Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

merhaba,

ben yeni katıldım aranıza. 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim. bende evliğimin 6.cı ayında pko tespit edildi. ilk olarak klomenle tedavi edilmeye çalışıldı, fakat yumurtalarda büyüme olmadı. taşınıcağımızdan dolayı 6 aydan sonra tedaviyi bıraktım ve doğumkontrol hapına başladım en azından adet olayım diye. 3 ay önce hapı bıraktım ve düzenli olarak adet olmaya başladım hapsız. yine gebelik yok :( tekrar doktora gitmeye başladım hormon testinden sonra testesteron ve başka bi değerim yüksek olduğunu söyledi doktor ve iğne tedavisine başlıycağımızı söyledi.

şimdi adet olmammı bekliyorum da ama kafamda bi srü soru işareti kaldı, iğne tedavisi nasıl oluyor hiç olumlu yanıt alan oldu mu aranızda? bide rapor çıkartacağımızı söyledi doktor, nasıl çıkartıcağım bu raporu? bide iğne tedavisi kaç para tutar?

canım geçmiş olsun.bende doğum kontrol hapı kullandım hep belirli bi zaman düzene sokuyor sonra yine aynı.hamile kalmadan önce doğum kont.hapı almıştım doktora sormadan eczaneden.sonra doktora danışayım dedim oda bana sen bebek istiyorsun niye d.k.h içiyorsun dedi.bana cyclo-progynova yazdı hem adetlerini düzenler hemde hormon takviyesi dedi.2 kutu içtim bıraktım üstüne hamile kaldım.7 yıl sonra geldi bebişimiz.belki önceki sayfada yazmışımdır bakmadım ama yeniden yazayım dedim.rapora gelince gittiğin hast.çıkarıyorlar sonra eczaneye götürüp ilaçlarını alıyorsun.fiyatları şehirlere göre değişiyor en fazla 250 civarında tutar.biz en son 1 yıl önce 150 gibi almıştık.şimdiki fiyatları bilmiyorum tam net.işallah iğneye gerek kalmadan hamile kalırsını.

merhaba,

ben yeni katıldım aranıza. 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim. bende evliğimin 6.cı ayında pko tespit edildi. ilk olarak klomenle tedavi edilmeye çalışıldı, fakat yumurtalarda büyüme olmadı. taşınıcağımızdan dolayı 6 aydan sonra tedaviyi bıraktım ve doğumkontrol hapına başladım en azından adet olayım diye. 3 ay önce hapı bıraktım ve düzenli olarak adet olmaya başladım hapsız. yine gebelik yok :( tekrar doktora gitmeye başladım hormon testinden sonra testesteron ve başka bi değerim yüksek olduğunu söyledi doktor ve iğne tedavisine başlıycağımızı söyledi.

şimdi adet olmammı bekliyorum da ama kafamda bi srü soru işareti kaldı, iğne tedavisi nasıl oluyor hiç olumlu yanıt alan oldu mu aranızda? bide rapor çıkartacağımızı söyledi doktor, nasıl çıkartıcağım bu raporu? bide iğne tedavisi kaç para tutar?

desertrose85 arkadaşım bende bu ay başlıycam iğne tedavisine doktor adetimin 2.günü çağırdı raporun çıkması için raporda sorun olmaz doktor öneriyor sanırım o gün toplanan heyet imzalıyor raporu öyle olması lazım.SGK karşılıyomuş iğneleri ama iğnelerin kendisi çok pahalı olduğu için bizim ödeyeceğimiz fark da biraz tutuyrmuş doktor bana 300-500tl ödersin dedi.İğneleri kendim göbekten yapçakmışım.ilkini ben gösteririm sonra kendin yapabilirsin kolay dedi doktor.iğneler çok etkil olduğu için sanırım bu kadar pahalı.faydasını gören çok kişi var umarım Allah'ın izniyle biz de faydasını görürüz.tedavi sürecini paylaşmayı unutma bizimle.yakında başlayınca ben yazıcam sizlere,sevgiler

canım cevabın için sağol.
benim gittiğim hastane özel hasten ordada çıkartmı rapor, yoksa devlet hastaneye mi gitmem lazım? doktora dedim d.k.h. kullandım diye ama senin dediğin ilaçdan vermedi. sadece şunu dedi, daha önce klomen kullandığım için (bide bi değerim dabitlenmiş hangisi olduğunu sorma ama hatırlamıyorum) direk iğne tedavisine geçelim dedi. bide eşimden spermiyogram istedi onuda bu cumartesi yaptırcaz daha. 250 lira da güzel paraymış inşallah ilk ayda tutarda bebek geldiğinde borçlanmış olmayız. off off..... peki iğne teddavisi genelde yanıt veriormu? doktora soramadım ağlayasım tuttu doktor hormon değerlerimi yorumlarzınca bende soru sormadan çıktım.

desertrose85 arkadaşım bende bu ay başlıycam iğne tedavisine doktor adetimin 2.günü çağırdı raporun çıkması için raporda sorun olmaz doktor öneriyor sanırım o gün toplanan heyet imzalıyor raporu öyle olması lazım.SGK karşılıyomuş iğneleri ama iğnelerin kendisi çok pahalı olduğu için bizim ödeyeceğimiz fark da biraz tutuyrmuş doktor bana 300-500tl ödersin dedi.İğneleri kendim göbekten yapçakmışım.ilkini ben gösteririm sonra kendin yapabilirsin kolay dedi doktor.iğneler çok etkil olduğu için sanırım bu kadar pahalı.faydasını gören çok kişi var umarım Allah'ın izniyle biz de faydasını görürüz.tedavi sürecini paylaşmayı unutma bizimle.yakında başlayınca ben yazıcam sizlere,sevgiler

tatlim cevabin için sağol. rapor alırsam bile 300-500 lira dedin, ben internetden fiyatlarına baktımda zaten normal fiyatı 400-500 arası değişiyor. inşallah sende olumlu yanıt alırsın canım. bu arada rapor özel hastenedede alabiliyormuyum yoksa devletden mi? ben özel hastaneye gidiyorumda

merhaba kızlar..
ne güzel bi konu olmuş öncelikle gerçekten sıcak umutlar dağıtıo..
evlemeden önce yaşadıgım adet düzensizliklerim vardı..
klasik düzenleyiciler çare olurdu ama tekrar aynı düzensizlikler devam ederdii..
evlendikten sonra pco oldugumu öğrendim..
ama doktorla bu hastalığın sdc sendromu var sende dediler..
daha pconun ne oldugunu bilmezken bide bunla karıştı aklım..
aslında ii bişi demişler..
kilom yerinde oldugu fazla tüylenmem olmadıgı için tam olarak pcolu oldugum söylenemzmiş..
herneyse..
yaklaışık 1 senedir korunmuyoruz ve bizimde bebeğimiz olmuyo..
galiba yumurtlamamda problem var..
2 defa serphone kullandım ama maalesef bişi olmadı..
ve son zamanlarda adetlerim iice şaştı..
farlutalsiz adet olamıorum..
ki pco hastaları bu verdiğim ilaç isimlerini ii bilirler..
en son muayenemde doktor pco diilsin sen,sende multikistik over var dedi..
aman ha poli hal multi neticede bebeğim gelmio işte..
ama bende umudumu yitirmedim kızlar..
allahın izniyle yakın bi zamanda bende vericem güzel haberler..
hissediyorumm

canım cevabın için sağol.
benim gittiğim hastane özel hasten ordada çıkartmı rapor, yoksa devlet hastaneye mi gitmem lazım? doktora dedim d.k.h. kullandım diye ama senin dediğin ilaçdan vermedi. sadece şunu dedi, daha önce klomen kullandığım için (bide bi değerim dabitlenmiş hangisi olduğunu sorma ama hatırlamıyorum) direk iğne tedavisine geçelim dedi. bide eşimden spermiyogram istedi onuda bu cumartesi yaptırcaz daha. 250 lira da güzel paraymış inşallah ilk ayda tutarda bebek geldiğinde borçlanmış olmayız. off off..... peki iğne teddavisi genelde yanıt veriormu? doktora soramadım ağlayasım tuttu doktor hormon değerlerimi yorumlarzınca bende soru sormadan çıktım.

canım özel hast.çıkarıyorlar öyle zor bi iş değil.normal hast.3 tane doktor bulup imzalatıyordun.özelde işlemleri yapan sekreter doktorların isminin bulunduğu mühürü vuruyor bu kadar.iğnelere genelde iyi tepki veriyor hatta benimkinede aşırı olmuştu.bence iğnelere başlamadan dediğim ilacı yazdır doktoruna kullansana.dediğim gibi 7 yıl bir sürü tedavi gördüm en son bu ilaçla hamile kaldım.2 ay ertelersin çok çok.olmazsa iğnelere başlarsın.işallah hiç bişeye gerek kalmaz.:Saruboceq:

Herkese merhaba opuyorumnanaktan
Lise 2.sınıftan beri adet düzensizliği yaşayan pko tanısı konulmuş biriyim..
1.5 yıl kadar diane35 adlı bi doğum kontrol ilacı kullandım ilacı kullandığım sürece adetlerim hep düzenli gitti bıraktığım anda ise yine aynı sorunlar..

Hangi doktora gittiysem bana yumurtlaman yok hamile kalamazsın tedavi olman gerekir dedi..Tabi benim psikolojim alt üst..Hep alıştırdım kendimi benim çocuğum olmayacak fikrine hatta eşimi bile alıştırmıştım tedavisiz bebeğimiz olmayacağına..

5 aylık evliyken adet düzensizliğim sebebiyle tekrar kontrole gittim tabi yine aynı sözler..Tedavisiz bebeğin olmaz...

O an korunmayı bıraktık dualar ettim Allah'ıma adak adadım ve 1 ay sonra hamileydim :CüvCüv:
İnanamadım..
Şu an 25 haftalık hamileyim :CüvCüv:
Bu yüzden umudunuzu hiç kaybetmeyin dua edin isteyin..
Allah herkese nasip etsin bu mutluluğu :Saruboceq:

merhabalar.... ben 3 yıllık evlıyım. yaklasık 2 yıldır korunmuyoruz.ama malesef bızımde bebegımız olmuyor..... çok aşırı derecede adet düzensizliğim yok. sadece bır kac gun oynuyor. ama bazen haftada olabılyor. farklı farklı doktorlara gıttım. hıc bırı bı tanı koyamadı. ama pco belirtılerı var. tüylenme, fazla kilo, saç dökülmesi.... en son gittiğim doktor küçük bır kıst var dedı. ılac verdı. ıkı hafta kesıntısız cok yoğun kanamam oldu. yıne dok. gıttım bu kez klomen dıye bır ılac verdı. kanamam kesıldı. sımdı yıne aynı tarafta ağrım var. soğan kürüne basladım... hiç bır zaman ümidimi kesmedım ama!!! allahım istedıkten sonra hersey olur... sadece buna ınanıyorum ve beklıyorum... ne olur sızde güçlü olun...

bırde sorum var: glucophage dıye bır ilaç duydum... aranızda kullanan varmı? işe yarıyormus???

Glucophage antidiyabetik yani şeker ilacı insülin direnciniz varsa o yüzden vermiş olabilir doktorunuz..
Allah acil şifalar versin inş :Saruboceq:

canım özel hast.çıkarıyorlar öyle zor bi iş değil.normal hast.3 tane doktor bulup imzalatıyordun.özelde işlemleri yapan sekreter doktorların isminin bulunduğu mühürü vuruyor bu kadar.iğnelere genelde iyi tepki veriyor hatta benimkinede aşırı olmuştu.bence iğnelere başlamadan dediğim ilacı yazdır doktoruna kullansana.dediğim gibi 7 yıl bir sürü tedavi gördüm en son bu ilaçla hamile kaldım.2 ay ertelersin çok çok.olmazsa iğnelere başlarsın.işallah hiç bişeye gerek kalmaz.:Saruboceq:

tatlım aslında çok hakklısın dediğinlede, ben doktorun işine karışmak istemiyorum, hani ne yaptığını biliyordur diye. bilmiyorum ne yapcağımı kafam çok karışık. annemde ikide bir takma kafan takma kafana diyip duruyor, takmayıncada olmuyor takıncada olmuyor. anneciğimde yok yanımda...offf offf

Herkese merhaba opuyorumnanaktan
Lise 2.sınıftan beri adet düzensizliği yaşayan pko tanısı konulmuş biriyim..
1.5 yıl kadar diane35 adlı bi doğum kontrol ilacı kullandım ilacı kullandığım sürece adetlerim hep düzenli gitti bıraktığım anda ise yine aynı sorunlar..

Hangi doktora gittiysem bana yumurtlaman yok hamile kalamazsın tedavi olman gerekir dedi..Tabi benim psikolojim alt üst..Hep alıştırdım kendimi benim çocuğum olmayacak fikrine hatta eşimi bile alıştırmıştım tedavisiz bebeğimiz olmayacağına..

5 aylık evliyken adet düzensizliğim sebebiyle tekrar kontrole gittim tabi yine aynı sözler..Tedavisiz bebeğin olmaz...

O an korunmayı bıraktık dualar ettim Allah'ıma adak adadım ve 1 ay sonra hamileydim :CüvCüv:
İnanamadım..
Şu an 25 haftalık hamileyim :CüvCüv:
Bu yüzden umudunuzu hiç kaybetmeyin dua edin isteyin..
Allah herkese nasip etsin bu mutluluğu :Saruboceq:
:nazar::nazar:maşallah canım çok sevindim seni resimlerinden hatırlıyorum allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.darısı isteyen herkesin başına.
tatlım aslında çok hakklısın dediğinlede, ben doktorun işine karışmak istemiyorum, hani ne yaptığını biliyordur diye. bilmiyorum ne yapcağımı kafam çok karışık. annemde ikide bir takma kafan takma kafana diyip duruyor, takmayıncada olmuyor takıncada olmuyor. anneciğimde yok yanımda...offf offf

aslında birazda doktorların işine karışmak gerekiyor.ben aşılama olacağım zaman klomen+4 gün iğne oldu.aşılamam yapıldı adet oldum.kıonrol için doktora gittiğimde aşırı uyarılma olmuş yumurtaların kiste dönüşmüş duruyor dedi.o ay dinlen geçer dedi.yine adet oldum gittim bize yine aşılama yapacam ama bu defa 10 gün iğne olacaksın dedi.bizde 4 gün iğneden aşırı uyarılma olursa 10 günden hayli hayli olur dedik.bize gülü seven dikenine katlanır dedi.:kızgın: tamam dedik çıktık eşimle konuştuk ara verelim diye.ara verince adetim gecikti hormon testi yapıldı hipertroid çıktı.genle cerrah uzmanına gittik bana bu değerle hamile kalamazsın dedi.yani boşboşuna tedavi görmüş olacaktım.1 yıl troid tedavisi gördüm bitmeden hamile kaldım çok şükür.hiç aklıma normal yolla hamile kalabileceğim gelmezdi.ne çok yazdım dimi.:kedi:annen haklı takmamak lazım bende troid tedavisi sırasında takmadım hiç kafama.

bi tanem ankarada yaşarken bi doktora gidiyordum, bayandı ama bu kadar mı toy olunur ya sinir oluyorum yine anlatırken. kadına şeker hapı dedim, senin şeker hastalığın yokki dedi, klomen dedim bi araştırayım dedi. benim dediğim hepsi doğgru çıktı sonuç olarak. en son klomen fayda etmeyince rahim filmi istedi, fakat ondan önce gittiğim doktor rahim filme gerek yok demişti, çünkü daha önce kızken kapalı ameliyat olmuştum kist var diye, kapalı kanal olsaydı o zaman görüp müdhale ederlerdi demişti doktor bana. şimdiki doktorumda öyle dedi. bide dedim işte, böyle böyle tadviler uygulanıyormuş falan diye bu doktoruma, oda dedi ki hani herkesin değerleri ayni olmuyo pko da, senin bu değerlerine göre şuanda iğne tedaviyi uygungörüyorum çünkü klomene daha önce cevap vemeden çünkü bilmem ne değeri ( hatırlamıyorum ne dediğini :D ) sabitlenmiş ondan dolayı sağlıklı yumurta gelişimi olmaz dedi. ondan ötürü şimdilik güveniyorum ona....

merhabalar arkadaşlar.bende hikayemi yazmak istedim buraya.yaklaşık iki yıl önce ölesine gittiğim muayene de pko oldugumu öğrendim tesadüfi olarak.ne adet düzensizliği ne sivilce ne tüylenme hiç biri.sadece kilo problemi bendeki.aralıklarla doğum kontrol hapı kullandım migrenim tavan yaptı bu haplar sayesinde.tabi bu arada sürekli olarak glifor kullandım baktım kilo veremiyorum migren de mahvedio doktorumu değiştirdim tıpta bi doçente gittim.bütün derdimi anlattım.kilo veremiorum dedim.adam bana dediki adet düzensizliğin yoksa yumurtlaman oluodur ayrıca ben her zmn ilk çocugun garantiye alınması taraftarıyım dedi.ultrasonla baktı tamda gittiğimde olgunlaşmış bi yumurta gördü ben demiştim sana dedi.smear,kan testi hepsi yapıldı folik asite başlattı ve 6 ay deneyin olmassa sana değil eşine bakıcaz dedi.iki ay oldu ve tık yok.o kdr çocuk manyagı oldumki adet günüm gelmeden test yapptım bugün yine kafayı yicem yaa.gecen bi arkadaş aradı dediki kaza kurşunu hamileyim düsününn kız bi kerede hamile kalmış.ben istemiştimki anneler günü yaklaşırken bebişim bana hediye olsun ama yine olmadııı:(

BREATH CANIM AYNI ŞEYLERı BENDE YAŞIYORUM...NE KÖTÜ DE Mı HER AY UMUTLANMAK...EVVET YA BENDE KAHROLUYORUM MıLLET SEVGıLıSıYLE BıLE 1 DEFA ıLıŞKıYE GıRıYO HAMıLE KALIYO KÜRTAJ OLUYO...BıZ DE ACILAR ÇEKıYORUZ HAYATI KENDıMıZE ZıNDAN EDıYORUZ YıNE DE OLMUYO...mafoldumben

yabangülüm hamiilelik nasıl gidiyo...umarım iyisindir...ne olur bize çok dua et...bizimde olsun bebişimiz...buarada ben anlatımını verdiğin patiklerin topiğini bulamadım canım eğer mümkünse linkini bana buraya yazabilir misin?

işalah istediğin sonucu elde edersin.klomeni en son kaç tane aldın?

merhabalar arkadaşlar.bende hikayemi yazmak istedim buraya.yaklaşık iki yıl önce ölesine gittiğim muayene de pko oldugumu öğrendim tesadüfi olarak.ne adet düzensizliği ne sivilce ne tüylenme hiç biri.sadece kilo problemi bendeki.aralıklarla doğum kontrol hapı kullandım migrenim tavan yaptı bu haplar sayesinde.tabi bu arada sürekli olarak glifor kullandım baktım kilo veremiyorum migren de mahvedio doktorumu değiştirdim tıpta bi doçente gittim.bütün derdimi anlattım.kilo veremiorum dedim.adam bana dediki adet düzensizliğin yoksa yumurtlaman oluodur ayrıca ben her zmn ilk çocugun garantiye alınması taraftarıyım dedi.ultrasonla baktı tamda gittiğimde olgunlaşmış bi yumurta gördü ben demiştim sana dedi.smear,kan testi hepsi yapıldı folik asite başlattı ve 6 ay deneyin olmassa sana değil eşine bakıcaz dedi.iki ay oldu ve tık yok.o kdr çocuk manyagı oldumki adet günüm gelmeden test yapptım bugün yine kafayı yicem yaa.gecen bi arkadaş aradı dediki kaza kurşunu hamileyim düsününn kız bi kerede hamile kalmış.ben istemiştimki anneler günü yaklaşırken bebişim bana hediye olsun ama yine olmadııı:(

canım inşallah sende tez zamanda bebeğine kavuşursun. bende adet oluyorum son 3 aydır ama doktorum kalitesiz yumurta oluşur dedi bu kan değerlerinde ve tedaviye başlıycak bu ay. bende bilmiyorum artık ne yapcağımı, sürekli doktorda değiştrmek istemiyorum zaten. inşallah bende yakın zamanda bebeğime kavuşurum

tatlim cevabin için sağol. rapor alırsam bile 300-500 lira dedin, ben internetden fiyatlarına baktımda zaten normal fiyatı 400-500 arası değişiyor. inşallah sende olumlu yanıt alırsın canım. bu arada rapor özel hastenedede alabiliyormuyum yoksa devletden mi? ben özel hastaneye gidiyorumda

desert rose merhaba arkadaşım bende özele gidiyorum özelde de çıkyor rapor hem de devlete göre daha kolaymış.Ben bugün hastalandım yarına randevu aldım gidicem bakalım rapor çıkçak iğneleri alcaz hayırlısı artık.Bi de sen günde en son 4 klomen kullandım demişsin ben en çok günde 3 kullandım.Doktor günde 3 fayda etmezse iğneye geçmemiz lazım dedi.Bi debenden hiç hormon testi falan istemedi doktorum.sadece muayene ediyor.ya çok tecrübeli ya da gerek duymadı bilmiyorum.hayırlısı bakalım hepimizin hakkkında :CüvCüv:

4 tane kullanmıştım en son, yani günde 4 tane
bende en son böyle kullanmıştım bende 2 yumurta oluyordu ama olmayınca yumurtayada bakmıyor.
psikolojik olarak baskı uygulanıyor böyle yaparak.o yüzden bebişler gecikiyor birazda olsa takmamak gerekiyor biliyorum elinde değil insanın ama bebişler için yapmalıyız.ben panik atak oldum bu yüzden ama son bir yılın rahatlaması bebişimi getirdi.
BREATH CANIM AYNI ŞEYLERİ BENDE YAŞIYORUM...NE KÖTÜ DE Mİ HER AY UMUTLANMAK...EVVET YA BENDE KAHROLUYORUM MİLLET SEVGİLİSİYLE BİLE 1 DEFA İLİŞKİYE GİRİYO HAMİLE KALIYO KÜRTAJ OLUYO...BİZ DE ACILAR ÇEKİYORUZ HAYATI KENDİMİZE ZİNDAN EDİYORUZ YİNE DE OLMUYO...mafoldumben
canım herkes ayrı bi şekilde sınav ediliyor bizimde sınavımız bu.sevgilisiyle hamile kalan bebeği doğuruyormu hayır.allah onlara vererek sınav ediyor bizlerde vermeden ama bu sınavı bizler geçecez.azcık sabır.
yabangülüm hamiilelik nasıl gidiyo...umarım iyisindir...ne olur bize çok dua et...bizimde olsun bebişimiz...buarada ben anlatımını verdiğin patiklerin topiğini bulamadım canım eğer mümkünse linkini bana buraya yazabilir misin?
iyi gidiyor canım darısı sizlerin başına her zaman dua ediyorum.veririm canım tabikide.
canım inşallah sende tez zamanda bebeğine kavuşursun. bende adet oluyorum son 3 aydır ama doktorum kalitesiz yumurta oluşur dedi bu kan değerlerinde ve tedaviye başlıycak bu ay. bende bilmiyorum artık ne yapcağımı, sürekli doktorda değiştrmek istemiyorum zaten. inşallah bende yakın zamanda bebeğime kavuşurum

işallah canım işallah:Saruboceq:nerden biliyormuş doktor kalitesiz yumurta olacağını allah bilir sen tedbiri bırakma elden cinsel birliktelik düzenli olsun.bide yumurtlama tarihim geçti diye bırakma geç döllenme olabilir.bende öyle oldu.

Back
X