Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

bicimin göbeğinde bebeği var dicez iki gün sonra :)))

yine coşmuş buralar.. okumaya üşendim vallahi..

yarın seçim sonucunda ülkemiz için hayırlısını diliyorum.. hepinize mutlu pazarlar diliyorum..

canım progestan içmiştim üstünden 2 gün geçti 3 gün daha geçsin evde test var ama erken daha 3 gün sonra ancak çıkar varsa...
Ayy super yaa ıns. Gelmez o adetın emı.salı gununu ıple cekıyorum allahım sanada saglıklı hayırlı bı bebıs gondersın:)

ne güzel demişsin.. hayal kurardım bir zamanlar çok büyük hayalleim vardı ama şimdi yok.. yanlış hayaller kurmusum demekki..
yaşadığım ortamdan uzak olabilirsem hayatım çok güzel olacagına eminim.. ama uzaklaşmak ne müümkün, elimi verdim kolum bacagım gitti..
neyse dediklerini uygulayacagım..teşekkür ederim...

günaydın kızlar...

ya ben bu ay hiç yumurtlama belirtileri yaşamadım, ki her ay yaşarım...çatlama kesin oluyor normalde, valla bilemiyorum artık.

ateşim günden güne yai çok yavaş yükseliyor.....bugün 36,7 di....

siz artık bir yorum yapın!!

ben şimdi seçime gidiyorum, hayırlısı olsun ülkemize....ilk defa hayatımda oy vereceğim, daha önceki yıllarda yurtdışındaydım ve biz oy veremiyorduk o zamanlar.....

hepinize güzel pazarlar diliyorum

bicim canım adetin gecikmiş okuduğuma göre aayyyy canım bana bile heyecan bastı inşallah hamilesindir canım hadi bakalım geçmişi okuyamadım ama başka hamilemiz var mı kızlarrr

sağol canım beklemedeyim bakalım kayramın da adeti gecikti...
tuanatay hamile biliyorsun zaten
tuncss, biricik , yasmin, evitax beklemedeler inşallah bize umut olurlar

sen iyi misin ne durumdasın sen?

elinden geleni yapacağına eminim :)
bizlerde burada sıkıntımızı ya da yaşadığımız güzel herşeyi paylaşıyoruz sen de öyle yap canım

biricik yükselmeye başlamış ateş demek ki çatlamış canım bence yani....
böyle çok bekleyince takip edince belirti bulamıyor insan de mi bana da oldu bu ay... yani belirti arama çatladı diye düşün öyle davran bence canım....

canım aşılama falanmı yaptırdın :44:
kaçıncı günündesin

aşılama ya da klomen hiç bişey yok ben ilaç kullanmıyorum sadece adetim geciktiğinde progestan içiyorum kilo verdim 3 kilo...
bu ay da progestan içtim ama onunla bile sökmedi daha...geçen ay 24. gün kendi gelmişti adetim bu ay 31. gün oldu gelmedi daha 2 gün daha bekleyeceğim sonra test yaparım...

canım hadi hayırlısı progesteron içtikten 4 gün sonra falan benim adetim gelir hep
sen progesteronu ne zaman içiyorsun yani doktorunun belirlediği bir gün varmı
progesteron içmeye başlayınca çatlamak üzere olan yumurtan bile baskılanıyor ve
yumurtlama olmuyor yani içtiğin zaman çok önemli

bu güne kadar hep içerken geldi adetim 24. gün adet belirtisi olmayınca içmeye başladım 29. güne kadar içtim doktor 16 sında verirse 10 gün içiliyor ama 21.inden sonra içersen 28-29. günlere kadar içip bırakıyorsun ilacı söktürüyor yani hep öyle olmuştu sorun yaşamamıştım ama bu defa böyle oldu... yumurtayı baskıladığını duymamıştım daha önce ama tahmin etmiştim çünkü ne de olsa yumurta çatlamadan belkide devreye progesteron girmiş oluyor baskıyı yapan odur o zaman de mi? şu durumda 24.ünde içmem doğru de mi? ya da hiç içmeyip adet dönemini beklemek adet gelmezse ondan sonra içmeye başlamak en mantıklısı galiba ama ben adet belirtilerine dayanamadığım için içmeye başladım...ilaç içince belirtiler azalıyor çünkü neyse diğer aylarda buna dikkat edeceğim...sağol ronyacım

Son düzenleme:
selam kızlar,
pko'lu olduğum halde erken menopoz riski adına adetin 2. günü hormon testi yaptırdım. doktorum görmesine daha var. sizlerle paylaşmak istedim.

tsh: 1,02 referans aralık: 0,35-4,94
prolaktin: 23,83 referans aralık:5,18-26,53
lh:11,05 foliküler faz: 2,39- 6,60
mid-cycle peak: 9,06-74,24
luteal faz:0,9-9,33
postmenopoz: 10,39-64,57

fsh: 6,04 referans aralık
foliküler faz: 3,03-8,08
mid-cycle peak: 2,55-16,69
luteal faz:1,38-5,47
postmenopoz: 26,72-133,41

estradiol: 45 foliküler faz: 21,0-251,0
mid-cycle peak: 38,0-649,0
luteal faz:21,0-312,0
postmenopoz: 10,0-28,0
postmenopoz(HRT'li): 10,0-144

bi fikri olan varsa yazabilirse çok sevinirim..

canım benim de değerlerimin buna yakın çıktığı çok oldu ama kimse bana erken menapoz demedi sadece pko değerleri bunlar... pko dada erken değil geç menapoz oluyor çünkü çok sayıda yumurtamız var... Lh düşmeli bunun için kilon varse vermelisin...FsHtan düşük olmalı Lh... tsh kötü değil ancak 2.0 2.5 larda olması gebelik için tercih edilen değer bilgin olsun bunu doktoruna sor mutlaka bu değer sakınca yaratırmı diye? bunun dışında sen ne ilaç kullanıyorsun? yumurta takibi ya da başka bişey yaptırdın mı?

:)
sizlerle paylaşmayı çok isterdim bi topikte denedim ama okadar uzun okadar karışık okadar sorunlu ki yazarak anlatmak çok zor oluyor.. o sebeple içimde kalsın uzmana gidene kadar..

elinden geleni yapacağına eminim :)
bizlerde burada sıkıntımızı ya da yaşadığımız güzel herşeyi paylaşıyoruz sen de öyle yap canım

:)
sizlerle paylaşmayı çok isterdim bi topikte denedim ama okadar uzun okadar karışık okadar sorunlu ki yazarak anlatmak çok zor oluyor.. o sebeple içimde kalsın uzmana gidene kadar..

zaten canım nasıl rahat edeceksen öyle yapmalısın...
görüşmek üzere...

canım cevap için çok teşekkürler.. kilom yok son 1 yılda aldım ama o da beni normal kiloya getirdi aslında çünkü zayıftım. boy:1,65 kilo:57
yıllardın pko ttanısıyla tedavi görüyorum, tedavi dediğim doğum kontrol hapı kullanıyordum. (yasmin) özel bi doktorum vardı, en son ocak ayında doğum kontrol hapını bıraktım ve 3-4 ay regli olmadım, yine kendisine gittim tekrar tahlile gerek yok tanın belli dedi ama ben tatmin olmadım artık ve hastane doktoruna gittim.O da ultrasonda pko yu gördü ama 4 ay uzun bi süre erken menepoz muı diye bi bakalım dedi bu testleri istedi(duphastone ile regli oldum)
şu anda nişanlıyım henüz çocuk için bi girişimimiz olmadı ama 1-2 yıla olacak:) ben de panik ve stres oldum işte..
yumurta takibi falan yapılmadı anlıcağın.. bu son gittiğim doktor, şeker ilacı verebiliriz pko isen, çünkü doğum kontrol hapları tedavi değil dedi. sadece göstermelik adet olursun dedi. ama ben de şeker yok :S .. anaannemde vardı geneitk yatkınlık olabilir belşki ama şu anda şekerim yok aslında...
ne yapmam lazım, nası bi tedavi görmem lazım bilemedim poff..
LH aralıkta ama bana da yüksek gibi geldi, fakat nedir ne işe yarıyor onu bilmiorum zaten..
bildilklerini paylaşırsan mutlu olurum canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…