kızlar geçen ay farlutal sayesinde 12 mayıs'ta regl olmuştum. şimdi sizce ayın 13ünde doktora gideyim mi yine farlutal için? kendiliğinden olmayacak galiba yine :/ püüüüffff püüfffffff :)
hayrlısı ne gelirse Allah'tandır diyorum artık olan oldu işte cnm buna da şükür biliyor musun kandil gün özellikle dua ettim hepinize ama sana ayrıca ettim
kızlar geçen ay farlutal sayesinde 12 mayıs'ta regl olmuştum. şimdi sizce ayın 13ünde doktora gideyim mi yine farlutal için? kendiliğinden olmayacak galiba yine :/ püüüüffff püüfffffff :)
strese neden olan faktörleri düzeltmem imkansız gibi bir şey.. doktor da diyor stresten uzak dur diye ama olmuyor.. stresin içinde yaşıyorum..
bence de bekleyebilirsin ya da randövü falan aldıysan gidip yumurta çatlamış mı ne durumda yumurtalıklar baktırabilirsin? gebelik yoksa zaten ilaç verir ama belki değiştirir onu progestan ya da duphaston verebilir...daha etkili onlar...
ben de 12 mayısta regl olmuştum şimdi hala beklemedeyim hem de progestan içmeme rağmen yani belli olmuyor...
cevaplar için sağolun kızlar.
gebelik beklentim yok, evli değilim :)
ama gerçekten sinir bozucu bir durum.
şimdi şehir değiştirdiğim için kendime yeni bir doktor bulmam gerekiyor ki her şeyi baştan anlatayım.
turuncu hoş geldin nasılsın?
canım sen metformin içerikli hap dışında ilaç kullanıyor musun? adetlerin bununla mı geliyor?
iyim canım çok şükür sen nasılsın ?
ben metformine başlayalı tam 1 ay oldu.Başladıktan sonrada ilk defa adetim 45. gün geldi farlutal ile.Yani metforminin henüz faydasını görmedim.
Metformine başlamadan önce ise adetim en geç 37.gün gelirdi.Tabi pko olduğumu bilmediğim için ha bugün gelecek ha yarın gelecek diye beklerdim.Kızlığımdan belli alışmıştım yani geç adet olmaya.
Birde benim anlamadığım,madem metformin adet düzenliyor,o zaman bu gittiğim doktor niye bana progestan verdi ki düzenli adet olabilmem için ?
anladım canım...
metforminin işe yaramaya başması için en az 3 ay içmek gerekiyormuş ondan sonra düzeltmeye başlıyormuş...öyle okumuştum internetten...bundan sebep demek ki henüz düzenlemedi senin adetini... progestanın da hiç bir sakıncası yok hatta yararı olur bebek olursa tutunur...
hmm anladım.
dün bir arkadaşım progestan için çok tansiyon düşüklüğü yapıyor dedi.Doğru mu acaba ?
ben de uyku hali yapıyor ama tansiyonu etkilemedi yani kötü bir yan etkisi olmadı bana...
stresin içinde yaşıyorsan ve kendin buna çözüm üretemiyorsan bir uzmandan yardım alman gerekli bence bu şekilde devam etmemelisin ne yaşadığını bilmiyorum elbette çok zordur... ancak kendini kurtarmalısın....böyle giderse kendi sağlını bozacaksın iyice...sen bilirsin tabi....
tuanatay çok merak ettim seni nerelerdesin bişey de yazmadın?????
canım ya dun aksam gıttık dr.a ee bıde dısarda yemek falan yedık gec donduk ben zaten arabada uyumaya baslamıstım bıle ondan yazamadım ama gordum bebısımı:) daha cok ufak 6,5 cm olmus kesemız ıcınde cok cok kucuk bı cıkıntı vardı dr bebek ıste falan dedı 10 gun sonrada kalp atıslarını duyucaz daha 6 haftalıkmıs.oyle yanı hersey cok ıyı sımdılık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?