PKO olup,kilo vererek hamile kalan var mı?

fsmfad

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2011
18
0
286
Samsun
Bu hastalığın en önemli nedenlerinden biri de kilo alıp,kolay verememek.Kilo verdikten sonra normal olarak hamile kalan var mı aranızda arkadaşlar?Ona göre ya tüp bebek,ya sıkı bir spor ve diyet

cnm ben 1.5 yıllık evliyim nerdeyse 5 yıldır pcos hastasıyım. evlendiğimde hemen çocuk istemiyoduk o nedenle korunduk ama ben pcos oldğum için ya olmazsa diye hep tedirgindim. bir çok kez dr gittim ve hepsi kilo vermem gerektiğini söyledi ama kiloda veremiyordum çok düzenli rejim yapmama rağmen veremiyodum. doktorum glikofen iye bi ilaç verdi kilo vermene yardımcı olacak dedi. ve yine diyetisyen eşliğinde aynı zamnda ilacıda kullanarak 10 kilo kadar verdim. hala bebek düşünmüyoduk ama bir gecelik kaçamağımız sonucu şuanda karnımda oynamasından uyuyamadığım misafirimiz geldi:)

Bu hastalığın en önemli nedenlerinden biri de kilo alıp,kolay verememek.Kilo verdikten sonra normal olarak hamile kalan var mı aranızda arkadaşlar?Ona göre ya tüp bebek,ya sıkı bir spor ve diyet

bende öncelikle spor ve diyet diyenlerdenim aylarca tedavi gördüm ve sonunda öncelikle zayıflamaya karar verdim 3 aydır diyetteyim 10 kg kadar verdim bende sonucu merak ediyorum.

"bende şu an 87 kiloyum nasıl kilo verdin söylermisin"
Koşu bandı aldık.Akşamları sürekli 30-45 dk. yürüyorum.Ayrıca Maurers kullanıyorum.Yediklerimi büyük oranda kıstım.Ancak pcos olduğum için normal kişilere oranla daha yavaş kilo veriliyor anladığım kadarıyla.Eşiminde teşviğini unutmamak lazım.Her akşam "sporunu yaptın mı,ilacını içtin mi?" :)

cnm 87 kilo gerçekten baya fazla çoğu kilolu kadınların yağları iç yağı olurmuş seninde büyük ihtimalle göbek kısmın yağlı.Sana tavsiyem kesinlikle bi diyetisyene gitmen. Ben 4 yıllık evliyim ve 90 kiloydum,çocuk istedim olmadı doktora da bi kaç gitmedim olur die bekledik ama olmayınca gittik ve pcı olduğumu öğrendim ne olduğunuda bilmiyodum tabi.Araştırdım okudum kafam çok karıştı,devlet hastanesi ilgilenmiyo dedim gitti özel hastaneye klomen kullandım 3 ay sonuç negatif yumurtalıklarım hiç gelişmedi ve progestornum hep 0,50 lerdeydi.Tabi ben kiloyla bi alakası yok dedim yedim de yedim.Üzerinden zaman geçtikçe ben en son aşamaya kadar geldim ve göbekten kullandım bi aylık dönemde o iğne stresi bitirdi beni anlatamam o hisleri neyse normalde 10 a kadar yumurta olur dedi doktorlar ama bende 1 tane zor oldu bana hemen aşılma dediler yada tüp bebek o an içimden hiç bişey gelmedi doktora aşılama diye gittim doktor geldi arabayı park etti ben kaçtım yaptırmadım.O ay çok üzüldüm ve birden aynada o biçimsiz göbeğimi görünce kesin bu gidicek dedim sabah hemen başladım diyetime inanın 1 ayda 8 kilo verdim tartıda o 82 yi görünce heyecanımı anlatamam tabi bu süreçte doktora gitmedim çünkü 1,5 ay oldu ben 10 kilo verdim bi süre sonra 12 klo verdim yani 2 ayda 78 kilo oldum.Şimdi heyecanla bebek sahibimiyimyada hamilemiyim die bekliyosun hayır değilim.
ama ama sonuç ne biliyomusun bu ay doktora gittiğimde pko dan kurtulduğumu öğrendim ve her zaman 0 larda çıkan progesteronum yani çatlamayan yumurtam oluşmuş ve çatlamış kendiliğinen şimdi 70 kiloya düşücem tekrar başladım diyete ama doktor kontrolünde sende öyle yap kesinlikle diyetisyene git kendi kendine bişey yapma sonuç alıcaksın inş. ALLAH ın izni ile..

endokrolojı dr.na gittim liste verdi ama hiç uygulamadım çok iradesizim aynı dediğingibi göbek çevrem fazlasıyla yağlı seni tebrik ederim iradeliymişsin

Ben 87,7'de durdum.2 kez tüp bebek uygulaması yaptırdım, sonuç negatif.Biz de eşimle beraber asıl meselenin pcos olduğunu ve belki çözümün kilo vermekte olduğunu düşünerek sıkı bir diyete başladım.Şu anda tek sıkıntım kilo vermemin durmuş olması.Bu süreci nasıl kolaylıkla atlatabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

bence kilo vermenin faydası vardır. bende 3 yıllık pko hastasıyım. evlenmeden önce 52 kiloydum ve adetlerimle herhangi bir sorun yokdu. evlendikden sonra 63 kilo oldum ve adet görememeye başladım ve hormon tahlilinde pko çıktı, lh fsh hormonlarım alt üst olmuştu. geçen gün yeniden hormon tahlili istendi benden ve normal çıktı. şuanda 58 kiloyum ve vermeye devam edicem, adetlerimde düzenlendi. inşallah faydasını görürüz

cnm bende pkoluyum ve dr kilo vermeemi söylemişti ama biliyosun pco olunca vücut insilüne karşı direnç gösterirmiş bu sebeple kilo vermek zorlaşıyor ben glukophen diye bi ilaç kullanmıştım kilo verme konusunda çok faydasını gördüm diyetimi yaptım ilaı kulaandım 10 kilo verdim ve hamile kaldım şu an kırk hafta bitti paşamın keyfini bkliyorum :) darısı başına inşallah ama ilaç çok işe yarıyo

kızlar ben 3senelik evliyim.2seneden beri çoçouk istiyordum.ilk sene doktora gitmedik istemedik.sonra çocuğumuz baktık olmuyor.bundan 8ay önce doktora gittim.pko olduğunu öğrendim.u yüzden hamile kalamıyormuşum.ama doktorum pko eğer tedavi edilirse çoçuk olabileceğini söyledi.ve bana glucophage adlı metformin verdi.ve hamile kalana kadar kullanacaksın dedi.biz birkaç seans doktora gittim.klomenle yumurta büyütmeye çalıştık.o ay yumurtalarım 11 12mm kaldı.ben 6ay doktora gitmedim ama ilacımı kullanmaya devam ettim sabah aksam.buarada ilaca basladığımda 70kilo idim.suan 61kiloyum.9kilo verdim.ilaç aynı zamanda iştah kesiyor.
1hafta önce hamile olduğumu öğrendim.hiç beklemiyordum şok oldum.çok güzel bir duygu.RABBİM hepinize yardım etsin nasip etsin.yanlız benim düşük tehlikem var.kanamam var.dua edin.
kızlar sakın ümitsizliğe kapılmayın.bir zamanlar aynı duyguları bende yasıyordum ama Allahtan ümit kesilmezmiş.pko da mucizevi bir ilaç glucophage.aynı zamnda kilo vermeniz gerekiyor.yanlız ilacı aralıksız en az 6ay kullanmanız gerek.ALLAHIM NASİP ETSİN HEPİNİZE

kızlar bundan yaklaşık 1 ay önce yazmıştım, yeniden yazmak istedim paylaşmak istedim, cumagünü yine doktora gittik tahlil sonuçlarımızı göstermek için ve pko olmadığımı söyledi. anlayacağınız kiloda çok büyük bir faktör, henüz hamile değilim ama pko artık olmadığıma çok sevindim. zayıflamaya devam....

bu mesajı buraya ayın 13 de yazmıştım ve akşam doktora gitmiştim doktor herşey mükemmel dedi tamamen pko dan kurtulmuşsun demişti ve 22 mart benim son adet tarihimdi ve şu an hamileyim tamamen mucize ama kilo kaybı sayesinde...azimli olun yapabilirsiniz kendinize inanın önce allah sonra kendinizde bitiyor herşey rabbim bütün isteyenlere tez zamanda nasip etsin inşş...

Allah analı-babalı büyütsün.Hem çok sevindim hem bu bana daha çok moral oldu.Ben de şu an 86 kiloyum.Ağustos ayına kadar 75 olmak hedefim.İnşallah tüm pko'lularda senin yaşadığın sevinci tüp bebek filan demeden yaşar.

Kızlar benim bir akrabamın kızı çok kilolu ve pcos tu ilaçsız hastanamıyordu 1 yıl ilaç içmesin adet olamazdı hep ilaçlarla olabiliyordu doktor en son ona sen asla normal yolla gebe kalamazsın tedaviyle olacak dedi ve bu kız geçen sene evlendi ve tahmini 100 kilodan 60 a düştü o kadar kilo verdi ve evlendiği ilk ay gebe kaldı yani canlı şahidiyim pcos hastalarında kilo vermek gebe kalmayı kolaylaştırıyor bana gelince bende çikolata kisti var ve malesef gebe kalamıyorum umarım Allah isteyen herkese bebek verir

SEni tebrik ederim, insallah hepimize umut olursun. Ben de normalda cok kg yok ama karın bolgemde birikmis asiri bir yag tabakasi var. Ben de rejime başladim. Daha once klomen ve igne denedim olmadi. Temmuz gibi tup'e gideyim diyordum ama acaba once gobekten kurtulmak mi lazim acaba die kafamda isik yaktin tesekkurler.

slm arkadaşlar bende de pko problemi var. kilolu değilim. ama karın bölgemde simit şeklinde bir yağ tabakası var.arkadaşın yazdığından sonra benimde aklıma sorunun göbekteki yağlanmanın sebep olduğu kanısındayım...

Selam arkadaşlar inanın burda yazılanlar bana öyle bir umut oldu ki çünkü bende tedaviye başlamayı düşünüyordum artık 10 kilo verdim bende tabi daha da vermek istiyorum. Bakalım bu ay bebiş gelecek mi eğer olmazsa önümüzdeki ay doktor kontrolünde devam edicem bebek çalışmalarına. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

[QUOpolistenp__05, post: 18931321, member: 132134"]cnm bende pkoluyum ve dr kilo vermeemi söylemişti ama biliyosun pco olunca vücut insilüne karşı direnç gösterirmiş bu sebeple kilo vermek zorlaşıyor ben glukophen diye bi ilaç kullanmıştım kilo verme konusunda çok faydasını gördüm diyetimi yaptım ilaı kulaandım 10 kilo verdim ve hamile kaldım şu an kırk hafta bitti paşamın keyfini bkliyorum :) darısı başına inşallah ama ilaç çok işe yarıyo[/QUOTE]
Cnm pcoluyken gebe kalabilmek icin 10 kilo vermek yeterli mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…