- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
Ben bu yoruma katılmıyorum. Kırılıyorsa neden o işte bir yanlışlık olsun. Saygı görme isteğidir bu. Ben çocukluğumdan beri bikini giyerim, 34 yaşındayım, bunu iç çamaşırına benzetirseniz ve rahatsız olursam bu, 30 yıldır aslında bu konuda huzursuz olduğum ya da içten içe utandığımı mı gösterir, yoksa bikininin ne olduğunu anlayamadığınız halde yorum yapmanız sinirime mi dokunmuş olur sizce?yok öyle demem. az önce de dedim bir insan yorumu kaldıramıyor ya da kırılıyorsa giydiği şeyden dolayı o işte bir yanlışlık vardır. siz haşemaya istediğinizi diyebilirsiniz. ben hiç kırılmam. ne giydiğime emin bir şekilde giydiğim için sorun olmaz. ama emin olmadan tereddütlü giyersem farklı hissedebilirim.
Haşemaya laf söylenildiğinde de haşema giyen bir kadın rahatsız olabilir, bu giydiği şeyden emin olmadığından değildir, ayrımcılık söyleminin kışkırttığı bir rahatsızlıktır. Hatta bir kadın erkek baskısı gibi nedenlerle haşema giymek zorunda kalıyorsa ve aslında bundan hoşlanmıyorsa, kendisine de itici geliyorsa beğenmeyenlerin yorumlarına katılabilir bile. Yani sizin rahatsız olmayışınızdan yola çıkarak böyle bir genellemeye ulaşmanız doğru bir tespit değil. İnsan psikolojisi sizin sandığınız kadar düz değil. Ayrıştırıcı söylemler çoğu insanı rahatsız eder. Hedefe bir grubu koyarak genelleme yapıp buna itici etiketi yapıştırmak da ayrımcı bir söylemdir. Buna tepki gösterilmesi de sosyolojik ve psikolojik açıdan beklenen ve açıklanabilir durumlardır. Yanlış yorumluyorsunuz.
Son düzenleme: