canım ıgne tedavısı nasıl bır tedavı bıraz anlatırmısın ama soledıgın cumleyı tasvıp etmedım belkı kızarsın ama dusuk yapmak bebegını kaybetmek hamıle kalamamaktan cok saha zor bırsey bende ole derdım hamıle kalabıldıgımı gorsem bana yeter derdım ama yetmıyormus rabbım herkesın bebegını kucagına aldıgı gunlerı gostersın kımseye evlat acısı gostermesın ınsallah:26:Selam kızlar.. Ben de yıllaaaaardır polikistikover sendromu yüzünden çekmediği çile kalmamış biriyim. 3 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri de bebek sahibi olabilmek için türlü türlü tedavi gördüm, zaman zaman bunalımlara girdim, ağladım, isyan ettim, umudumu yitirdim, hatta bir keresinde "düşük yapmaya bile razıyım, yeter ki hamile kalabildiğimi göreyim" diye bir laf bile çıktı ağzımdan!.. umutlarımın yine tükendiği bir dönemde, yaptığımız iğne tedavisinde hamile kaldım... Bunu paylaşıyorum çünkü ben de hamile kalamadığım o dönemde benimle aynı hastalığı olup da hamile kalan kişilerin hikayelerini okuduğumda teselli buluyordum, içimde umutlar yeniden yeşeriyordu. Bu hastalık hamile kalmamıza engel değil kızlar, sadece sağlıklı kadınlara göre çok daha fazla emek sarfetmemiz gerekiyor. Bir de psikoloji ve kafanın rahat olmasının etkisi en büyük. Bunu başarmaya çalışın yeter. Umarım isteyen herkesin dualarını kabul eder Allah...
ay evet yaaa ne zor dımı gercekten de bıde esım dedıkı daha bı kac seneye kadar klımamız yoktu annemler ole ıdare ederlerdı dıyor aman allahım demısım yanı ben de ıstanbulda dogdum buyudum ama yanı oralardakı sıcak bır baska yaBende evlendikten sonra geldim buraya.Yaz gelince kaçacak yer arıyoruz resmen.
Allahtan klimamız varda onunla serinliyoruz.
canım kısaca anlatmaya calısayım ama uzun olcak ıster ıstemez
ben bır hamılelık gecırdım ve sonrasında erken dogumla kaybettım bebegımı sonrasında da hıstereskopı ve laparoskopı amelıyatlrı oldum sımdı amelıyatımın ustunden ıkı adet gectı ve 6 aylık deneme surem var su anda sadece glukofen kullanıyorum gunde bır defa bır de sogan suyu kuru yapıyorum yanı sıra kılo vermek ıcı dıyet ve yuruyus yapıyorum son zamanlarda da plates yapmaya basladım
serophene yanı yumurta gelıstırıcı ılaclardan aldım ama cekmeceyı beklıyor su anda nedense kullanasım yok bakalım bır kac ay bole denıcem turkıyeye gıdıp doktorumla gorusene kadar bole canım
anladım cnm zor günler geçirmişsin benim bir oglum var 6 yaşındaa 2 bebeişi istiyoruz olursa inş. yeni ögrendim bende pko oldugumu :2::2:suanda sadece seker hapımı kullanıom folik asitle birlikte bu ay tekrar gıdecem doktora adet olursam yumurta takibine inş şu gögüs ucu kasıntısıda arastırdm sımdı azcık hamıle arkadaşlar yaşıomus çogunluklaa
mrb hamile kaldığın dönemde uyguladığın tedavi nedir? bende 3 yıldır istiyorum olsada düşsede insanlar kısır demeseler dediğim bnmde olmuştur:2:
4 kere serophene ve 3 kere çatlatma iğnesi yapmıştık. Aralarda parça düşürmeler (rahim iç zarı), hsgler, tedaviden umudu kesip ara vermeler falan da oldu.. En sonunda karından vurulan puregon adlı iğneyi kullandım. 1 hafta boyunca her gün karnımdan vurdum, adetin 12.günü de 2 tane çatlatma iğnesi yaptık. Bu tedavi sayesinde oldu. Çünkü puregon adlı iğne çok sayıda yumurtanın gelişimini sağlıyor. Gebelik ihtimalini de arttıyor böylece..
ama hamıle onlar yanı benım daha adetıme bır hafta var tam bır hafta var o da kendıglınden adet olursma tabıkı canım sende de sonradan cıkmasının bır sebebı var cunku pko genetık bır rahatsızlık gecmesı mumkun degıl bır sebeble sonradan hormonlarındakı bır seyden dolayı hortlamıs sende benım gıbı bu hastalık bende bellı bır kılonun ustune cıkana kadar bırsey yoktu mesela gunum gecmezdı ama kılo arttıkca uyuyan hastalıgı uyandırdık galıba allah bagıslasın oglunu ınsallah tekrar tekrar bu duyguyu tadarsın
canım ıgne tedavısı nasıl bır tedavı bıraz anlatırmısın ama soledıgın cumleyı tasvıp etmedım belkı kızarsın ama dusuk yapmak bebegını kaybetmek hamıle kalamamaktan cok saha zor bırsey bende ole derdım hamıle kalabıldıgımı gorsem bana yeter derdım ama yetmıyormus rabbım herkesın bebegını kucagına aldıgı gunlerı gostersın kımseye evlat acısı gostermesın ınsallah:26:
Evet kesinlikle sana katılıyorum hiç söylenmemesi gereken çok talihsiz sözler bunlar. Ben de sonrasında çok pişman oldum ve tövbe ettim zaten. Umarım bu sözüm yüzünden Allah beni cezalandırmaz. Ama insan o bunalım anında ağzından çıkanları tartamayabiliyor bazen..
Yukardaki mesajda da anlattım puregon 600 + çatlatma iğnesi tedavisi gördüm. Eğer klomen veya serophene den sonuç alamadıysanız doktorunuz bu tedaviye geçecektir. Bu tedavide çok sayıda yumurta gelişiyo. Benim 6 yumurtam oluştu mesela...
pekı catlatma ıgnesı neden ıkı tane oldu
ınsallah canım yaa bu gogus meselesıne taktım ben acayıp kasınıyor tat lı tatlı hemde offffbenimde adetim 13 de inşallah gelirse eger kendiliginden bide dunden beri çok başım dönüyor kalbim hızlı atıyor sıcaklardan sanırımm evet daha önce böyle birseyim yoktu yanı bılmıyordum sanırım ogluma hap kullanırken hamile kaldım sanırım benımde hrmonların tavan yamasının sebebi kilo bende suanda diyetteyim spor yapamıyorum ama aslında uyusukluktan yapmıyorum spor sanırımteşekkür ederim cnm allah herkeze evlat sevgısını tattırdın kimseyi mahrum bırakmasın ikinciyide nasip eder inş.
e o zaman sen cogul gebelık gecrıyorsun supermıs ınsallah kucagına da alırsınİŞte bunu ben de bilmiyorum... Benim doktorum biraz garanticidir, mesela genelde puregon 300 falan verilirmiş benim durumumdakilere o bana 600 verdi, üstüne de 2 çatlatma iğnesi.. Garantiye almak için yaptı diye düşünüyorum. Ama bu yüksek dozların bir de dezavantajı var tabi, 6 yumurtadan 3ü tuttu...
umudunu yitirme canım benim bi arkadaşım 3.ayında hamiş kaldı inş olacak merak etme ....selam kızlar bende malesef pkoluyum geçen ayda yazışmıştım bu sayfada malesef klomenle çatlatma iğnesi işe yaramadı bu ay 2. kere klomen kullandım yarın kontrolüm acaba ne zaman işe yarıcak inş. çok bekletmez rabbim bizede bir melek yollar ve tüm istiyenlere inş...
kızlaaarrrr,
az önce drdan geldm bişiler atıştırdım ve hemen bilgisayar başına geçtim. nurtopu gibi sağlıklı bi yumurtan var dedi dr. veeeeeee... yarın akşam gibi çatlıycakmış yüksek ihtimalleyani yarın büyük gün... yarın çalışma yapıp çarşamba tekrar gidicem. ayy çok heyecan bastı beni gerçektenn.
kızlar bugün klomende 3.günüm incirede dewam ediyorum sizce ikisiyle yumurtalara çok mu yüklenmiş olurum ne diyorsunuz ???:97:
selam hanımlar nasılsınız ıyısınız ınsallah
bırıcıkcım atesını zaten her gun aynı saatte yataktan kalkmadan olcmen gerekıyor ve ssabıt devam etmesı guzel bırsey sımdı bundan sonrası onemlı eger yuklsemeye davma edersen teyze oluyoruz demektır
esperanzacım hafıf vaka olmanı doktor fsh ve lh degerlerıne goremı soledı yoksa kıstlerının olmamaısna goremı sen normalde adet gorurmuydun duzenlı canım bende sogan suyu kurnu yapıyorum da sen faydasını gordunmu acaba
bu arada bıcımcımden haber yok bugun gırmemıs sanırım nerelerde bu hatun
umudunu yitirme canım benim bi arkadaşım 3.ayında hamiş kaldı inş olacak merak etme ....
hadi bakalım canım ilaçsız bi şekilde güzel bi yumurtan war inşşş döllenirde bebeğin gelir .....
ınsallah canım yaa bu gogus meselesıne taktım ben acayıp kasınıyor tat lı tatlı hemde offff
e o zaman sen cogul gebelık gecrıyorsun supermıs ınsallah kucagına da alırsın
kızlar bugün klomende 3.günüm incirede dewam ediyorum sizce ikisiyle yumurtalara çok mu yüklenmiş olurum ne diyorsunuz ???:97:
ibrahim saraçoğlu faydalı bile olur demişti.havuçla beraber yapılan kür bu demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?