pko olan herkes kullanmalı.....aslında enternasyonel bakarsak, ilk tercih edilen ilaç.
insülin direncinin olup olmaması önemli değil.
benimde yok ama bana çok iyi geldi bu ilaç.....çoğumuza olduğu gibi....
uzamn tv de metformini arattır lütfen, orda bir doktor açıklıyor video da...
tamam bakacağım daha önce internet olmadığı için çok fazla araştırma falan yapamadım drlardan ne öğrendiysem o moralim çok bozuldu şimdi bana neden hiç söylememişler üstelikte daha iyi olur diye hep özele gittim
odun oluyor doktorlar da ondanailemde de var )))
Unutma Metformin etken madde..markaları : Glifor, Gluchophane...vs vs
kızlar merhaba ben yenı katıldım aranıza bende Gluchophane 850 lık kullanıorum pko luyum 10 senedr bu ilacı doktorumdan kendeım istedım cunku bunda 5 yıl once de kullanmıstım fakat 6 tane içtıkten sonra bıraktım cunku cok kotu mıde bulantııs yaptı ve ishal benım gıbı pko lu olup bayagıda kılo su olan arkadasım kullnmıs cok guzel zayıflamıs ve adetlrı duzene gırmış.suan aşılama tedavısı goruorum ben bu ılacla hamıle kalan cok kısı duydum yumurtaları desteklıomus ve metobolzmayı hızlandırıomuş.şuan benım gıbı mıde bulatısı ve ishal olan arkads varmı bu ılacı kullanan olecegımı bılsem içicem ama cok kotu oluorum gecıomu tekrar bu durum
beterin beteri var, farkındayım...ama dediğim gibi, 5 kg kaybından sonra insan tık demez mi ya?
ben her ay baktırmıyorum, en son aralıktaydı...değerler aynı nerdeyse.....
neyse, çarşamba film ama ancak perşembe yazarım size çünkü anestezi olucam ve akşam üzeri çekilicek film....
Biricik canım sıkma canını inan bu hormonların nasıl neye göre düşeceği hiç belli olmuyor...
mesela benim son teslerimde Fsh 5.6 Lh 6.0 çıktı biliyorsun ki bundan önceki sonuçlarımda Lh hormonum 17.9 civarındaydı. daha önceki ay bunun 3 katı kadardı.. yani gerçekten bizlerde çok değişken giden bir hormon bu Lh... Yumurtlaman olmuş mu peki onu da sordun mu doktoruna çünkü önemli olan yumurtlayabilmemiz ve düzenli adet.. Lh ta tabiki önemli ama Lh hormonun yumurtlamayı sağlayabiliyorsa sorun etme sıkma canını sen hepimize moral oluyordun...
umarım rahim filminden çok güzel netice alırsın... mesela ben kesinlikle yumurtlayamıyorum bazı polikistik over hastaları hiç yumurtlayamazlarmış sanırım ben onlardanım...
biliyorsun ki senin tavsiyelerinle çok sıkı bir diet ile ben Lh ımın düştüğünü düşünüyorum sen bizlerden çok şey biliyorsun bu konuda dert etme...
Aç ya da tok farkediyor mu acaba Lh yüksekliğinde ben en sonkini düzgün çıkan sonucumda aç gitmiştim çünkü Tsh a da bakılmıştı...
Kızlar ben Metformin'i (Glifor) 12 gündür içiyorum. Bende hiç mide bulantısı vs. yapmadı. Acaba bende işe yaramıyor mudur? Günde 1 tane 1000mg içiyorum akşamları yemekten sonra. Acaba dozunu mu artırması gerekiyor doktorumun? Yan etkisini görmeyen oldu mu aramızda? :44:
kızlar bende 2 tane kese gözüktü alttan baktırmadım açıkçası korktum kendi doktorumda değildi zaten cmtesi gidicem kendi doktoruma ikiz gibi dedi doktor şoklardayım
canım çok saol....doktorumu görmedim, sadece test yaptırdım. ama çarşamba rahim filmini çektireceğim doktora soracağım.
şu an kendi doktorumu görme moralim bile yok....
evet zaten polikistik overin en önemli semptonları ANOVULASYON...yani yumurtlamamak.
o yüzden metformin veriyorlar, tekrar yumurtlamanı sağladığı için...ben sanırım bazı aylar yumurtluyorum, bazı aylarda tık yok. bunu öğrenmek için, yani ultrasonda görmek için, bu ay üstüne iyice düşeceğim...bugün adetim bitti, zaten erken gelmişti garip bir şekilde...bakalım çarşamba gözükücekmi yumurta, yoksa 1 hafta sonra tekrar gidip baktırıcam..
ben sabah 1 yeşil çay ve 1 sigara içtim. hormonlarda fark etmiyo aç ya da tok diyorlar...TSH da fark ediyor yalnız, kesin aç olmak lazım....
kendi doktorun vajinal muayene etsin bence gebelik başlangıcında onu öneriyorlar... daha da net çıkıyor...
hayırlısı olsun :) şaşırmışsındır...
birden çok yumurtamız gelişebileceği için pkos da olağan bişey aslında ikiz gebelik...
haberlerini bekliyoruz iyi şanslar...
Kızlar ben Metformin'i (Glifor) 12 gündür içiyorum. Bende hiç mide bulantısı vs. yapmadı. Acaba bende işe yaramıyor mudur? Günde 1 tane 1000mg içiyorum akşamları yemekten sonra. Acaba dozunu mu artırması gerekiyor doktorumun? Yan etkisini görmeyen oldu mu aramızda? :44:
kızlar bende 2 tane kese gözüktü alttan baktırmadım açıkçası korktum kendi doktorumda değildi zaten cmtesi gidicem kendi doktoruma ikiz gibi dedi doktor şoklardayım
eveet bende dr.dan geldım yıne buyumemıs benım yumurta 2 gun sonra duphastona baslıyorum ve yıne adetın 5. Gunu 2 seropheneyle yola devam.varmı soyle guzel tavsıyelerınız klomenle yapabılcegım bı kur falan.
canım yaa ben umutluydumm senın yumurtadann
neyse inşallah daha güzel daha sağlıklı bir yumurtan olusur da sağlıklı bır bebekle gelırr bu ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?