• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba kızlar ben siteye yeni üyeyim. Malesef benimde pko sorunum var. Yıllardır adet düzensizliği cekiyorum. Gitmedigim doktor kalmadı her defasında hormonlarimdada ultrasondada problem çıkmadı. Gecen aylarda kontrol amaçlı adetimin 2. Günü gittim kan aldılar hormon testi icin. 10 gün sonrada ultrason muayenesi oldum pko teshisi kondu. Doktor nasil diyim o kadar rahat ve gülerek pko dediki sadece bir doğum kontrol hapı yazdı gönderdi. Bende önemsiz bisey sandım. (Bekarim bu arada) eve gelip araştırdım beynimden aşağı kaynar sular döküldü. Bende tüylenme cok fazla yok sarışın oldugumdanmi bilmiyorum kilomda yok cok zayıfım aksine tek sorunum adet düzensizliğim o da hani 35 günde bir oluyorum hatta gittiğim doktorlardan biri yumurtlamalarin gec oluyodur o yüzden korkma demisti simdi stresten 2 aydır adet olamıyorum yazdıklarınızı okudukca daha kötü oldum 2 sene sonra evlenicem tek hayalim cocuk sahibi olmak napicam bilmiyorum bu hapa basliycam(ismi Yasmin) ama adet olamadimki bir türlü napsam bilmiyorum ne önerirsiniz cok moralim bozuldu :cry:
mavisprenses bana da bu tanı bugün koyuldu ama vajinal ultrasonda görülebileceğini söyledi doktor bence evlendikten sonra ayrıntılı vajinal ultrasonda iyi bi doktora görün derim.. inşallah hayırlısı ile evlenir ve çocuk sahibi olursun. Allah şifa versin..

Ayy
mavisprenses bana da bu tanı bugün koyuldu ama vajinal ultrasonda görülebileceğini söyledi doktor bence evlendikten sonra ayrıntılı vajinal ultrasonda iyi bi doktora görün derim.. inşallah hayırlısı ile evlenir ve çocuk sahibi olursun. Allah şifa versin..
Ay inşallah düzeliriz kilo problemin varsa kilo verdigin zaman geciyormus bide eger evliysen cocuk sahibi olmak istiyorsan soğan kürü denemelisin

Ayy

Ay inşallah düzeliriz kilo problemin varsa kilo verdigin zaman geciyormus bide eger evliysen cocuk sahibi olmak istiyorsan soğan kürü denemelisin
bende şu an harıl harıl kilo verme derdindeyim kilo verildiğinde olumsuz etkisi çok azalıyor kızlarr

bu ay klomen e başlıcam doktorum vericek ama çok endişeliyim.. hamile kalmaya çalısırken hep siteden belirti vs gibi yazıları okuyordum ilk defa burda polikistik over sendromlu bayanları görmüştüm ama bi gün benim de bundan için tedavi görecegim aklıma gelmezdi sayesinde siteye üye oldum :110:

bu ay klomen e başlıcam doktorum vericek ama çok endişeliyim.. hamile kalmaya çalısırken hep siteden belirti vs gibi yazıları okuyordum ilk defa burda polikistik over sendromlu bayanları görmüştüm ama bi gün benim de bundan için tedavi görecegim aklıma gelmezdi sayesinde siteye üye oldum :110:

klomenden falan korkma canım ürkme bu hastalıktan sen üstüne git zayıfla bir kere ilk işin o olsun benim son 9 kilom kaldı onuda verdikten sonra herşey daha iyi olacak diiye düşünüyorum bir kere yürüyüş yap adım attıkça yumurtadaki baskı ortadan kalkıyormuş ve tedavini gör dr u iyi seç ve dr un dediklerini yap canım

doktoruma şimdilik güveniyorum kendimi rahat hissediyorum yanında özel muayenehanesine gidiyorum.. şu an 10 kilo fazlam var en iyisi onlardan kurtulmak ama şekerli gıdalara zaafım var ve çalışma saatlerim yüzünden malesef yemek saatlerim düzensiz hareketsizlik de cabası :(

doktoruma şimdilik güveniyorum kendimi rahat hissediyorum yanında özel muayenehanesine gidiyorum.. şu an 10 kilo fazlam var en iyisi onlardan kurtulmak ama şekerli gıdalara zaafım var ve çalışma saatlerim yüzünden malesef yemek saatlerim düzensiz hareketsizlik de cabası :KK43:

durumunu ayarla bir yürüyüş bandı al canım uygunlarından şeker bir kere bu hastalığın düşmanı ben bir yıldan fazladır çay kahve bile şekersiz bayramda çikolata yemem düşün bunların hepsi bebek özlemimden başkası anlayamaz tabi o duyguyu bana çoğu kişi ya zehir mi ye nolacak bir taneden dedi bayram da bile yemedim ha bide bol bol su iç canım bir an önce kiloya çare bul geç kalma canım en önemlisi o bu hastalık la kilo düşman :KK66:

doktorum kilo ile ilgili bi uyarıda bulunmadı boyum uzun çünkü ama araştırmalarımın çoğu pco yu kilonun olumsuz etkilediği üzerinde yani başka belirtimde yok zaten doktora gitme sebebim otururken kasıklarımda oluşan basınç hissiydi doktor o ağrının basınc hissinin kadın hastalıkları ile ilgili olmadıgını söyledi ama pco böyle bi rahatsızlık hissi verir mi ?

pko'nun 3 farklı belirtisi oluyor. 1) aşırı kilo 2) kıllanma/aşırı tüylenme meme ucu kenarları ,çene,yanak , göbek. 3) sivilce. Ben 2007 ye kadar porselen gibi cildim varken 1 ay içinde tanınmaz hale geldim ve ondan sonra 2,5 yılım yanlış dr.lar yanlış müdahaleler ile kabusa dönmüştü. Bir arkadaşım İstanbul Vatan cad. de hala duruyor mu bilmiyorum Şadiye Hatun Tıp merkezinde cildiyeci bir hanım dr. yüz soyma vs. konularından bahsetti ve bu yüz soyma yöntemi sanıldığı gibi tek seferlik yaptırdım düzeldim olayı değil. 6 ayda bir ömür boyu belirli kontroller bakımları olan bir yöntemdi ve göze alamayacağımı belirttim en son çıkarken doğru olan şeyi söyledi senin kadın doğuma önce gözükmen lazım aslında diye pko olabilir dedi. Niye en başta demediğine mi kızsam ya da onda dr.dan hastaneden biri bile bunu söylemediği için dr a ne kadar dua mı etsem bilemeyerek çıktım. Çok sağolsun ki kadın doğuma gittim ve pko olduğunu öğrendim. yüzüm boynum sırtım irin şeklinde akneyle dolmuştu. yolda kimseyle göz teması kurmamaya çalışıp. mümkün olmadıkça dışarı çıkmaktan çekinir hale gelmiştim. Bir aile dostumuz Amerikan hastanesinde çalışan Doç. Dr. Yasemin Oram'dan randevu almamı sağladı. Kendisi o kadar yoğun ki aile dostumuz kendi randevusunu bana kaydırarak ancak randevu alabilmiştim . Cildime uygun ilaçları yazdı hap falan değil haricen sürülen kremler . yanında 1 yıl boyunca doğum kontrol hapı ile birlikte kullanarak 6 ayda %75 cildim kendine geldi. Tek kalan sol yanaktaki yanlış müdahalelerden ve zaman aşımından kaynaklı izler-delikler .. İlk baş o dr.a gitseydim doğru teşhis ve tedaviyle o da olmazdı. Dr. un en büyük tavsiyesi evlenince hemen çocuk yapmalısındı. 2014 te evlenip 2015 te kızımı dünyaya getirdim. Eğer tedaviyi yapmazsanız evlendiğinizde çocuk sahibi olmaya çalıştığınızda çocuk olmadığı zaman tedaviye başladığınızda 2-3 yılınız oradan gidebiliyor. 30 lu yaşlarda evlenince doğurmada sorunlar artabiliyor down sendromu vs.. Allah , isteyen herkese çocuk nasip etsin. Dertleriniz için şifasını versin.

doktorum kilo ile ilgili bi uyarıda bulunmadı boyum uzun çünkü ama araştırmalarımın çoğu pco yu kilonun olumsuz etkilediği üzerinde yani başka belirtimde yok zaten doktora gitme sebebim otururken kasıklarımda oluşan basınç hissiydi doktor o ağrının basınc hissinin kadın hastalıkları ile ilgili olmadıgını söyledi ama pco böyle bi rahatsızlık hissi verir mi ?

otururken oluşan basınç hissi regl döneminde mi oluyor? ya da ne kadar uzun oturuyorsunuz? regl dönemlerinde uzun oturunca kan birikiyor ve atamadığı için ağrıya sebep olabiliyor. Mümkün olduğunca regl döneminde bol bol yürüyüş yapın. Kaslar rahatlıyor. Pko ya otururkenki basıncın bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Kilo ile aşırı tüylenme varsa pko olabilir. Ultrason günü de önemli, adetin 1-2. günüyle, adet bitiminden 1-2 hafta sonra şeklinde 2 kez baktırmanız lazım.

benim hiçbi şikayetim yok evet gebe kalamıyorum biraz kilom var ama boyum uzun ve son dönemde evlendikten sonra alınmıs kilolar.. sivilcem yok tüylü biri değilim hormonlar normal ergenlik sivilcem bile olmadı hamd olsun.. adetlerimde düzenli şu an tek sıkıntım gebelik olmaması ve otururken ağrı basınc hissediyorum özellikle arabada, sandalyede otururken patlıcak gibi oluyorum şu an bile bu hissi yasıyorum :s pco dan mı kaynaklanıyor acaba ultrasonda gördüm bi tek 11-12 mm gelişmemiş yumurta var diğerleri çok minik duruyordu..

son bir bucuk aydır var bu his regl döneminde ilk 2 günü sabah uyandıgımda zorladı onun dısında adet harici bazen hiç olmuyor bazen oluyor arabaya binmek zulüm gibi geliyor doktora gitme sebebim buydu ama baktık pco çıktı şansa bak vardır bir hayır yoksa pco oldugumu ögrenemeyecektim :KK61:bu ay sonu adetin baslaması ile klomen e baslıcaz eşimden de sperm testi istedi bu süreçde onu ögrenicez bakalım hayırlısı..

benim hiçbi şikayetim yok evet gebe kalamıyorum biraz kilom var ama boyum uzun ve son dönemde evlendikten sonra alınmıs kilolar.. sivilcem yok tüylü biri değilim hormonlar normal ergenlik sivilcem bile olmadı hamd olsun.. adetlerimde düzenli şu an tek sıkıntım gebelik olmaması ve otururken ağrı basınc hissediyorum özellikle arabada, sandalyede otururken patlıcak gibi oluyorum şu an bile bu hissi yasıyorum :s pco dan mı kaynaklanıyor acaba ultrasonda gördüm bi tek 11-12 mm gelişmemiş yumurta var diğerleri çok minik duruyordu..

dediğim gibi tamamen kan birikmesi . bol bol yürüyüş ve pko için gerekli tedavi ile atlatırsınız inşallah. doğum kontrol hapı işe yarıyor ama ben bekarken kullandığım için. evliyken durum nasıl oluyor bilgim yok.

bir senelik evliyim. ağrılar kurban bayramından beri sürüyor. makat çatlagı gibi problemim yok basur da yok.. ilişkiye ara verince geçiyor gibiydi sistit olabilir diye şüphelendim ama yokmuş.. adetin 3. günü ultrasona girdim adet bitiminde girdim yumurta takibi için 13. 16. gün sağ da pco var dedi solda da bi yumurta var ama adetten beri aynı büyüklükte gelişmemiş..

dediğim gibi tamamen kan birikmesi . bol bol yürüyüş ve pko için gerekli tedavi ile atlatırsınız inşallah. doğum kontrol hapı işe yarıyor ama ben bekarken kullandığım için. evliyken durum nasıl oluyor bilgim yok.
inşallah atlatırım tek çocugum ben ve en cok istedigim şey Allahtan hayırlı sağlıklı evlatlarımın olması Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :(

inşallah atlatırım tek çocugum ben ve en cok istedigim şey Allahtan hayırlı sağlıklı evlatlarımın olması Rabbim hepimizin yardımcısı olsun :KK43:

Çok istemeyin Allah istediği zaman veriyor . Ben de tek kızdım. O kadar erkek arasında yetişince gerek okuduğum bölümlerde de tek tük kız olunca ve çalıştığım şirketlerde de aynı durum olurken olursa oğlum olsun derdim . Kızım oldu ve iyi ki kız olmuş diyorum. Hem evlat hem kardeş hem sırdaş hem yoldaş.. Rabbim kalbinize göre en güzelini versin. Acil şifalar diliyorum :)

Çok teşekkür ederim sabah sabah iyi moral oldunuz:KK19: inşallah bugünden itibaren dikkat etmeye başlıcam kırıcam bu yumurtaları kafaya koydum ☺️

Merhaba kızlar bende pkoluyum klomen tedavisi oldum 1 ekimde ovitrelle çatlatma iğnesi oldum adetim tam 18 gün gecikti ara ara adet olcakmışım gibi ağrım oluyo bugünde süt gibi bi akıntı geldi azıcık hüsrana uğramaktan korkuyorum test yaptırmadım daha ama hamilelikle ilgili hiç bi belirti yok bidemde çok az bulantı var sadece bana dua edin nolur isteyen herkese versin Rabbim

Merhaba kızlar bende pkoluyum klomen tedavisi oldum 1 ekimde ovitrelle çatlatma iğnesi oldum adetim tam 18 gün gecikti ara ara adet olcakmışım gibi ağrım oluyo bugünde süt gibi bi akıntı geldi azıcık hüsrana uğramaktan korkuyorum test yaptırmadım daha ama hamilelikle ilgili hiç bi belirti yok bidemde çok az bulantı var sadece bana dua edin nolur isteyen herkese versin Rabbim
18 gün gecikti ve sen hala test yapmadın mı:KK53: sabrının önünde eğiliyorum resmen:KK48: koş hemen test yap inşallah pozitif çıkar sonucu da yaz buraya ama

Allah yardımcımız olsun. Uzun süredir teşhis konulan kişiler tavsiyelerini pko diyetlerini neler yaptıklarını yazabilir mi yeni teşhis koyulan kişiler için :)

Back
X