• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Bende bugün doktora gittim. Reglimin 4. günü. Ultrasonla bakti polikistik over, yumurtlama tembelligin olabilir dedi. Kan aldilar. Bu hastalik hakkinda pek bilgim yok. Burdan yazilanlara gore kilo artisi tuylenme adet duzensizligi varmis. Bende bunlar yok. Adetim duzenlidir, tuylenmede asiri yok ve kilom 45. Yinede bu hastalik oluyormu? Tedavisi var mi ?:KK43:
Bende bugün doktora gittim. Reglimin 4. günü. Ultrasonla bakti polikistik over, yumurtlama tembelligin olabilir dedi. Kan aldilar. Bu hastalik hakkinda pek bilgim yok. Burdan yazilanlara gore kilo artisi tuylenme adet duzensizligi varmis. Bende bunlar yok. Adetim duzenlidir, tuylenmede asiri yok ve kilom 45. Yinede bu hastalik oluyormu? Tedavisi var mi ?:KK43:
Canim bn de de kilo ya da tuylenme problemi yok ultrasonda bakti ve pkolu oldugumu soyledi incilerim varmis benim de tek sikayetim adet duzensizligim 40 ile 45 gun arasi olurum hep ama mutlaka olurum. Bu ay klomen kullandim beklemedeyim adetimin 26.gunu bgn .

bu hastalıga sahip oldugumu bnde pazartesi günü öğrendim.moralim inanılmaz bozuldu.ama pco lu olup cocuk sahibi olan cok kişi duydum bnce ümidimizi kaybetmeden devam etmeliyiz.bnm inancım var hepimiz bebeklerimizi bir gün ellimize alıcaz :)

Ya bende pco var ama adet düzensizliği yok tüylenmem var sadece.Ben hayıt civanperçemi aslanpençesi aldım da nasıl içicm bilgisi olan var mı ? Bide ne zaman başlanıyo özel bi başlama tarihi var mı

Bende pko teshisi iki ay önce konuldu. Hormon testlerindede prolaktin ve dheas yuksek cikti. Bukadar sorn nasl tedavi edilir bilmiom :( glukofage deksametazon dostinekse progestana basladm birinci ayim hayirlisiyla. Ayni sorunu olan varmi?

Valla bende de pko var ama kadin bana ilac milac vermede kiloma taktigindan sadece zayifla dedi sanki elimda ;)

Valla bende de pko var ama kadin bana ilac milac vermede kiloma taktigindan sadece zayifla dedi sanki elimda :KK66:
I seker ilaci varmis glufor mu ne heralde zayiflamayada yardimci oluyormus oyle okumustum burda dr bi danis istersen kilo verme gercekten cok yardimci oluyo eger kilo problemin varsa ilk once onu hallet gercekten

Glufor verdi de simdi bi beklenti icindeyim belki bebis varsa diye diye kullanamadim ki :( her ilac alisimda aklima geliyo icemiyorum ilaci hem bebis olsun sora kilo veririm die bi dusuncem var ne bilim :( diet yapamiyorum spor sevmiyorum su icmek aklima gelmiyo cok dertliyim cokkk

Glufor verdi de simdi bi beklenti icindeyim belki bebis varsa diye diye kullanamadim ki :KK43: her ilac alisimda aklima geliyo icemiyorum ilaci hem bebis olsun sora kilo veririm die bi dusuncem var ne bilim :KK43: diet yapamiyorum spor sevmiyorum su icmek aklima gelmiyo cok dertliyim cokkk
Ama bu kilo isi seni bebisine kavusturcak belki canim pko tedavisi geciktirmeye gelmez bnce bi an once kendini ikna et ve basla ve en kisa zamanda da bebis haberin gelir ins hep beraber

Kilo vercem diye 2 kilo aldim. :( glukofor hamilelik olusmussa bi sorun olmaz dedi doktorum

Hanımlar ben yumurta takibi icin dr gittim serophene kullandım ilaç bittikten sonra Dr göründum yumurta 10 m di 3 gün sonra yine 10 m göründü sonra incir kuru yaptım 1 buçuk hafta kadar adete 7 gun kala kasiklarimda şiddetli sancı olsun sizce yumurta gelişip catlamismidir

Hanımlar ben yumurta takibi için Dr gittim serophene kullandım ilaç bittikten sonra Dr göründum yumurta 10 m di 3 gün sonra yine 10 m göründü bu sonra 1 buçuk hafta incir kuru yaptım adete 7 gun kala çok kötü bir kasik sancım oldu sizce yumurta gelişip catlamis midir lütfen acil yardimmmmm

arkadaşlar merhaba forum konusunu görünce hemen dahil olmak istedim çünkü inandığım bi kaç şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. İlk olarak bende yaklaşık bir 10 küsur yıl pco tedavisi gördüm yan etkileri daha az olduğu için yasmin kulandım korkuyodum kanser riski fln artırıyo bu haplar diye ama doktorlar hep kar-zarar oranını söylüyorlardı bana ve yasmin en güvenilir olanı dediler ayrıca tedavisine başlamamış hangi hastalık olursa olsun daha fazla risk oluşturur görüşündeydiler bende rahatlamıştım biraz. bunun dışında 35 yaşına kadar vücut iyi absorbe ediyo bu tarz ilaçları. Bunun yanında Glocophage kesinlikle kulandım onusz kilo veremezdim çünkü ve biliyorsunuz kilo olayı bu hastalıkta çok önemli ve bir kısır döngüye sokuyo sizi. Kilolarımı verir vermez adetim düzene girdi. Hala 35 günde bir oluyo ama sonuçta düzenli yani.
İkinci olarak doktorların çoğu bana dışarıdan müdahale olmadan hamile kalamazsın demişlerdi ama SONUÇ: 39 haftalık hamileyim hem de hiç birşey kullanmadım tamamen doğal bi süreç içerisinde korunmayı biraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım :) ALLAH İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN İŞAALLAH.
Üçüncü ve ennnnnnnnnn önemli şey kızlar PSİKOLOJİNİZ. Ben hayatımda 3 kez atlatılması zor bir dönemeçten geçtim ne zamanki huzur güven ve sevgi ortamını buldum o zaman herşey düzene girdi vücudumda .Lütfen hayatta ne yaşarsanız yaşayın kafayı hiçbirşeye takmayın. Eşime bahsetmiştim durumumdan hamile kalamayabilirim o da anlayışla kabullenip evlendi benle yani ikimiz de takmıyoduk kafaya işte tam o zamanda nasip oldu bana annelik. İşaallah sağlıkla alırım yavrumu kucağıma. Umarım bu yazdıklarımın biraz olsun katkısı olmuştur Herkese sağlıklı uzun hayırlı ömürler diliyorum.

Sonunda regl olup doktora gidebildim. Hormonlar;
TSH: 3,2
FSH: 5,08
LH: 4,88.
Prolaktin yüksek çıktı.
Doktor doğum kontrol hapı falan yazmadı. Rejim yapıp kilo vereceğim. Kilo tetikliyormuş.

Son düzenleme:
Hanımlar ben 10 yıldır pko'luyum bazen adet olmam iki ayı buluyor dr her gittiğimde diane 35 verip beni gönderiyo ilaçlarla adet oluyorum. Fakat ben iki yıl önce birşey farkettim bir tane diane 35 içtim ve akrabalara kslıcı misafirliğe gidince 4 gün ara verdim ve 4 gün sonra adet oldum o gündem beri hesaplıyorum adetime az zaman kala bir adet 35 içiyorum ve 4-6 gün arası adet oluyorum ama bu durum normal mi hiç bilmiyorum.

mrb kızlar ben de bugün doktora gittim ve pko lu oldugumu öğrendim :( 3 aydır klomen kullanıyorum 2. ayımda 1 tane yumurtam oldu ve 32 mm idi günde 3 hap almıştım.. bu 3. ayım günde 2 hap aldım ama bugün doktora gittim sabah 10 mm kadarmış yumurtalarım büyümemiş :(çarşamba tekrar çağırdı doktor, bunları büyütmek için bi şeyler yapmalıyım yaaaa:p ve doktor yumurtalarmn gelişememesinin nedeninin pko oldugunu söyledi..

mrb kızlar ben de bugün doktora gittim ve pko lu oldugumu öğrendim :KK43: 3 aydır klomen kullanıyorum 2. ayımda 1 tane yumurtam oldu ve 32 mm idi günde 3 hap almıştım.. bu 3. ayım günde 2 hap aldım ama bugün doktora gittim sabah 10 mm kadarmış yumurtalarım büyümemiş :KK43:çarşamba tekrar çağırdı doktor, bunları büyütmek için bi şeyler yapmalıyım yaaaa:p ve doktor yumurtalarmn gelişememesinin nedeninin pko oldugunu söyledi..
İlaca çarşambaya kadar devam etmicekmisin? 2 gün daha içsen tam çatlama boyutuna gelirdi bence.

canım ilacı günde 2 tane alarak 5 gün boyunca kullandım .. bu ilacın süresi 5 gün oluyo diye biliyorum..
Yoo benimde büyümemişti doktor iki gün daha iç dedi ve büyüdü. Hatta hamile kaldım ama 1 hafta sonra düştü :KK42: kimyasalmış sanırım. Sen madem incirr suyu iç o da büyütüyormuş.

Back
X