merhaba arkadaşlar, bu topic pkoluların paylaşım alanı olduğu için sorularıma da yanıt bulurum diye düşündüm. 27 yaşındayım,20-21 yaşındayken hormon testlerim düzgündü fakat pko görünümlü yapım olduğu için diane 35 kullanmıştım. 2 yıl önce bir düşük yaşadım, şimdi de korunmayı bırakalı 4 ay oldu ve bugün adetimin 3. günü vajinal usg de pko yapısı tespit edildi. fsh ve lh sonuçlarım akşam çıkıcak.bu yolda beni ne bekliyor, dr. doğum kontrol hapı lafı etti ama ben çocuk sahibi olmak istiorum. sizlere nasıl tedaviler uygulandı?acaba benimki ileri düzeyde değil mi çünkü 30 günde 1 adet görüyorum.internette de bi sürü şey okudum ve açıkçası ben hemen 2 ayda tedavi olurum diye düşünürken karamsarlaştım bir anda. cevaplar, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
bu arada kamerim bugün dr.la da konuştuk sadece ultrason görüntüsü teşhis için yeterli değil, muhakkak hormon tahlili yapılmalı, geçmiş olsun.
canım değerlerin çıkmadan pko sadece görüntü ile karar verilmez
başta adet düzensizliği, tüylenme, kilo gibi problemleri var
bende sadece usg görüntüsü var
adetlerim çok düzenli
hormonlar dengeli sayılır
sadece biraz tüylüyüm göbek ve göğüs çevresinde
kilo yok
ama infertilite var
9 ay korunmadık bebişimiz olmadı
klomen+çatlatma iğnesi kullandık 2 ay olmadı
rahim filmi çekildim temiz çıktı tüpler
yine bir ay klomen +çatlatma iğnesi kullandık olmadı
aşılamaya geçtik
ben klomene çok kolay cevap verdiğim için klomenle denendi aşılama
bebeğimiz oldu fakat tutunamadan 5.5 haftalıkken düştü
1 ay ara verdik ve tekrar klomenle aşılama denedik
şimdi sonuç bekliyoruz
şayet klomene cevap vermezse yumurtalar gonodotropin denilen iğnelerle yumurta geliştiriliyor
Özetle 1 yıl korunmasız ilişki sonucunda gebelik olmazsa klomen deneniyor
yumurta gelişmezse gonodotrpin deneniyor
yumurta geliştiriliyor ve çatlatma iğnesi verilip ya ilişki isteniyor ya da aşılama deneniyor canım
ama aşılamayı yapmak için rahim filmi şart
şayet tüpler kapalı ise bir anlamı yok çünkü
Umarım yardımcı olabilmişimdir