Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

kızla ben de bu ay 10 gün bal tarçın çörek otu kürü yaptım. prolaktini yükselttiği ile ilgili bişiler okudum. bende de tüm belirtiler var. halbuki başlamadan önce bakmıştım, hiç rastlamadım prolaktinle ilgili bilgiye. yükseldiğinden şüphelenince araştırdım. cidden yükseltiyomuş. bilginiz var mı??offfffff bi prolaktin eksikti ya

hayır denemedim, bu işte uzman bir prfoesor e gidiyorum ve bana hiç önermedi glukofen i..
ben bu ay hamile diilsem aşılama olcaktım, o nedenle adeti bekliyorum bugun 31. günüm ve ne hamileliğe ne de adet olacağıma dair hiç işaret yok(
peki bu glukofen nasıl kullanılıyor? yani adetliyken mi?, bitince mi? doktora nasıl önermeliyim bunu..

merhabalar ben de gecen ay pco oldugumu ogrendım cyclo progynova kullanıyorum doktorum 2 ay sonra gel demıstı stresten uzak dur dedı ben gecn kızken adetım duzensızdı evlendım duzeldı cocuk yapmaya karar verdım yıne bozuldu doktorlara sordum hıcbırı neden duzelmısken cocuk yapmaya karar verdıgımızde bu adet duzenı bozuldu anlatmadı kızlar hadı umudum olun Allah senı guldurmus canım hepımızı guldursun ınsAllah glukofen ne ıcın canım kac kez ıcıyordun?

nasıl önermez çok şaşaırdım
pko nun aşılmasında çok önemli bir laç olduğunu anladım ben ve şükür ki ilk ayımda hamile kaldım
bu ilaca herhangi bir zaman başlayabilirisin
ben 1000mg lık sabah akşam tok karna yarım içtim
pko varsa sende de mutlaka konuş doktorunla
ben hala devam ediyorum sanırım 10 haftaya kadar da içeceğim

canım pko tedaviisinde kullanılıyor
bizde şeker direnci yüksek,bu da yumurtlamayı engelliyor
metformın içerikli ilaçlar da bunu baskılıyor ve yumurtluyoruz
ben sabah akşam tok yarım yarım içtim(1000mg)

canım pko tedaviisinde kullanılıyor
bizde şeker direnci yüksek,bu da yumurtlamayı engelliyor
metformın içerikli ilaçlar da bunu baskılıyor ve yumurtluyoruz
ben sabah akşam tok yarım yarım içtim(1000mg)

benım degerlerım normal cıktı canım cyclo progynova kullanıyorum sımdı adet olmayı beklıyorum bundan sonrası Allah buyuk ama pco ımkansız degıl ya o ıcımı rahatlatıyor sen ve bır cok pco lu olup ta hamıle kalanlar umut verıyor baska her hangı bır ılac ıctın mı

hayır canım ne başka ilaç
ne de çatlatma iğnesi
bu ilaçla kendiliğnden oldu binlerce kez şükür

gluofenin ilaç içeriğinde şeker hstalarında kullanıldıgı söyleniyor ama ben şeker hastası da değilim kilo sorunum da yok, bu durumda o ilacı kullanmam yanlış olmaz mı????

gluofenin ilaç içeriğinde şeker hstalarında kullanıldıgı söyleniyor ama ben şeker hastası da değilim kilo sorunum da yok, bu durumda o ilacı kullanmam yanlış olmaz mı????
canım prospektisi okursan endikasyonlarında yazar PKO tedaviisnde kullanılır diye
ayrıca doktoruna soracaksın o izin veririse kullanacaksın
ben de şeker hastası değilim
ben de zayıfım ama bu ilaç pko için çok ama çok iyi
sen doktoruna sormadan kullanma tabi

slm.ya ben 15 aydır hamile kalamadım. bi kere gitmiştim doktora. pko var demişti. şimdi yeniden doktora gitmek istiorum. avcılar a yakın o çevrede bildiğiniz, gittiğiniz iyi bir doktor var mı?

merhaba.bende bir pko dan çok korkan daha doğrusu hamile kalamamaktan korkan bir insandım.bir süre bebek için mücadele ettim bir düşük 2 yumurta takibi ve en son tüp bebek tedavisi gördüm hepsi başarısız oldu.bu sırada bana 2 doktor biri doçent biri prof.metformin içerikli gloqopaje adlı bir ilaç yazdılar ve başlarda çok mide bulandırıcı olsada kullanmaya devam ettim.tüp bebek uygulamasının negatif sonuç vermesinden sonra 1 ay geçti ve ben bebek olayını tam askıya almışken hamile olduğumu öğrendim şok şok şok!ve bütün gittiğim doktorlar belkide o ilacın düzenlediğini onun sayesinde bile hamile kalmış olabileceğimi söyledi.şimdi 4.5 aylık hamileyim.çok kafama taktım o zamanlar ama kesinlikle psikoloji çok önemli hastalığı bebek düşüncesini attığınz anda gerçekleşiyor.

arkadaşlar merhaba ben 1 yıllık evliyim, 106 kiloyum yaklaşık 5 yıldır kilo sorunum var 3yıldır kıllanma yüzümde çenede ve göğüs arasında var. Hipofizde mikro adenom var ancak doktorum bunun önemli olmadığını belirtmisti 2 yıl önce adetlerim her daim düzenli 28gün belki 27 yada 29 olur ama korkunç sancılar yaşarım ilk gün ağrıkesici olmazsa dayanamam bayılırım falan bundan 2yıl önce 3ay yasmin kullandım bekarken sancılarım ve kıllanmam o dönem 4ay azaldı sonrasında daha beter oldum. Evliliğn 2.ayı adet sancıdan hastaneye gittim doktor yine yasmin verdi 2 ay kullandım ve eşdost akrabac korkuttu kullanmam çocuğun olmaz falan diyerek üstüne birde son 12 kilomu sayesinde aldım ve bıraktım mart ayında hacettepede tahliller yapıldı ve her dönem de olduğu gibi pko vardı bende doktor 6. Diana 35 verdi bu sefer kullanmadim daha çok kilo almamam lazım. ve artık bebek düşünüyoruz ve denemediğimiz için bilmiyorum hamile kalırmıyım ankaradayım akrapol hast.den 20sine randevu aldım morale ihtiyacım var hem kilolu hem pkolu hem kıllı çok zor geliyor

Ben varım arkadaslar.liseden beri pko uğrasıyorum.ne kilolar aldım kilolar verdim.dr cok büyük bi sorun yok evlenince en fazla 2-3 ay tedavi görürsün dedi ama öyle olmadı tabi.evlenmeden önce ilk defa 4 ay hasta olmadım evlendim gene öyle bu sefer bide 14 kilo aldım.daha sonra 1 yıla yakın diane 35 içtim.nede olsa hemen cocuk istemiyordum çünkü eşimden ayrı kalacaktım tayinim çıktı.ilaçı bıraktığım ay kimyasal gebelik geçirdim ardından 6 ay adet olamadım.sonra bir 6-7 ay sonra tedavi başlandı ilk ay klomen 19.5 mm yumurta çatlatma iğnesi vurulmadan ama olmadı.ikinc ay klomen bu sefer hiç büyümedi.sonra iki kere aşılama oldum olmayınca eşimle karar verdik ara verdik.tabi 8-9 ay gene olmadı.bu yıl martta iğne tedavisine aşılamaya gene başladık.ama gonal f 225 kadar vuruldum 20 güne yakın 15 mm yumurta ancak ve aşılama oldu gene olmadı.mayıs ta dr klomen verdi ve ben inanamadım 2. Gidişimde yumurtam 19mm(çörekotu bal tarçın yedim ara sıra incir suyu bazen yapamayınca inciri yedim).hayatta hemen olmazdı.çatlatma iğnesi vuruldum ve dr bu ay aşılama yapmadı...tüp bebek dr olumszu bakkıyordu bu ay ikna oldu temmuz ağustos gibi düşünüyorum hatta araştırma yapıyordum bu ay da tutmaz diye.ama cuma kan testi 286 inanamadı. Pazartesi 993.şimdi yavaş yavaş inanıyorum hamileyim bu br mucize.eşim bile şokta..

Umarım hepimizin duaları kabul olur.bir an önce bebişlere kavusuruz.dualarım sizinle tarçın çörekotu bal tedavi sırasında yiyin bence.özellikle yumurtası azolanlar fazla büümeyenler...

arkadaşlar akrapol ışın hanıma gittim hacettepedekı yapılan tetkiklerimide dosyamla götürdüm değerlerimin normal olduğunu belirtti.ben zaten düzenli adet gören biriydim bunun iyiye işaret olduğunu ve korunmadan 8ay boyunca bebek olmaz ise doktora tekrar gitmemi belirtti.ayrıca pkonun müzmin bir hastalık olduğunu ve ne yaparsam yapayım tam tedavisi olmadığını doğum kontrol hapı ile çıkan kılları değil yenilerini engelleyebileceğimi ancak var olanı lazer epilasyon ile çözmemi belirtti.bunun yanı sıra kilonun ciddi bir etken olduğunu ve vücut ağırlığmın %5 'ini dahi vermenin bile ciddi faydası olduğunu tekrarladı sonuç olarak düzenli adet olanların daha hafif hastalar olduğu kilonun yükseldikçe hastalığın çoğalacağı ve kesin tedavi olmadığı doğum kontrol hapları ile sadece bir süre hormonlar kontrol altında tutulduğunu gittiğim onca doktor gibi yineledi bu arada ank. Akrapol iyi bir hastahane imiş ve tahlillerimi ben hacettepede yaptırdığım için yinelemedi sadece rahimden parça aldı sonucu tel ile öğrenirsin dedi gayet nezih ve ilgili tertemiz bir ortamdı 35tl muayene ücreti verdim. Artık iş kilo vermeye kaldı Allah yardımcımız olsun...

kızlar bende pkoluyum..benim adetimde düzensiz ama sizin anlattığınız gibi değil çok farklı... doktorlar bile anlattığımda yüzüme şaşırma ifadesiyle bakıolar.. benim adetim öyle gecikme değil sürekli kanama olur bende:)) yani düşünsenize sürekli leke her gün hergün... önceden arada bir yani 20 25 günde bir adet kanaması gibi çoğalırdı ama günlük o lekeler yine devam eder..ultrasonda gördüler polikistleri... ama bende kilo yok kıllanmada yok.. ama şu doğum kontröl klomen yani hormon ilaçları alırsam düzene girio ve gebede kalabiliorum.. 3 kez gebe kaldım.. ama düştü. hiç korkmayın sakın düşüklerin polikistik overle bi alakası yok...sanırım kan pıhtılaşmasıyla alakalı bi durum.. yani pcoslu olup gebe kalan çok kızlar ümidimizi yitirmyelim.. arkadaşlarında dediği gibi kesinlikle kafaya takmayacaksın.. doktorlar banada aşılama klomen tedavisi çatlatma iğneleri uyguladı yumurtalarımda büyüdüğü halde olmadı.. neden kafaya takıodum olcakmı olmayacakmı die.. ama 3 gebeliğimin üçüde beklemediğim bi zamanda oldu yani kafaya takmadığım zanamda oldu..

yazını okuyunca bi an kendimi gördüm sanki bende en fazla 10 veya 15 gün temiz kalıyorum sürekli lekeler var ama yoğun olduğu günler bellidir 16 ile 20 si arası eskiden klomen kullanınca benimde düzene girerdi ama şimdi öyle olmuyor hep leke var hep leke var beteri var derler bunada şükür

peki gebe kaldınmı hiç sen... polikistik overmi seninkide canım

peki gebe kaldınmı hiç sen... polikistik overmi seninkide canım

evet 3 normal doğum yaptım ilki 40 faftasını doldurduğu gün karnımda öldü biri 10 diğeri 8 yaşında iki kızım var şimdi 3 üncüyü istiyoruz bu arada bu yıl iki düşük yaptım ve evet pco luyum malesev

Son düzenleme:
Merhaba ben evlendigimden beri 2ayda bir hasta oluyordum progestan ile doktor kilo vermemi soyledi bu arada 1yillik evliyim 8aydir bebek istiyoruz ben yaklasik 15kg verdim 3ay once kistimin eridigini ogrendim ve 3aydir duzenli adet oluyorum sormak istedigim sey arkadaslarm benim adetim onceden 7gunden fazla olurdu ist eridikten sonra 26gunde bir az miktarda geliyor ve az suruyor bunu yasayan varsa mjlarini bekliyorum trsekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…