Teşekkürler evet eşim çok yardımcı oldu oğlumda hakkını yiyemem kendisi halledebiliriz artık tecrubeliyiz de diyor . Benim korkularım çok fazlaALLAH sağlıkla versin bebeğinizi kucağınıza..
Doğumdan sonra eşiniz destek olacaksa ikiniz yorgunda olsaniz atlatırsınız o süreçleri..Kolay degil çocuk büyütmek, en azindan baba yardim edecekmiş bu iyi..
Her duygu tadında güzel, korkuyuda dozunda yaşayıp ustune kafa yormayin..Neticede hamilelik gibi ozel bir süreci tekrar yasayabileceksiniz ve minik bir cana daha annelik yapacaksınız..Hazirlanmaya bakın bu yolculugunuza..Kolayliklar diliyorumTeşekkürler evet eşim çok yardımcı oldu oğlumda hakkını yiyemem kendisi halledebiliriz artık tecrubeliyiz de diyor . Benim korkularım çok fazla
Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsunKizlar merhaba bebeğim 17 aylık. Eşime geri çekilmenin bir korunma yöntemi olmadığını anlatamadım ve hamile kaldım . Ileriki süreçler de ikinci bebeği yapmayı planlıyorduk zaten erkene çekilmiş oldu. ilk hamileligim de gebelik başından beri kan sulandircii kullandım tansiyonum yükseliyordu biraz erken dogdu ve doğum da gözlerim gri görmeye başladı daha sonra düzeldi. Hamileligimi yeni öğrendim ve doktora gittim doktor doğum gebelik geçmişimi öğrendi e nabizdsn baktı. Bu hamileliğinde de kan sulandirici kullanacağız gebelik zehirlenmesi için düşük kanama riskin olacak dedi bunu bilgilendiriyorum ve ilacı kullanmanı öneriyorum dedi. Doğumdan sonra tansiyon problemim tam olarak geçmedi. İlk hamileligim stresli , anksiyeteli , duygudurum dalgalanmali geçti ve çok yordu beni . Doğumdan sonra hemen toparladım düzene girdim herhangi bir problem yaşamadim ruhsal olarak. Şimdi doktor risklerden bahsedince korktum dogumda bana bir şey olur ise bebeklerim arkada kalırsa ya da oğlum annesiz kalırsa diye . Ya da dogurursam ya ikisine yetemezsem ikisi birden ağlar yetisemezsem birine diye vicdan azabı çekerim. Eşimin annesi de ikinci doğumunu yaparken eşim 18 aylıkken vefat etmiş. En başından beri travma oldu bana hamileligimden beridir cok korkuyorum . Doğumdan sonra eşimden başka yardımcı olacak bebeğe bakacak kimse olmayacak benzer problem yaşayan arkadaşlar var ise fikir verir misiniz.
Eğer alacak nefesiniz varsa yaşarsınız vadeniz dolduysa şu dakika bile ölebilirsiniz arkadanızda bir bebek kalır. O yüzden bu düşünceyi atın kafanızdan. Kimse ne zaman öleceğini bilemez. İki küçük çocuk evet zor ama annelik her şeyin üstünden gelir. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi rabbim evlat nimetini naisp etmiş ne güzel bu güzle duyguya odaklanın kötüye değilKizlar merhaba bebeğim 17 aylık. Eşime geri çekilmenin bir korunma yöntemi olmadığını anlatamadım ve hamile kaldım . Ileriki süreçler de ikinci bebeği yapmayı planlıyorduk zaten erkene çekilmiş oldu. ilk hamileligim de gebelik başından beri kan sulandircii kullandım tansiyonum yükseliyordu biraz erken dogdu ve doğum da gözlerim gri görmeye başladı daha sonra düzeldi. Hamileligimi yeni öğrendim ve doktora gittim doktor doğum gebelik geçmişimi öğrendi e nabizdsn baktı. Bu hamileliğinde de kan sulandirici kullanacağız gebelik zehirlenmesi için düşük kanama riskin olacak dedi bunu bilgilendiriyorum ve ilacı kullanmanı öneriyorum dedi. Doğumdan sonra tansiyon problemim tam olarak geçmedi. İlk hamileligim stresli , anksiyeteli , duygudurum dalgalanmali geçti ve çok yordu beni . Doğumdan sonra hemen toparladım düzene girdim herhangi bir problem yaşamadim ruhsal olarak. Şimdi doktor risklerden bahsedince korktum dogumda bana bir şey olur ise bebeklerim arkada kalırsa ya da oğlum annesiz kalırsa diye . Ya da dogurursam ya ikisine yetemezsem ikisi birden ağlar yetisemezsem birine diye vicdan azabı çekerim. Eşimin annesi de ikinci doğumunu yaparken eşim 18 aylıkken vefat etmiş. En başından beri travma oldu bana hamileligimden beridir cok korkuyorum . Doğumdan sonra eşimden başka yardımcı olacak bebeğe bakacak kimse olmayacak benzer problem yaşayan arkadaşlar var ise fikir verir misiniz.
Çok teşekkür ederim kafam o kadar gidip geliyor ki mantıken yapamam diyorum bir tarafım da yaparsın vazgeçme diyor çevredekiler kafayı yersin yaşı çok küçük çocuğunun iki çocuk zor diyip kötü etkiliyorlarHer duygu tadında güzel, korkuyuda dozunda yaşayıp ustune kafa yormayin..Neticede hamilelik gibi ozel bir süreci tekrar yasayabileceksiniz ve minik bir cana daha annelik yapacaksınız..Hazirlanmaya bakın bu yolculugunuza..Kolayliklar diliyorum
Çok teşekkür ederim amin cümlemize inşallah :)Merhaba inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız bebeklerimizi sizde kendinizi korkutmayın her hamilelik farklı geçer doktor tabi ki riskleri söylemek durumunda önlem almakta fayda var sağlıkla doğsun inşallah allah sizide evlatlarınıza bağışlasın
Obsesyon problemim var sanırım biraz da o yüzden ilk hamileligimde de hortlamisti doğumdan sonra her şey düzeldi umarım her şey güzel olur sanırım hormonlardan duygudurum dalgalanmalar yaşıyorum çevremdekiler de hep olumsuz konuşuyor korkuyorumKorkma bu kadar ya ayrıca niye hep kötü şeyler düşünüyorsun evrene kötü enerji veriyorsun teslimiyet halinde olmamız lazım zaten nefesini aldın ama veremeyebilirsin de böyle de düşün
Sakin ol ve bu düşünceleri bırak
Bebişlerine odaklan stres yapma kendini
Ayrıca onada yetersin merak etme beraber büyürler en azından hem ilerde beraber oynadıklarında sende kafanı dinlersin az çok güzel şeyleri düşün yani no stres no panik
Sağlıklı olsun gerisi önemli değil
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. Umarım her şeyin hayırlısı olur çok dalgalanma yaşadığım bir süreç sevinemedim bile tam olarak düşünmektenEğer alacak nefesiniz varsa yaşarsınız vadeniz dolduysa şu dakika bile ölebilirsiniz arkadanızda bir bebek kalır. O yüzden bu düşünceyi atın kafanızdan. Kimse ne zaman öleceğini bilemez. İki küçük çocuk evet zor ama annelik her şeyin üstünden gelir. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi rabbim evlat nimetini naisp etmiş ne güzel bu güzle duyguya odaklanın kötüye değil
Çok sagolun eşimde sizin gibi söylüyor güzel yanlarını düşün bir de diyor halledeceğiz birlikte diyor sizin yazdıklarınızı okurken gülümseyerek de okudum oldum olası çok severdim çocukları hep kalabalık aile de olmak istiyordum biraz erken olunca sanırım endişe korku bir bilinmezlige düşmüş gibi oldu nasıl olur nasil yaparım:)Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsunSağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah inşallah. Tüm kötü düşünceleri ve korkularınızı kafanızdan atın. Söylediğiniz problemlerin hamilelerin birçoğunda var. Ölümcül bir durumunuz, hastalığınız yok. Sizinki tamamen psikolojik. Şu an hem annelik hem de hamilelik psikolojisi içindesin. Bilmiyorum nasibe inanır mısınız ama ölüm nasiptir ve dakikası bile değişmez. Yani eşinizin annesi çocuk doğurduğu için değil vakti dolduğu için vefat etti. Hamile olmasa da başka sebepten aynı zamanda vefat edecekti. Öncelikle buna emin olun. Yani sizin çocuk doğuracak olmanız ile ölümün bir bağlantısı yok. Belki daha 3. Hatta 4. Çocuğunuz olacak. Hepsi büyüyecek evlenecek. Onları da siz büyüteceksiniz. Şu an sadece sevinin ne güzel Allah size ikinci kez bu sevinci yaşatmış. Çocuğunuzun bir kardeşi olacak. Bence mükemmel bir şey. Bu süreç bitip ikisinin de ne kadar hızlı büyüdüğünü gördüğünüzde iyi ki olmuş diyeceksiniz
Korkma çevrenide dinleme umursama herkes herseyi söylemeyi kendinde hak bulur zatenObsesyon problemim var sanırım biraz da o yüzden ilk hamileligimde de hortlamisti doğumdan sonra her şey düzeldi umarım her şey güzel olur sanırım hormonlardan duygudurum dalgalanmalar yaşıyorum çevremdekiler de hep olumsuz konuşuyor korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?