Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum benim 21 aylık bi kızım var emzirmeyi bırakınca adetlerim düzensizleşti aara kanamalar oldu doktora gittim polikistik over varmış sağ taraftaki normal boyutta sol taraftaki büyükmüş ben ikinci kez anne olmak istediğim için doğum kontrol hapı istemedimaradan biraz zaman geçtikten sonra sorunlarlm arttı kanamam dinmiyor 15 gündür doktora yeniden gittim rahimden parça alalım dedi randevu verdi çok korkuyorum başına böyle bişey gelen varmı bana bilgi verin lütfen
Bende kızımı 18 ay emzirdim ve bir kere bile adet görmedim.yumurtalıklarım eskisi gibi çünkü,hala kistli görüntü mevcut.söktürücüyle adet olamamıştım,doktor bu sefer doğum kontrol hapı kullanacaksın başka türlü olmaz demişti.'ya ikinci defa bebeğim olsun istersem?' diye sorduğumda,dkh sürekli kullanmamı,bebek isteyince ara vermemi,olmayadabileceğini;olmadığı ihtimalini düşününcede tedaviyle,
tüp bebek yöntemiyle falan denersiniz dedi.
Gösterdiği yol bana mantıklı gelmedi.
1 ay qlarista kullanmıştım.sonra bırakınca ertesi ay yine adet olmadım.adet düzenleyici kullan bi 3-4 ay dedi başka bi doktor.onuda yaptım.4 ay bitince 1-2 ay yine adet olamadım.
Başka bi doktora gittim yine.kistli görüntü aynı.hormon değerlerim normal aralıklarda.rahim duvarım olması gerekenden ince.vücudum östrojen üretse kalınlaşacakmış.bunun için yine doğum kontrol hapına başladım.qlarista en az etkili olanı olsada beni etkiliyo,ödem yapıyo en basitinden.
Sürekli kullanmayacaksın dedi;mesela 3 ay kullan,o ara kontrole gel,ara ver.bak bakalım nolucak.yumurtalıklarımı yormamam içinmiş.ki zaten ne zaman vücudum kendini toparlarsa tekrar adet düzenleyici kullanıp durumu akışına bırakmayı düşünüyorum.
İkinci bebek için endişelenmeyin bence.vücut,yumurtalıklar kendini toparladıktan sonra;kendi haline bırakınca ikinci bebekte olacaktır.evet,zaman alacaktır ama ben olabileceğine inanıyorum.
Ben klomenle hamile kalamamıştım mesela,sonradan aradan 1 sene geçtikten sonra hiçte aklımızda yokken kendiliğimden hamile kalmışım;Allah'ın bir mucizesiydi benim için..