• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar 29 subatta adet gördüm 21 nisanda lekelenmeler başladı koyu pıhtı gibi akıntıya bulasik süruntu şeklinde falan bazen pembe bazen kahverengi bazen biraz kırmızı lekelenme geldi halen sökülemedi adetim halen ped kirletmeyecek şekilde sadece wc de pıhtı olarak geliyor neden böyle oluyor bilmiyorum şubatta da aynı böyle olmuştu yaşayan var mı böyle adet gören bitmesi böyle olmuyor 6 günde falan kesiliyor söküldükten sonra ama böyle olmasi pkodan mi ki:işsiz:yoksa geciktiginden için mi ama şubatta gecikmemisti hatta erken bile gelmişti offf

Son düzenleme:
Merhaba kizlarr ..
Benimde cocugum suan olmuyor yani tutmuyor bu nedenle doktora gittim ama billiyordum zamaninda hormon bozuklugum oldugunu 17 yasindayken ögrenmistim adetim gelmiyordu cok az bi killanma vardi cene altinda hap vermisfi doktor 3 ay kullandim biraktim o gündür adetim normal geliyor bu nedenle bidaha hap almayi gerek duymamistim. Ve kadin doktoru zamaninda demisti yüksek derecede hormonlarim bozuk oldugunu.
Suan 23 yasindayim doktora gittim ve hormon test yaptim hersey cok normaldi sadece hormonum cok az bi derecede yüksek cikti normali 0.4 müs bende 0.6 bu nedenle herzmana yumurtalaama olmuyormus yani büyümüyormus En fazla 5mm büyüyormus. Clomifen hapi vericekmis bana ve en önemlisi zayiflamam gerekiyormus 10 kilo hormonlarim düzene girmesi icin. Sormak istedigim su anlatiklarima göre pco hastaligi var ama bana anlatanlar mesela diyorlar hic aybasi gelmiyor kist varmis yumurtaliklarda baya bi killanma oluyormus . Acaba benimki baslangicmi yoksa cok az bi derecedemii???

Merhaba kizlarr ..
Benimde cocugum suan olmuyor yani tutmuyor bu nedenle doktora gittim ama billiyordum zamaninda hormon bozuklugum oldugunu 17 yasindayken ögrenmistim adetim gelmiyordu cok az bi killanma vardi cene altinda hap vermisfi doktor 3 ay kullandim biraktim o gündür adetim normal geliyor bu nedenle bidaha hap almayi gerek duymamistim. Ve kadin doktoru zamaninda demisti yüksek derecede hormonlarim bozuk oldugunu.
Suan 23 yasindayim doktora gittim ve hormon test yaptim hersey cok normaldi sadece hormonum cok az bi derecede yüksek cikti normali 0.4 müs bende 0.6 bu nedenle herzmana yumurtalaama olmuyormus yani büyümüyormus En fazla 5mm büyüyormus. Clomifen hapi vericekmis bana ve en önemlisi zayiflamam gerekiyormus 10 kilo hormonlarim düzene girmesi icin. Sormak istedigim su anlatiklarima göre pco hastaligi var ama bana anlatanlar mesela diyorlar hic aybasi gelmiyor kist varmis yumurtaliklarda baya bi killanma oluyormus . Acaba benimki baslangicmi yoksa cok az bi derecedemii???

Bende de en başından beri pco var. Genelde pco lu olanlarda kilo problemi olur, aşırı tüylenme olur ama bende olmuyor. Çene altında çok az bir tüylenme var o kadar. Doktor da şaşırdı hatta.Ben de dönemsel sivilce oluyor mesela. Boynumda özellikle.

Bende de en başından beri pco var. Genelde pco lu olanlarda kilo problemi olur, aşırı tüylenme olur ama bende olmuyor. Çene altında çok az bir tüylenme var o kadar. Doktor da şaşırdı hatta.Ben de dönemsel sivilce oluyor mesela. Boynumda özellikle.
Sivilcede yok bende kadin doktoru dediki sadece yumurtlaman gerekiyor billmiyorum bakalim nekadar sürecek hayirlisi hersey Allahdan :)

Selamlar, arkadaşlar bi sorum olacak. Doktor bana pko diyor.. Ergenliğimden beri yumurtalıklarda kist var, lh ise fsh ın 3 katıydı. Fakat geçen ay yumurtalıklarda kist bulunamadı, fsh 7.00 lh 5.53 geldi.. Doktorum halen pko olduğumu iddia ediyor.. Sizce durum nedir?

Merhaba,

Pco'daki kistik görünüm, aslında yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda atılamayan yumurta hücresi ve maalesef pco nun tamamen iyileştirilmesi mümkün değil. Senin bahsettiğin ise kist. Benim de aynı şekildeydi. Pco nun yanı sıra büyük bir kistim vardı. Kendiliğinden yok olmasını beklemek riskli olduğu için, onu ilaçla erittik. Şimdi pco luyum ama kistim yok. Eğer bebek düşünmüyorsan, doğum kontrol hapları ile adetin düzenli gelmesi, tüylerin ve sivilcelerin kontrol altına alınması sağlanıyor. Aynı zamanda doğum kontrol hapı kistin oluşmasını da engelliyor. Bebek düşünüyorsan, adet söktürücü ilaçlarla önce adetinin düzene girmesi sağlanıyor. Ve genelde 1 sene bebeğin doğal yollarla olması için süre veriliyor. Olmuyorsa, yumurta çatlatma iğnesi, takip vs yapılıyor.

Sivilcede yok bende kadin doktoru dediki sadece yumurtlaman gerekiyor billmiyorum bakalim nekadar sürecek hayirlisi hersey Allahdan :)

Aynen öyle. Sen önlemini al tevekkülü allaha bırak demişler ya bizimkisi de o hesap. Pco'nun en büyük düşmanı kiloymuş. Kilo verip de hamile kalan çok kişi var. Bir de soğan kürünü dene derim. :)

Aynen öyle. Sen önlemini al tevekkülü allaha bırak demişler ya bizimkisi de o hesap. Pco'nun en büyük düşmanı kiloymuş. Kilo verip de hamile kalan çok kişi var. Bir de soğan kürünü dene derim. :)
Sogan kürü neye yariyor peki ? Evet öyleymis kadin doktoru dedi mecbur kilo vermen lazim 10 kilo fazlam var cünkü

Kızlar mrblar ben ileri derecede polistik over hastasiyim belirti olarak bende sadece adet düzensizliği var ilaçsız adet olamiyorum 27 yaşındayım ve 6 senelik evliyim yaklaşık 2 senedir bebek istiyoruz ama malesef doğal yolla gebelik oluşmadı ankarada özel hastaneye gittim ve bana direk aşılama önerdi tam yaptıracağım ay esimde iltihap cikti ve erteledik neyse o geçti çok şükür sonra ben bi doktora daha gorundüm önce adet olmam icin tarlusal verdi yanında insülin direnci diye glukofen verdi adet olunca 3. Günü gel ilaç tedavisi başlayıp yumurta çatlatma iğnesi tedavisi uygulayacaz dedi hayırlısıyla tedaviye başladik bu sekilde hamile olan varmi beni bilgilendirirseniz çok sevinirim Rabbim isteyen herkeze hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Merhaba,

Pco'daki kistik görünüm, aslında yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda atılamayan yumurta hücresi ve maalesef pco nun tamamen iyileştirilmesi mümkün değil. Senin bahsettiğin ise kist. Benim de aynı şekildeydi. Pco nun yanı sıra büyük bir kistim vardı. Kendiliğinden yok olmasını beklemek riskli olduğu için, onu ilaçla erittik. Şimdi pco luyum ama kistim yok. Eğer bebek düşünmüyorsan, doğum kontrol hapları ile adetin düzenli gelmesi, tüylerin ve sivilcelerin kontrol altına alınması sağlanıyor. Aynı zamanda doğum kontrol hapı kistin oluşmasını da engelliyor. Bebek düşünüyorsan, adet söktürücü ilaçlarla önce adetinin düzene girmesi sağlanıyor. Ve genelde 1 sene bebeğin doğal yollarla olması için süre veriliyor. Olmuyorsa, yumurta çatlatma iğnesi, takip vs yapılıyor.
çok açıklayıcı oldu, teşekkürler. bebek istiyorum ama dediğiniz gibi 1 seneyi doldurucaz önce normal yollarla olup olmayacağını anlamak için

Sogan kürü neye yariyor peki ? Evet öyleymis kadin doktoru dedi mecbur kilo vermen lazim 10 kilo fazlam var cünkü

Soğan kürü; miyom, polikistik over, menopoz gibi rahatsızlıklara iyi geliyormuş. İbrahim Saraçoğlu'nun bu kür ile ilgili videoları var. Mutlaka bak derim.

Kızlar uni de öğrendim pko olduğumu adetlerim gecikse de görürüm kilo problemim yok tylenme aşırı değil çocuk istiyoruz 1 senedir olmuyor Dr gidemedim doğuda görev yapıyoruz yazın memlekette gidicem benim sorum şu tedavi olanlar hangi aşamalardan gectiniz anlatmak isteyen olursa çok merak ediyorum ya
Canım sana tavsiyem tedavi olacağın doktorunu iyi seçmen ve sürekli doktor degistirmemen. Bir doktor senin vücudunu taniyincaya kadar 6 ay geçiyor sonra baktin bebek olmadı baska bu bilmiyor deyip baska doktora gitme, ben öyle yaptım ve her gittigim doktor tedaviye en başından başladı surekli bir zaman kaybi yıllarım geçti, suan bütün bu haplari doktor muayenesi falan filan biraktim direk tüp bebekle uğraşıyorum keşke baştan zaman kaybetmeyip tüp bebek tedavisine girseymisim, hem maddi hem manevi yipraniyorsun üstüne yılların geçiyor.

Canım sana tavsiyem tedavi olacağın doktorunu iyi seçmen ve sürekli doktor degistirmemen. Bir doktor senin vücudunu taniyincaya kadar 6 ay geçiyor sonra baktin bebek olmadı baska bu bilmiyor deyip baska doktora gitme, ben öyle yaptım ve her gittigim doktor tedaviye en başından başladı surekli bir zaman kaybi yıllarım geçti, suan bütün bu haplari doktor muayenesi falan filan biraktim direk tüp bebekle uğraşıyorum keşke baştan zaman kaybetmeyip tüp bebek tedavisine girseymisim, hem maddi hem manevi yipraniyorsun üstüne yılların geçiyor.
Zaten boş yere 1 sene bekletiyorlar zaten ortada bir problem var gene de biraz uğraşıp gelin dediler 1 sene olmadan tedaviye başlamak istemiyorlar ben geçen yaz 2 Dr gittim ikisi de pko olduğumu bile farketmedi buyaz adamakilli bi Dr buldum ona gidicem ınsallah şifa bulur da kavuşur um bende bebisime ya

Zaten boş yere 1 sene bekletiyorlar zaten ortada bir problem var gene de biraz uğraşıp gelin dediler 1 sene olmadan tedaviye başlamak istemiyorlar ben geçen yaz 2 Dr gittim ikisi de pko olduğumu bile farketmedi buyaz adamakilli bi Dr buldum ona gidicem ınsallah şifa bulur da kavuşur um bende bebisime ya
Insallah hayırlısıyla Canım ;)

Ben de pko magduruyum ;( 1 ay oldu inofolic toz sase kullaniyorum sabah 2 aksam 2 bu ay korunma olmadi 7 gun sonra adetim var hic olmak istemiyorum pozitifi gormek istiyorim dua edin bana kizlar lütfen Rabbim hayirlisiyla kucagimiza versin mis kokulu bebislerimizi :( 6 aydir evliyim bekliyorum simdi iste olmasini inofolic kullanan var mi aaranizda ise yaradi mi ;(

herkese merhaba buradan hergün araştırırdım ve yazacaklarım da sizlere umut olsun istiyorum. ilk hamileliğimde kalbi atmadı ve alındı bebeğim kan pıhtılaşması varmış meğer bende kürtajdan sonra hep 45 günde adet oldum ki bir de polikistik over çıktı tam uzun süre hamile kalamayacağım derken bugün hamile olduğumu öğrendim hemde geçen cumartesi kan testim negatif çıkmışken bugün beta hcg 360 olmuş hala inanamıyorum geç döllenme olabilirmiş daha keseyi bile göremedik sağlıklı mı o da belli değil inşallah bu kez bebeğim benimle olur böyle mucizeler varmış anlamış oldum:)

herkese merhaba buradan hergün araştırırdım ve yazacaklarım da sizlere umut olsun istiyorum. ilk hamileliğimde kalbi atmadı ve alındı bebeğim kan pıhtılaşması varmış meğer bende kürtajdan sonra hep 45 günde adet oldum ki bir de polikistik over çıktı tam uzun süre hamile kalamayacağım derken bugün hamile olduğumu öğrendim hemde geçen cumartesi kan testim negatif çıkmışken bugün beta hcg 360 olmuş hala inanamıyorum geç döllenme olabilirmiş daha keseyi bile göremedik sağlıklı mı o da belli değil inşallah bu kez bebeğim benimle olur böyle mucizeler varmış anlamış oldum:)
İnşallah bebeğin seninledir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bana ve bütün isteyenlere de dua eder misin. Hamilenin duası kabul olur. senin adına çok sevindim.

İnşallah bebeğin seninledir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Bana ve bütün isteyenlere de dua eder misin. Hamilenin duası kabul olur. senin adına çok sevindim.

teşekkür ederim kesinlikle ediyorum.Allah gerçekten hiç ummadığınız anda karşınıza çıkarıyor umudunuzu kaybetmeyin.Ben bu ay ovulasyon testlerini kullanacaktım pko da yumurtlama tarihinin bilinmemesi çok zorlluyor çünkü bizi.herkese en kısa zamanda nasip olsun inşallah

Pko teşhisi konmuş ve 3-5 ayda bir anca adet olan bir hastaya "git 6 ay dene olmazsa gel tedaviye başlarız" diyen doktordan kaçın arkadaşlar!
Bakırköy Acıbadem gibi bir hastanede şimdi adını verip rencide etmek istemediğim bir doktor yüzünden bir senem bu zihniyetle boşa gitti. Sonrasında Klomen tedavisi uyguladık, ilk ay gebelik olmadı ikinci aysa yumurtam çatlamadı ve Nur topu gibi bir kistim oluştu. Klomenin kist yapma riski çok yüksek.
Yetti canıma diyip aşılama tedavisini direk es geçip tüp bebek yaptırdım, maalesef negatif.. Histeroskopi diye direttim ve rahmime bakılmasını istedim. Meğer polip varmış alındı. Rahim duvarlarında Enfeksiyon varmış antibiyotik tedavisi yapıldı. Çok şükür ikinci tüp bebek denememde hamile kaldım.

Eğer kendinizi bildiniz bileli adet düzensizliğiniz varsa, pko teşhisi konmuşsa ve yaşınızda alıp başını gidiyorsa mutlaka tedavilerden en hafifi ile yola başlayın ve kademe kademe ilerletin. İsteyen herkese inşallah rabbim evlat nasip eder

Back
X