• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Canım her doktor bunu söylemiyor sen şanslısın aslında.
Genelde doğum kontrol hapını verip gönderiyorlar..
3 sene uğraştık ilk senesi boşa gitti cahil bi doktorun yüzünden..
Başka bir doktor önerdi aile hekimi bize, alanında uzman bi doktor..
Oraya gittik herşey güzel ilerledi ama gebelik olmadı, dedim Allahın var bi bildiği..
Bu 2 sene içinde sürekli tedavi olmadım tabi ara da verdim tatile de gittim..
Herkes bir deil ilk tedavi de hamile kalan da var canım..
Ama şu kesin hamile kalmaya engel değil pco
Nerde yasiyorsunuz Dr adresi alacaktim

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum benim 21 aylık bi kızım var emzirmeyi bırakınca adetlerim düzensizleşti aara kanamalar oldu doktora gittim polikistik over varmış sağ taraftaki normal boyutta sol taraftaki büyükmüş ben ikinci kez anne olmak istediğim için doğum kontrol hapı istemedimaradan biraz zaman geçtikten sonra sorunlarlm arttı kanamam dinmiyor 15 gündür doktora yeniden gittim rahimden parça alalım dedi randevu verdi çok korkuyorum başına böyle bişey gelen varmı bana bilgi verin lütfen
Bende kızımı 18 ay emzirdim ve bir kere bile adet görmedim.yumurtalıklarım eskisi gibi çünkü,hala kistli görüntü mevcut.söktürücüyle adet olamamıştım,doktor bu sefer doğum kontrol hapı kullanacaksın başka türlü olmaz demişti.'ya ikinci defa bebeğim olsun istersem?' diye sorduğumda,dkh sürekli kullanmamı,bebek isteyince ara vermemi,olmayadabileceğini;olmadığı ihtimalini düşününcede tedaviyle,tüp bebek yöntemiyle falan denersiniz dedi.
Gösterdiği yol bana mantıklı gelmedi.
1 ay qlarista kullanmıştım.sonra bırakınca ertesi ay yine adet olmadım.adet düzenleyici kullan bi 3-4 ay dedi başka bi doktor.onuda yaptım.4 ay bitince 1-2 ay yine adet olamadım.
Başka bi doktora gittim yine.kistli görüntü aynı.hormon değerlerim normal aralıklarda.rahim duvarım olması gerekenden ince.vücudum östrojen üretse kalınlaşacakmış.bunun için yine doğum kontrol hapına başladım.qlarista en az etkili olanı olsada beni etkiliyo,ödem yapıyo en basitinden.
Sürekli kullanmayacaksın dedi;mesela 3 ay kullan,o ara kontrole gel,ara ver.bak bakalım nolucak.yumurtalıklarımı yormamam içinmiş.ki zaten ne zaman vücudum kendini toparlarsa tekrar adet düzenleyici kullanıp durumu akışına bırakmayı düşünüyorum.
İkinci bebek için endişelenmeyin bence.vücut,yumurtalıklar kendini toparladıktan sonra;kendi haline bırakınca ikinci bebekte olacaktır.evet,zaman alacaktır ama ben olabileceğine inanıyorum.
Ben klomenle hamile kalamamıştım mesela,sonradan aradan 1 sene geçtikten sonra hiçte aklımızda yokken kendiliğimden hamile kalmışım;Allah'ın bir mucizesiydi benim için..

Polikistik over,hamile kalmaya engel teşkil etmiyor kızlar;bunu böyle kabul edin.
Doktorların 'senin yumurtalıkların yumurta üretmiyor' diyerek sürekli vücudunuza ilaç yüklemesine izin vermeyin.Psikolojik olarak daha beter yıpranıyorsunuz.Sürekli hastane yollarında,sürekli sıralanmış deneme günleri,sürekli takip...Hayır,hayat bu değil.
Bırakın;mümkünse akışına bırakın.Etrafınızdaki kimseyide duymayın,bebek ne zaman?,aman ne gerek var yaşın daha genç,hamile kalıp napıcaksın oran buran çatlayacak...
Bebek gerçekten kendi geleceği zamanı biliyor.Kendinize,eşinize zaman ayırın,başka şeylerle meşgul olun.Benim annemde bana öyle hamile kalmış,benimde öyle oldu.Allah annelik duygusunu tatmak isteyen kim varsa,bunu tatmayı,yaşamayı nasip etsin inşallah!

Bir şeyi merak ediyorum, pkolu hanımlar yanıtlarsa sevinirim. Ultrasonda inci tanesi gibi sıralı kistler görünüyormuş. Pko teşhisi konan hanımlar ultrasonda bu görüldü mü? Pkonun tüm belirtileri bende mevcut, reglin 2. günü hormonlara bakılacak da benim reglim zaten düzensiz, kim bilir ne zaman olurum da giderim.:KK43::KK43:

Bir şeyi merak ediyorum, pkolu hanımlar yanıtlarsa sevinirim. Ultrasonda inci tanesi gibi sıralı kistler görünüyormuş. Pko teşhisi konan hanımlar ultrasonda bu görüldü mü? Pkonun tüm belirtileri bende mevcut, reglin 2. günü hormonlara bakılacak da benim reglim zaten düzensiz, kim bilir ne zaman olurum da giderim.:KK43::KK43:
Adetin 3. günü gittiğimde ultrasonda gördü Dr um.. aynı gün hormon testinde de çıktı. . Bende karın bölgesinde yağlanma dışında hiçbir belirti yok canım adetim falan hep düzenlidir :KK43:

Adetin 3. günü gittiğimde ultrasonda gördü Dr um.. aynı gün hormon testinde de çıktı. . Bende karın bölgesinde yağlanma dışında hiçbir belirti yok canım adetim falan hep düzenlidir :KK43:
Cevabınız için teşekkürler. Adeti düzenli olan kadınlarda da görülüyormuş maalesef... Olunca doktora görüneceğim, bakalım durum neymiş.:KK17:

Cevabınız için teşekkürler. Adeti düzenli olan kadınlarda da görülüyormuş maalesef... Olunca doktora görüneceğim, bakalım durum neymiş.:KK17:
Bende 8 aydır bu kistle uğraşıyorum bi küçülüyor bi büyüyor doğum kontrol hapı kullanmak istemedim ama mecbur kaldım desolett kullanıyorum iki gün oldu başladım 10 aylikta evliyim her adet dönemi de çektiğim ağrı sızı çabası nefret ettim çok ta istiyorum bebeğim olsun ama bana hep engel çok moralim bozuk

Bende 8 aydır bu kistle uğraşıyorum bi küçülüyor bi büyüyor doğum kontrol hapı kullanmak istemedim ama mecbur kaldım desolett kullanıyorum iki gün oldu başladım 10 aylikta evliyim her adet dönemi de çektiğim ağrı sızı çabası nefret ettim çok ta istiyorum bebeğim olsun ama bana hep engel çok moralim bozuk
Pkolu olup bebek sahibi olanlar vardır mutlaka, üzülmeyin. Kafaya takınca olmuyormuş diye duydum. Siz en azından tedaviye başlamışsınız, bana daha teşhis konulmadı.:110:

Slm arkadaşlar bnde pco luyum adet düzensizliğim var fakat her ay geliyo ve kiloluda değilim doktor çocuk düşünüo muaun dedi hayır dedim bence düşün hemen dedi tedavisiz olur dedi hormon testlerimde gayet iyi çıktı yaşım geçio ama çocuk istemiorum yaa :(( birde ada çayında ostorojen hormonu varmış düzenliomuş bilginize

Kızlar Merhaba tecrubenizden bende yararlanmak istiyorum.(sunuda belirteyim geçen sene pko var demişti doktorum ve adet düzensizliğim var halen daha devam etmekte) Ayın 3 ünde klomen kullandım 5 gün sonunda muayene gittim ve sağ yumurtaligimda 18 mm civarı çok guzel 2 yumurta oluşmuş dedi doktorum mutlaka yapalım dedi. 12 sinde pregnyl çatlatma iğnesi oldum ve tam 1 hafta oldu yumurtalıklarim da igne vuruldugumdan beri zonklamalar var akinti da var. 1er gün arayla ilişki yaşadık 1 hafta boyunca acaba tutunmus mudur bebeğim kızlar ?hiç ümidim yok biraz moral arıyorum ne diyorsunuz ?

Allah yardımcımız ol
Pkolu olup bebek sahibi olanlar vardır mutlaka, üzülmeyin. Kafaya takınca olmuyormuş diye duydum. Siz en azından tedaviye başlamışsınız, bana daha teşhis konulmadı.:110:
Bir türlü çare bulunamıyor bi kayboluyor bi büyüyor moral bozmamak elde değil :(

Bende bugün doktora gittim. Reglimin 4. günü. Ultrasonla bakti polikistik over, yumurtlama tembelligin olabilir dedi. Kan aldilar. Bu hastalik hakkinda pek bilgim yok. Burdan yazilanlara gore kilo artisi tuylenme adet duzensizligi varmis. Bende bunlar yok. Adetim duzenlidir, tuylenmede asiri yok ve kilom 45. Yinede bu hastalik oluyormu? Tedavisi var mi ?:(

Bende bugün doktora gittim. Reglimin 4. günü. Ultrasonla bakti polikistik over, yumurtlama tembelligin olabilir dedi. Kan aldilar. Bu hastalik hakkinda pek bilgim yok. Burdan yazilanlara gore kilo artisi tuylenme adet duzensizligi varmis. Bende bunlar yok. Adetim duzenlidir, tuylenmede asiri yok ve kilom 45. Yinede bu hastalik oluyormu? Tedavisi var mi ?:KK43:
Soğan kürü ve doğum kontrol hapı tedavinin baslangici ben 8 aydır bu illetle uğraşıyorum

Rabbim şifalar versin. Tedavisi var ama belli bir süresi yok anladiğim kadariyla. Anne olmayı çok istiyorum. Sanirim uzun bir sure , ya da hiç olamayacagim. Birde doğum kontrol hapı neden kullanılıyo. Soğan kürü işe yarar mı.

Rabbim şifalar versin. Tedavisi var ama belli bir süresi yok anladiğim kadariyla. Anne olmayı çok istiyorum. Sanirim uzun bir sure , ya da hiç olamayacagim. Birde doğum kontrol hapı neden kullanılıyo. Soğan kürü işe yarar mı.
Amin cumlemize arkadaşım içini karartmis gibi olmayayım ama bende bebek sahibi olmak istiyorum 10 aylık evliyim 8 aydır korunmuyoruz ama kist yüzünden hamile kalamiyorum Dr un demesiyle doğum kontrol hapı kisti eritiyormus kullanmak istemedim ama bu ay kist yine büyüme yapmış mecbur kaldım 5 gün oldu desolett doğum kontrol hapı kullanıyorum ilaç bitince adet olacakmisim 2.gunumde kontrole gideceğim bakalım ne olacak

Amin cumlemize arkadaşım içini karartmis gibi olmayayım ama bende bebek sahibi olmak istiyorum 10 aylık evliyim 8 aydır korunmuyoruz ama kist yüzünden hamile kalamiyorum Dr un demesiyle doğum kontrol hapı kisti eritiyormus kullanmak istemedim ama bu ay kist yine büyüme yapmış mecbur kaldım 5 gün oldu desolett doğum kontrol hapı kullanıyorum ilaç bitince adet olacakmisim 2.gunumde kontrole gideceğim bakalım ne olacak

Karartmak ne demek, hayatımızın gerçekleri bunlar. Tabi insan üzülüyor, şükür ki Rabbimiz var. Hastalık ne ki diyorum bir taraftan, Rabbim isterse herşey olur. Rabbim hayırlısını versin. Insallah guzel haberler alirsiniz. Ben 13 aylik evliyim. Bu kadar zor olacagini bilsem ilk gunden düşünürdüm bebeği.

Karartmak ne demek, hayatımızın gerçekleri bunlar. Tabi insan üzülüyor, şükür ki Rabbimiz var. Hastalık ne ki diyorum bir taraftan, Rabbim isterse herşey olur. Rabbim hayırlısını versin. Insallah guzel haberler alirsiniz. Ben 13 aylik evliyim. Bu kadar zor olacagini bilsem ilk gunden düşünürdüm bebeği.
Amin bende aynısını diyorum şimdi ertelememek gerekirmis ama olacağı varmış allah yardımcımız olsun çok etkiledi beni sonu Hayır olsun inş. Sürekli aklımda

Merhaba arkadaşlar negatif kan sonucumu bugün aldım bir gün inşallah kavuşacağım bebeğime.. Ama ne zaman bilmiyorum moralim çok bozuldu doktorun "pozitif tebrikler!" demesini beklerken, tam tersini yaşadım teselli etti beni sağ olsun ama elimde değil üzülüyorum.. Sıra beklerken hastanede yanımda oturan hamile kadına baktım uzun uzun.. İçimden dedim bazıları istediği ay hamile kalırken ben neden uğraşmama rağmen tedavi üstüne tedavi görmeme rağmen olmuyor.. :KK61:

Merhaba arkadaslar subatta yaptigim kimyasal dusukle pkolu oldugumu ogrendim bu ay adetimin 3.gunu klomene basladim adetimin 12. Gunu kontrolde sagda 18mm solda 15 mm yumurta olustugunu ve cok iyi oldugunu soyledi doktorum. Daha tedavinin ilk ayi oldugu icin catlatma ignesi vermedi.bgn adetimin 26.gunu ve inanilmaz gogus hassasiyetim var adet olacakmis gibiyim.ve normalde 40-45 gunde bir adet olurum ama belirtilerime bakilirsa bu ay erken olacam yani olmasi gerektigi gibi eger hamile degilsem. Simdi sormak istedigim test yapsam eger cikarmi hamileysem

Back
X