Canım benim şansım hekimim. Çok şeker ve tatlı dilli bi doçent. Herşeyi anlattı bana. İlaç+ diyet+yürüyüş olmazsa olmazı. Biri eksik olursa tedaviye tam cevap alamayız dedi. PKO ve insülin direnci erkek tipi şişmanlık yapar dedi yani göbek. Dietisyene gönderdi beni ama ondan memnun kalmadım bidaha gitmedim. Araştırdım kitaplar aldım kendim öğrendim ne yemeliyim ne yememeliyim. İnsülin direncini kırmak için glisemik indeks diyeti yapmak gerekiyor. Diyette değil aslında mantık şu. Kanşekerini hızlı yükselten ve insülin direncine sebep olan yiyeceklerden yemicez mümkün olduğu kadar (Şeker ve şekerli gıdalar , beyaz undan yapılmış gıdalar , pirinç , patates gibi ) beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği çavdar ekmeği , pirinç yerine bulgur , şekerli gıdalar yerine meyve yersen bide su içersen bol bol sende verirsin. öğünlerine salata ve yoğurt ekle. 1 öğün sebze 1 öğünde proteinli şeyler (et , tavuk , balık , baklagil , yumurta , peynir ) ye. 2 dilime kadar ekmek selbest ama sen 1 dilimle doyuyorsan 1 dilim ye. Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım azmedersen ve bir amacın varsa verirsin kiloları emin ol