar.tek rahatsızlık duyan biziz resmen.mahalledeki çocuklar seviyo köpeği onların yerine ben geriliyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?