plasenta previa konusu:(

selvboylum

♥♥♥ Bu Dünyadaki Tek Servetim AİLEMM♥♥♥
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
1.528
643
198
merhaba kızlar
şuan doktordan yeni geldim ve çok kötüyüm çok üzülüyorum
ayrıntılı ultrasonda bana plasenta previa teşhisi kondu. bugün sonuçları doktoruma gösterdim ve bana doğumun(sezaryen) çok riskli olacağını,rahmin alınabileceğini ve bazı riskleri anlattı. bunu yaşayanlar bana yardımcı olur musunuz? çok kötüyümbu durumu yaşayanlar size ne dendi siz ne yaptınız sonunda ne oldu?? çok kötü bir durumdayım ve yardımlarınıza çok çok ihtiyacım var
dualarınızda bana da yer verir misiniz

Son düzenleme:
Canım Allah yardıncin olsun Allah sifa versin ins sorun çıkmaz güzel bir şekilde atlatirsin. Bu konuda bilgim yok sadece geçmiş olsun dileği iletmek istedim

Bana yardımcı olabilecek kimse yok muu:
Kimse yaşamadı mı

10 ay once plesanta privadan ötürü gebekliğim sonlandırıldı 16 haftalıkken
8 haftalıkken kanamlarım baslamıstı ve fızıksel durumum kotuye gıdıyordu ve bebekte yasam kosullarını gıt gıde kaybettı
bende aynı seylerı duydum ve neredeyse son 2 haftayı bu bebegı ıstemıyorum dıye bagıra bagıra gecırdım cunku gercekten öleceğimi düşünmüştüm.
şimdi ise ne kadar gereksiz yaygaraya kapıldıgımı dusunuyorum evet kotuydu dururum kanamalıydım ama dırenmek ıcın hıc ugrasmadım yanı o kanamalarla bedenım savas verırken , asırı pipirikli ruh halimlede .. ksıacı pozitif dusunemedım
bundan sonrakı hamılelıgımde plesanta privaya yakalanmamak umıdıyle dıyorum
sayfa var bu konuyla ılgılı ıstersen orada danısabılırısn ama bu rısklerı sanırım soylemek zorundalar , dıkkatlı olman ıcını ıblmıyorum banada aynılarınıs oyledıler hatta mesanede alınabılır yatalak kalırsın demıslerdı :S
bende cok korkmustum elımde degıldı bu cagda ılk defa hamılelıgın anca bu kadar ınsan hayatını tehlıye atabılecegını duymustum ve dırek konu bendım ..

Kendi halimle birlikte sana da çok üzüldüm canım bilmiyorum doktor riskleri tabi söylemek zorunda ama ya beni gercekten de çok korkuttu su an gerçekten de beklemekten başka hiçbir şey gelmiyor elimden ve ben bununla birlikte olucem diye çok çok üzülüyorum Rabbim bizim için hangisi hayirliysa onu yapar inşallah

öleceğini düşünmüyorum yani şu çağda teknoloji çağında bunu düşünmüyorumn ama kötü şeyler yaşatmasın rabbim
acaba seviyesi nedir? ben plesantada privada normal dogumun sakıncalı oldugunu dusunuyorum ben totolis degıldım sanıyorum cunku normal dogumla bebegı aldılar

Aminn insallah...Parsiyel plasenta previa plasenta previa olmasa da benim mecburen sezaryen

Kizlar 20+2 hamileyim bgun detayli ultrasnda bebegimin olması gerekenden aşağı yerlestigi soylendi plesanta previa mi demek oluyor bu herhangi bir kanamam soz konusu olmadı bu gune dek drumda korkmana gerek yok bebek yukari cikmaz ayni yerinde kalirsa sezeryan dedi bna bilgi vermenizi rica ediyorum

Canım Plasenta previa bebeğin eşinin aşağıda olması oluyor

merhabalar bana da çarşamba günü aynı teşhis konuldu. ben kanamam olduğu için doktora gitmiştim doktorum plasentanın aşağıda olduğunu ama henüz açılmanın olmadığını söyledi. eğer kendini çok kasarsam açılmanın başlayıp erken doğum ihtimali olduğunu söyledi. kanamanın aşırı olması için plasentanın yapışık olması lazım ki bu da doğumdan önce bilinemez. bence başka bi doktora tekrar görün bana hiç öyle şeylerden bahsetmediler. sadece seyahati, cinsel ilişkiyi ve aşırı hareketi yasakladı doktor. yatarak dinlenmemi söyledi. sıkma canını çok üzülürsen doğumu başlatırsın. sen tedbirini al doğuma giderken kan grubunun aynı olduğu kişileri de çağır orda bulunsunlar ihtiyaç olur diye. buarada 24 haftalık hamileyim bende.

Burada dertlesebilecegim birini gormeme çok sevindim ama tabi keşke olmasaydı ben dün başka bir doktora gorundum canım o içimi biraz daha rahatlattı... Kanama riski her zaman var ve doğumda daha da artıyor. ... plasenta tam kapatmış durumda doktor sürekli ama sürekli yatak istirahatinde olmamı bir bardak bile kaldirmamami söyledi. .. sen de çok dikkat et kendine. .. Kanama anında hemmen hastaneye yetişmek için ambulans aramam lazım. ... bir de erken doğum tehlikesi cok var... Çünkü kanama 1.5 ay sonra baslayabilir ve kanama yüzünden Bebeğimi o zaman bile alabilirler yani çok erken dogabilir:: inşallah Rabbim onu bize hayırlı vaktinde sağlıkla verir . ... sizinkinin derecesi nedir doktorunuz ne dedi? ??

Canım benimki için net olarak ne dediğini hatırlamıyorum o sırada ağlama krizine girmiştim doktor böyle devam edersem bebeği kaybedeceğimi söyledi. Pazartesi tekrar gidecem ozamana daha net anlarım bana da sürekli yatmamı söyledi. Bir de ben başka şehirde yaşıyorum yolculuğu yasakladığı için evime gidemiyorum

Anladım canım çok geçmiş olsun. ... doktordan gelince buraya da yazabilir misin??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…