sabah öğlen akşam 3 öğün tavuk ve salata yanı salata kıvırcık salatasımı yoksaa domates salatasımı canım hee bideee ara öğün yokmu acıkınca hep tavuk göğsü ve slaatamı yencek
Allah kabul etsin hepinizden Allah razı olsun canımKeyfim iyi diyelim iyi olsun:)Evet canım pkoluyum sendemi pkosun?Hikayem ergenlikten bu yana olan adet düzensizliği kilo alımı tüylenme.Neyse tüylenmeye çare var artık okadar çıkmıyor.Zaten benim bacaklarımda çok yoktur çene altı vs gibi yerde çıktı onuda lazere gidiyorum şimdi tüy sorunum okadar yok.Ama kilo sorunum var.Onun içinde diyet ve spor yapıyorum.Çocuk konusuna gelince 3 yıllık evli olacağım kasım ayında ilk başlarda düşünmedik çocuk.Eşimde varikosel çıktı ameliyat olup olmayacağı belli değil.Bu hafta içi ultarason çekilicek.Ben pko için kontrollerime gidiyordum.Endokrin bölümünede takibimi yaptırıyorum bu arada.Metformin ve hafif dozda prolaktin dengede dursun diye doktor bir ilaç verdi onuda hergün kulllanıyorum.Birde tsh biraz yüksek çıkmıştı kilo yavaş verdiğim için doktor tiroitten olabilir dedi.Ve onun içinde bir ilaç kullanıyorum.En sonki tahlillerim normal çıktı lh fsh bir birim önde önceden çok fark vardı aralarında.Allaha şükür normale dönmeye başladı hormonlarım.Kullandığım ilaçların diyetin ve sporunda etkisi var tabiki.Bende durum bu.Henüz klomenmiş vs kullanmadım.Tam geçecektim tedaviye eşimde böle olunca şuan beklemede kaldık.İnşallh hepimizin olur bebekleri.Sende durum ney peki?Çocuk varmıydı?
Ecrin dukan yapsan gına gelir emin ol tavuk gibi oldum resmen3. günüm olduğu halde.Ama çok konuşulan bir diyet bakalım benim gibi pkoluya yarıyacakmı
bende de tüy sorunu var malesef yaa doktorum bana epilasyona giştme çocuk düşünüyorsan dedi çocukdan sonra tüy içinde tedavı olursun epilasyona gidersin dedi herhald eilaç falan vercek tüy sorunu için ben gidemiyorum epilasyona inş. allah nasşp ederse hamıle kalıp doğurursam ondan sonra :)
canım ben dukan yaptım bir ara 64 kılodan 585 kadara düştüm ama uzun süre yapamadım meyva yasak olduğu için yazdı ben yaptığımd akarpuzu kirazı yedım durdum bıraktım diyeti yine 64 kıloya çıktımbide biz pkolular için bu diyet sakıncalı galıba ilk gün çok baş ağrısı yaptımı bu diyet sende 4-5 gün sırf protein sonra sebze protein dimi
Aminn canım inşallah bebeğin olurda bakarsın onun çaresinede.Ben şuan sadece bıyık ve çene altı için gidiyorum çünkü maddi açıdan biraz tuzlu.Sırayla yaptırmayı düşünüyorum ama kısmet olursa
biraz buralardan uzak kaldım canım işler yoğundu ondan irazda kafam dinlensin diye benım eşimdede vardı varikosle amelıyta oldu değerleriçok düzelmedi ama yinede düzeldi yanı daha doğrusu bizimkisi pek ilaçlarını içmedihakkınızda hayırlısı olsun cnaıj bende özledim sizleri valla
Canım seyir döneminde meyva var sadece bazı meyvalar yasakOda koruma evresinde herşeyi yiyorsun ama sağlıklı olarak..Başım ağrımadıda sabahalrı süt yumurta olunca bulantı yaptı bende bugün daha iyiyim mesela.Çünkü yumurta süt yemedim yulaf kepekli krep ve peynir yeşil çay dı menüm.Birde yürüyorum tempolu Ama yinede nasıl bir bünye varsa yavaş yavaş sinir oluyorum bende böyle olunca
yulaflı krep sevmıyorum ben yaa yoğurt bile sevmiyorum sankı ağzımda büyüyorrr yoğurt o dönem köfteden nefret ettım şimdi yiyemiyorum köftee ama p.tesi bi adet olayım doktora gideyim bakalım ne diycek belki p.tesi bende başalrım diyete yavaş yavaş gitcek demekki kılocuklarrr bende tempolu yürüyorum ama korkuyorum ya hamıleysem diyezaten ya hamıleysem ya hamıleysem dıye dıye 64 kıloya çıktım ben en fazla 51-52 görürüdüm evlenmeden önce :8
sadece ultrasonda bakıldı ve bı sorun olmadıgı soylenıldı.ozele gittim ayrıca ama ilgili degillerdi.bende tuylenme var dedım tmm bakarız dedı oylece kaldı hormon testi falan yapılmadı .Evet inci gibi dizilmiş küçük kistciklerPeki doktor nasıl anladı olmadığını ultrasondan baktımı?Kan tahlili oldunmu?
Haklısın çok hoş bir tadı yok ama şart bu diyette odaHayırlısı olsun önce sağlığın tabiki.Yürüyüş her zaman için faydalıdır hamile olsnda yürü.Tempolu koşarak değil tabikide normal hızda.Hamileler içinde yürüyüş çok faydalıymış.Ben çıkıyorum canım görüşürüz.Allah'a emanet ol
Merhaba Hanımlar,
başlık her ne kadar iç acıcı olmasa da belki de söyleyeceğiniz sözler bana da moral verir.
21 yaşındayım 4 aylık evliyim.
abartısız 8 doktora gittim. Hormon testleri yaptırdım. Erkeklik hormonu bıle yaptırdım o normal çıktı.
Ama LH değerim normalinden 4 kat daha yüksek çıktı.
Doktorlar Pcos diyor.Tüylenmem çok yok.Adet düzensizliğim aşırı derecede,ilaç içmezsem gelmiyor.Kilom var biraz.Zayıfla diyorlar ama 2 senedir kullandığım diane 35 zayıflamama müsade etmiyor. Çok iştahım açık.
yeni evlendiğim için doktora 4-5 sene çocuk düşünmüyorum dedim.Okadar erteleme tedavi gerekebilir dedi. Beynimden vuruldum sanki
okadar çocuk isteyen biriyimki.yumurtalarım tembelmiş, bu genetik bişeymiş.Yani dediki; kimisinin saçı nasıl kıvırcık kimisinin nasıl düz, senin yumurtalıklarında genetik tembel dedi.
2 senedir diane 35 kullanıyorum, ne zaman bırakacağım ara vermeden kullanmak zararlı değilmi,hamile kalabilecekmiyim,zayıflayamıyorum çok korkuyorum.
tecrübeleriniz varmı benimle paylaşabileceğiniz?
Şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşlar merhabalar belki hatırlayan olur beni arada sırada takip edıyorum topiği adetim 3 aydır düzensizdi ilk kez 21.gün adet oldum geçen ay bu ay olmadım 35 gun oldu. Gebelik testi yaptım sonuç pozitif çıktııı:)))) kan verdım hemen bakalım saat 10 falan ogrenırsın dedıler inşallah allah burdaki herkese nasip etsin kan sonuçu cıkmadan umutlanmakta ıstemıyorum ama paylaşmak ıstedım sadece sizlerle çünkü burası gercekten farklı burda moral buluyor insan bana zamanında yardımcı olan arkadaslara cokk teşekkur ederımm
bicim-bahar27-ecrin87-crimson-cvr-bngl33-busmai-filiz86............. ve diğer hatırlayamadığım tüm arkadaşlarım nasılsıınız baya arayı açtım farkındayım .. bi projeyle uğraşıyordum ve yurt dışındayım artık.
pko konusuna gelince 2 aydır adetlerim düzenli oluyor (bu yazımı okuyan yeni hanımlar normalde 3 aydan 3 aya adet olabilyordum. metformin ile atlattım çok şükür. kilo problemim yok kilolu old düşünmeyin) bizlerde sadece gizli insülin direnci var tek çaremiz şekerden uzak durup egzersizli bir yaşam...
yazımı gören tüm canım arakadaşlarımdan yorum bekliyorum hepinizi ayrı ayrı merak ediyorum
evet canım kendliğinden çatladı hem de daha önce böyle olmamıştı çünkü gününde çatladı hep geç çatlardı yada çatlamazdı biliyorsun...oğlum iyi canım haftasonu tatile kızılcahamama kaplıcalara bile gittik. önce korktum yolda üşütür mü diye. zaten herkes çok tepki gösterdi el kadar bebekle 4-5 saat yol gidilir mi diyerek, ama eşim dinlenmek istiyormuş gidelim dedi ben de gittim. arabanın sallantısından hep uyudu yolda, molalarda yedi ,sonra gene uykuya devam. sorun çıkmadı,eşim bebeğe bakarken ben havuza gittim, ben bakarken o gitti. çok güzel geçti 3 gün beraber vakit geçirme şansımız oldu. çünkü akşamları o işten yorgun geliyor ben de bebekle yorgun düşmüş oluyorum vakit geçiremeden yatıyoruz. sütü de pompayla sık sık sağarak arttırmıştım bu ara, ama oraya gidince pompa çalışmadı şimdi azaldı tekrar. gene uğraşacağım evde. kısacası galiba ben mama takviyesiz hiç doyuramayacağım bu çocuğu. sadece sabahları geceden biriken sütle doyabiliyor. sonraki öğünlerde doymuyor.
bicim ütünün bozulmasına çok güldüm:)) alemsin
ilaçsız yumurtlamışsın galiba tebrik ederim canımmm
selam canım özledik seni,soranlar çok oldu....bicim-bahar27-ecrin87-crimson-cvr-bngl33-busmai-filiz86............. ve diğer hatırlayamadığım tüm arkadaşlarım nasılsıınız baya arayı açtım farkındayım .. bi projeyle uğraşıyordum ve yurt dışındayım artık.
pko konusuna gelince 2 aydır adetlerim düzenli oluyor (bu yazımı okuyan yeni hanımlar normalde 3 aydan 3 aya adet olabilyordum. metformin ile atlattım çok şükür. kilo problemim yok kilolu old düşünmeyin) bizlerde sadece gizli insülin direnci var tek çaremiz şekerden uzak durup egzersizli bir yaşam...
yazımı gören tüm canım arakadaşlarımdan yorum bekliyorum hepinizi ayrı ayrı merak ediyorum
bicim-bahar27-ecrin87-crimson-cvr-bngl33-busmai-filiz86............. ve diğer hatırlayamadığım tüm arkadaşlarım nasılsıınız baya arayı açtım farkındayım .. bi projeyle uğraşıyordum ve yurt dışındayım artık.
canımmmm nerelerdesin sen yaa topiğin en aktif olanlarındandın projen hayırlı olsun başarılar diliyorum yurt dışındaymışsın haklı olraak vakit bulamıyorsundur, adetlerin düzene girmesine çok sevindim, benim doğuma az kaldı bekliyoruz minik paşamızı senne zaman geliyorsun tr ye.bicim-bahar27-ecrin87-crimson-cvr-bngl33-busmai-filiz86............. ve diğer hatırlayamadığım tüm arkadaşlarım nasılsıınız baya arayı açtım farkındayım .. bi projeyle uğraşıyordum ve yurt dışındayım artık.
şimdiden tebrik ederim canım inşalah kan sonuçlarında güzel çıkar. darısı diğer tüm arkadaşlaraArkadaşlar merhabalar belki hatırlayan olur beni arada sırada takip edıyorum topiği adetim 3 aydır düzensizdi ilk kez 21.gün adet oldum geçen ay bu ay olmadım 35 gun oldu. Gebelik testi yaptım sonuç pozitif çıktııı:)))) kan verdım hemen bakalım saat 10 falan ogrenırsın dedıler inşallah allah burdaki herkese nasip etsin kan sonuçu cıkmadan umutlanmakta ıstemıyorum ama paylaşmak ıstedım sadece sizlerle çünkü burası gercekten farklı burda moral buluyor insan bana zamanında yardımcı olan arkadaslara cokk teşekkur ederımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?