• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar merhaba yeni katıldım foruma sizin önerilerinize ihtiyacım var 26 yaşındayım yıllardır pko hastasıyım adetlerim genelde 2 ay da bir olur 3ay önce evlendim ve hiç korunmadım hemen bebek istiyorum malum şansımız çok yüksek olmuyor diye doktora gittim en son 11 ekimde adet olmuştum doktor yumurta oluşmuş şimdi ama çatlamamış dedi daha çok yumurta tembelliği gibi görünüyor dedi tarlusal verdi adet olunca gel dedi ilaç bitti 1 hafta geçti hasta olmadım test yapmak istiyorum ama kararsızım boşuna umutlanıyorum diye üzülüyorum

Yaşım yirmi sekiz yumurtlama var mı dedim evet var sadece kilodan dolayi gelişmiyor demişti doktoruma sordum bebeğim olmaz mj dedim kafam çok karıştı dedim hayır olmaz diye birşey yok dedi her beş kilo da bir yumurtalik in işlevi artar sen kilo ver yeterli dedi o yüzden tedavi de vermedi bana sadece bunları dedi beş kilo versen yeterli olur dedi
Canım yasin çok genç ama beni yanlış anlama.kilon çok fazla.boyun 1.65 ise ideal kılın 55.sen 75 kilosun. 20 kilo falan var.ben geçen yıl 8 kilo verdim.adet döngum düzeldi. Kilo vermek ise çok yarıyor. Bence ciddi bir diyete girmen lazım canım. Doktorum bana hemen kilo vermemi söylemişti. İyiki söyledi sağlıklı hayata kavuştum.

Merhabalar bende pko luyum. Yillardir yasmin tedavisi gordum evleneli 2 ay oldu ve 2 aydir yasmin kullanmiyorum. En son doktora gittigimde bana folbiol verdi gebe kalabilmem icinmis ancak bende yan etki yapti ilac cok sistim oyleki geceleri uyuyamadim sancidan. Bende biraktim bidaha doktora gidemedim
Bebis istiyorum yasminin etkisinin gecmesi 3 ayi bulur diyolar bi bilginiz varmi

Merhabalar bende pko luyum. Yillardir yasmin tedavisi gordum evleneli 2 ay oldu ve 2 aydir yasmin kullanmiyorum. En son doktora gittigimde bana folbiol verdi gebe kalabilmem icinmis ancak bende yan etki yapti ilac cok sistim oyleki geceleri uyuyamadim sancidan. Bende biraktim bidaha doktora gidemedim
Bebis istiyorum yasminin etkisinin gecmesi 3 ayi bulur diyolar bi bilginiz varmi
Bende Yasmin kullandım ama bırakalı çok oldu bence 3 ay sürmez etkisi tekrar doktora git biz pko hastaları kendiliğinden pek kolay hamile kalamıyoruz bende folbiol kullanıyorum şimdi bende ama bende bir yan etki yapmadı

Bende pkoluyum adetlerim 3 aydir duzendeydi evlendikten sonra 1 haftadir adet olmuyorum test yaptirdim bhcg 1.20 cikti doktor tekrar gel dedi 10 gun sonra ama kasigimda agri ara ara gelen adet olmazsam ne yapmam gerek bilmiorum

Arkadaşlar bu test sonuncu nasıl acaba
Bilen birisi var mı

Eklentiler

• Screenshot_2016-12-21-11-42-23-1.webp
    Screenshot_2016-12-21-11-42-23-1.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 53
Kizlar bende de pkonun dallarindan olan sekonder amenore vardi ilk adetimi 12 yasimda gordum 2 yil duzenli geldi 14 yasimda bir kesildi 5 yil boyunca gelmedi yumurtaliklarimda kist vardi ama doktora fazla tedaviye gitmemistim bekar oldugum icin evlenmeden hemen once gitmistim doktor zayifla dedi sonra evlenmemizle birlikte hic cabalamadan kilomda bir dusus oldu soka girdim 3 ayda 18 kilo verdim 103 kilodan 85 kiloya dustum 5. Ayimiza giricez 2 aydir 85 kiloyum dun doktora gittim ultrosana girdim kistlerin buyuklugu ne kadar dedim ne kisti kist yok ki dedi bende nasil olur dedim her doktora geldigimde oluyordu dedim kilo verdigimi soyledim erimistir o zaman dedi. Bir sevindim bir sevindim cyclo-progynova 21 draje bir hap verdi bu hap bitince adetin gelir tekrar yaziyim ilaci 3 ay duzenli kullan sonra gelir artik duzenli olarak adetin dedi cok sevindim yaa. Insallah gelir adetim de bebisimiz olur ☺

Selam kızlar bende 23 yaşında bekar bir kızım sizlerle aynı kaderi paylaşıyorum. Bir yıl önce doktora gittiğimde yumurtalıklarımda kistler oldugunu hormonlarımın bozuk olduğunu söyledi yani polikistik oversin dedi sekiz ay diane 35 kullandım bıraktım üç ay adet görmedim resmen fazla kilomda var ve ben bu durumu aşırı takıyorum ne yapmam lazım bilmiyorum zayıflamak icin diyetisyene gittim iki ayda hic kilo veremedim şimdi matofin diye bi ilaç verdi onla diyetime devam ediyorum bu kistlere bi çözüm yokmu :(

Slm arkadaşlar. Bnde pkoluyum. Bunu evlendikten sonra öğrendim. 1.5 sene önce bir düşügüm oldu kendiliğinden hamile kaldım. Birdaha hiç kalamadım. Ve 1 ay önce kist patlamasindan ameliyat oldum. 6 cm olmuş ve patlamış benim bu zararsız sandığım pko dedigimiz yumurtalik kisti yani. Siz siz olun kontrillerinizi ihmal etmeyin. Açık ameliyat oldum ve artık hamile kalsam da normal doğum şansım kalmadı. Herkes hemen bebek olur diyor ama bn inanmıyorum. Bakalım kısmet Allah bilir orasını..başına böyle bişey gelen var mi

Slm arkadaşlar. Bnde pkoluyum. Bunu evlendikten sonra öğrendim. 1.5 sene önce bir düşügüm oldu kendiliğinden hamile kaldım. Birdaha hiç kalamadım. Ve 1 ay önce kist patlamasindan ameliyat oldum. 6 cm olmuş ve patlamış benim bu zararsız sandığım pko dedigimiz yumurtalik kisti yani. Siz siz olun kontrillerinizi ihmal etmeyin. Açık ameliyat oldum ve artık hamile kalsam da normal doğum şansım kalmadı. Herkes hemen bebek olur diyor ama bn inanmıyorum. Bakalım kısmet Allah bilir orasını..başına böyle bişey gelen var mi
çok geçmiş olsun canım pko kistlerinin patladığını bilmiyorum. Üzme kendini normal doğum olmaz sezeryan olur, kistin patladığına göre bebek daha rahat olabilir

Merhaba bayanlar

Internette bi ara bu pako icin bi macun satiliyodu merak ettim icinde neler var die sordum hayit tohumu aslan pencesi adacayi falan yaziyodu.
Bugun aktara gittim ve macunu satan kisiyle olan konusmamizi gosterdim bu tarz bisey varmi sizde diye. Bana bi karisik bitki cayi verdi. Civanlercemi hayit tohumu aslan pencesi var icinde

Hanimlarin bunu kulla masi daha iyi olur dedi gunde bi bardak yeterli ikinci aydan itibaren etkisini gorursunuz dedi.

Aktar dedigim yerinde aslinda tabelasinda sifali birkiler yazan biyerdi.

Cayi aldim aslinda ac karna icmen gerekiyo demisti ama calisiyorum sabah pek firsatim olmuyo

Bu tarz bisey deneyen varmi peki yada bilmeyen varsa gelin beraber icelim. Belki faydasini goruruz

Bende ergenlikten bu yana adet düzensizliği ve pko var. Adetlerim aşırı düzensiz. Evlenmeden önce Doğum kontrol kullandık bir süre sonra bıraktım. Soğan kürü denedim çook memnun kaldım. Şimdi 3buçuk aylık evliyim ve evlenmeden 3ay önce adet görmüştüm :( siz düşünün artık durumun vehametini.. Neyse 2 Aralık günü soğan kürüne başladım 17sinde bitti, bekarken hemen adet olurdum hatta kür bitmeden bile.. şimdi ayın 25i geldi hala gelen giden Yok.. İnşallah hamileyimdir bakalım.. yoksa doğru doktora :(

Arkadaslar merhaba bende de pko var ben inofolicle beraber sogan kuru yapiyorum ama tedirginim bu sekilde uygulamam daha fazla saglik sorunu olusturur mu diye?

Bende Hayıt
Merhaba bayanlar

Internette bi ara bu pako icin bi macun satiliyodu merak ettim icinde neler var die sordum hayit tohumu aslan pencesi adacayi falan yaziyodu.
Bugun aktara gittim ve macunu satan kisiyle olan konusmamizi gosterdim bu tarz bisey varmi sizde diye. Bana bi karisik bitki cayi verdi. Civanlercemi hayit tohumu aslan pencesi var icinde

Hanimlarin bunu kulla masi daha iyi olur dedi gunde bi bardak yeterli ikinci aydan itibaren etkisini gorursunuz dedi.

Aktar dedigim yerinde aslinda tabelasinda sifali birkiler yazan biyerdi.

Cayi aldim aslinda ac karna icmen gerekiyo demisti ama calisiyorum sabah pek firsatim olmuyo

Bu tarz bisey deneyen varmi peki yada bilmeyen varsa gelin beraber icelim. Belki faydasini goruruz

Bende Hayıt içtim ama 1hafta çok acı icemedim. İnşallah faydasını görürsün

Evlendikten sonra alınan 6 kilo ve son 2 aydır pörtleyen adet gelmeme sorunu.. Şu an Primolut kullanıyorum, 42. günümdeyim ve adet olmadım daha Artık kendimle dalga geçiyorum.. Yaza kadar alınan kilolar verilirse adetim tekrar düzene girer.. Kilo aldığım her dönemde başıma geliyor çünkü.. Önce zayıfliyim sonra çocuk için uğraşmaya başlarız artık biz de

Arkadaslar merhaba bende de pko var ben inofolicle beraber sogan kuru yapiyorum ama tedirginim bu sekilde uygulamam daha fazla saglik sorunu olusturur mu diye?
Inofolic Combi miydi ilaç ben de kullanıyorum son 1 aydır, endokrin doktoru verdi. Doğum doktorları pek bilmez bu ilacı çünkü PKO asıl endokrin bozukluktur. Bi faydası olacak mı acaba?

Back
X