Plajda ne giyilir Allah aşkına?!!

yok öyle demem. az önce de dedim bir insan yorumu kaldıramıyor ya da kırılıyorsa giydiği şeyden dolayı o işte bir yanlışlık vardır. siz haşemaya istediğinizi diyebilirsiniz. ben hiç kırılmam. ne giydiğime emin bir şekilde giydiğim için sorun olmaz. ama emin olmadan tereddütlü giyersem farklı hissedebilirim.
Ben bu yoruma katılmıyorum. Kırılıyorsa neden o işte bir yanlışlık olsun. Saygı görme isteğidir bu. Ben çocukluğumdan beri bikini giyerim, 34 yaşındayım, bunu iç çamaşırına benzetirseniz ve rahatsız olursam bu, 30 yıldır aslında bu konuda huzursuz olduğum ya da içten içe utandığımı mı gösterir, yoksa bikininin ne olduğunu anlayamadığınız halde yorum yapmanız sinirime mi dokunmuş olur sizce?

Haşemaya laf söylenildiğinde de haşema giyen bir kadın rahatsız olabilir, bu giydiği şeyden emin olmadığından değildir, ayrımcılık söyleminin kışkırttığı bir rahatsızlıktır. Hatta bir kadın erkek baskısı gibi nedenlerle haşema giymek zorunda kalıyorsa ve aslında bundan hoşlanmıyorsa, kendisine de itici geliyorsa beğenmeyenlerin yorumlarına katılabilir bile. Yani sizin rahatsız olmayışınızdan yola çıkarak böyle bir genellemeye ulaşmanız doğru bir tespit değil. İnsan psikolojisi sizin sandığınız kadar düz değil. Ayrıştırıcı söylemler çoğu insanı rahatsız eder. Hedefe bir grubu koyarak genelleme yapıp buna itici etiketi yapıştırmak da ayrımcı bir söylemdir. Buna tepki gösterilmesi de sosyolojik ve psikolojik açıdan beklenen ve açıklanabilir durumlardır. Yanlış yorumluyorsunuz.

Son düzenleme:
iyi de kırılacağım şeyi giymem yani bu da başka bir bakış açısı. siz haşemaya istediğinizi diyebilirsiniz. benim için çok da önemli değil. yani hiç kırılmam sonuçta ben onun benim için ne ifade ettiğini bilerek giyiyorum hatta onu giyerken acayip iyi hissediyorum. eğer biri bişey deyince kırılıyorsam o işte içime sinmeyen, yanlış olan birşey var demektir.
Nasil iyi hissediyorsun ya? Bence zulmün adi haşema

Aynı zamanda adaletsizliğin de adı haşema
Kocalar şortlarla üstleri çıplak denize girer çıkar kadıncağızlar o sıcakta kat kat naylonlarla denize girer ve güneşte yanarlar resmen. Böyle bir aile görmüştüm seneler önce adamın üst çıplak altta deniz şortu göbeğini gere gere geziyor bir de oğulları var 3 yaşında falandır pipi meydanda sallaya sallaya geziyor, kadıncağız haşemalı kan ter içinde, kucağında da minik bir bebek mayolu kız çocuğu ama. Madem bebeklikten çıkmış oğlunu gayet çıplak denize sokuyorsun neden minicik bebeğini bildiğin mayoyla sokuyorsun onu da sadece yüzücü beziyle sok mesela değil mi?
Yok erkeklere sonsuz rahatlık özgürlük karılarına kızlarına ızdırap.

Dışarıdan bir baskı varsa çok haklısınız bence. Ama kadın kendi tercih ediyorsa zulüm değildir bana kalırsa. Aksine kendi tercihinin dışına çıkması bir kadına asıl zulüm olur sanırım. Ben hiç haşema giymedim, bikini giyiyorum ama erkek baskısından değil de öyle rahat ettiklerinden giyen kadınlar olduğuna da inanıyorum. Bize rahatsız gelen şey, farklı kaygılar ve tercihler nedeniyle onlara rahat gelebilir.

Aynı zamanda adaletsizliğin de adı haşema
Kocalar şortlarla üstleri çıplak denize girer çıkar kadıncağızlar o sıcakta kat kat naylonlarla denize girer ve güneşte yanarlar resmen. Böyle bir aile görmüştüm seneler önce adamın üst çıplak altta deniz şortu göbeğini gere gere geziyor bir de oğulları var 3 yaşında falandır pipi meydanda sallaya sallaya geziyor, kadıncağız haşemalı kan ter içinde, kucağında da minik bir bebek mayolu kız çocuğu ama. Madem bebeklikten çıkmış oğlunu gayet çıplak denize sokuyorsun neden minicik bebeğini bildiğin mayoyla sokuyorsun onu da sadece yüzücü beziyle sok mesela değil mi?
Yok erkeklere sonsuz rahatlık özgürlük karılarına kızlarına ızdırap.
Yok yahu haşemayi ben kendim bizzat giyiyorum. Kocam da diz kapagini kapatan sort giyiyor kizim da bikiniyle giriyor. Bize de boyle mi bakıyorlar acaba?

Dışarıdan bir baskı varsa çok haklısınız bence. Ama kadın kendi tercih ediyorsa zulüm değildir bana kalırsa. Aksine kendi tercihinin dışına çıkması bir kadına asıl zulüm olur sanırım. Ben hiç haşema giymedim, bikini giyiyorum ama erkek baskısından değil de öyle rahat ettiklerinden giyen kadınlar olduğuna da inanıyorum. Bize rahatsız gelen şey, farklı kaygılar ve tercihler nedeniyle onlara rahat gelebilir.

Yok ben zaten hasemayla giriyorum iki yildir denize. Sadece hasemanin bi konforu yok. Onu anlatmaya calistim. Hani cok rahat falan demis de arkadas yok oyle bi sey. Denizi cok sevmesem cekilecek cile degil valla.

Yok yahu haşemayi ben kendim bizzat giyiyorum. Kocam da diz kapagini kapatan sort giyiyor kizim da bikiniyle giriyor. Bize de boyle mi bakıyorlar acaba?

Yok ben zaten hasemayla giriyorum iki yildir denize. Sadece hasemanin bi konforu yok. Onu anlatmaya calistim. Hani cok rahat falan demis de arkadas yok oyle bi sey. Denizi cok sevmesem cekilecek cile degil valla.

Valla o çocuğun pipisi meydanda olmasaydı dikkatimi çekmezdi muhtemelen. O adamında diz kapağı falan açıktı normal dizüstü mayoydu giydiği ondan dikkatimi çekti. Erkekler sere serpe garibim kadınların ızdırabı dedim içimden yalan yok.
Ama siz kendi isteğinizle giydikten sonra kim ne derse desin o da var.
Kızınıza karışmayan bir kocanızın olması önemli, buradaki konu sahibinin babası gibi bir eşiniz yok ne güzel.

Anladım, giymediğim için bilemiyorum tabi. Bana da rahatsızdır ve zordur gibi geliyor, malum her denize girişin ardından bikiniyi bile değiştirmek lazım mikrop ürememesi için. Ama giyenler rahat olduğunu söylüyor ya genelde burada, ondan öyle dedim :KK66:

isteyen istediğini giyer. mayo giymek isteyen birine eşofmanı zorlamak da kötüdür bence. açık olana bakmak, haşemalı olana da bakmak kötü. önceki yorumlara katılıyorum. boşver bu seferki denizi falan. baban gibi adamla evlenme

Kapalı mayolar var dize kadar şort üstü de tişört gibi kısa kollu böyle bence öyle bişey deneyebilirsin ailen ona ses etmez gibime geldi

Valla o çocuğun pipisi meydanda olmasaydı dikkatimi çekmezdi muhtemelen. O adamında diz kapağı falan açıktı normal dizüstü mayoydu giydiği ondan dikkatimi çekti. Erkekler sere serpe garibim kadınların ızdırabı dedim içimden yalan yok.
Ama siz kendi isteğinizle giydikten sonra kim ne derse desin o da var.
Kızınıza karışmayan bir kocanızın olması önemli, buradaki konu sahibinin babası gibi bir eşiniz yok ne güzel.
Kizima karisanin alnini karislarim zaten :KK53:

Haklısınız. Ben de haşemayı hiç rahat bulmuyorum ama erkeklerin de denize girdiği bir ortamda mecbur giyiyorum. Yapacak birşey yok.

Ben beyaz tenli yim yıllardır denize girmiyordum. 2 sene önce haşema ile girdim. O kadar ferahtı ki. Adana sıcağı her türlü sıcak zaten. Kapanmadan önce kısa kollu gezerken kollarımda yanma hissederdim. Haşemayla denize girmek bir güzel bir güzel anlatamam. Çıkınca hemen üstümü değiştirince sahil de esiyor... Süperdi. Erkeklerle kadınların arasında haksızlık olduğunu düşünmüyorum. İnandığım dine göre erkek ve kadının avret yerleri farklı. Aslına bakılırsa altı pantolon haşama giymek bile yanlış ama yapıyoruz işte.

Bu nasıl bir kompleks! Sosyal hayatı olmayan bir çalışan olabilir mi? Sosyal hayatı olmayanlar asagilanmali mi? Bak ben de 2 aydır evdeyim, hiç sosyal hayatım yok. Evde cocuk bakiyorum. Dert etmiyorum. Sen ediyorsan, bir iş bul , çalış.
Off sizsiniz tamam uğraşamıycam!

2016 yılındayız, kadına bari denizde rahat verilsin. Benim de derdim erkek arkadaşım (Türk değil bu arada) slip mayo giyiyor ve seviyor da. Ben de slip yerine normal deniz mayosu, normal bişey giymesini istiyorum ama bunu nasıl yaparım bilmiyorum :KK70: Onun bütün arkadaş çevresi öyle giydiği için öyle alışmış. Bizim Türk erkekleri eşlerine bikini mayo giydirmekten aciz, ben adama daha kapalı bişey giydireyim diye kafa patlatırmışım falan :KK70:

Back
X