Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

evet canım, menapoza kadar bu kistler bizimle....aslında onlar kist değil..çatlayamayan daha doğrusu, gelişemeyen yumurtalarımız/foliküllrimiz...yapışıp kalıyorlar yumurtalıklarımızda...
ancak menapozda yumurtlama bitince onlarda bitiyor....o yüzden düzenli adet olmak lazım....ama farlutalla değil bana göre...

hayır canım ameliyatla alınan kistler değil bunlar. zaten biraz önce onların içi sıvı dolu çatlayamayan kesecikler olduğunu sana yazmıştım.
bir dahaki adetini bekliyceksiniz, sonra klomene başlıycaksınız.
Neden Orkan Tatlı ya gitmiyorsun canım? Sardunya arkadaşta ona gidicek heralde, bende ona rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum. Çookkk iyi niyetli ve bilgili bir Dr. Arkadaşım yıllardır ona gidiyor.
Hem Yeşilyurtta devlette, hem de özel muayenesi var Alsancakta.....
böyle odun bir doktora gitme bence artık. nasıl olsa, 2. klomenine baştan başlıycaksın...
bu arada bu ne hava ya, sisten önümü göremiyorum????

cnm ben de 168 cm 58 kg yim doktoruma sormuştum bende kullanabilirsin demişti kg vermek istiyodum çünkü 2.ayımda çok şükür hamile kaldım olmasaydım 3.ayda kullancaktım

zaten zayıflara düşük doz veriyorlar. 850 mg.....sonra ilaca alışıldımı, doz yükseltilebilir...

evet hava berbat otesı ıyıce daraldım valla.ya haklısın degıstırıcem dr.mu zaten bayık ıcım ıyıce baydı benı.kendımı umutsuz vaka olarak gormeye baslıcam 2. Klomenı kullanmıycam dıyorum ama dr.da sımdı bebek ıcın ugrasıcaz dogumdan sonrada d.kntrol hapı ıcıceksın sureklı dıyo yanı bı caresı yoksa oturup beklemenın anlamıda yok heralde duzelcegı yokmus nasılsa.nasıl bı hastalık bu ya boyle upuzuuun bı zıncır o zıncırıde kıramıcagımı bılmek sınır edıyo benı

doğumdan sonra bakarsın canım. belki o zaman metformin tamamen yeterli olur, belli olmaz.
bende çookk tezcanlıyımdır ama bu hastalıkta karamsar olmamayı öğrendim birde...adım adım ilerlenmesi gerektiğini. çok pozitif bir doktor şart tatlım. ben haftaya Orkan bey'e rahim filmi çektiriyim, ona göre sana izlenimlerimi iyice anlatırım. bak teyzemin 15 yıl çocuğu olmadı, tek söylediği şey: DOĞRU ADRES ÇOK ÖNEMLİ!!! yani doğru doktor demek istiyor....
bebekten sonra bu hastalık aklına bile gelmiycek, adetlerini düzene koymak için mutlaka birşey yapılacaktır! zaten doğumdan sonra kadının tüm hücreleri yenileniyor, mucize gibi....oraya daha çok var...sen hamile kalmaya ve sağlıklı doğurmaya bak, gerisini sonra düşünürsünüz....
sizlerin yaşları çok küçük, nasıl bu kadar karamsar oluyorsunuz anlamadım bir türlü....
Ama artık lütfen sabırlı olun ve sonucunu göreceksiniz....

kucukmu temmuzda 29 olucam zaten soyle 25 falan olsa hayatta takmazdım cunku hala hazır hıssetmıyorum kendımı dr.ların ve esımın ıstegı uzerıne bu tedavıler

benim de boyum 1.60 cAnım kilom 55 seninkiyle aynı...
benim de kullanmama gerek olmadığını söyledi her iki doktor da yani ben kullanmıyorum ama sen kilo sorunu hissediyorsan sen bilirsin kullanadabilirsin bu ilaçla adetlerini düzenleyerek kilo veren çok pko lu arkadaşımız var forumumuzda... ama bence önce şu kistten kurtul daha sonra sadece düşük doz metforminle başlarsın...
ama dediğim gibi ben kullanmıyorum...
ilerde gerekirse kullanabilirim...

kızlar bu şeker ilacı dediğiniz ne ?ben 3 yıldır pko tedavisi görüyorum bana doktorum hiç öyle bişey söylemedi bu arada bugün adet günümdü ve adet olmadım klomen kullanmıştım adet olursam bu ay aşılama yaptıracaz bana birileri anlatsın şu şeker işini ve bizim için önemli olan testleri perşembe gün dr a gidecem hepsini isteyeyim doktordan :79:

cnm çok sevindim hayırlı olsun darısı başımıza inş.

cnm geçmiş olsun inş. sonuçların istediğin gibi çıkar biraz rahatlarsın
doktorlarım herşey strese bağlı diyo ilk önce stres yapmıcaksın diyolar ama gel de stres olmaa bnde ayın 10nunu bekliyorum adet olcak mıyım diye bakalım belkide kendiliğinden hamile kalmışımdırr yoksa yine doktor yolu ve tahliller

slm kızlar umarım herkez iyidir.uzun süredir takip edemedim.kızlar ben bişey sorucam dhea kullanan varmıydı aranızda acaba pkolular için faydalımıdır.ben ecz sordum balık yağı haplarının içinde var tek başına dhea diye bi hap yok dedi içenler hangisini kullandınız.bide viola diye bi hap duydum bunu deneyen varmı paylasırsanız sevinirim.hoşçakalın...

Gunaydııın...herkeze ıyı haftalar dılerım.moon kesen gozukur ınsallah,bırıcık senınde hormonlar super cıksın, benımde buyuyemeyen yumurtam bugun buyusun..

günaydın kızlar...sabah gittim kan verdim. 13:30 da net den bakıcam sonuçlarıma....

hadi hayırlısı...

şaka mı bu ya? 3 yıldır tedavi görüp te, Metformini hem senin hem de doktorunun bir haber olması kabullenicek gibi değil. ya siz bu hastalığı yeterince ciddiye almadınız, ya da araştırmadınız???
Kusura bakma arkadaşım ama metformin ve polikistik over diye bir google lat bakalım...

ayrıca ben jinekoloji alt bölümünde Metformin kullananlar diye topic açtım, ordan bakabilirsin...
ayrıca 3 yıl ne tedavisi gördün merak ettim açıkcası? doğum kontrol hapıysa eğer, bu bir tedavi değil!

İNŞALLAH cnm sağol 2 gün asora yaptırdım kan tahlilimi değer 1443 çıktı bakalım bu akşam görücezmi
Gunaydııın...herkeze ıyı haftalar dılerım.moon kesen gozukur ınsallah,bırıcık senınde hormonlar super cıksın, benımde buyuyemeyen yumurtam bugun buyusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…