Plajda ne giyilir Allah aşkına?!!

Ya zaten gündelik yaşantında da 2 beden büyük ve içinde yüzdüğün kıyafetler giydiğini yazmışsın .

Senenin 364 günü istemeye istemeye babanın gönlünü hoş edecek şeyler giyip , bu bir gün giyeceğin şey neden bu kadar problem ki ?

ayca_ayca ayca_ayca tüm yorumlarını okudum , az çok kullanılan dilden , kelimelerden , imladan senin hakkını arayabilecek bir kız olduğunu gördüm . İki cümleyi bir araya getirip pekala babana , eşofman ve t-shirtle denize girmenin çirkin bir görüntü olduğunu açıklayabilirsin .

Herkes kendi hayat penceresinden seni cevaplarsa bir yere varamayız . Bana göre babanın ilk kez de olsa , hadi hep beraber denize gidelim demesi bir ilerlemedir . Ha lütuf değildir elbette ama kendince iyi bir şey yapıyor işte .

Çok gençsin , kafanın doğru bildiğini uygulamak , isyan moda geçmek istiyorsun hemen doğal olarak .

Ama biraz itidal , orta yol yani . Bence denize gidin . Daha önce de yazdım . Annen gün içine çıksın . Sende denizin tadını çıkar .

Abin gelecekse , yüzme falan öğrenmeye çalış .

Ailenden ve içinde bulunduğun durumdan utanç duyma . Haşemada giysen , bikini de giysen ... sen sensin . Kendine güven .

Senelerdir tesettür mayo ile denize girerim , lisanslı yüzücüyüm . Hiç tuhaf ya da rezil ya da kötü hissetmedim kendimi .

Sadece yapacağın , yarı kapalı ya da tam kapalı bir mayo alıp , babana normal kıyafetle girmeyeceğini , üzerine yapıştığını ve bunun seni rahatsız edeceğini söyle .

Sonra git ailenle şartları zorla ve eğlen .

yok öyle demem. az önce de dedim bir insan yorumu kaldıramıyor ya da kırılıyorsa giydiği şeyden dolayı o işte bir yanlışlık vardır. siz haşemaya istediğinizi diyebilirsiniz. ben hiç kırılmam. ne giydiğime emin bir şekilde giydiğim için sorun olmaz. ama emin olmadan tereddütlü giyersem farklı hissedebilirim.
bir insanın plaj kıyafeti tercihi yüzünden i,ç çamaşırı giymiş gibi oluyor serseniz bu hakarete girer.bu kaldırılacak bir yorum değildir.bikiniyi açık buluyorum dersiniz,kadına yakıştırmıyorum dersiniz amenna ama külot sütyen derseniz işin boyutu değişir.
ben de giydiğimden eminim,tereddütüm de asla yok,38 yaşımdayım hep böyle giyindim.hiç de çıplak hissetmedim kendimi.
ayrıca hala "o işte bir yanlışlık vardır" diyerek dayatmaya giriyor,alttan alttan "yanlışsınız"demeye getiriyorsunuz.

Bence sen biraz bu kıyafetleri giymkten yana degilsin insanlarin kapali kıyafete denizde nasil gözle baktiklarini,yada tepkilerini ölçmeye çalısıyosun gibi hissetm.
Katılıyorum , eşofman giy diyen haşema ya bir şey demez, konu sahibinin giyesi yok.

yok öyle demem. az önce de dedim bir insan yorumu kaldıramıyor ya da kırılıyorsa giydiği şeyden dolayı o işte bir yanlışlık vardır. siz haşemaya istediğinizi diyebilirsiniz. ben hiç kırılmam. ne giydiğime emin bir şekilde giydiğim için sorun olmaz. ama emin olmadan tereddütlü giyersem farklı hissedebilirim.

Olayı farklı bir yere çekmişsiniz ama şunu da ifade edeyim beni kesseler ben o haşema denen şeyle denize girmem hatta insan içine çıkmam utanırım. Hem estetik gelmiyor hem de hijyenik gelmiyor. Üç beş öküz bakarsa diye ben kendi giyimimi değiştiremem.
Size bunları kırmayayım diye kibarlaştırarak cümle kuruyorum hani üslubunuz hatalı bakın ben haşemayı sevmiyorum ama saygı çerçevesinde yorumluyorum demeye çalışıyorum onu da yanlış anladınız farklı yere çektiniz. Bunu anlatmaya çalışıyorum size bir saattir

artık okuduğunu anlamayan, ne yazdığını bilmeyen insan kıvamına geldiğine göre selametle.
Sana daha ne denir ki? Önünde internet var hala yanlış iddialarda bulunuyorsun. Kastetmek, kasıt kelimesinden gelir ve harf dusmesi oldugu icin bitişik yazılır.
Kastetmek ayrı yazılır deyip, düzenlemişsin bakıyorum. Bu da bir gelisme ...

Olayı farklı bir yere çekmişsiniz ama şunu da ifade edeyim beni kesseler ben o haşema denen şeyle denize girmem hatta insan içine çıkmam utanırım. Hem estetik gelmiyor hem de hijyenik gelmiyor. Üç beş öküz bakarsa diye ben kendi giyimimi değiştiremem.
Size bunları kırmayayım diye kibarlaştırarak cümle kuruyorum hani üslubunuz hatalı bakın ben haşemayı sevmiyorum ama saygı çerçevesinde yorumluyorum demeye çalışıyorum onu da yanlış anladınız farklı yere çektiniz. Bunu anlatmaya çalışıyorum size bir saattir

hiç kırılmadım. kırılacak bişey yok.

bir insanın plaj kıyafeti tercihi yüzünden i,ç çamaşırı giymiş gibi oluyor serseniz bu hakarete girer.bu kaldırılacak bir yorum değildir.bikiniyi açık buluyorum dersiniz,kadına yakıştırmıyorum dersiniz amenna ama külot sütyen derseniz işin boyutu değişir.
ben de giydiğimden eminim,tereddütüm de asla yok,38 yaşımdayım hep böyle giyindim.hiç de çıplak hissetmedim kendimi.
ayrıca hala "o işte bir yanlışlık vardır" diyerek dayatmaya giriyor,alttan alttan "yanlışsınız"demeye getiriyorsunuz.

Benim 60 yaşındaki annem hala bikini giyiyor :D İdolüm olur kendisi ben de hamile de olsam 60ıma da gelsem bikini giyeceğim çok da seviyorum. Arkadaş utandığımız sonucuna vardı ama olay tamamen üstüne vazife olmayan bir şey, tamamen kişisel bir tercihi saygısızca yorumlaması ve tahrik etmesiydi Kimse kimseyi tercihleri yüzünden tahrik edemez. Saygı duyuyorum diyor saygısızlık ediyor

Ya zaten gündelik yaşantında da 2 beden büyük ve içinde yüzdüğün kıyafetler giydiğini yazmışsın .

Senenin 364 günü istemeye istemeye babanın gönlünü hoş edecek şeyler giyip , bu bir gün giyeceğin şey neden bu kadar problem ki ?

ayca_ayca ayca_ayca tüm yorumlarını okudum , az çok kullanılan dilden , kelimelerden , imladan senin hakkını arayabilecek bir kız olduğunu gördüm . İki cümleyi bir araya getirip pekala babana , eşofman ve t-shirtle denize girmenin çirkin bir görüntü olduğunu açıklayabilirsin .

Herkes kendi hayat penceresinden seni cevaplarsa bir yere varamayız . Bana göre babanın ilk kez de olsa , hadi hep beraber denize gidelim demesi bir ilerlemedir . Ha lütuf değildir elbette ama kendince iyi bir şey yapıyor işte .

Çok gençsin , kafanın doğru bildiğini uygulamak , isyan moda geçmek istiyorsun hemen doğal olarak .

Ama biraz itidal , orta yol yani . Bence denize gidin . Daha önce de yazdım . Annen gün içine çıksın . Sende denizin tadını çıkar .

Abin gelecekse , yüzme falan öğrenmeye çalış .

Ailenden ve içinde bulunduğun durumdan utanç duyma . Haşemada giysen , bikini de giysen ... sen sensin . Kendine güven .

Senelerdir tesettür mayo ile denize girerim , lisanslı yüzücüyüm . Hiç tuhaf ya da rezil ya da kötü hissetmedim kendimi .

Sadece yapacağın , yarı kapalı ya da tam kapalı bir mayo alıp , babana normal kıyafetle girmeyeceğini , üzerine yapıştığını ve bunun seni rahatsız edeceğini söyle .

Sonra git ailenle şartları zorla ve eğlen .
Evet öyle bir adam için büyük gelişme, babasıyla inatlasmadan konuşabilir, hasema alıp giyebilir, surat asmayıp günü keyifli hale getirirse babası da iyi ki getirmişim der, diğer türlü sizi getirende kabahat der bir daha da götürmez, bu tipler böyle olur yaptığı büyük lütufmuş gibi gösterir.
Konu sahibi okur mesleğin eline alır evlenir istediği hayatı yaşar ama annesi o hayata mahkum, ben olsam annem için katlanırım.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Annemle konuştum. Babamın fikrinin değişmeyeceğini söyledi.
Anneme " eşofman ve tişört ile asla yüzemem rahatsız olurum. Kısa tayt, yarı mayo giymeme izin verirseniz yüzerim. Ha yok ona da izin yoksa giyerim eşofmanla tişörtümü alırım kulaklıklarımla kitabımı şemsiyenin altında keyfime bakarım . " dedim
Bakalım yarın hastaneye gidince çarşıya da uğrayacağız.
Bir de konudan biraz kopulmuş ve tartışma çıkmış. Lütfen birbirimizi kırmayalım :)

Ya babanız ironi yapmış yahuu. Denize kazakla girilmeyeceğini zaten bilir. Kaldı ki zaten evinizde vardır neden git al deniz için bir şeyler desin ki size? mayo diye kastetmiş adam işte. Siz deyince de dalga geçmiş. Gidin bikini olmasa bile mayo alın kendinize.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Annemle konuştum. Babamın fikrinin değişmeyeceğini söyledi.
Anneme " eşofman ve tişört ile asla yüzemem rahatsız olurum. Kısa tayt, yarı mayo giymeme izin verirseniz yüzerim. Ha yok ona da izin yoksa giyerim eşofmanla tişörtümü alırım kulaklıklarımla kitabımı şemsiyenin altında keyfime bakarım . " dedim
Bir de konudan biraz kopulmuş ve tartışma çıkmış. Lütfen birbirimizi kırmayalım :)
Haşemaya ikna olur babanız görünce emin olun, çok şık haşemalar var. Evet giymek istemediğiniz için şık gelmez size :) ama şartlar belli babanız değişmez onun doğruları bu ve siz onun küçük kızısınız hala. Anın tadını çıkarın, her amin bir güzelliği vardır bunu görmeye çalışın.

Ne güzel işte .
Yarın çarşıdan güzel haberlerle dön :)

Anne ve babanın denizle haşır neşir olmadığını varsayınca daha kapalı mayo nedir , yarı kapalı mayo derken bu kız neyi kastediyor , anlamamış olma ihtimalleri yüksek .

Alışverişte gözle görünce , içlerine sinecektir diye umuyorum .

Hatta keşke netten annene göstersen , bak bu tarz bir şey olur diye .

Ne güzel işte .
Yarın çarşıdan güzel haberlerle dön :)

Anne ve babanın denizle haşır neşir olmadığını varsayınca daha kapalı mayo nedir , yarı kapalı mayo derken bu kız neyi kastediyor , anlamamış olma ihtimalleri yüksek .

Alışverişte gözle görünce , içlerine sinecektir diye umuyorum .

Hatta keşke netten annene göstersen , bak bu tarz bir şey olur diye .

Gösterdim, annem zaten hiç sorun çıkarmaz. Kendisi kapalıdır ama beni kıyafetlerle kısıtlamaz. Sevmez kimseyi kıyafetlere göre yargılamayı. Babam malesef çok şekilci bir insan. Ama ne yapalım ? Şans bu. Elimden geldiğince tadını çıkaracağım.
Eğer çarşıda bulursak alırız. Tekrar teşekkür ederim .

hiç kırılmadım. kırılacak bişey yok.

haşema çok seksi bişey bence, hele o taylı eteklı olanlar, eğilince heyecan yaratıyor, eşofman tipi olanlar memiktoları tombikto gösteriyor, içinde ne var diye fantazi kurduruyor vs vs desem yine rahatsız olmaz mısınız?
insanların plajda giydiği bir giysiye iç çamaşırı derseniz tabi ki tepki verirler, sanki beyaz slip donla denize giriyoruz, bazen laflarınızın nereye gittiğini düşünüp öyle yazın, tavsiyemdir.

haşema çok seksi bişey bence, hele o taylı eteklı olanlar, eğilince heyecan yaratıyor, eşofman tipi olanlar memiktoları tombikto gösteriyor, içinde ne var diye fantazi kurduruyor vs vs desem yine rahatsız olmaz mısınız?
insanların plajda giydiği bir giysiye iç çamaşırı derseniz tabi ki tepki verirler, sanki beyaz slip donla denize giriyoruz, bazen laflarınızın nereye gittiğini düşünüp öyle yazın, tavsiyemdir.

yok olmam. çünkü aynadan iyice bakıyorum kendime. alt kısımda zaten sorun yok bol oluyor. üst içinde alttan sütyen niyetine bikini üstü giyince hiç öyle tombik durmuyor. öyle yani sorun yok. olsa onu da giymem.

yok olmam. çünkü aynadan iyice bakıyorum kendime. alt kısımda zaten sorun yok bol oluyor. üst içinde alttan sütyen niyetine bikini üstü giyince hiç öyle tombik durmuyor. öyle yani sorun yok. olsa onu da giymem.

o zaman olaya şurdan bakın, ben de aynaya bakıyorum hiç iç çamaşırı gibi görünmüyor giydiğim şey, siz beni benim kendimi gördüğümden farklı görüyorsunuz ben de sizi, bakış açısı farkı işte.

o zaman olaya şurdan bakın, ben de aynaya bakıyorum hiç iç çamaşırı gibi görünmüyor giydiğim şey, siz beni benim kendimi gördüğümden farklı görüyorsunuz ben de sizi, bakış açısı farkı işte.

sorun yok ki o zaman. dediğini gibi bakış açısı ;)

ironi yapmış.. kazakla pantolonla girmeni istese gidip sıfır etiketli almanı istemezdi herhalde.. tesettür mayolar var çokta sorun olursa.

Sahil şehrinde oturmamıza rağmen hayatımızda bir kere bile denize gitmişliğimiz yok , babam sayesinde.
Geçen hafta abim gitti iş arkadaşlarıyla (o da ilk gitti) . Çok güzel olduğunu söyledi falan.
Babam da birazcık ikna oldu .
Ben zaten babamla bir yere gitmek istemiyorum. Çünkü burnumuzdan getiriyor. Gömlek- pantolon giysem bile karışır.
Annem zaten kapalı ve denizden korkar panik yapar oyüzden ben girmem en fazla ayağımı sokarım diyor , onun için sorun yok.
Ben de en azından şort ve askılı giyerim diye düşünmüştüm. Bu sefer de babam " kendinize kıyafet alın,hazırlanın " dedi. Ben de " ne kıyafeti" dedim.
E denize ne ile gireceksin" dedi.
"Git kendine pantolon , güzel bir kazak al " dedi.
Allah aşkına denizde eşofmanla tişört ile mi yüzeceğim ? Bi gram hevesim vardı, o da gitti.
ne yapayım ben ?
bır kere denıze ya bıkını veya mayo ıle yada kapalı ısenız haşema ıle gırılır..

kıyafet ıle gırmek bana gore kıroluktan baska sey degıl, ayrıca daha cok vucut hatlarınız bellı oluyor...

babanızın aklı da bır tuhaf calısıyormus bu sıcakta pantolon kazak yhhh yanı....

Back
X