Arkadaşlar merhaba;
Aramızda bu konuda çok tecrübeli arkadaşlar var.Ricam bu arkadaşların yarmı;
Ben kendimi bildim bileli regli dönemlerinde çok fazla sancı çekerim hatta dayanamayp bayılırm ve sonrasında en yakın hastanede 1 adet reg söktürücü iğne i tanede ağrı kesici iğne ile normale dönerim. 18 yaşında bu konuyla ilgili tam manalı bir kontrol yaptırdığımda bana yumurtaların çatlamasıyla ilgili sorun olduğunu söylemişdi Dr. ve doğum kontrol hapına başlamışdım. 6-7 ay kullanıp 2 ay ara verip tekrar başlıyordum. Taki 1,5 sene önceye kadar. (27 yaşına kadar) Reglilerim artık o kadar azaldıki damla şekline oluyordum ve 1-2 gün sürmeye başlayınca bıraktım. Dr. a gittim bişey yok dendi. geçen ay dr gittimde de pko olduğumu öğrendim.tabi bu arada aşırı tüylenme ve göğüsden sıvı gelme ve göbek bölgesinde kilo olaylarını hiç katmıyorum çünkü ben bunları her kadında olabielen bişey sanacak kadar çok eskiden beri yaşıyorum yani yaklaşık 7-8 senedir bunlar var bende.
Dr.un verdiği ilaçları (belara,dostinex, glucophage,androcur) yan etkiden sadece 10 gün kullandım. bi tek glucohage'ı devam edebildim ve dostinex içinde 2 adet var diye bitirdim.
Dün test yaptırdım enterasan bi şekilde prolattinim 54 den 20 e düşmüş fsh 4,3 den 5,12 ye çıkmış bu kadar prolaktin düşüşü normal mi? bide ben bu hastalık başlayalı çok eski olamsına rağmen yeni tedaviye başalamya çalışıyorum ilerde bi gün çocuk istediğimde tüp bebeklemi illa hamile kalabilrim.
bu arada 3 yıllık evliyim.
Cevap yazacak arkadaşlara çok teşekkürler
geçmiş olsun canım.bende pkoluyum ve prolaktın sorunu yasayanlardanım.benim prolaktınım cok yuksekdi 3 ay ilaç tedavisi oldum dustu..3 ay ilaç kullanmayı bırakdım tekrar yukseldi.prolaktınden kurtuldum sanmışdım ama ilacı bırakınca fırlayan bir hormonmuş meğer.pko konusunda doktorum cok sorun olamdığını soylemişdi.ben her ay adet olurum iki yumurtamdada pko var.prolaktınım tam sınırdayken.yumurta takibi yaptırdım.biliyosun prolaktın hamile kalmayı engeller.pkoda yumurtalamayı engelller yada kalıtesizlerştirir.ilaç kullandım yumurta takibim yapıldıçve sonunda doktorum aşılama yapalım zmaan kaybetmeyelim dedi.ben bu tedavi suresincedenkorunmadım ama olmadı bebek.bence sende bu bebek işinş şlerde dusunuyorsan cok fazla erteleme.çunku pkodan kurtulsan prolaktın var.prolaktınden kurtulsan pko var.