pko'nun 3 farklı belirtisi oluyor. 1) aşırı kilo 2) kıllanma/aşırı tüylenme meme ucu kenarları ,çene,yanak , göbek. 3) sivilce. Ben 2007 ye kadar porselen gibi cildim varken 1 ay içinde tanınmaz hale geldim ve ondan sonra 2,5 yılım yanlış dr.lar yanlış müdahaleler ile kabusa dönmüştü. Bir arkadaşım İstanbul Vatan cad. de hala duruyor mu bilmiyorum Şadiye Hatun Tıp merkezinde cildiyeci bir hanım dr. yüz soyma vs. konularından bahsetti ve bu yüz soyma yöntemi sanıldığı gibi tek seferlik yaptırdım düzeldim olayı değil. 6 ayda bir ömür boyu belirli kontroller bakımları olan bir yöntemdi ve göze alamayacağımı belirttim en son çıkarken doğru olan şeyi söyledi senin kadın doğuma önce gözükmen lazım aslında diye pko olabilir dedi. Niye en başta demediğine mi kızsam ya da onda dr.dan hastaneden biri bile bunu söylemediği için dr a ne kadar dua mı etsem bilemeyerek çıktım. Çok sağolsun ki kadın doğuma gittim ve pko olduğunu öğrendim. yüzüm boynum sırtım irin şeklinde akneyle dolmuştu. yolda kimseyle göz teması kurmamaya çalışıp. mümkün olmadıkça dışarı çıkmaktan çekinir hale gelmiştim. Bir aile dostumuz Amerikan hastanesinde çalışan Doç. Dr. Yasemin Oram'dan randevu almamı sağladı. Kendisi o kadar yoğun ki aile dostumuz kendi randevusunu bana kaydırarak ancak randevu alabilmiştim . Cildime uygun ilaçları yazdı hap falan değil haricen sürülen kremler . yanında 1 yıl boyunca doğum kontrol hapı ile birlikte kullanarak 6 ayda %75 cildim kendine geldi. Tek kalan sol yanaktaki yanlış müdahalelerden ve zaman aşımından kaynaklı izler-delikler .. İlk baş o dr.a gitseydim doğru teşhis ve tedaviyle o da olmazdı. Dr. un en büyük tavsiyesi evlenince hemen çocuk yapmalısındı. 2014 te evlenip 2015 te kızımı dünyaya getirdim. Eğer tedaviyi yapmazsanız evlendiğinizde çocuk sahibi olmaya çalıştığınızda çocuk olmadığı zaman tedaviye başladığınızda 2-3 yılınız oradan gidebiliyor. 30 lu yaşlarda evlenince doğurmada sorunlar artabiliyor down sendromu vs.. Allah , isteyen herkese çocuk nasip etsin. Dertleriniz için şifasını versin.