Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

hepınız bunları teker teker yasıcaksınız zaten ben hergun dua edıyorum:) kalp atıslarını duydugumda rahatlıycam ıns.

hepınız bunları teker teker yasıcaksınız zaten ben hergun dua edıyorum:) kalp atıslarını duydugumda rahatlıycam ıns.

sağol canım....
şu ana kadar her şeyin yolunda gitmesi de çok iyi canım kalp atışlarını da duyacaksın iyi düşün hep bebeğini yakında daha net göreceğin günleri düşün ay çok güzel...
aşerdiğin bişeyler var mı yoksa hala yemek tiksindiriyor mu seni canım?

Son düzenleme:

48 saat oldu ilaç içmeyeli dediğin gibi olursa canım baktırırım tabiki inşallah benimki de seni örnek alır da hemencecik gelir...

hepbirlikte gel gel yapalım annesi inş. gelecek canım bu rada daha çok umudum oluyor benim iyiki girmişim bu forma yoksa kendi kendimi yiyip bitiriyordum

aserdıgım hıc bısey yok daha canım ama tıksındıgım sey cook basta ayran okadar tuhaf kokuyokı ekmegın bıle kokusu degıstı benım ıcın sadece haslama sebze ızgara falan yıyebılıyorum ıstıfra etmedım hıc ama sureklı ıcım bulanıyo tuhaf bısey ıste neysekı gecıcı

hepbirlikte gel gel yapalım annesi inş. gelecek canım bu rada daha çok umudum oluyor benim iyiki girmişim bu forma yoksa kendi kendimi yiyip bitiriyordum

ben de burada sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum yazdıkça hem sıkıntı azalıyor hem de paylaşılan güzel şeyler hepimize umut oluyor :)

vücudun bu güne kadar sende olmayan yabancı olarak yorumladığı birşeye alışmaya çalışıyor canım bu bulantılar ondan ama alışma süreci geçince onlarda geçecek... her şey normale dönecek... hem yediklerin düzgün şeyler kilo da aldırmaz bence böyle devam et

evet bebısım annesını dusunuyo zararlı seyler yememem ıcın boyle yapıo hafıfseyler yıyebılıyorum buda daha ıyı tabı umarım cok fazla kılo almadan saglıklı bı hamılelık gecırebılırım dr. Suan ıcın cok fazla yasak koymadı sadece acı ve cok baharatlı seyler yok haa bıde kızartma zaten oldum olası sevmem.ama sımdı canım kokorec ıstedıı:)acaba yıyebılırmıyım zararı olurmukı

her iki yumurtalıgımdada varya pco soğan kürü nasıl gelir acaba arkadaşlar tavsiye eermisiniiz

soğan kürünü gebelik oluşumu durumunda önermiyorlar ancak sadece soğan kürü uygulandığında adet düzenlediği hep görülmüş...iltihap için de iyi evet ben de okudum....

Son düzenleme:
her iki yumurtalıgımdada varya pco soğan kürü nasıl gelir acaba arkadaşlar tavsiye eermisiniiz

sogan kuru bende hıc bı ıse yaramamıstı adetımı de getırtmemıstı bunyeye gore degısıyo sanırım bu.bı dene ama ıltahaba falan cok ıı geldıgını duymustum

kokoreç mi? bak aşermiyorum dedin bir de :)
canım baharatlı o yemesen iyi ama ilerki dönemlerinde yiyebilirsin...

öncelikle herkese merhabalr..
ben 2008 den beri evlendiğimden 6 ay sonra burayı buldum bu sitete üyeyim..aslında burayı bulma nedenim ben 3-3.5 sene vajinismusla uğraştım. bu sitedeki vajinismus sayfasına takılıyordum yani sürekli.ve allahın izniyle mart ayında bundan kurtuldum çok şükür.ve hiç beklemeden bu bebek çalışmalarına başladık.ama marttan beri hep bi aksilik oldu,yok misafirim geldi,yatılı olarak,yok biz gittik vs..sadece bu mayıs ayında tam olarak yumurtlama günlerimde eşimle birlikte olabildik.
benim adetlerim düzenlidir.hatta akşam oturdum 1 yllık 2010 yılının regl günlerinin uzunlukarını hesapladım hep 30-31 birtane 29-birtanede 34 var arada bozan.
bebek düşünmeye başladığımız ve vajinismusu yendiğim için şöyle genel bi muayene olmak amaçlı mart geçen bu mayıs ayında ilk defa jinekoloğa gittim.smear testimi oldum,alttan muayenemide oldum, net bir şekilde yumurtalıklarımı ve rahmimi görmüş oldum.smaer temiz,yumurtalıklarda ve rahimdede görünen olumsuz hiç bişey yok.folik asite başladım.
şimdi benim sorum şu arkadaşlar!doktor muayene ederken adetimin ilk günü 1.gün alarak şuan kaçıncı günümde olduğumu sordu.11 günümdeydim.yumurtalığımdaki yumurtalarımı gösterdi hepsini sırayla ölçtü 9.5-9-8-8.5 ebatlarındaydı yani en büyüğü 9.5 du.bu ay hamile kalman pek olası görünmüyo dedi!112.günde en az12 mm olmalıymış.az da olsa gelişme sorunu olabilir dedi.ama ne ilaç,ne hormon tahlili hiç bişey istemedi.8 ay yani ocağa kadar müddet verdi,doğal yolla olmayacak şuan başka neden yok dedi.bu arada yaşım 28.stres yapmışsındır,hava değişimi vs..yumurtaaların yavaş gelişmiştir bu ay dedi.şimdi beni 8 ay bekleticek.ya gerçekten bişey varsa!neden hormon tahlili vs.yapmadı.
tabi ben panik oldum,internetten araştırdım soğan kürüne başladım.adetimin 15.günü.15 gün yaptım.tabi biz gebe lik şansı düşük diye yumurtalama dönemlerini es geçmedik ama atladığımızda oldu yinede!bugün adetimin 34.günü ben hala regli olmadım.
sizce neden olabilir??yumurtalarım geç olgunlaştığı içinmi?soğan küründenmiI?yoksaaaaaa!!!!???:))
test yapmaya korkuyorum..en azından yarına kadar beklicem..35 gün olsun diye!

bu yazıyı buldum :
"1)Sağlıklı yemek : Rafine şeker içeren (fast food , gazlı şekerli içecekler , şekerli gofret , çikolata vs) ve doymuş yağ içeren (fast food , cips , kızartma vs) yiyecekleri tüketmemek.Tarçın ve keten tohumu gibi insulin direncini düşüren gıdaları öğünlere dahil etmek.Sabal Meyvesi(Saw Palmetto) , Hayıt Meyvesi(Vitex Agnus Castus) , Isırgan Otu , Devedikeni gibi bitkilerden hazırlanan ve hormon metabolizması , insulin direnci üzerine olumlu etkileri olan beslenme takviyeleri kullanmak.
2)Spor : Hafta içinde en az 2 günde bir 30 dakika süreli hızlı yürüyüş , aerobik vb. spor yapmak
İlaç tedavileri :
Hiperandrojenizm tedavisi için : Doğum kontrol hapları , Siproteron , Sprinolakton , Finasteride
İnsulin direncini azaltmak için : Metformin , Rosiglotazone , Pioglitazone
İnfertilite için : Klomifen , Gonadotropin enjeksiyonları"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…