- 25 Ocak 2023
- 709
- 291
- 33
Kizlar merhaba bebeğim 17 aylık. Eşime geri çekilmenin bir korunma yöntemi olmadığını anlatamadım ve hamile kaldım . Ileriki süreçler de ikinci bebeği yapmayı planlıyorduk zaten erkene çekilmiş oldu. ilk hamileligim de gebelik başından beri kan sulandircii kullandım tansiyonum yükseliyordu biraz erken dogdu ve doğum da gözlerim gri görmeye başladı daha sonra düzeldi. Hamileligimi yeni öğrendim ve doktora gittim doktor doğum gebelik geçmişimi öğrendi e nabizdsn baktı. Bu hamileliğinde de kan sulandirici kullanacağız gebelik zehirlenmesi için düşük kanama riskin olacak dedi bunu bilgilendiriyorum ve ilacı kullanmanı öneriyorum dedi. Doğumdan sonra tansiyon problemim tam olarak geçmedi. İlk hamileligim stresli , anksiyeteli , duygudurum dalgalanmali geçti ve çok yordu beni . Doğumdan sonra hemen toparladım düzene girdim herhangi bir problem yaşamadim ruhsal olarak. Şimdi doktor risklerden bahsedince korktum dogumda bana bir şey olur ise bebeklerim arkada kalırsa ya da oğlum annesiz kalırsa diye . Ya da dogurursam ya ikisine yetemezsem ikisi birden ağlar yetisemezsem birine diye vicdan azabı çekerim. Eşimin annesi de ikinci doğumunu yaparken eşim 18 aylıkken vefat etmiş. En başından beri travma oldu bana hamileligimden beridir cok korkuyorum . Doğumdan sonra eşimden başka yardımcı olacak bebeğe bakacak kimse olmayacak benzer problem yaşayan arkadaşlar var ise fikir verir misiniz.