ayy ılk defa ıstedı canım valla hemde sana yazdıgım an ıstedı:)) ama ben ıstemıyoruum bebıs ıstıyo hehee
:)) bebişin 5. ayın sonlarına doğru tat almaya başlayacak işte o zaman bebişin isteyecek... şimdi senin canının çekme dönemleri
öncelikle herkese merhabalr..
ben 2008 den beri evlendiğimden 6 ay sonra burayı buldum bu sitete üyeyim..aslında burayı bulma nedenim ben 3-3.5 sene vajinismusla uğraştım. bu sitedeki vajinismus sayfasına takılıyordum yani sürekli.ve allahın izniyle mart ayında bundan kurtuldum çok şükür.ve hiç beklemeden bu bebek çalışmalarına başladık.ama marttan beri hep bi aksilik oldu,yok misafirim geldi,yatılı olarak,yok biz gittik vs..sadece bu mayıs ayında tam olarak yumurtlama günlerimde eşimle birlikte olabildik.
benim adetlerim düzenlidir.hatta akşam oturdum 1 yllık 2010 yılının regl günlerinin uzunlukarını hesapladım hep 30-31 birtane 29-birtanede 34 var arada bozan.
bebek düşünmeye başladığımız ve vajinismusu yendiğim için şöyle genel bi muayene olmak amaçlı mart geçen bu mayıs ayında ilk defa jinekoloğa gittim.smear testimi oldum,alttan muayenemide oldum, net bir şekilde yumurtalıklarımı ve rahmimi görmüş oldum.smaer temiz,yumurtalıklarda ve rahimdede görünen olumsuz hiç bişey yok.folik asite başladım.
şimdi benim sorum şu arkadaşlar!doktor muayene ederken adetimin ilk günü 1.gün alarak şuan kaçıncı günümde olduğumu sordu.11 günümdeydim.yumurtalığımdaki yumurtalarımı gösterdi hepsini sırayla ölçtü 9.5-9-8-8.5 ebatlarındaydı yani en büyüğü 9.5 du.bu ay hamile kalman pek olası görünmüyo dedi!112.günde en az12 mm olmalıymış.az da olsa gelişme sorunu olabilir dedi.ama ne ilaç,ne hormon tahlili hiç bişey istemedi.8 ay yani ocağa kadar müddet verdi,doğal yolla olmayacak şuan başka neden yok dedi.bu arada yaşım 28.stres yapmışsındır,hava değişimi vs..yumurtaaların yavaş gelişmiştir bu ay dedi.şimdi beni 8 ay bekleticek.ya gerçekten bişey varsa!neden hormon tahlili vs.yapmadı.
tabi ben panik oldum,internetten araştırdım soğan kürüne başladım.adetimin 15.günü.15 gün yaptım.tabi biz gebe lik şansı düşük diye yumurtalama dönemlerini es geçmedik ama atladığımızda oldu yinede!bugün adetimin 34.günü ben hala regli olmadım.
sizce neden olabilir??yumurtalarım geç olgunlaştığı içinmi?soğan küründenmiI?yoksaaaaaa!!!!???:))
test yapmaya korkuyorum..en azından yarına kadar beklicem..35 gün olsun diye!
bak yaa bozmasan olmaz dımı bırak ben babamıza oyle dıcem ben ıstemıyorum bebegın ıstıyooo:))
merhaba
idrarda bakacaksan 37. günü bekle bence ve gebelik yoksa progesteron hormonu içeren ilaçla adetini getirebilirsin...tabi soğan kürünü bırakman gerek ikisibirarada olmaz...
cevap verdiğin için sağol canım..dediğin gibi 37.günü bekleyim en iyisi..soğan kürünü bıraktım zaten..şuan yapmıyorum sadece 15 gün yaptım.
buarada sanki adet oldum olucam,kasık bel ve göğüs ağrıları 10 gündür vardı zaten iyice arttı gibi sanki.ama tık yok..(
soğan kürünü bırakman iyi olmuş belki gebelik vardır doğru değil içmen.... zor ama sabırla beklemeye çalış tamam mı?
belirtiler çok önceden gelebiliyor böyle olabilir zaten regl olma zamanın da gelmiş... sıkıntı verir ama beklemek dışında bişey yapamazsın şu anda....istersen progestan içerek bekle hem bebek varsa da zarar gelmez ama bunun için doktora danış...
benim hesaplama göre ayın 6-7 gibi yani (30-31)gün oluyo adet olmam gerekiyor.mayıs ayında 8 inde olmuşum.
pazartesi test yaparım ağerki regl olmamışsam,olmadı doktoruma gidip bi gösteriyim kendimi niye bu ay reglim gecikti deiye...ozamana kadar çatlamazsam iyidir.regl geciktikçe stres yapıyorum-stres yaptıkça reglm daha çok gecikiyo ..ne olacak bilmem..
bence de en güzeli öyle yap.... umarım gebelik vardır... eğer yoksa stres etkilemiş olabilir böyle adet gecikmeleri yaşamaya devam edersen 3. günü hormon tahlili yaptırabilirsin... doktorun ister zaten ama düzelecek diye düşün....stres regl öncesi hemen hemen her kadında oluyor bu durum uzadıkça da artması doğal...yolunda gitsin...
canım benım de oleydı ama regl donemı yaklasıyor ondanmı bılmem yıne ıstahım acıkama kendımı tutuyorum valla ne yalan solıyım normalde sen ılacı bıtırdıkten ne kadar sonra gelırdı bıcımcım adetın bence var sende bırsy varrrrrrrrrben yemeğe düşkündüm ama artık değilim biliyor musun?
spor yaptığımdan beri iştahım da kapandı çok şükür bikaç lokma zor yiyorum ve daha çok karın egzersizi...progestanım geçen gece bitti bakalım ne zaman gelecek adetim... canım inşallah dediğin gibi olurbebek istediği zaman gelebilir...
canım yaa senın de haberını sabırsızlıkla beklıyorum valla ınsallah daha fazla ugrasmassın da bebegın senınledırayy bicim ya 13 ha 15 canım :)) aramızda ikigünün lafı bile olmaz.. senin için beklerim 15ine kadar :82: şaka maka bekleyeceğim yaaa. tutmam lazım kendimi.. ayy inşallah olur bakalım.. heyecanla bir günü daha bitirdik :) yenisine başladık.. nasılsa yine akşam olacak..
evitax neredeyse benle aynı günü bekliyor.. inşallah hayırlı haberlerle döner..
biricike gelince... bence o atak yapıp bi anda mutlu haberi bizlere verecek :)) ayrıca sende de bi haller var bence. kendini çok yorma ev işlerinde,spor esnasında filan.. her şey olabilir.. hatta bence ilaca rağmen hala gelmedi ise birşeyler olabilme ihtimaliyeti çok çok yüksek canım..
bırıcıkcım evınız hayırlı ve ugurulu olsun ınsallah esın ve yavrularınla mutlu uzurlu saglık gunler yasarsınız ugur getırsın sana canımgünaydın kızlar!
biz dün EV lendikyani ev aldık )))
haftalardır onun koşturması vardı....sevincimi sizinlede paylaşıyım dedim!
ben bu evin bize bereket ve bebek getireceğine inanıyorum....Çünkü reklamlarında çocuğunuzu büyüteceğiniz bir ev olarak geçiyordu! hehehehheheheh))
şaka bir yana, umarım allah sağlıkla oturmayı nasip eder...2-3 hafta içindede taşınmamız gerek...
canım zaten bırde dıyetın yanında doktorlar ılk uc ay metformını bıraktırmıyorlar bazıları hele dokuz ay ıcmemızı onerıyorlar ama benım doktorum 12ıncı haftayı bıtırınce artık kesebılırsın demıstı tansıyon ıcınde ozellıkle ve ozellıkle 16ıncı haftadan ıtıbaren artık tuzu nerdeyse yok denecek kadr azaltmak gerekıyor hamur ısı falan da ole zaten onların bebege de br faydası yok cok tesekkurler paylasımın ıcıngebelik ve polikistikoversendromu ile ilgili yazı buldum hemen paylaşayım kızlar...
"Gebelik sırasında yüksek tansiyon, hem anne hem de bebek açısından başta ölüm olmak üzere pek çok riski beraberinde taşımaktadır. Fazla ağırlık kazanımı, anne adayında yüksek tansiyon ve buna bağlı komplikasyonların görülme olasılığını arttırmaktadır. Obez kadınlarda gebelik sırasında tansiyon yüksekliğine daha fazla rastlanırken oldukça tehlikeli olan preeklamsi ve hipertansiyonun en ciddi formlarından biri olan eklampsi görülme riskinde de artış gözlenmektedir. Polikistik over sendromu olan kadınlar normal yaşam tarzlarında olduğu gibi gebelikte de diyet ve egzersizlerine dikkat etmek ve gebelikte kilo alımında dikkatli olmak zorundadırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında düşük yapma riskleri olduğu için doktor kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir. Gebelikte özellikle kilo alımını kontrol etmek üzere bir diyetisyenden yardım almaları en doğru yöntemdir. Sık sık tansiyonlarını ölçtürmeleri ve günlük tuz alımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
PCOS’da erken gebelik kaybı sık görülen bir sorundur. PCOS‘lu kadınlarda gebeliklerin %50’ye yakını ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonuçlandığı tahmin edilmekte. Genetik faktörler ve insülin yüksekliği kendiliğinden düşük oranını arttırmaktadır.
Tekrarlayan gebelik kaybı art arda 3 yada daha fazla sayıda gerçekleşen gebelik kayıpları olarak tanımlanmaktadır. Düşüklerin sebeplerinin arasında şeker hastalığı ve PCOS yer almaktadır. Yapılan bir çok çalışmada PCOS tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açtığı bildirilmiştir fakat tam olarak neden gebelik kaybına yol açtığı belirlenememiştir. Polikistik Over Sendromunda tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkili olarak yüksek androjenler, yüksek insülin ve obezite sorumlu tutulmaktadır. PCOS’lu kadınların gebeliklerinin %50‘ye yakın oranı ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonlanmaktadır. PCOS’da PAI-1 (plazminojen aktivatör inhibatör) düzeylerinin arttığı ve bununda düşük riskini arttırdığı düşünülmektedir. Hem genetik hemde yüksek insülin düzeyine bağlı olarak PCOS’da PAI-1 düzeyleri artmakta ve düşük riskini arttırdığı bildirilmiştir."
canım toplamdakı sperm sayısı gayet ıyı ama hareketsızlık bır problem sanırım sızde ama bılıyorsun kı gebelık bazen sans ısı yanı tek bır yumurta ve yumurtaya yetısebılmıs tek bır sperm de yeterlı olabılıyor bence kendılıgınde denemende yarar vararkadaşlar eşimin sperm değerlerini yorumlarmısınız
ileri hızlı 15
ileri yavaş 15
yerinde 15
hareketsiz 55
marfoloji 6
total 108 milyon
doktor deneyin olmazsa asılama yaptırın demiş bu degerlerle ben klomen kullanarak denesem olmazmı ne dersınız bu arada 3 aydır glıfor kullanıyorum
ececım cok gecmıs olsun yaaa nıye bole oldu hayrdırben çok yoğun bir regl dönemi geçirdim nihayet:) şimdi de bel fıtığı oldumartık regli düşünemiyorum çünkü kıpırdayamaz durumdayım galiba benim son kullanma tarihim geçmiş :)
canım evet zaten ozellıkle dusuk onlemek ıcın kullanılan bır ılac o ama adet getırsın dıye de kullanılıyor bende dusuk tansıyon vardır yanı buuk tansıyonumun 10 oldugu cok nadır gorulmustur benım kucugu sız dusunun artık bazen 4 lerde falan surunuyor ama bende ole bır etkı yapmadı zaten bır tanesını yatarken alırsın etkılemez dıgerınıde sabah alıcaksı eger etılerse de bır sure yerınden kalkmazsınbenim iki yakın arkadaşım kullanmış.Biri şuan 2 aylık hamile ama düşük tehlikesi olduğu için verniş doktor.Sürekli tansiyonu düştüğü için bayılıyor kızcağız.
Diğer arkadaşımda öğretmen ve gün içerisinde ilacı aldığımda okulda tutunacak yer arıyordum diyor.
Aksi gibi bendede düşük tansiyon sorunu var zaten.Gözümü korkuttular biraz
Neyse artık kullanınca anlarız ne olduğunu.Ayın 16.da başlayacağım
oh be mınık kus kendını gosterdı demekkı ıcımı z rahatladı valla ınsallah kalp atıslarını da duyacaksın tuanataycım cok sevındım valla bu arada canının ıstedıgını yıyebılırsın tatlım abartmamak kaydı ıle ama bu sey kokorec olmasa daha ıyı sankı ama azıcık tadına bak cunku asermek cok zor bılırımcanım ya dun aksam gıttık dr.a ee bıde dısarda yemek falan yedık gec donduk ben zaten arabada uyumaya baslamıstım bıle ondan yazamadım ama gordum bebısımı:) daha cok ufak 6,5 cm olmus kesemız ıcınde cok cok kucuk bı cıkıntı vardı dr bebek ıste falan dedı 10 gun sonrada kalp atıslarını duyucaz daha 6 haftalıkmıs.oyle yanı hersey cok ıyı sımdılık
canım ben bu ay yaptım doktor kontrolune gıdeyım bı ıse yaramısmı yaramamısmı habe r verırıımher iki yumurtalıgımdada varya pco soğan kürü nasıl gelir acaba arkadaşlar tavsiye eermisiniiz
İiyiyim tatlım teşekkürler.Evet hatırladığına sevindim.Oldum üzerinden 9 gün geçti.Şimdi merakla bekliyorum.ilk denemem ve umarım son olucak.sen?
neden olmasın ilk seferinde de tutabilir umutla bakmak gerekli...9 gün de geçmiş yani beklemedesin sen de zor süreç elbette sabır ister ama bebek için değer beklemeye de mi? inşallah ilk seferinde olsun
ben henüz klomen ya da iğne tedavisi görmedim...yani tedavilere geçmedim daha...şu an adetlerimi düzenli hale getirme çabasındayım... kilo verme gayretindeyim... bakalım neler olacak....
canım benım de oleydı ama regl donemı yaklasıyor ondanmı bılmem yıne ıstahım acıkama kendımı tutuyorum valla ne yalan solıyım normalde sen ılacı bıtırdıkten ne kadar sonra gelırdı bıcımcım adetın bence var sende bırsy varrrrrrrrr
bu arada canım sana danısmam gereken bır sey var ben dıyordum kı yedı gunun hepsınde yapayım plates hıc dınlendırmeyeyım dıyordum kasları bıde acıkcası topu olan hareketlere baktım bıraz daha zavklı geldı bı an once o bolumlere yetıseyım dıye hıc ara vermeden her gun yapayım dıyordum amaaaaaaaaa sımdı bız bu hareketlerı yapıyoruz ıyı guzelde bebık varsa bır zararı olmaz degılmı
Canım selam..Dün bağlantım kesildi giremedim.Gece girdim 5 dakikalığına sana cevap vermek için ama bir arkadaş mesaj yazmış ona cevap yazıp çıkmk zorunda kaldım..KUSURA BAKMA..Şuanda yoksun ama geldiğinde okursun..Zor canım zor beklemek çok zor.12.günümü bekliyorum oda yarın pazartesi günü test yaptırıcam sanırım..İnşallah ilk seferde olur ama olmasada nasip yılmak yok..Zamanı gelene kadar beklicez eli mahkum.Adetlerimde hiç düzensizlik olmadı benim inşallah düzene girer en yakın zamanda adetlerin sende tedavine başlarsın..Kiloda yok canım bende doktorum bu konuda çok sanslı oldugumu söyledi.Umarım sende en kısa sürede verirsin..Herşey iyi olucak merak etme biz yeterki elimizden geleni yapalım bebeklerimize kavuşmak için..Görüşürüz tatlımmm
canım tabıkı verırım ne demek bak adetının 15 . gunu baslıyorsun ogle yemegınden yarım saat once ac karnına ve aksam yemegınden yarım saat once ac karnına ıceceksın hemen tarıfını de vereyım 1,5 bardak klorsuz yani hazır ıcme suyunu katıcaksın daha sonra kaynamaya baslayınca bır orta boy kahverengı kabuklu soganı en dıstakı kahveregı kabuklarını soyarak dorde bolup atacaksın ve sadece bes dakıka kaynatacaksın agzı kapalı sekılde ve altını kapatıp sogumasını saglayacaksın ılısıktan sonra suzup bır dıkıste ıcıvereceksın ılk zamanlar ben burnumu kapatarak ıcıyordum ama sonra alıstım cok sıfa gorenler var bakalım benım ılk denemem pzt adet gunum belkı gelır belkı gelmez ıse yarayıp yaramayacagını bıldırıırım sana canım sende baslarsan bana haber ver ne gıbı degısıklıkler oldu sende bu arada adetının 15. gunden ıtıbaren 15 gun bıyunca kullanacaksın ılkı bu daha sonraları adetıne on gun kala baslıcaksın on gun ıcıceksın bu sekılde ıkı uc ay devam edıceksın canım bebek konusunda da zatendenk gelmıyor bebegın dollenme olayına gonul rahatlıgıyla kullanabılırsınKAYRAM bilgi verirsen çok sevinirim canım ..herkez ayrı şeyler sölüyor ne yapacagımı bilmiyorum midemide sebze haline çevirmek istemiyorumen güzeli senin verecegin bilgi olacak benim için
tamam canım bugun yapmamıstım ama yarın yapıcam tekrar tambır hafta oldu bugun yıne kasıklarda agrım var benım hemde baya var ya dusunmeyım dıyorum ama dusunuyorum hepo da olabilir dinlenmeden yapmak istiyorsan sen bilirsin ama ama her gün yapacaksan yarım saat yeterli 30dkyı geçme tamam mı?plates topu ile evt daha kolay ve zevkli ama yavaş yavaş uygula canım ilk seferlerde birden yapmaya çalışma...gebeliğin başlarında bu hareketler sorun olmaz sanmam gebelik öğrenildikten sonra ben sana hamilelikte plates linkini gönderirim onları yaparsın canım :)
ben bu ilacı içerken adetim gelirdi şimdi kök söktürdü bana ama gelemedi henüz...yani bebek yoksa düzenli giden adetim bozuldu demek ki...
bu arada bıcımcım ben bastan basladım canım zaten su anda yarım saatlık program toplu egzersızlere daha cok var 100. bolumden sonra baslıyor onlar yanı en az bır uc ayım var onlara gecmem ıcın bu arada bırsey danısmam gerek aslında senın nezlınde tum arkadaslara danısmıs olayım adetım gelsede gelmesede sogana devam edeyımmmı yoksa artık serophene baslamalımıyım
tamam canım bugun yapmamıstım ama yarın yapıcam tekrar tambır hafta oldu bugun yıne kasıklarda agrım var benım hemde baya var ya dusunmeyım dıyorum ama dusunuyorum hep
bu arada eger dedıgın gıbı hapın bıtmeden daha adetın gelıyorsa benden solemesı sen hamılesın canım testı tekrarlamanı tavsıye ederım bır kac gun sonra bende salı gunu test yapıcam eger gelmesse hala hade bakalım allah dıleklerımızı kabul etsın
bu arada hamılelıgım gerceklesırse 9 ay platese ara vermem gerekır cunku sureklı yatıcam canım bıraz sorunlu bır hamılelık gecırdım ya ılkınde artık doktorumun ızın verecegını sanmıyorum ama once hamıle olmam gerek
öyle düşünme kendin için yapacağın her iyi şey sana mutluluk olarak geri dönecek...her şey yolunda gitsin
stresin içinde yaşıyorsan ve kendin buna çözüm üretemiyorsan bir uzmandan yardım alman gerekli bence bu şekilde devam etmemelisin ne yaşadığını bilmiyorum elbette çok zordur... ancak kendini kurtarmalısın....böyle giderse kendi sağlını bozacaksın iyice...sen bilirsin tabi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?