Pitbull derdi beni gerdii!!

Yaa gerçekten ilgilenmedilermi . Köpeğin sahibi köpekten Emin sanırım onu çok iyi ettiklerini düşünüyorlar o yüzden de rahat rahat salıveriyorlar

Önce sahiplerini kibarca uyarın sonra belediyeye bildirin bence. İnsanların sağı solu belli olmuyor şikayet ettiğiniz için sorun yaşamazsınız inşallah. Bize yakın bir yerde Sivas kangalı bakan birileri vardı gece salıyorlardı köpeği. zararsız köpeğimize saldırıyordu, şikayet falan etmedik bir gece geldi köpeğimizin yüzünü parçaladı yavrum kaç zaman dikişli ağzıyla gezdi canım benim bağlı olduğu için kaçamadı. Biran önce halledin Allah muhafaza çocuklara birsey olacak

Bu da yavruydu burda büyüdü.emin okun büyüdüğünde tatlılığı kalmaz resmen köpek şeytan gibi gözünün içine bakıyo sana fokuslanıyo bi hareketine bakıuo.gelen kuryelere takık onlara havlar mesela

Asagı inemiyorum bebek var malesef.servis şöförüne eğer köpek dışarda olursa ileriye park et öyle al kızı dedik mecburen.ben sanki bunları yasamak zorundayım yaa..

Anladığım kadarıyla köpek saldırgan değil ki? Komşularınız bile rahatsız değilmiş. Sadece siz rahatsızsınız. Herkes uysal ve eğitimli olduğunu söylüyormuş. Çocuklar bile canavar olduğunu düşündüğünüz köpeği rahatça seviyormuş. Çocuğunuza biraz hayvan sevgisi aşılasanız da yok yere korkup strese girmese nasıl olur? Birine daha önce saldırmış olsa ya da tavırlarıyla saldırgan bir köpek olsa cidden hak vereceğim size. Ama siz resmen çocukların bile sevip okşadığı kendi halindeki hayvanın canına göz dikmişsiniz.

Yasaklı ırkları şikayet ettiğinizde eğer belediye gelip alırsa (ki bu köpek sahipli eğer kaydı varsa çipliyse alamazlar) barınağa atıyor ve orada ölmesini bekliyorlar. Ya köpek saldırgan olmadığı için ses etmeyeceksiniz ya da öldürülmesi için gerekli yerlere şikayet edeceksiniz. Arkadaşlar ayrıntılı şekilde yardımcı olmuşlar zaten şikayet konusunda.

Benim komşumun pitpullu da çok büyük onlar bebekken almışlar. Evden cikarmamislar ve saldırgan yetistirmemisler ben hayatımda hiç bu kadar duygusal pitpull görmedim. Sus kopeginden bile uysal. Yetiştirme tarzı köpekte bile fark ediyor

Bu ırkların yasaklı olmasının bir sebebi var değil mi hanımefendi? Şu an saldırmaması saldırmayacagi anlamına gelmez. Sahibi ağızlık ve tasma taktiği sürece zaten belediye almaz hayvanı. Hayvanın başına gelecebileceklerden kızı için endişelenen anne değil sahiplenmesi rağmen sorumsuzca davranıp hem köpeği hem diğer insanları tehlikeye atan sahibi sorumlu olur.

İleride belki saldırır diye bir şey yok hanımefendi. O zaman tüm insanlar bu kategoriye giriyor zaten. Sakin, iyi huylu bir hayvanmış ve çocuklar bile seviyormuş.

Sahibi tasmayla gezdirmeli zaten onun sorumsuzluğuna bir şey demiyorum ama yasaklı ırkları şikayet ederken herkes iki üç kere düşünsün istiyorum. “Şikayet ettim çünkü belki bir gün saldırır” diye bahane olamaz. Bu ırklar şikayet edilip alındığında öldürülüyor.

Sokaktaki saldırgan köpek golden bile olsa şikayet edilsin hiç laf etmem. Ama sakin kendi halindeki köpeği sırf pitbull diye şikayet etmek normal mi?

Köpek saldırması ama bi kaç kez teyakkuza geçti.mesela kızım kapının önüne çıkınca ona fokuslanarak ayağa kalktı bi anda saldırıcakmış gibi .kuryelere havlar..kar küreyen çocuğa doğru havladı ve yöneldi sahibi durdurunca durdu gibi gibi .. Çocukların onu sevdiği konusuna gelirsek en son haberlerde o yüzü vücudu parçalanan kızda öncesinde hem o köpekle oynarmış severmiş ama sonuç .kızcagız parçalandı.Yani saldırgan değil diye yapmıcagı anlamına gelmiyor zaten bu yüzden tehlikeli bu ırklar.diğer köpeklerden farklılar vahşiler potansyelinde bu var.öldürme konusuna gelince,sahiplerin sorunu onlarda salmasın içerde baksın yada agızlık taksın.ölürse sorumlusu neden ben oluyorum pardonda ben çocuklarımın kendimin canını düşünmek zorundayım .oldu parçaladım çocuğumumu diyeyim o zaman.nasıl değişik bi düşünce ve ruh sağlığı bu sizinki pes.utanmasan bana suç bulucan hani objektif bi insanım da bu kadar da değil amaa

Evet çenesi ton basıyomuş .bu ırkların komple üretimi vs durdurulmalı

Boş verin siz yapın şikayetinizi. Kulak asmayın

Evet normal.çünkü onlar sakin kalamıyolar her an bu potansiye içlerinde.sorumsuzluk yapan o köpek değil onun sahibi

Aynen canım..evimdeki karıncayı bile kıyamayan biriyim süpürgeye çekemem.dikkat ederim yuvalarına kırıntı tasımıslarsa dokunmam .anlatabiliyomuyum.çok merhametliyimdr.ama bu konu farklı yanii
Elbette bu konu farklı sizi çok iyi anlıyorum ben de hayvanları çok severim ama mevzu pitbull ise orda durum değişir. Sizi eleştiren kişi muhtemelen anne değil o yüzden empati kuramıyor

Pitbull ve golden aynı kategoride mi hanımefendi? Oldu olacak sokakta aslan da gezsin sorun yok belki zarar vermez diyelim.

Ardahan gölede olmuştu olay hatırladım şimdi sizin yorumunuzu okuyunca at ölmüştü çırpına çırpına ve zabıtalar izlemişti sadece. Birçok insan da kameraya çekmişti. Hiçbiri de müdahale etmedi. Evet tehlikeli ama korkup kaçmayıp izliyorlarsa ciddi sıkıntıları var resmen keyif almışlar. Allah belalarını versin aynı o at gibi çırpına çırpına can versinler inşallah allahsız kitapsızlar. Zaten o bölgede köpek dövüşü de çok yaygın ve belediyede çalışan insanlar da dövüştürüyor. Kışın ahırda yer kalmıyor diye atları salıyorlar çünkü at, inek kadar para etmiyor. Yazın tekrar yakaladıklarını kullanıp kışın yine salıyorlar kara kışta. Ayı mı yer kurt mu umurlarında değil. Oradaki hayvan eziyetlerini bizzat görüp duyduktan sonra bir daha turistik geziye bile gitmek istemiyorum canım acıdı yine aklıma gelince ah ah bir insan havaya ateş açsa o lanet köpek korkup kaçardı.

Turkiyedeyken bi sokak kopegi, yuruyus yaparken bana saldirdi, aklim cikti. Aglaya aglaya belediyeyi aradim, meshur bi fikra var ya onun gibi bakimini asisini, rehabilitasyonunu yapip aldigimiz yere geri birakiyoruz dediler. Sokak kopekleri de bir araya geldiginde suru psikolojisiyle hareket ediyor. Hele ki pitbull gibi cenesi ton basan bi robot, komsumuzun Dogo argentino cinsi kopegi de sitenin yan apartmanindaki bir adama saldirmisti. Yasakli irklar korkutucudur, tehlikelidir, davranislari ongorulebilir degildir ve sorumlulugunu almali sahipleri, agizliksiz asla gezdirilmemeliler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…