selam kızlar dün gece döndüm ben...
nediyim, minietek moontorrent tuanatay yellooww bebeklerinizin iyi olmasına çok sevindim kızlar her şey iyi gidecek....
busmai inşallah iyisindir sen de canım?
tuncss iyisindir inşallah turuncu canım sen de beklemedesin benim gibi...
şule3306 canım sen hamile misin gerçekten? inşallah öyledir....
umarım herkes iyidir kızlar....
Reyhan canım sen ne yapıyorsun?
Biricik bu ayını iyi değerlendir tamam mı?
görüşmek üzere kızlar.... ben bu gün temizlikle uğraşıyorum ama gece gelirim herhalde nete...
selam canım hoşgeldin , ben de bugün temizlik yaptım. ayrıca regl oldum:)
hamile olmadığıma biraz üzüldüm tabi ama aylar sonra ilk kez kendim adet oldum. sanırım kilo verdiğim için..
acaba bu ay yumurtlamış mı oldum? 2 günde bir ilişkiyi aksatmadık yumurtlama gününü kaçırmış olamam. gayet de stressizdim ama işte olmayınca olmuyorönümüzdeki ay yumurtama baktıracağım çünkü gün aşırı ilişki ramazanda zor yine de adetim gecikmediği için moralim iyi..
Ama dün bir yaşlı kadın yüzünden ağlamaklı oldum, "çocuk var mı" dedi "yok" dedim. "Ama yaşın geçmeden yap sonra geç kalırsın " dedi. SALAK
iyiyim çok iyiyim moralim de çok düzeldi şükür.... yüzmek de çok iyi geldi... eşim de izin alarak bana eşlik etti şimdilik her şey yolunda nasıl gidiyor gebelik her şey yolunda mı canım?
hoşgeldin... iyi olmana sevindim taşınma telaşında bebeğine dikkat et tamam mı? ilk aylar ve en son aylar önemli biliyorsun canım....
ronya canım senin nasıl gidiyor? kontrollere gittiğin zaman yaz tamam mı bide ben bu ay yumurtlamadım daha ateş çizelgeme göre öyle ekleyim de sen bir yorum yap canım?....
Eki Görüntüle 230893
slm kızlar,
bi süredir tatildeydim yeni döndüm uğrayamadım buralara.. şimdide ev taşıyorum yoğun geçio günler. bebişim iyi çok şükür sadece şikayetlerim arttı biraz. bulantım halsizliğim var epeyce. 8. haftamız da bitmek üzere artık. günler çabuk geçiyor. umarım hepiniz iyisinizdir. minietek moontorrent tuanatay ronya ve diğer hamişler umarım bebişler de iidir. özlemişim sizi yaaaa
15 güne kadar adetiniz gelir.. belki hamilesinizdir?
cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.hamile olma ihtimalim yok.doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra korunmaya devam ettik.ben tam 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım ve ona rağmen son 3-4 ayda her 50 günde falan adet oluyordum.
farlutaldan 12 gün sonra adet olmuştum, doktorumda panikleme daha sürer demişti....
şimdi Allaha şükür tam 1 yıldır Glifor kulanıyorum ve her 29-30 günde adet oluyorum..
neden doktorun vermedi sana? bunu kesinlikle araştır derim....
yenilik olarak ben bebeğimin kalp atışlarını gördüm bugünde kan sulandırıcı iğne vurulmaya gitcem ramazanın 2. haftasıda kontrolüm var 2 aylık olucak rabbim nasip kısmet ederse
bicim arkaadaşımızda tatilde ondan sebep yazamıyor buraya
buarada sen yoğun çalışıyorum demişsin senn yıllık iznin yok mu biraz izin alıp dinlenirsin
cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.hamile olma ihtimalim yok.doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra korunmaya devam ettik.
2 ay önce hapı bıraktıktan sonra dr a gitmiştim.şimdiye kadar hiç bir dr bana metformin vermemişti ve ben kendi araştırmalarımla bunun ne kadar gerekli bi ilaç oldugunu öğrendim.kendim istedim dr dan.zahmet edip verebildi,glukofen i.2 aydır kullanıyorum.ama bi dönem aksattım şimdi yine devam ediyorum.farlutal biteli bugün 11. gün ve sancım çok ama gelen giden yok.çıldırmak üzereyim.eskiden farlutal aldıgımda 4. yada 5. günde olurdum.şimdi neden böyle oldu anlayamıyorum.bilemiyorum belkide doğum kontrl hapının etkisindendir.tekrar başlamak istemiyorum doğum kontrol hapına..çaresizlik içinde bekliyorum:2:
canım bence adet olman çok güzel ben bu ay yumurtladığımı düşünmüyorum.... senin de anlayabilmen için düzenli ateş ölçmende fayda var....
benim daha yeni gelişiyor olmalı kasık ağrımdan öyle anlıyorum canım.... kendiliğinden adet olduğuna göre kesin yumurtladın ama demek ki yumurta kalitesinde bölünmede belkide sorun oldu ve oluşamadı embriyo bir de işin bu yanı var yani her yumurtamız kaliteli olacak diye bişey yok....
bana da deyip duruyorlar ben de habire laf sokuyorum sinir insanlar boş ver bir onlar biliyorlar sanki hiç karşısındakinin ne yaşadığını bilmeden yorum yapan insanlar için canını sıkma sakın....
cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.hamile olma ihtimalim yok.doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra korunmaya devam ettik.
2 ay önce hapı bıraktıktan sonra dr a gitmiştim.şimdiye kadar hiç bir dr bana metformin vermemişti ve ben kendi araştırmalarımla bunun ne kadar gerekli bi ilaç oldugunu öğrendim.kendim istedim dr dan.zahmet edip verebildi,glukofen i.2 aydır kullanıyorum.ama bi dönem aksattım şimdi yine devam ediyorum.farlutal biteli bugün 11. gün ve sancım çok ama gelen giden yok.çıldırmak üzereyim.eskiden farlutal aldıgımda 4. yada 5. günde olurdum.şimdi neden böyle oldu anlayamıyorum.bilemiyorum belkide doğum kontrl hapının etkisindendir.tekrar başlamak istemiyorum doğum kontrol hapına..çaresizlik içinde bekliyorum:2:
canım bak günler ilerledikçe bu hastalıkta ilerliyor. doğum kontrol hapları bazı şeyleri bastırıyor o kadar kullanıldığı sürece işe yarıyor. bende de aynen öyle oldu. mesela bazen 2 gün üst üste d.kontrol hapımı içmeyi unuturdum ve hemen adet olurdum, ve buna çok sinirlenirdim. gel gelelim o günler son yılda çok geride kalmıştı çünkü adet olamıyordum....
bu hastalığa kilo kontrolü ile ve şeker karbonhidrattan uzak durarak savaşmak lazım. kilo alınınca yumurtlama duruyor ve yumurtlansa bile çatlamıyor ve yumurtalıklara yapışıp kalıyor o foliküller (kistler)
o yüzden metformin şart (çoğu durumda)
ben 7 kilo verdim, karın yağlarımı erittim (erkek tipi yağlanma klasik bu hastalıkta) hergün 2000 mg metformin alıyorum, haftada 3 kez bebe aspirini....Allaha şükür adet düzenli, hormonlara gelince LH FSh dan yüksek ama 3 katı falan değil...o kadar da kötü değil yani.....
kilo nu vs hiç bilmiyorum ama bu söylediklerim kesin işe yarıyor ve tek çözümü de budur bu hastalığın!
ben de 4-5 günde adet olurdum farlutalla ama son seferinde 13. gün mü ne olmuştum. çooook kötü birşey ,anlayabiliyorum. doktor bana en geç 15 günde gelir demişti. adet söktürücü bitkiler de işe yarıyormuş ben denemedim. onlara başlıycaktım ki adetim geldi.(doktora farlutalla bitki içmek sakıncalı olur mu demiştim içebilirsin demişti)
çok fazla kilom yok ama çoğu pko luda oldugu gibi bendede karın bölgemde yağlanma var.kilo konusunda çok haklısın.bazen sadece kilo vermek bile düzene sokabiliyor.metformini kullanmakta çok geç kaldım malesef.2 doğum yaptım.bir sürü dr a gittim.biride yazmadı metformin.kendim tesadüfen öğrendim kullanmam gerektiğini ve dr dan istedim.2 aydır kullanıyorum.
birkaç gün daha olmazsam tekrar dr a gideceğim.bugün civanperçemi alıp bide ona başlıcam bakalım etki edecekmi.umudum hep doğumdan sonra düzelir yönündeydi.bu hastalıgın hiç bir zaman geçmeyeceğini bilsemde umutlanmıştım.ama 2 doğum yaptım yine aynı.BUSMAİ sen şu anda hamilemisin yada kendi kendine regl olabiliyormusun?
canım maalesef henüz hamile değilim ama kendi kendime regl oldum bu ay.. birkaç kilo verdim ve incir kürü yaptım.
inşallah en kısa sürede bebeğin gelir cnm.kendi kendine regl olabilmek bile çok güzel ve umut verici.inşallah hep öyle devam eder.
ben ilk hamileliğimde farlutal+klomen ile hamile kalmıştım.gittiğim dr bize 3 saatlik mesafede başka bi şehirdeydi.farlutal ve klomeni verip 3 ay sonra kontrole çağırdı.3 ay kullanıp gittim ve bu kez farlutale rağmen adet göremedim diye üzülerek gittim.masaya yatttım,ultrasonu karnıma koydu ve hiç bir değişiklik yok diyor ama bir yandanda bak bakalım sen ne görüyorsun diyor.baktıgım an ağlamaya başladım minicik fasulye gibi bşey.ve 8 haftalık hamileymişim.ama ne yazıkki bebeğimi 30.haftamda kaybettim.erken doğum yaptım.
14 ay sonra bu kez bebek fikrini aklımdan çıkarıp hergün yüzmeye gittim,gezdim dolaştım ve kendiliğinden hamile kaldım.oğlum şimdi 3 yaşında.o dönemde kilo vermemin ve stresi azaltmamın çok etkili oldugunu söylemişti dr.um.
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Ultrason ile teşhis koyulamamış olması ilginç.Bana ilk teşhisi koyan doktor vajinal muayene yapmadan ultrason ile teşhis koymuştu.
Lh hormonu Fsh hormonundan yüksek çıkarsa pko teşhisi koyulur.
Bildiğim kadarı ile diane 35 kullanılırken dikkat edilmezse kilo aldırıyor.Ama dikkat edersen hem adetin düzene girer,hem tüylenmen azalır hemde sivilcelerin geçer.
Ben doğum kontrol hapı olarak yasmin kullanmıştım.Çok dikkat ettiğim için kilo bile vermiştim.(pko için değil,korunma amaçlı)
Ama herşeyden önemlisi hastanın doktoruna güvenidir.Görüyorum ki bu doktor aklında bi takım soru işaretleri bırakmış.Bence farklı bi doktora daha görünmende yarar var.
Haklisin güven cok önemli, ben yurtdisinda kaliyorum inan buradaki doktorlar hic birseyden anlamiyor. Benim sorunum üc sene önce basladi, saclarim dokuluyordu hemde cok hemen randevu aldim ev doktoruma gittim. Bana o zamanki ev doktorum normaldir dedi endiselenmene gerek yok falan mevsimlerle alakali dedi ilac falanda vermedi. Neyse bende gecer dedim herhalde ev dokturum oyle diyince ama gittikce dahada cok dokulmeye basladi sonra tekrar gittim bu sefer bir ilac verdi kapsul seklinde onu kullandim ama hic faydasini gormedim.Tekrar gittim dedim bir degisiklik yok gittikce daha cok dokuluyor ve durmuyor, neyse evdoktorum bu seferde beni bir tur sac uzmanina yolladi onunda faydasina gormedim. Buarada bir turlu sac dokulmem durmuyordu bende iyice stres olmustum hergun agliyordum saclarim dokuldugunu gordukcu, sac ekim merkezine bile gittim kel kalmaktan korktugum icin. Merkezdeki adam bana sende sac ekilicek bir durum gormuyorum ben sana minoxidil kullanmani oneriyorum dedi. Neyse adam oyle soyleyince tekrardan ev doktoruma gittim ve durumu anlattim bana recete verdi minoxidil kullanmam icin, o aralar iste sivilce sorunumda baslamisti bunuda anlattim onun icinde ilac verdi eve yolladi.
Ben minoxidili kullanmaya basladim sac dokulmemi durdurmustu ama dokulen saclar icin bir yarari olmadi, dokulmesini durdugu icin sevinmistim. Kullanmaya devam ettigim halde etkisi azaldi ve sac dokulmem tekrar basladi, anlicaniz basa donmustum. Bu aralar kiloda almaya baslamistim ve 3 sene icinde 55 kilodan 84 kadar cikmistim. Sac dokulmem ve acne sorunum devam ediyordu, ustune birde tuylenme ve kilo sorunum baslayinca kendimi dahada kotu hissetmeye basladim. Sacimin neden dokuldugunu bir turlu anlayamiyordum doktora gidip gelmekten bikmistim cunku hic bir faydasi olmuyordu. Butun bu sorunlarim birbiriyle bir baglantisi olmasi lazimdi net'te arastirmaya basladim ve bu belirtilerin pko'dan kaynaklanacagini ogrendim. Bunlari ogrenince doktordan randevu aldim (buarada benim ilk ev doktorum gitmisti ve yerine baskasi gelmis) neyse ona anlattim derdimi boyle boyle dedim bende pko oldugundan supheleniyorum falanda filanda. Sac dokulmem icin minoxidil verdi bu sefer 5% olanini simdi onu kullaniyorum (faydasini gordugumu soyleyemem). Neyse kan testi yaptirdim iste onceki yazimda yazdigim gibi hersey normal cikti tek LH degeri yuksek. Bunun uzerinede beni hastaneye jinekologa gonderdi ama oda iste ultrasonda birsey goremedi ve diane 35 verdi. Ve bu hafta ogrendimki ikinci doktorda isi birakmis yeni bir doktor gelmis yerine, derdimi tekrar bastan anlaticam anlasilan.
Diane 35 kullanmayi dusunmuyorum bu ilacin herseyi dahada kotu yapacagini dusunuyorum. Bu hastaligi dogal yollardan tedavi etmenin yollari olmali diye dusunuyorum ve pko ile ilgili okumadigim sey kalmadi neredeyse ve youtube'da bir bayanin video'sunu rasladim. Kendisi pko'lu oldugunu ve ilac kullanmayi reddetdigini anlatiyor ve sorunu dogal yollarla cozmeye calismis ve basirmis. Suan hicbir sorunun olmadigini ve iyilestigini anlatiyor bunuda 'raw food' diyeti yaparak yapmis. Bu video'yu izledikten sonra bununla ilgili net'te arama yapmaya basladim ve gordumki ayni yolla yani raw food diyeti yaparak pko'nun belirtilerini azaldigini ve kurtulduklarini yazan bir cok kisi var. Bana anlattiklari mantikli geldi ve okdugum kadariyle bir cok kisidi bu sekilde iyi bir sonuc almis, bunu deneyen burda var mi bilmiyorum ama deneyen ve iyi sonuc alan biri varsa yazarsa sevinirim. Cok uzun yazdim ama idare edin artik.
Sizinle bunu paylasmak istedim asagidaki linkten izleyebilirsiniz.
‪How I Cured PCOS Naturally, Ep146‬‏ - YouTube
ne kadar güzel..amin
çocuk fikrini aklımdan çıkartabilmek imkansız, ama stresi azalttım. eşim destek olmasa başaramazdım.
insanlarla görüşmemek de bence bir stres azaltma yöntemi. bu ay asosyal olmuştum ve sadece çocuksuz arkadaşlarımla görüşüyordum gayet iyiydi psikolojim..
ama dün bir ortama gittim orda gene kadınlar çocuk sorup moralimi bozdu.
neyse ben de buna göre hayatımı çiziyorum. bana sosyalleşmek yaramıyor anlaşıldı
kendimle barıştıkça ve yapmam gerekenleri öğrendikçe pko yu da artık kabullendim. kilo verdikçe de mutlu oluyorum, aslında normalim ama doktorum pkoyla savaşmak için "zayıf/ince" kategorisine girmem gerektiğini söylemişti.
selam kızlar dün gece döndüm ben...
nediyim, minietek moontorrent tuanatay yellooww bebeklerinizin iyi olmasına çok sevindim kızlar her şey iyi gidecek....
busmai inşallah iyisindir sen de canım?
tuncss iyisindir inşallah turuncu canım sen de beklemedesin benim gibi...
şule3306 canım sen hamile misin gerçekten? inşallah öyledir....
umarım herkes iyidir kızlar....
Reyhan canım sen ne yapıyorsun?
Biricik bu ayını iyi değerlendir tamam mı?
görüşmek üzere kızlar.... ben bu gün temizlikle uğraşıyorum ama gece gelirim herhalde nete...
slm kızlar,
bi süredir tatildeydim yeni döndüm uğrayamadım buralara.. şimdide ev taşıyorum yoğun geçio günler. bebişim iyi çok şükür sadece şikayetlerim arttı biraz. bulantım halsizliğim var epeyce. 8. haftamız da bitmek üzere artık. günler çabuk geçiyor. umarım hepiniz iyisinizdir. minietek moontorrent tuanatay ronya ve diğer hamişler umarım bebişler de iidir. özlemişim sizi yaaaa
selam canım hoşgeldin , ben de bugün temizlik yaptım. ayrıca regl oldum:)
hamile olmadığıma biraz üzüldüm tabi ama aylar sonra ilk kez kendim adet oldum. sanırım kilo verdiğim için..
acaba bu ay yumurtlamış mı oldum? 2 günde bir ilişkiyi aksatmadık yumurtlama gününü kaçırmış olamam. gayet de stressizdim ama işte olmayınca olmuyorönümüzdeki ay yumurtama baktıracağım çünkü gün aşırı ilişki ramazanda zor yine de adetim gecikmediği için moralim iyi..
Ama dün bir yaşlı kadın yüzünden ağlamaklı oldum, "çocuk var mı" dedi "yok" dedim. "Ama yaşın geçmeden yap sonra geç kalırsın " dedi. SALAK
Haklisin güven cok önemli, ben yurtdisinda kaliyorum inan buradaki doktorlar hic birseyden anlamiyor. Benim sorunum üc sene önce basladi, saclarim dokuluyordu hemde cok hemen randevu aldim ev doktoruma gittim. Bana o zamanki ev doktorum normaldir dedi endiselenmene gerek yok falan mevsimlerle alakali dedi ilac falanda vermedi. Neyse bende gecer dedim herhalde ev dokturum oyle diyince ama gittikce dahada cok dokulmeye basladi sonra tekrar gittim bu sefer bir ilac verdi kapsul seklinde onu kullandim ama hic faydasini gormedim.Tekrar gittim dedim bir degisiklik yok gittikce daha cok dokuluyor ve durmuyor, neyse evdoktorum bu seferde beni bir tur sac uzmanina yolladi onunda faydasina gormedim. Buarada bir turlu sac dokulmem durmuyordu bende iyice stres olmustum hergun agliyordum saclarim dokuldugunu gordukcu, sac ekim merkezine bile gittim kel kalmaktan korktugum icin. Merkezdeki adam bana sende sac ekilicek bir durum gormuyorum ben sana minoxidil kullanmani oneriyorum dedi. Neyse adam oyle soyleyince tekrardan ev doktoruma gittim ve durumu anlattim bana recete verdi minoxidil kullanmam icin, o aralar iste sivilce sorunumda baslamisti bunuda anlattim onun icinde ilac verdi eve yolladi.
Ben minoxidili kullanmaya basladim sac dokulmemi durdurmustu ama dokulen saclar icin bir yarari olmadi, dokulmesini durdugu icin sevinmistim. Kullanmaya devam ettigim halde etkisi azaldi ve sac dokulmem tekrar basladi, anlicaniz basa donmustum. Bu aralar kiloda almaya baslamistim ve 3 sene icinde 55 kilodan 84 kadar cikmistim. Sac dokulmem ve acne sorunum devam ediyordu, ustune birde tuylenme ve kilo sorunum baslayinca kendimi dahada kotu hissetmeye basladim. Sacimin neden dokuldugunu bir turlu anlayamiyordum doktora gidip gelmekten bikmistim cunku hic bir faydasi olmuyordu. Butun bu sorunlarim birbiriyle bir baglantisi olmasi lazimdi net'te arastirmaya basladim ve bu belirtilerin pko'dan kaynaklanacagini ogrendim. Bunlari ogrenince doktordan randevu aldim (buarada benim ilk ev doktorum gitmisti ve yerine baskasi gelmis) neyse ona anlattim derdimi boyle boyle dedim bende pko oldugundan supheleniyorum falanda filanda. Sac dokulmem icin minoxidil verdi bu sefer 5% olanini simdi onu kullaniyorum (faydasini gordugumu soyleyemem). Neyse kan testi yaptirdim iste onceki yazimda yazdigim gibi hersey normal cikti tek LH degeri yuksek. Bunun uzerinede beni hastaneye jinekologa gonderdi ama oda iste ultrasonda birsey goremedi ve diane 35 verdi. Ve bu hafta ogrendimki ikinci doktorda isi birakmis yeni bir doktor gelmis yerine, derdimi tekrar bastan anlaticam anlasilan.
Diane 35 kullanmayi dusunmuyorum bu ilacin herseyi dahada kotu yapacagini dusunuyorum. Bu hastaligi dogal yollardan tedavi etmenin yollari olmali diye dusunuyorum ve pko ile ilgili okumadigim sey kalmadi neredeyse ve youtube'da bir bayanin video'sunu rasladim. Kendisi pko'lu oldugunu ve ilac kullanmayi reddetdigini anlatiyor ve sorunu dogal yollarla cozmeye calismis ve basirmis. Suan hicbir sorunun olmadigini ve iyilestigini anlatiyor bunuda 'raw food' diyeti yaparak yapmis. Bu video'yu izledikten sonra bununla ilgili net'te arama yapmaya basladim ve gordumki ayni yolla yani raw food diyeti yaparak pko'nun belirtilerini azaldigini ve kurtulduklarini yazan bir cok kisi var. Bana anlattiklari mantikli geldi ve okdugum kadariyle bir cok kisidi bu sekilde iyi bir sonuc almis, bunu deneyen burda var mi bilmiyorum ama deneyen ve iyi sonuc alan biri varsa yazarsa sevinirim. Cok uzun yazdim ama idare edin artik.
Sizinle bunu paylasmak istedim asagidaki linkten izleyebilirsiniz.
‪How I Cured PCOS Naturally, Ep146‬‏ - YouTube
canım sen de ben de tüm isteyen arkadaşlarımız da müjdelerimizi vereceğiz eşlerimize merak etme... olacak.... benim bu ay doktorum bakmadı diğer doktora da güvenemedim.... haziranda çatladı ama yumurta kalitesinden ötürü tutmadığını düşünüyorum bir de gün aşırı ilişki olamamıştı.... ama önümüzdeki ay çok dikkat edeceğim buna..... bu ay da sanki bu zamanlarda çatlayacakmış gibi dur bakalım hayırlısı....Ronya arkadaşım bana derdi bizlerde çok geç çatlayabiliyor diye sanırım bu ay bende böyle olacak....hadi ya laf mı sokuyorsunne diyorsun peki? ben daha henüz kimseye ters bir cevap vermedim, kendi içimden sayıyorum.. bakalım piyango kime vuracak
yumurta kalitesiz olabilir diyorsun yani.. evet bu yönden düşünmemiştim. vardır bir hayır.. ne yapalım.
ama canım doktor sana yumurtan oluşmuş ve çatlamış dememiş miydi?
bana bir profesör, adet olman yumurtladığın anlamına gelmez demişti. belki de yumurtlamadım. ama bu ay bir kasık ağrısı olmuştu o zaman yumurtam çatladı diye düşünüyorum. incir kürü de içtim bu ay.
eşim de üzülme diyor bana ama ona müjde vereceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum
herkes teker teker hamile kalıyor maşallah,kızlar bize de dua edin..
sağol canım ya evet iyi geçti her şey....Hoşgeldin canım.
Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim.
Bende değişiklik yok şimdilik.Antibiyotik yüzünden hafif kaşıntılı yüzeysel mantar oldum.Onu atlatlamaya çalışıyorum.
Bunun haricinde ise beklemedeyim.Psikolojik olarak bazı kokulardan tiksinme ve değişik bi bulantım var.
Kasıklarımda ise adet olacakmışım gibi hafif hafif sancı var.
Bebek olmadığını hissediyorum ama umarım zamanında adet olurum.Bu bile büyük moral olacak benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?