pko psikolojimi bozdu

gypsophila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
31
8
48
Trabzon
Hayatımda asla bir foruma böyle bir sebepten yazacağım aklıma gelmezdi ama artık psikolojimi mahvetti bu durum. 5 ay önce doktora gittim ve pko teşhisi koydu. diane35'i 6 ay boyunca kullanmamı söyledi. Kilom 50ydi ilaca başladığımda. Şimdi beşinci kutudayım ve geçen ay tartıda 55i gördüm. Üzüldüm ama boyuma ideal kilo 55 olduğundan çok takmadım o an; fakat bayramda kimin elini öpsem ardından "aaaa ne kadar kilo almışsın" "aaaa ablanı geçtin" dediler. Eve gelen misafirlerin her biri de benzer şeyler söylediler. Ben artık kilomu öğrenmekten bile korkuyorum. Bana bunu sabahın şu saatinde yazdıransa eve gelen komşu çocuklarının ben yarı uyuyor şekildeyken odama girip " aaa kilo almış" demeleri oldu. Bir ay sonra kontrolüm var ve ilacı bırakmak istediğimi söyleyeceğim. Artık her "kilo almışsın"ı duyduğumda gözlerim doluyor. Ve nasıl kilo vereceğim hakkında da fikrim yok..

Arkadaşım 3,5 4 yıldır aynı sebeple diane kullanıyorum kilo yapmadı aksine daha da zayıfladım
Bu tarZ ilaçlar kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor
Sen tedavi oluosun kilo almışsın vermiştim takmıycaksın
Yediklerine dikkat et

Canim istersen bir de yasmini dene.Ben de kullandim 5 ay aldigim kilo 1-2dir onu da fazla yemekten kendim aldim.Ilk saylar mide bulantisindan hicbir sey yiyememistim.Bence doktoruna danis, yasmini dene bir de.

Arkadaşım 3,5 4 yıldır aynı sebeple diane kullanıyorum kilo yapmadı aksine daha da zayıfladım
Bu tarZ ilaçlar kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor
Sen tedavi oluosun kilo almışsın vermiştim takmıycaksın
Yediklerine dikkat et

Her zamankinden daha fazla yediğimin farkına varsaydım dikkat ederdim ama farketmedim. Normalde hiç dikkat etmez hiç kilo almazdım. Gerekirse hiç yemem ama aldığım kiloyu vermek istiyorum

Son düzenleme:
Canim istersen bir de yasmini dene.Ben de kullandim 5 ay aldigim kilo 1-2dir onu da fazla yemekten kendim aldim.Ilk saylar mide bulantisindan hicbir sey yiyememistim.Bence doktoruna danis, yasmini dene bir de.

Teşekkür ederim, bir ay daha nasıl sabredeceğim bilmiyorum ama umarım doktor devam etmemi istemez

Aslinda sana kilo aldiran ilac degil pko. Ilac kullansan da symptomlari tam olarak onleyemezsin. Ona gore yasam seklini yeme seklini degistirip spor yapmalisin.

Aslinda sana kilo aldiran ilac degil pko. Ilac kullansan da symptomlari tam olarak onleyemezsin. Ona gore yasam seklini yeme seklini degistirip spor yapmalisin.

Yalnız ben 20 yaşındayım ve çok daha erken gitmem gereken doktora umursamadığımdan beş ay önce gittim, öyle olsaydı öncesinde de almaz mıydım? Bilmiyorum çok üzgünüm sadece

Yalnız ben 20 yaşındayım ve çok daha erken gitmem gereken doktora umursamadığımdan beş ay önce gittim, öyle olsaydı öncesinde de almaz mıydım? Bilmiyorum çok üzgünüm sadece

Daha erken gitseydin de bir sey degismezdi o yuzden uzulme. Ilaclarini kullanirken yeme stiline dikkat et, tatli , ekmek yeme. Spor yapamiyorsan bile yuruyus yap. Yoksa 30 yasini gectikten sonra 80 kilolari gorursun. Sen ilaclarini kullandiktan sonra sana bir sey onericem. Simdi cikmam lazim.:34:

Cabim sakin boyle düşünme bu bi hastalık be tedavi süreci. Bi kanser hastası tedavisinde nasıl sacı dökülüyorsa bu tedavi de bir cok kisiye kilo aldırıyor. Sana kilo aldın diyenlere bunu soyle. Bunun yani sıra ilac kullanman rejim ve spor yapmana engel degil hem tadevi olup hem kilo verebilirsin

Cabim sakin boyle düşünme bu bi hastalık be tedavi süreci. Bi kanser hastası tedavisinde nasıl sacı dökülüyorsa bu tedavi de bir cok kisiye kilo aldırıyor. Sana kilo aldın diyenlere bunu soyle. Bunun yani sıra ilac kullanman rejim ve spor yapmana engel degil hem tadevi olup hem kilo verebilirsin

İki günde 15 kişi demiştir en az... Sadece çok üzgünüm ve spor ya da rejime nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Belki de daima ne kadar zayıfsın denilmeseydi zamanında, bu kadar üzülmezdim :(

İki günde 15 kişi demiştir en az... Sadece çok üzgünüm ve spor ya da rejime nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Belki de daima ne kadar zayıfsın denilmeseydi zamanında, bu kadar üzülmezdim :(
Henuz cok almamissin , bastan beri kontrol altinda tut derim cunku kadinlar saliyor 15-20 kilo alinca dert etmeye basliyor sonra sonu gelmiyor veremiyor da.Sen yemeni kontrol altinda tut , spor da yap almazsin insallah baska ama hayati kendine zindan etme.Etraf hep konusur ya bitmiyor valla herkes herkesin hayatinin icinde bazen avrupaya ozenmiyor degilim kimse kimseye karismiyor ne guzel gibi geliyor.Bir is yapiyorsun su ne der bu ne der hayat dar oluyor insana.

Henuz cok almamissin , bastan beri kontrol altinda tut derim cunku kadinlar saliyor 15-20 kilo alinca dert etmeye basliyor sonra sonu gelmiyor veremiyor da.Sen yemeni kontrol altinda tut , spor da yap almazsin insallah baska ama hayati kendine zindan etme.Etraf hep konusur ya bitmiyor valla herkes herkesin hayatinin icinde bazen avrupaya ozenmiyor degilim kimse kimseye karismiyor ne guzel gibi geliyor.Bir is yapiyorsun su ne der bu ne der hayat dar oluyor insana.

Teşekkür ederim.. Dikkat edeceğim artık ama işe yarayacağına inancım sıfır.. İnternette meraktan o kadar çok şey okudum ki okudukça moralim daha da bozuldu

Teşekkür ederim.. Dikkat edeceğim artık ama işe yarayacağına inancım sıfır.. İnternette meraktan o kadar çok şey okudum ki okudukça moralim daha da bozuldu

Bosver herkesin bunyesi farklidir metabolizmasi farklidir yasi farklidir.Internettekilere gore kendini degerlendirme.55i asmamaya calis su an kilolu degilsin zaten ilaclarini duzenli kullanmaya bak derim, o onemli.

pko kilo yapar o ayrı

ben endometrios yüzünden 10 yıl kullANDIM Dİanw35 i kilo yapmadı
ama ben gece içiyordm 10 buçuk gibi onra acıksam da en fazla elma yiyordum
iştah açmışsa gece almayı deneyin

ben de aynı sebeple diane35 kullanıyorum, bu 6. ve son ayım. bir yıl içinde 5 kilo aldım ama bu ilaca başlamadan önceki dönemdi.ilaca başladıktan sonra herhangi bir kilo artışı olmadı zannedersem. canını sıkma, yediklerine dikkat et, biraz da yürüyüş vs hareket edersen dengelersin.hem 55 kilo dert edilecek bir kilo hiç değil:34:

ayy bende çikolata kisti için dogum kontrol hapına başlıycam kilo yapar mı acaba :18:
hoşş herkes biraz kilo al diyor ama fena oldum şimdi düşününce :43:

pko kilo yapar o ayrı

ben endometrios yüzünden 10 yıl kullANDIM Dİanw35 i kilo yapmadı
ama ben gece içiyordm 10 buçuk gibi onra acıksam da en fazla elma yiyordum
iştah açmışsa gece almayı deneyin

Gece alıyorum ben de başından beri, ramazanda hep kilo vermiştim şimdiye dek ama sanırım şimdi ilk kez aldım. Teşekkür ederim yorumunuz için ..

ben de aynı sebeple diane35 kullanıyorum, bu 6. ve son ayım. bir yıl içinde 5 kilo aldım ama bu ilaca başlamadan önceki dönemdi.ilaca başladıktan sonra herhangi bir kilo artışı olmadı zannedersem. canını sıkma, yediklerine dikkat et, biraz da yürüyüş vs hareket edersen dengelersin.hem 55 kilo dert edilecek bir kilo hiç değil:34:

boyum 1.68 o yüzden kilom için yakıştı falan diyorlar ama o kadar çok kişi aaaaa kilo aldın diyor ki üzülüyorum ve daha fazla almaktan korkuyorum

ayy bende çikolata kisti için dogum kontrol hapına başlıycam kilo yapar mı acaba :18:
hoşş herkes biraz kilo al diyor ama fena oldum şimdi düşününce :43:

kilo alır mısınız bilmiyorum ama bana da herkes kilo al kilo al diyordu:) kilo alınca ne kadar bazısı çok yakıştı diye eklese de o kadar çok kilo almışsın lafı duydum ki artık su içmeye korkuyorum

Back
X