• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pkolu olupta yenen arkdaşlar

her ay adet olurum ama bazen geç gelir bazen erken
bazen 5 gün sürer bazen 11 gün..
doktorlar pko falan demedi hatta ben pkoluyum sanıyordum kısa süre öncesine kadar netten okuduklarım sayesinde
gittiğim doktorlar dedi ki sol yumurtalığında kist var dedi 1 tane

3 cm iken 3 ayda 6 cm olmuştu bu kistte işte

ben doğru tedaviyi bulamadım maşesef çok bilgisizim bu konularda

hımm başından öle deseneeee...o zaman bildiğimiz kist var sende...ama sana hemen doğum kontrol hpı vermeliydi vermedimii...o gitmeden adette olamazsın ki sen...bide 6 santimm azbucuk da değill..sancıda yaparr...sen herşeyden önce bi dr git ve dk hapı al..yoksa cerrahi operasyonla alıyorlar kistii..

düzenli adet oluyormuşsun zatenn..yumurtlamanda oluyorr..zaten kist yumurtan çatlamayıpp büyümeye devam ettiğinde oluyorr...

sen ilk önce kistten kurtul ve sakın erteleme hemen gitt...sonra 1 yılı geçtiyse bebk istediğiniz...eşin tahlil versinn..sende hormonlarına baktırr..vee hsg ver..inşallah hiçbirinde bi sorun çıkmazxzz..kistin gider bebişin gelirr...

hormonlarınada baktırr...bak bende bide prolaktin süt hormonuymuş yüksek çıktıı oda engelliyormuşş hamileliği..ilaç verdi onu düşürmekk içinn..

hiç erteleme dr git hemen...

hımm başından öle deseneeee...o zaman bildiğimiz kist var sende...ama sana hemen doğum kontrol hpı vermeliydi vermedimii...o gitmeden adette olamazsın ki sen...bide 6 santimm azbucuk da değill..sancıda yaparr...sen herşeyden önce bi dr git ve dk hapı al..yoksa cerrahi operasyonla alıyorlar kistii..

düzenli adet oluyormuşsun zatenn..yumurtlamanda oluyorr..zaten kist yumurtan çatlamayıpp büyümeye devam ettiğinde oluyorr...

sen ilk önce kistten kurtul ve sakın erteleme hemen gitt...sonra 1 yılı geçtiyse bebk istediğiniz...eşin tahlil versinn..sende hormonlarına baktırr..vee hsg ver..inşallah hiçbirinde bi sorun çıkmazxzz..kistin gider bebişin gelirr...

hormonlarınada baktırr...bak bende bide prolaktin süt hormonuymuş yüksek çıktıı oda engelliyormuşş hamileliği..ilaç verdi onu düşürmekk içinn..

hiç erteleme dr git hemen...
eşim tahlil yaptırdı onda bir sorun yok

d.k.h içtim ama gitmedi malesef soğan suyuda fayda etmedi hatta doktorum küçük bir operasyonla alabilirim bu kisti demişti.
ben şimdi adetim bitince hemen rahim filmi çektireyim o zaman
sonra eşimin sonuçlarını vs.. alıp doktora gideyim benim hormon değerlerimde normal değilmiş
ay önceki sonuçlar pek iç acıcı çıkmadı

arkadaşlar bu durumu sadece pko ya bağlamayın.guatr testlerinizide yaptırın.birçok doktor hormonlara baktırıyor ama guatr testi istemiyorlar.bende de yıllardır pko sorunu vardı.evlendim ilk beş ay gebelik olmadı.beşinci ay tesadüfen guatr hormonlarımda bozukluk olduğu anlaşıldı ve hemen ilaca başladım.ilaç 15 günde etkisini gözteriyormuş zaten ve ben o ay hamile kaldım.herkesde guatr sorunu olacak değil tabi ama en azından bunu es geçmeyin.vücuttaki en önemli hormonmuş guatr hormonu.

guatr hormonu hangisiymişşş yaaa...ben baya bi hormon tahlili verdim ama bunu yeniduydumm ..çok sağoll hemen araştırıyorum benimkilerin içinde varmı bakimm...

t3..t4 müş sanırımm bana bakılmışş....benim lh ve prolaktinim yüksekk :( :(

eşim tahlil yaptırdı onda bir sorun yok

d.k.h içtim ama gitmedi malesef soğan suyuda fayda etmedi hatta doktorum küçük bir operasyonla alabilirim bu kisti demişti.
ben şimdi adetim bitince hemen rahim filmi çektireyim o zaman
sonra eşimin sonuçlarını vs.. alıp doktora gideyim benim hormon değerlerimde normal değilmiş
ay önceki sonuçlar pek iç acıcı çıkmadı

tamamm canımm süşükr eşdede sorun yok..şimdi adet bitiminde oluyor hsg randevu al. benim kadın doğumcum çekmiştii hastanede..çıkıyor hemen zatenn..hemen drodasına girip sonuçlara bakıyorsunn..dr sana gerekeni der...

yüksek olan hormonların kaç ki?? onlarıda götür dra..lh fsh den büyük mü??

arkadaşlar bu durumu sadece pko ya bağlamayın.guatr testlerinizide yaptırın.birçok doktor hormonlara baktırıyor ama guatr testi istemiyorlar.bende de yıllardır pko sorunu vardı.evlendim ilk beş ay gebelik olmadı.beşinci ay tesadüfen guatr hormonlarımda bozukluk olduğu anlaşıldı ve hemen ilaca başladım.ilaç 15 günde etkisini gözteriyormuş zaten ve ben o ay hamile kaldım.herkesde guatr sorunu olacak değil tabi ama en azından bunu es geçmeyin.vücuttaki en önemli hormonmuş guatr hormonu.

canım ne guatırı ne hormonu bütün testleri yaptırdım bitek rahim flmi çektirmedim onada korkuyomm:..

ya canım pkolu yoldaşlarım şöle azımıza layık bi doktor bilen varmı bu konularda uzman anlayışlı tatlı dilli..? ben bi doktor buldum gittim kadın çok iyiydi ama bana 1 ayda 10 kilo vermem gerektiğini söledi ve biraz sert konuştu die daha gidesim gelmio ona ama napsam bulamassam gidicem artık ona yine bilen varsa tavsiye edebileceğiniz bi doktor istnbulda çoooook sevinirim...

ya canım pkolu yoldaşlarım şöle azımıza layık bi doktor bilen varmı bu konularda uzman anlayışlı tatlı dilli..? ben bi doktor buldum gittim kadın çok iyiydi ama bana 1 ayda 10 kilo vermem gerektiğini söledi ve biraz sert konuştu die daha gidesim gelmio ona ama napsam bulamassam gidicem artık ona yine bilen varsa tavsiye edebileceğiniz bi doktor istnbulda çoooook sevinirim...

canım istanbulda hangi yakadasınn????

avrupa yakasında aksarayda bi dr um var süperr...uzaman birii..ama ben çok uzak oldugum için gidemiyorum onaa....

anadolu yakasında da...ben şuan erdem hastanesi ne gidiyorumm 2 sefer oldu gideli klomene başladık takibindeyimm...bakalımm gelişmeleri yazarımm....bende çook dr aradımm..şimdi bu dr başladım bakalım devamı ne gelirr...

meraba kızlar tesadüfi gördüm başlığı,öncelikle hamile kalmadan önce bana da pko var denmişti.ancak adetlerim düzensiz değildi 32-33 günde olurdum.adetlerim aşırı ağrılı olurdu,kilolu da değildim hatta genç kızlığım boyunca hep zayıflığımdan şikayet etmiştim yani aşırı değildi şikayetlerim ama pkoydum küçücük yımırtlarımvardı tam büyümüyolardı:25:.evlendim hamile kalmaya karar verdim ilk bir iki ay olmadı ,pkolu olduğumu bildiğim için netten biraz araştırdım hayıt tohumunu denemeye karar verdim hem de adet ağrılarımdan kurtulmak istiyodum ona da etkisi varmış diye okumuştum.neyse evlendikten sonra dört beş kilo almıştım,o ara hamile kalırsam zayıf kalayım diye o dört kiloyu da verdim ve yaklaşık üç ay günde bir ya da iki kez kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı hayıt tohumu attım ağzını kapatıp demlendirip ılıtıp içtim.o aylar adet ağrımdan eser kalmadı şükürler olsun üçüncü ayda ise şiddetli bi kasık ağrısı... ahanda yine tutmadı adet olucam yine hamile kalamadım derken çift çizgiyi gördüm,şu an bebeğim oldu, 8 aylık:nazar: Allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. en azından bunu nette siz de bi araştırın bana etki ettiğini düşünüyorum denemeye değer diyorum.sadece fikir vermek istedim,umarım mutlu sona tez zamanda ulaşırsınız.

canım istanbulda hangi yakadasınn????

avrupa yakasında aksarayda bi dr um var süperr...uzaman birii..ama ben çok uzak oldugum için gidemiyorum onaa....

anadolu yakasında da...ben şuan erdem hastanesi ne gidiyorumm 2 sefer oldu gideli klomene başladık takibindeyimm...bakalımm gelişmeleri yazarımm....bende çook dr aradımm..şimdi bu dr başladım bakalım devamı ne gelirr...

anadolu yakasındayım canım peki bu erdem hastanesinde hangi doktora gidiyorsun...? bide erdem hastanesi nerde ve ücreti ne kadar?

Son düzenleme:
tamamm canımm süşükr eşdede sorun yok..şimdi adet bitiminde oluyor hsg randevu al. benim kadın doğumcum çekmiştii hastanede..çıkıyor hemen zatenn..hemen drodasına girip sonuçlara bakıyorsunn..dr sana gerekeni der...

yüksek olan hormonların kaç ki?? onlarıda götür dra..lh fsh den büyük mü??

tam hatırlamıyorum canım bi bakayım da yazayım hemen

referans aralığı

TSH : 0,62 TSH : 0,35 - 4,94

FSH : 6,89 ----

LH : 12,26 -----

PROLAKTİN : 18,97 PROLAKTİN : 5,18 - 26,53

ESTRADİOL : 35 ----

PROGESTERON :0,10 ----

değerlerim böyle canım haftaya cumaya kadar adetim bitiyor cuma günü gidip çektiricem özelde rahim filmini

selam arkadaşlar ben 23 yasında 2 yıllık evli bebek hasretiyle yanan ve maalesef pkoluyum ve bütün özellikleri var kilodan tüylenmeye kadar su ana kadar çk doktora gittim ama hepsinin söylediği tek şey kilo ver öle gel ya mübarekler olmuyo işte bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olcam çünkü bu durumum iyice beni çıkmaza sokuyo çok yıprandım...:( Rabbim en kısa zamanda evlat isteyen herkeze sonrada bana nasip et..amin..

slm

öncelikle amin. bende polikistik over mişim. 2 hafta oldu öğreneli , ben 4 aylık evliyim. adet düzensizliğim bekarken de vardı ama gittiğim dr larda herşey normal çıkıyordu. stresden olur kg dan olur ve herhangi bir sorun yok dediler. Evlendikden sonra alttan muayenede dr anladı ve testlerle onayladı. insülin direncimde yüksek olduğu için şeker hastası adayı yım. kg vermem gerekiyor ama çok yavaş 2 haftada 1kg verebildim. her sabah 1 saat yürüyüş yapmama ve yediklerime çok dikkat etmeme rağmen bu kadar yavaş.

Allah hepimzin yardımcısı olsun

slm

öncelikle amin. bende polikistik over mişim. 2 hafta oldu öğreneli , ben 4 aylık evliyim. adet düzensizliğim bekarken de vardı ama gittiğim dr larda herşey normal çıkıyordu. stresden olur kg dan olur ve herhangi bir sorun yok dediler. Evlendikden sonra alttan muayenede dr anladı ve testlerle onayladı. insülin direncimde yüksek olduğu için şeker hastası adayı yım. kg vermem gerekiyor ama çok yavaş 2 haftada 1kg verebildim. her sabah 1 saat yürüyüş yapmama ve yediklerime çok dikkat etmeme rağmen bu kadar yavaş.

evet canım bende de aslında bütün pkolu hastalarda var zayıfta olsa insüln direnci bunu yenmen için glukofen die bi ilaç verdi bana sana vermediyse doktoruna öner ben önerdim öle verdi hem direncini azaltıyo hemde zayıflamaya yardımcı oluyo ilk içtiğin 1 hafta içinde miden bulanır ama alışıyosun ben bu ilaç yardımıyla bile hamiş kalan çoook duydum bu hastalıkta geçmiş olsun herkeze...

Son düzenleme:
slm

amin...
malesef pkoda kilo vermek zor oluyor ya. ben kendi çabamla kilo veremiyorum ama geçen sene diyetisyene gitmiştim 3 haftada 5 kilo vermiştim, pko olduğumuda söylemiştim diyetisyene. bu kilo konusunda iradeli olmak lazım yoksa çok zor. aslında kısa süreli değilde uzun süreli değişiklikler yapmak lazım pkonun etkilerini azaltmak için...

Son düzenleme:
referans aralığı

TSH : 0,62 TSH : 0,35 - 4,94

FSH : 6,89 ----

LH : 12,26 -----

PROLAKTİN : 18,97 PROLAKTİN : 5,18 - 26,53

ESTRADİOL : 35 ----

PROGESTERON :0,10 ----

değerlerim böyle canım haftaya cumaya kadar adetim bitiyor cuma günü gidip çektiricem özelde rahim filmini

lh sın yüksek canım...fsh den küçük olması lazımdıı..bu kistten dolayı olabilirr...sen dr a bunların hepsini sorr..dediğim gibi bütün merak ettiklerini yaz bi deftere ve sor sonra orda unutuyor insann...
tsh ta tiroid hormonu onada bakılıyor hormon tahlilinde. daha doğrusu tiroid bezini uyarıyor

bendede yapılmışş bunlar ama normal görünüyorrrr...prolaktinim yüksek oda ilaçla düşer inşallahh....

slm

canımm hemenn dr undann glukofeni iste ...hemde hemenn...5 yıl oldu evleneli çocugum yok hala...çok kiloluydumm..glukofenin çok etkisi olduu..kilo vermemdede destek oldu insülinide düşürdü ve yumurtlamayı sağladıı...o yüzden onu yazdır ..

bak biz bi topik açtık burda pkolu hastalarbirlikte zayıflıyor diyeee...birlikte tedavilerimizide paylaşıyoruzz kilolarıda veriyoruz birbirimize destek oluyoruzz...

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...u-olan-pko-hastalari-birlikte-zayifliyor.html

kızlar dr dan geldim şimdi bir yumoşumm varr..ama 10 mm cuma yine bakacakk...yaww neyle büyütebilirimm bunuu bitkisel bişi deneyenleriniz varmııı???

Back
X