• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bana da polikistik over teşhisi kondu ben nasıl baş edicem aşırı tüylenmeyle kiloyla adet düzensizliğiyle doktor bi doğum kontrol hapı verdi bunu hep kullancan dedi çekilir şey mi daha 16 yaşımdayım:umursamaz:senağlama

bana da polikistik over teşhisi kondu ben nasıl baş edicem aşırı tüylenmeyle kiloyla adet düzensizliğiyle doktor bi doğum kontrol hapı verdi bunu hep kullancan dedi çekilir şey mi daha 16 yaşımdayım:umursamaz:senağlama

Tatlım dert etme, doğum kontrol hapı kullanmak kötü bir şey değil, her kadının hayatında bir dönem kullanması gerektiği söyleniyor.

Ayrıca bakmadıysan bu konuya mutlaka bak, soğan kürü kistleri öyle yok ediyormuş ki bazen doktorlar bile şaşırıyormuş.
http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...-tip/224875-sogan-kuru-ibrahim-saracoglu.html

Geçmiş olsun. Umarım yakın zamanda atlatırsın a.s.

Son düzenleme:
pko ilaçlarla geçse bile,tamamıyle ortadan kaldırılabilen birşey değilmiş.bazı bünyeler bunu yaratırmış.şuan bende de var ve dr.tamamıyle geçmeyeceğini söyledi

merhaba canım benim bir arkadaşım da lise dönemiminde pco sebebiyle tedavi görmüştü biraz can sıkıcı erken yaşta doktora gidip gelmek ama ihmal etme sakın şu anda bir sıkıntısı kalmadı hormonları dengeli ama kader arkadaşımı yalnız bırakmadım seneler sonra bende pco çıktı :sinifsinif:

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim ve bende pcoluyum 1senelik evliyim bebek için tedavi görmeye başladım bu ay kklomen kullandım amam sonuç alamadık bugün adet oldum gününde olmak güzel ama yinede çok moralim bozuk otudum ağladım sonra da sancım arttı hastanelik oldum hap iğne serum derken biraz toparlandım ama ruhum işte o toparlanamadı doktorum yumurtaların çok ii olduğunu söylemişti neden olmadı bilmiyorum canım çok sıkkın gözyaşlarıma engel olamıyorum neyse rabbim hepimizin yardımcısı olsun hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin AMıNNNN

arkadaşlar mrb bi sorum olcak bu ay adetim siyah renkte acaba pco dan olabilir mi klomen kullanmıştım bu ay ondan mı acaba yardımcı olursanız sevinrim

cvb ın için tşkler yavruceylan cuma kontrolüm var zaten. Birde ankara da rahim filmi nerelerde çekiliyo bilgilendiren olursa sevinirim ücretten de bahsederseniz çok memnun olurum şimdiden tşkler

merhaba arkadaşlar uzun süredir burdan sizi takip ediyorum.güzel bir paylaşım sitesi öncelikle bunu belirtmek istiyorum.
ben de pco hastasıyım.28 yaşındayım.5yıl önce bu teşhis kondu ve ozamandan beri dogum kontrol hapı kullanıyorum arada bırakıyorum.bıraktığım zaman düzensizlikler ve sivilceler başlıyor.
en son aralık ayında içtim ve 4 ay kendiliğinden adet oldum ama mayısta tekrar hapa başladım çünkü sivilceler artmaya başladı.hap bitikten sonra 3-4 gün içinde adet olurdum gerçi eskiye nazaran miktar olarak bayagı azalmıştı ama illaki olurdum ama bu ay hap biteli 5. gün hala olamadım:((((
böyle bi durumla karşılaşan varmı???çok tedirginim çok korkuyorum:(((

arkadaşlar bende 15 gün önce saç dökülmesi nedeniyle doktora gittim bende pco cıktı doktor bana diane 35 verdi kullanmaya basladım arkadaşlar ben 20 yasındayım ve bekarım cok korkuyorum bundan dolayı bende cok sukur adet duzensızlıgı yok sıvılcelenme ve kılo promlemıde yok sadece sac dokulmesı ve tuylenme var :(((((( arkadaşlar ben öğrendiğim gün cok kotu oldum agladım kendımı kotu hıssettım ne yapacam bılmıyorum sıze bır sey sorayım su sogan kuru ılacla bırlıkte uygulanır mı uygularsam sorun olur mu bıde ben kadın dogum doktorana gıttım bu hastalıgı o kadar onemsemedı resmen basından savdı o yuzden baska bır kadın doguma gıdecem malatyada olan arkadasınız var mı varsa onerecegınız doktor var mı acaba :(((((

Tatlım dert etme, doğum kontrol hapı kullanmak kötü bir şey değil, her kadının hayatında bir dönem kullanması gerektiği söyleniyor.

Ayrıca bakmadıysan bu konuya mutlaka bak, soğan kürü kistleri öyle yok ediyormuş ki bazen doktorlar bile şaşırıyormuş.

Geçmiş olsun. Umarım yakın zamanda atlatırsın a.s.

Teşekkür ederim:1rolleyes::teselli:

merhaba canım benim bir arkadaşım da lise dönemiminde pco sebebiyle tedavi görmüştü biraz can sıkıcı erken yaşta doktora gidip gelmek ama ihmal etme sakın şu anda bir sıkıntısı kalmadı hormonları dengeli ama kader arkadaşımı yalnız bırakmadım seneler sonra bende pco çıktı :sinifsinif:

geçmiş olsun:( teşekkür ederim ihmal etmemeye çalışacağım yerimseniben bi de doğum kontrol hapını başkası hatırlatmadan içsem çok unutkanımohaoldumsmile:utangac:

Merhaba, ben de hastalığın başındayım sanırım. Düzensizlik, tüylenme, kilo hiçbirisi yoktu. 1 yıl önce bu zamanlar adetim 1 hafta gecikti ilk defa. Bu olaydan 6 ay sonra doktora gittim ve PKO dedi. Geçtiğimiz 6 ayda da gerçekten adetlerim ara ara 2-3 gün gecikmeye başladı.Sanırım hormonal değişiklikler başladı vücudumda ve pko kendini belli etmeye başladı. Sorum şu: Adeti bi kaç hafta geiken pko'lu arkadaşlar, başından beri mi böyle gecikiyordu, yoksa benimki gibi başlarda 2- 3 gündü de sonradan daha da mı arttı bu gecikme? Yani acaba ilerliyor mu PKO'm bunu anlamaya çalışıyorum.

bu pko cok degısık bır hastalık kendımı cok kotu hıssetıyorum bu hastalıkla yasamaya alısmaya calısıyorum 15 gun oldu ben kendımı eskısı kadar dınamık enerjık hıssedemıyorum korkularım basladı saclarım tamamen dokulurse ne yaparım ılerıde cocugum olmassa ne yaparım arkadaslar bana bu hastalık hakkında ıyıce bılgı verebılır mısınız :(

Merhaba, ben de hastalığın başındayım sanırım. Düzensizlik, tüylenme, kilo hiçbirisi yoktu. 1 yıl önce bu zamanlar adetim 1 hafta gecikti ilk defa. Bu olaydan 6 ay sonra doktora gittim ve PKO dedi. Geçtiğimiz 6 ayda da gerçekten adetlerim ara ara 2-3 gün gecikmeye başladı.Sanırım hormonal değişiklikler başladı vücudumda ve pko kendini belli etmeye başladı. Sorum şu: Adeti bi kaç hafta geiken pko'lu arkadaşlar, başından beri mi böyle gecikiyordu, yoksa benimki gibi başlarda 2- 3 gündü de sonradan daha da mı arttı bu gecikme? Yani acaba ilerliyor mu PKO'm bunu anlamaya çalışıyorum.

canım örneğin benim hiç aksamadan 28 günde bir gelirdi
bebek fikri ile adet dengen bir değişti
Bu arada hiç ilaç kullanmadım ben ömrüm boyunca
ne adet düzenleyici, ne doğum kontrol, ne adet söktürücü...
dr pkolusun dedi
ama hala düzenli adet oluyorum
bi farkla 30 günde bir
o bir iki günlük oynamalar çok normal kabul ediliyor

canım örneğin benim hiç aksamadan 28 günde bir gelirdi
bebek fikri ile adet dengen bir değişti
Bu arada hiç ilaç kullanmadım ben ömrüm boyunca
ne adet düzenleyici, ne doğum kontrol, ne adet söktürücü...
dr pkolusun dedi
ama hala düzenli adet oluyorum
bi farkla 30 günde bir
o bir iki günlük oynamalar çok normal kabul ediliyor

teşekkür ederim cevapladığın için. Bu ay neredeyse 1 hafta gecikti, geçen seneden bu yana hiç bu kadar gecikmemişti ohaoldumsmile Ben ileride çocuk olmamasından tedirginim ama daha çok başka bir şeyden tedirginim.Hani metabolizma hastalıklarına daha meyilli oluyormuşuz ya, o da çok canımı sıkıyor benim eyvahedigeldismile

Arkadaşlar bu hastalığı bu kadar büyütmeyin ya ölmeyeceksiniz:))bende pko luyum ve benimde tüylenme sorunlarım sivilcelerim ve adet düzensizliklerim vardı hatta 6 ay kadar gecikmeler oluyordu düzenli tedavi oldum ve bütün hormonlar düzene girdi şu anda da hamileyim:CüvCüv: bu kadar nazlı olmayın uzman bir doktorda tedavinizi görün herşey olumluya dönecektir geçmiş olsun

Arkadaşlar bu hastalığı bu kadar büyütmeyin ya ölmeyeceksiniz:))bende pko luyum ve benimde tüylenme sorunlarım sivilcelerim ve adet düzensizliklerim vardı hatta 6 ay kadar gecikmeler oluyordu düzenli tedavi oldum ve bütün hormonlar düzene girdi şu anda da hamileyim:CüvCüv: bu kadar nazlı olmayın uzman bir doktorda tedavinizi görün herşey olumluya dönecektir geçmiş olsun

6 ay kadar mı akannehir Gerçekten o kadar gecikiyor mu ? Yanlış anlamadım di mi, 2 adetin arası 6 ay sürdü. Benimki 6 gün sürdü diye üzülmeyim ben o zaman.Benimki bebek Pko :CüvCüv:

merhaba arkadaşlar malesef bende pkoluyum.benim adetlerim bazen 45 hatta 50 güne kadar uzadığını biliyorum.6 senelik evliyim malesef bebişimde olmuyo.yanlız ben gectiğimiz nisanda aşılama yaptırdım.mayıs 15 te adet oldum daha sonra 48 gün gelen giden olmadı.48.gün kahverengi akıntı gelmeye başladı ama cok az ped kullanmaya gerek kalmıycak kadar.4.gün cok az kahveremgisi kanamam oldu 5.gün yine kahvr.gelip bitti.aranızda yaşayanınnız varsa acaba bu durum pkodanmı kaynklı olabilir yoksa üstüne görme dedikleri şey bumu.:sinifsinif:şu anda adetmi acaba dediğim şey biteli 11 gün falan oluyo gelen giden yok.bukadar uzun bi aradan sonra sizce bu normalmi.lütfen yardım:uhm::uhm::uhm::uhm:

Back
X