Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Hiç sorma canım ya.Ben evlendikten 1 ay sonra sistit oldum.Sistit tedavisinda ağır bir antibiyotik kullandım ve akıbetinde mantar oldum ilk defa.
Kadın doğum doktoru bazı kadınlarda antibiyotik sonrası mantar olabileceğini söylemişti.Daha sonralarda ne zaman antibiyotik içsem mantar olmaya başladım.Yaklaşık 6 aydırda içmiyordum ama bu defa çok hasta olunca mecbur kaldım yine.Ve sonuç yine aynı maalesef...Halbuki bekarken hiç böyle şeyler gelmemişti başıma :2:

canım eğer geçmişinde pko var ise,her aldığın kilo seni tekrar pko olmaya aday gösterecektir(inşl.tekrarlamaz)

benim lh hormonum fsh hormonundan biraz düşük.Yani eşit sayılılırlar.Ultrasonda pko deniyor ama hormonlara bakılınca bi sorun yok deniyor.Ona rağmen hala bebiş olmadı.Bu 3.cü ayımız.

Ben ilk doktora gittiğimde sadece adet düzensizliği için gitmiştim.Adetlerim her 35 ,36 günde bi sabit olurdu ama yinede görünmek istedim.Doktor pko olduğumu söyledi ve bebek kararını ertelemekten vazgeçip bi an önce çocuk çalışmalarına başlamamı istedi.Ben ise daha herşey için erken olduğunu,en erken eylül ekim gibi çalışmalara başlamak istiyordum.Çünkü ben mükemmel bir bebeklik dönemi geçirmiştim.Hiçbir eksiğim olmamıştı.Bebeğiminde benim gibi bolluk içinde büyümesini istiyordum.O yüzden tarihe bağlıyordum bebek kararını.Sonra eşimin ısrarlarına dayanamayıp korunmayı bıraktım ve ilk aydan umarım daha bebek olmamıştır diye düşünüyordum.Ve gerçektende öyle oldu.Şimdi 3.cü aydayız ve hala bebek yok.
O yüzden arkadaşın dediği gibi en azından yumurta takibini aksatma derim ben.

canım bende senin gibi oldum evlendikte 1 ay sonra idrar yollarımda ağrı tuvaletimi yaparken kanlı geliyordu ve sürekli tuvaletim varmış gibi oluyordu ve ne zaman ayaklarımı üşütsem oluyorum o yüzden dikkat etmeye çallışırım ama bekarken hiç dikkat etmezdim hiç olmadım böyle birşey evlendiğim ay oldum böyle birde 1 buçuk ay önce mantar oldu ama nasıl bir kaşıntıydı o ve dra gittim nerden kaptın böyle dedi çok fena olmuşsun dedi öyle çok şükür mantarımda geçti kadın olmak zormuş gerçekten herşeye dikkat etmem lazım ki ben dikkat ederim ama yinede olabiliorsun

cnm 3 ay cok kisa bir sure. Bir ayda hamile kalma olasiligi her kadinin yuzde 30 dur. Doktorlar bir seneye kadar normal diyor. Hatta benim anneannem 3sene sonra hamile kalmis.tedavisiz.

cnm 3 ay cok kisa bir sure. Bir ayda hamile kalma olasiligi her kadinin yuzde 30 dur. Doktorlar bir seneye kadar normal diyor. Hatta benim anneannem 3sene sonra hamile kalmis.tedavisiz.

canım demek istediğim,benim hormonlarım falan normal çıktığı halde 3 ay gibi bir sürede gebelik oluşmadı.(sonuçta ilk ilişkide hamile kalan bayanların sayısıda az sayılmaz)
Eğer geçmişinde pko var ise hormonların en ufak streste veya kilo alma durumunda tekrar pko yineleme yapar ve erteledikce gebe kalabilme süresi daha uzar anlamında söyledim.

benim anlayamadığım bir nokta var.. pko bizim yumurtlamamıza mı engel oluyor sadece; yoksa hamile kalmamıza da mı olumsuz etkisi var?

benim anlayamadığım bir nokta var.. pko bizim yumurtlamamıza mı engel oluyor sadece; yoksa hamile kalmamıza da mı olumsuz etkisi var?

canım zaten yumurtlama olmazsa hamile kalamayız yani pko yumurtlamamıza engel bir durumdur bu sebepten de hamilede kalmamız zorlaşıyor

merhaba..buraya daha öncede birkaç kez yazmıştım.bende pko luyum.2 doğum yaptım.ilk bebğimi 30.haftamda erken doğum nedeni ile kaybetttim.şimdi 3 yaşında bi oğlum var.2,5 yıl doğum kontrol hapı kullandıktan sonra 2 ay önce bıraktım.çok baş ağrısı yapmaya başlamıştı.son adetimi 4 haziranda gördükten sonra adet olmayınca farlutal aldım.dr tavsiyesi ile.hap biteli 10 gün oldu ve hala adetim gelmedi.aşırı derecede rahatsızım.vücudumda ödem oldu,kasıklarım ağrıyor.adet olamıyorum.
farlutal kullanıp böyle geciken varmı aranızda?daha kaç gün beklemeliyim?

canım zaten yumurtlama olmazsa hamile kalamayız yani pko yumurtlamamıza engel bir durumdur bu sebepten de hamilede kalmamız zorlaşıyor

hayır canım benim demek istediğim, yumurtamız oluştuğu zaman bile normal insanlara göre daha zor mu hamile kalıyoruz?

15 güne kadar adetiniz gelir.. belki hamilesinizdir?

ben tam 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım ve ona rağmen son 3-4 ayda her 50 günde falan adet oluyordum.
farlutaldan 12 gün sonra adet olmuştum, doktorumda panikleme daha sürer demişti....

şimdi Allaha şükür tam 1 yıldır Glifor kulanıyorum ve her 29-30 günde adet oluyorum..

neden doktorun vermedi sana? bunu kesinlikle araştır derim....

evet kızlar yine ara ara gelmeye çaşlışıyorum...hayatım tam bir kaos şu an, inanılmaz yoğun geçiyor...

bildiğiniz gibi adetim gecikmişti, ben size bir şey söyliyimmi: Biliyordum ! yani hamile olmadığımı...

her kadının bir şekilde 6. hissi farklı şeylerde kuvvetlidir ve ben hamile olduğumu gecikmenin ilk günleri hissedeceğim bunu çok iyi biliyorum.....

Yenilikler varmı? herkes ne yapıyor?

yenilikler aynı tas aynı hamam 2 haftada bir doktor kontrolü iş hayatı çok yoğun ev tadilatta off daha alışverişe hiç başlamadım

yenilik olarak ben bebeğimin kalp atışlarını gördüm bugünde kan sulandırıcı iğne vurulmaya gitcem ramazanın 2. haftasıda kontrolüm var 2 aylık olucak rabbim nasip kısmet ederse

bicim arkaadaşımızda tatilde ondan sebep yazamıyor buraya

buarada sen yoğun çalışıyorum demişsin senn yıllık iznin yok mu biraz izin alıp dinlenirsin

selam kızlar dün gece döndüm ben...
nediyim, minietek moontorrent tuanatay yellooww bebeklerinizin iyi olmasına çok sevindim kızlar her şey iyi gidecek....
busmai inşallah iyisindir sen de canım?
tuncss iyisindir inşallah turuncu canım sen de beklemedesin benim gibi...
şule3306 canım sen hamile misin gerçekten? inşallah öyledir....
umarım herkes iyidir kızlar....
Reyhan canım sen ne yapıyorsun?
Biricik bu ayını iyi değerlendir tamam mı?
görüşmek üzere kızlar.... ben bu gün temizlikle uğraşıyorum ama gece gelirim herhalde nete...

Son düzenleme:

hoşgeldin canım inşallah sende iyisindir tatilin iyi geçmiştir gece bekleriz seni

slm kızlar,
bi süredir tatildeydim yeni döndüm uğrayamadım buralara.. şimdide ev taşıyorum yoğun geçio günler. bebişim iyi çok şükür sadece şikayetlerim arttı biraz. bulantım halsizliğim var epeyce. 8. haftamız da bitmek üzere artık. günler çabuk geçiyor. umarım hepiniz iyisinizdir. minietek moontorrent tuanatay ronya ve diğer hamişler umarım bebişler de iidir. özlemişim sizi yaaaa

Son düzenleme:
hoşgeldin canım inşallah sende iyisindir tatilin iyi geçmiştir gece bekleriz seni
iyiyim çok iyiyim moralim de çok düzeldi şükür.... yüzmek de çok iyi geldi... eşim de izin alarak bana eşlik etti şimdilik her şey yolunda nasıl gidiyor gebelik her şey yolunda mı canım?

hoşgeldin... iyi olmana sevindim taşınma telaşında bebeğine dikkat et tamam mı? ilk aylar ve en son aylar önemli biliyorsun canım....

ronya canım senin nasıl gidiyor? kontrollere gittiğin zaman yaz tamam mı bide ben bu ay yumurtlamadım daha ateş çizelgeme göre öyle ekleyim de sen bir yorum yap canım?....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…