Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Sizin yazıları oukuyunca bende umutlandım arkadaşlar bende pkoluyum ve geçen ay ilaçsız tüp bebek yaptırdım ve tabi negatif sonuç moralim berbat durumda sizin yazılarınızla umutlanıyorum :))

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay buraya yazmıştım bu ay haile olduğumu öğrendim. Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Moralinizi bozmayın ve tarih ay gün hesaplamalarından vazgeçin bence ben hiç önemsemedim ve hamile olduğumu öğrendim

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay buraya yazmıştım bu ay haile olduğumu öğrendim. Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Moralinizi bozmayın ve tarih ay gün hesaplamalarından vazgeçin bence ben hiç önemsemedim ve hamile olduğumu öğrendim

selam arkadaşlar.
15 aylık evliyim hiç korunmama rağmen henüz bebek sahibi olamadım. ramazan başında doktora gittim ultrasonda pko gözlendi.
fsh 5,
lh 4,
prolaktin 11,
tsh 2.5,
estradiol 30 lardaydı galiba onu tam hatırlamıyorum.
bi de endokrin uzmanına gittim adetin 3. günü insülin değeri 50 çıktı. referans aralığı 50-100 dü. bu ne demek insülin direncim yok mu demek?
adetlerim düzenli hava değişiminden felan etkilenmediğim sürece 28-30 günde bir oluyorum.
doktor beni klomene başlatmak istedi fakat ben hep duyduğum okuduğum kadarıyla glifor ilaçları genelde çok faydalı olmuş.
doktoruma istedim bana şeker ilacı verin dedim. bikaç ay klomen denerim gebelik oluşmadıysa öyle geçeriz şeker ilacına dedi.
hadi klomenle gebelik oluştu Allah korusun sağlıksız bi gebelik geçirirsem ne olacak? bu ilaçlar sağlıksız gebelik riskini de düşürüyormuş Allah ın izniyle.
bazı sebeplerden ötürü henüz tedaviye başlayamadım ama ben şeker ilacıyla tedaviye başlamak istiyorum
şimdi bişey söylesem al da kullan diye terslerse çekiniyorum üstelik yaşadığım yerde cihazları kontrolleri en iyi olan doktora gidiyorum.
bi zıtlaşırsam kötü olur. bana akıl verin :18:
bi de endokrin uzmanına da dedim. bana şeker ilacı verin diye. kadın sonuca baktı yok şu an şeker ilacı kullanma sadece kilo almamaya bak dedi

Merhaba tatlım, belki de artık kararını vermişsindir. Fakat doktorlar eğer şeker yükleme testin normal çıkmazsa şeker ilaçları ile tedavi ediyorlar. Bence doktorunun tavsiyesine uy. Şimdi nasıl hamile kaldığımı anlatacağım o zaman anlayacaksın neden böyle söylediyimi.

İnşAllah yazdıklarım size umut ve yardımcı olur

Arkadaşlar, kendimi bildim bileli pkoluyum. Adet düzensizliyim, tüylenmem vardı. Fakat fazla kilom olmadı. Her kes gibi kilo alıp vere biliyordum. 14 aylık evliyim. ilk 2 ay çocuk istemedik. 1 yıl olmasın biraz dolaşalım, kendimize vakit ayıralım diye saçmaladık. sonra adetlerim yeniden bozulmaya başladı ve 3 ay adet görmedim. Duphastonla adet gördüm. Ve şubat 2012de klomen+ ovitrelle tedaviye başladım. 1 ay arayla yaptım bu tedaviyi, 3 sefer. toplam 6 ay yapmam gerekirdi, fakat haziranda unuttum ve temmuzda son kutu klomen ve ovitrelle kullandım. Hiç biri sonuç vermedi. yani gebe kalamadım. Fakat adetlerim düzene girdi 30-31 günde adet görmeye başladım. ağustosta Ramazan ayında bolca dua etdim. Her akşam orucumu açtığım zaman Rabbime hayırlısıyla bize ve tüm dileğenlere evlat vermesi için yalvardım. 19 ağustos 2012 son defa adet gördüm. Azerbaycanda Baküde yaşıyorum. 25 ağustosta antalyaya gittik 1 haftalık, oradan da istanbula gittik artık tüplerimi kontrol etdirip sonrakı ay aşılama yaptırmak için. Dedik başka bir doktorla da görüşelim ve Ümit Özekiciye gittik. adetimin 15. günüydü. artık ovulasyonun olduğunu her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Ben çok şaşırdım, çünki genelde kendiliğinden 16. günden erken ovulasyon olmazdı. Doğru dürüst ilişkimiz de olmamıştı, üzüldüm ben. Dedim bu ayı da geçirdik. Fakat Ümit bey bana progestan, folik asit ve ecopirin(aspirin) verdi. Dedi destekleyici tedavi olarak veriyorum inşAllah hamile kalırsın. Neyse geldik Baküye ve adetime 1 hafta kala ikinci çizgi hafif çıktı fakat ben inanmadım, sonra 4 gün kala yaptım yeniden çıktı. Forumdan bir arkadaşımız hamile ola bileceğimi söyledi. Pazartesi kan verdim ve 4-5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Hamile kala bilmek için bel çektirmekden tutun, günlerce duş almamağa kadar ne saçmalık varsa denedim. Antalyada her gün havuza, denize girdim. Her gün duş aldım. Sporumu yaptım. İlişki sonrasında hemen duş aldım, eskiden sabaha kadar bazen yıkanmazdım. sırt üstü yatardım falan filan. Size sonuç olarak şunu söylemek istiyorum, Rabbim istemezse ne yaparsanız yapın olmuyor. Ben açıkcası klomeni 6 ay içtim olmadı. Ramazanda dua etdim hep ve oldu. Yalnızca dua edin ve inanın olacağına. Tabii ki, doktora da gidip sorunlarınızı yoluna koyun.

Çok uzun olduğu ve yazımdakı kusurlara göre aff edin Ben sizin için dua edeceğim, siz de benim bebeğimi sağlıklı kucağıma almam için dua edin lütfen. Rabbim yaryardımcımız olsun.

merhaba arkadaşlar. bende adet olduğum ilk günden beri düzensizlik yaşıyorum. ilk zamanlar aylarca adet olmadığım olurdu dr a gittim pko olduğumu söyledi. 14 aylık evliyim hiç korunmadım ama bebeğim olmadı. önce klomen tedavisi gördüm 2 ay ama hiç yumurtam gelişmedi. 3 doza bile cevap vermedi yumurtalarım. eylül başında tüp bebek merkezine gittim. yumurtalığımın birinde 21 diğerinde 41 yumurta varmış ve adet olmadığım içinde rahim kalınlaşması olmuş ve kalınlık 13b. şu anda tarlusal kullanıyorum bitmesine 4 gün kaldı ve ben adet oldum 20 gün kullanmam gerekiyordu. hap bitmeden regl olmam normal mi?. birde doktorum önce yumurta geliştirici iğne vereceğini söledi. o iğneden sonra normal yolla denersem şansımın %10 aşılamayla % 15, tüp bebekte de % 60 şansım olduğunu söyledi. sizce ne yapmalıyım??

canım bence sen ilk önce doğal yolla dene, bende 1 buçuk yıldır evliyim ama liseden beridir de pkoluyum :) ne zaman yasmin kullansam düzenli oldu ama bıraktığım anda regly olmamaya başladım bir süreden sonra ve ben şuanda glukofen, folik asit ve klomen kullanıyorum. Klomen daha önce hiç kullanmadım bugün ilk takibim yapılacak. Neler olacak nasıl olacak bilmiyorum ama test sonucum negatif çıktı diye hiç ağlamadım. Hep vardır bir hikmeti dedim. Sen kendini ferah tut , o geleceği zamanı bilir :)

bu forumdakı herkes için hep dua edıyorum özellıkle hamıllerın duası kbul olurmus suan 3ye hamıleyım korunurken 30 yasındayım adet olmya basladıgım 14 yasından berı pco luyum kızlar hiç tedavısız 3 bebegıme hamıleyım aaa nasıl dıyeceksınız nerelere nelerele gıttım ama anladım kı önce allaha ınan (sız inaçsızsınız demıyorum yanlıs anlamayın) sonra kafaya takmayın (nasıl dedıgınızı duyuyor gıbıyım) baska mesgulıyetler bulun ve bırde bebe aspırınını gunde ıkı tane için ve gorun önce rabbım sonrada bebe aspırını dıyorum anadolu saglık mrkzde prof dr aydın arıcı var kendısıyle gorusmede bır cok konudan konustuk hatta yumurtalıktakı kıstlerın patlatılabıldıgini bunu yaptırmak ıstedıgımı soyledım kendısıne ama gerek yok ve daha fazla zarar verebılecegını soyledı adet olmamaıstım once rahım fılmı ıle baslayalım dedı o ay edet aldum ama sehır dısında oldugum için gelemedım adetımın ılk gunu den baslayarak her gun 2tane bebe aspırını ıctım o ay yıne adet oldum TAM 3AY ICITIM 4AYLIK ZAMANDA HALA RAHIM FILMINI CEKTIREDEDIMDİ 5AY ADET OLMADIM AMA İST DAYIM yenıden aydın beye gıttım dr bey kac aydır sız benı bekledınız ama sehır dısnda ve esımınde turkıyede olmamsından dolayı gelemedım suanda adet olmadım 1hafta gectı farlutal yazmasını için gıtmıstım gel bır bakalım dedı bır yattım masaya müjdem için ne verceksınız dedı bız sasırdık cunkı esım olmadıgı ıcın o ay 1kez ılıskıye gırmıstık bebşimşz gelıyor dedı ben nasıl oldu dıye sordum bebe aspırınını içtınmı dedı evet ıctım ıcerken duzenlı adet oldunmu sıye sordu evevt dedım bebeb aspırınının ıcındekı bır etken madde pco da yumurtlamaya yardımcı oluyormus kızlat bırde bunu deneyın lutfen ne kaybedersınızkı 3ayımda hamıs oldum inş bana dua edersınız

Allah bağışlasın canım sağlıkla kucağına almak nasip olsun.Asprini ben geciken adet dönemi için duymuştum.Denemekte fayda var.Bende pkoluyum 3 yıllık evliyim tedaviye geçecekken eşimde varikosel olduğunu öğrendik.Şuan beklemedeyim eşimin durumuna göre tedaviye geçeceğiz.İnşallah bir süre sonra bende buraya hamileyim diye yazanlardan olurum.Allah herkeze nasip etsin ve aratmasın

bende hep adetlerımde cok sancım olurdu ılkden onun için verdı sanıyordum takı ultrasonda bakıp halısen deyınce ben nasıl dedım :)) maulum esımle bır kere bırlıkte olduk dedım cok sasırmıstım ozaman bana bebe aspırınını kullanıp kullanmadıgımı sordu bende evet dedım belkı dr yanında her seferında abartısız 1 2saat kalıyorduk konusyorduk ben nette okuduklarımı anlatıyordum oda bana dogrusunu soyluyordu allah kendısınden bınlerce kez razı olsun ıkınce bebegımız ıstedıgımıze karar verınce adetlerım yıne duzensızdı tam 3ay bebe aspırını kullandım 4 ay adet olmadım ve hamıle oldugumu ogrendım bırde bana eger cocuk ıstıyorsan ılkınden sonra 2sene kolay halıle kalırsın demıstı suan ılk oğlum 32 aylık ıkıncı oğlum 8 aylık 3de 6 hafatalık hamıleyım teyzesı 3de ellerınden öper bak göreceksın yıllar gececek sende burda kendı hıkayenı anlatıyor olcaksın yıllar once bana burda arkadaslar tesllı verıyorlardı bak yıl gectı evlılıgımde sımdı ben baska arkadaslarıma yardım edıyorum bizlerden sızler el alcaksınız yıllar su gıbı akıp gececep helekı bebesını kucagına alıpta mısss kokusunu cektıkten sonra zaman yarısmaya baslayacak:))) tum bebek ıstıyen kadınlar ıcın kendım hamıle oldugum aklıma gelınce elımdekı ısı bırakıp dua edıyorum annem hamıllerın duası kabul ollur der hep ınsallah rabbım dualrımı kabul eder ve sızlerde hamıs oldugunzu en kısa zamanda burda paylasırsıznız canım

canım ilk bebeğine ne kadar süre sonra hamile kaldın? aspirin dışında hiç bişey kullanmadınmı ilaç olarak?

canım ilk bebeğine ne kadar süre sonra hamile kaldın? aspirin dışında hiç bişey kullanmadınmı ilaç olarak?

başka ılac hıc kullanmadım sadece bebe aspırını canım aspırını kullanmaya basladım dan ıtıbaren 3ay hamıle kalmısım ıkınci oğluma ocak ayında basladım içmeye ve 23 nısan son adet tarıhım ılk oğlum ıcınde yıne ocakta basladım 4mayıs son adet tarıhım bırde bunu deneyınm kendınıze zaman verın ben bebe aspırın içmeden önce farlutal kullanmadan adet olmazdım aspırıne baslayınca her ay adet olmaya basladım ve allahıma sukurler olsunkı ıkı yavrumuda saglıcakla kucagıma aldım allahım ınsallah 3de almayı nasıp eder

bende pko liyim inş. allah hepimize bebişelerimizi en kısa zamanda elimize almayı nasip eder..

rabbım hepınıze ıstedıgınız en guzel zamnda en guzellerınden nasıp eder ınsallah
bende pıkoluyum 17 yasından berı 10 sene cektım 2,5 yıllık evlıyım ve sukurler olsun bebegım suan ıkı aylık kucagımda
gebe kalmadan once her yolu denedık en son asılama yaptırdık ama tutmadı ondan sonrakı ay esım ısden cıkarıldı stresımız derdımız baska yone kayınca bebek ıcın stres yapamadık bıle ama bırde baktık kı Rabbım bıze o kotu gunlerımızı aydınlatıcak bır hedıye gonderdı
tedavınızden gerı kalmayın tabıkı ama cok zor oldugunu bıle bıle stresden uzak durun derım sakın dert etmeyın derım o kadar cok ısterken cok zor olucak ama stres yapmayın rahat olun Rabbım yar ve yardımcınız olsun

bende 2.5 yıldır ewliyim hiç korunmadığımız halde hamiş kalamadım allahım zamanını biliyordur diye düşüyorum bu ay bal tarçın çörek otunu deniycem ve yanındada hayıt bakalım allahımın ilahi taktiri ama inanıorum allahım en yakın zamanda meleklerimizi bize nasip etsin

tebrik ederim canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..bebek aspirini demişsin bunu adetliyken başlayıp hiç bırakmadanmı kullanacagız ?

selam kızlar bende de pkos var..2,5 yıllık evliyim.10 aydır deniyoruz olmuyor..adetlerim de feci düzensiz.daha önce iki ay klomen kullandım ama ikinci ayın sonunda nasıl inanmışsam hamile kalacağıma adet olunca sabahtan akşama kadar ağladım.sonra da eşim ilacı bıraktırdı ve bikaç ay bu işleri konuşmayı ve düşünmeyi yasakladı..(sanki o söyleyince artık hiç düşünmüyorum).geçen ay doktora gittim..adet sonrası rahim filmi istedi ama korkumdan çektiremedim.eşim de boşver bırak dedi..o kadar korkağımki eşim de bana acıyor..:)bikaç ay daha akışına bırakalım dedik.yılbaşına dek hamile kalmazsam o zaman artık tıpış tıpış gidi filmi çektiricem..bu ay ovulasyon testi aldım ama pkos olanlarda ekinliği sınırlıdır diyor üstünde..bi de glukofen başladım sabah 500, akşam 500.. ayrıca omega 3 yağlar da yumurtlamayı arttırıyomuş diye duydum..günde 1000 mg da akşamları omega 3 kapsülü içiyorum..bi de tabi olmazsa olmaz bebek deneyen herkes için folbiol..buradan okuduğum için bebe aspirinine de başlıycam bugün..hayırlısı bakalım..eşim hep düşünme bunları,ne zaman hayırlıysa olur,takma diyo, doktorlar takma,taktıkça olmaz diyo, ailem arkadaşlarım takma daha erken diyo ama içim içimi yiyor..siz de bilirsiniz ki takmamak çok ama çok zor..ya bebeğim olmazsa fikri beni delirtiyo..inşallah işe yarar yaptıklarım da güzel haberler veririm sizlere..allah hepimize hayırlı, sağlıklı, mutlu evlatlar verir inşallah..:)

benim eşimde aynısını diyo kendisininde varikoseli ve hareketliliği 6 bakalım bi benim pkom eksikti adetim düzenli tembellik var alternatif tıbbı denicez bide deneyenlerden acayip gazlandım bakalım hayırlısı

tebrik ederim canım allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..bebek aspirini demişsin bunu adetliyken başlayıp hiç bırakmadanmı kullanacagız ?

adetliyken içmedım canım ben harhengi bir hap içsem hemen adetım kesılıyor onun için adetlıyken içmedim rabbim tüm dileyen kadınların hepsını hacıların hacca gıttgı dönemde dualarımızı orda yapılan dularla bır sayıp kabul etsın aklıma geldıkce hepım-nız ıcın dua edıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…